Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Μπορείτε να περιστρέψετε βίντεο με το Lightworks;

Μπορείτε να περιστρέψετε βίντεο με το Lightworks;

Μπορείτε να περιστρέψετε βίντεο με το Lightworks; Ναι, αρκετοί χρήστες έχουν αναφέρει ότι όταν τα βίντεο του κινητού τους περιστρέφονταν είτε κατά 90 μοίρες είτε αναποδογυρίζονταν, μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το Lightworks για να περιστρέψουν το βίντεο στον σωστό προσανατολισμό του.

Αυτό το άρθρο σας δείχνει πώς να περιστρέψετε βίντεο με lightworks, είτε πρόκειται για α βίντεο YouTube λήψη ή όχι, και επίσης η καλύτερη εναλλακτική λύση για το Lightworks για την περιστροφή αρχείων βίντεο ώστε να παίζουν σωστά σε οποιαδήποτε συσκευή. Το Lightworks είναι το ιδανικό εργαλείο που χρησιμοποιείται από πολλούς κορυφαίους υπηρεσίες επεξεργασίας βίντεο επειδή είναι τόσο ευέλικτο και προσφέρει τόνους εργαλείων εκτός από τη λειτουργία περιστροφής βίντεο. Μπορείτε να δημιουργήσετε εκπληκτικά βίντεο ή να προσθέσετε λίγη πίτσα στα υπάρχοντα βίντεό σας χρησιμοποιώντας αυτήν την καταπληκτική μη γραμμική πλατφόρμα επεξεργασίας βίντεο. Ας δούμε μερικούς τρόπους για να περιστρέψετε ένα βίντεο με το Lightworks.

Τρόπος περιστροφής βίντεο με το Lightworks

Μέθοδος 1: Εισαγωγή σε μια ακολουθία και στη συνέχεια εξαγωγή τους

Εάν έχετε μια σειρά βίντεο, μπορείτε να τα βάλετε σε μια συγκεκριμένη σειρά και να τα εισαγάγετε στο Lightworks. Ορισμένοι χρήστες είπαν ότι αυτός είναι ο απλούστερος τρόπος για να διορθώσετε ζητήματα όπως λάθος προσανατολισμό και άλλες δυσλειτουργίες.

1. Μέσα στο Lightworks, δημιουργήστε ένα νέο έργο και ορίστε τον ρυθμό καρέ με βάση τους ρυθμούς καρέ με τους οποίους εγγράφηκαν τα βίντεο και κάντε κλικ στο Δημιουργία.

Ανάγνωση:  Τέλη Bitcoin ATM – Είναι χαμηλότερα σε σύγκριση με τα fiat ATM;

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Places και μετά μεταβείτε στην τοποθεσία όπου αποθηκεύονται τα βίντεό σας. Για παράδειγμα, η επιφάνεια εργασίας σας.

3. Επιλέξτε τα αρχεία βίντεο που θα εισαχθούν και κάντε κλικ στο κουμπί Εισαγωγή. Τώρα θα μπορείτε να δείτε όλα τα βίντεο εκεί.

4. Για να εξαγάγετε αυτά τα βίντεο, μεταβείτε στην καρτέλα Επεξεργασία και βάλτε το πρώτο βίντεο στη γραμμή χρόνου. Αυτή θα είναι η Ακολουθία #1. Για να δημιουργήσετε ένα δεύτερο για το επόμενο βίντεο, κάντε δεξί κλικ σε ένα κενό σημείο στο παράθυρο πολυμέσων και επιλέξτε Δημιουργία → Δημιουργία κενού ακολουθίας.

5. Τώρα, φέρτε το δεύτερο βίντεο σε αυτήν την κενή ακολουθία και σύρετέ το στην αρχή της γραμμής χρόνου.

6. Αφού ρυθμίσετε μια ακολουθία για κάθε βίντεο, επιλέξτε το, κάντε δεξί κλικ στην ακολουθία στην αριστερή πλευρά της γραμμής χρόνου και επιλέξτε Εξαγωγή. Κάντε αυτό για κάθε ένα από τα βίντεο.

Όταν ανοίγετε τα βίντεο σε οποιοδήποτε πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων μετά την εξαγωγή, θα δείτε ότι έχουν περιστραφεί σωστά.

Μέθοδος 2: Χρήση της λειτουργίας Flip ή μη αυτόματη περιστροφή βίντεο με το Lightworks

Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει τη χρήση της λειτουργίας Flip, η οποία αναστρέφει το βίντεό σας κατά 180 μοίρες. Εάν το βίντεό σας αναστρέφεται μόνο κατά 90 μοίρες, μπορείτε να το περιστρέψετε χειροκίνητα. Εδώ είναι η διαδικασία:

1. Ακολουθήστε τα βήματα 1 έως 4 από την προηγούμενη διαδικασία για να εισαγάγετε τα βίντεό σας σε ένα νέο έργο και στη συνέχεια να δημιουργήσετε ακολουθίες για κάθε βίντεο. Εάν χρειάζεται μόνο να περιστρέψετε ένα, δημιουργήστε ένα έργο, εισαγάγετε το βίντεο και δημιουργήστε μόνο μία ακολουθία.

2. Ανοίξτε την ακολουθία στη γραμμή χρόνου και μεταβείτε στην καρτέλα VFX και κάντε κλικ στο +. Τώρα, αναζητήστε και κάντε κλικ στο κουμπί Αναστροφή κάτω από το 3D DVE.

3. Εάν δεν βλέπετε τις επιλογές Flip ή Flop, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία περιστροφής άξονα z για να ελέγξετε την κατεύθυνση προς την οποία θέλετε να περιστρέψετε το βίντεο και να το φέρετε στον σωστό προσανατολισμό.

4. Κάντε αυτό για κάθε βίντεο και μετά εξάγετε τις ακολουθίες όπως φαίνεται στο Βήμα 6 της προηγούμενης διαδικασίας.

Ανάγνωση:  Κορυφαίες 10 αξιόπιστες εφαρμογές παρακολούθησης για χρήση χωρίς να το γνωρίζουν

Αυτές οι δύο μέθοδοι θα σας επιτρέψουν να περιστρέψετε το βίντεο με το Lightworks και να το πάρετε στον σωστό προσανατολισμό, αλλά έχουν και τους περιορισμούς τους.

Περιορισμοί του περιστρεφόμενου βίντεο στο Lightworks

1. Το Lightworks Free ενδέχεται να μην σας παρέχει τις δυνατότητες που χρειάζεστε για να περιστρέψετε το βίντεο.

2. Οι επιλογές εξαγωγής είναι περιορισμένες εάν χρησιμοποιείτε τη δωρεάν έκδοση.

3. Εάν έχετε πολλά βίντεο που έχουν αυτό το πρόβλημα, πρέπει να τα κάνετε ένα-ένα.

4. Η μαζική εξαγωγή δεν είναι διαθέσιμη ακόμη και μετά από πολύ χρόνο εισαγωγής και εναλλαγής βίντεο ένα προς ένα.

5. Η ίδια η διαδικασία είναι λίγο περίπλοκη και δεν είναι κατάλληλη για νέους χρήστες.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί όσον αφορά την περιστροφή βίντεο στο Lightworks. Η χρήση διαφορετικού προγράμματος επεξεργασίας βίντεο όπως το iMyFone Filme θα εξαλείψει πολλά από αυτά τα προβλήματα. Φιλμ για Mac και Windows είναι ένα ισχυρό εργαλείο επεξεργασίας βίντεο που συνοδεύεται από μια σειρά από πρόσθετες λειτουργίες όπως μεταβάσεις, εφέ, κείμενο, δημιουργία παρουσίασης βίντεο, περικοπή, έλεγχος ταχύτητας και πολλά άλλα.

Καλύτερη εναλλακτική λύση στο Lightworks για περιστροφή βίντεο σε μόλις 60 δευτερόλεπτα

Είναι πολύ εύκολο να εισάγετε και να εξάγετε βίντεο μέσα και έξω από το iMyFone Filme, γεγονός που μειώνει τον χρόνο που απαιτείται για την περιστροφή των αρχείων βίντεο ανεξάρτητα από το πόσα έχετε στην ουρά. Τα βήματα εμφανίζονται παρακάτω για ένα μόνο βίντεο, αλλά μπορείτε να το κάνετε και για πολλά βίντεο.

1. Εκκινήστε το πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο Filme και χρησιμοποιήστε την επιλογή μεταφοράς και απόθεσης για να εισαγάγετε τα αρχεία βίντεο στην ενότητα Πολυμέσα.

2. Για να περιστρέψετε ένα βίντεο, σύρετε ένα κλιπ στη γραμμή χρόνου και κάντε διπλό κλικ για να ανοίξετε το πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο στην επάνω δεξιά πλευρά.

3. Στο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο, χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό Περιστροφή για να περιστρέψετε το βίντεο 90 ή 180 μοίρες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές Offset για να περιστρέψετε το βίντεο κατά μήκος ενός συγκεκριμένου άξονα. Όλα αυτά έχουν επιλογές «αναίρεσης» ακριβώς δίπλα τους, οπότε μην ανησυχείτε αν κάνετε λάθος.

Ανάγνωση:  Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα φορητό μπλέντερ προς όφελός σας

4. Τώρα μπορείτε να κάνετε κλικ στο OK για να επιβεβαιώσετε τις αλλαγές και, στη συνέχεια, να κάνετε κλικ στην επιλογή Εξαγωγή και να επιλέξετε τη μορφή για το αρχείο βίντεο εξόδου πριν την εξαγωγή.

Τόσο απλό είναι! Όπως μπορείτε να δείτε, δεν υπάρχει μακρά διαδικασία δημιουργίας ακολουθιών για πολλά βίντεο. Εάν έχετε περισσότερα από ένα, εισαγάγετε τα ως ομάδα και, στη συνέχεια, επεξεργαστείτε τα ένα-ένα για να διορθώσετε τον προσανατολισμό.

Συμβουλή μπόνους: Περιστρέψτε μια εικόνα με φιλμ σε υψηλή ποιότητα

Οι χειρισμοί εικόνας είναι διαβόητοι για την απώλεια ποιότητας, αλλά το Filme σάς επιτρέπει να περιστρέφετε μια εικόνα τόσο εύκολα όσο ένα βίντεο και να διατηρείτε την ανάλυση. Απλώς ακολουθήστε τα ίδια βήματα με τη διαδικασία “περιστροφή βίντεο”, αλλά αυτή τη φορά, αντί να σύρετε το βίντεό σας στη γραμμή χρόνου, σύρετε την εικόνα.

Μόλις το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε επεξεργασία ή απλώς κάντε διπλό κλικ στην εικόνα στη γραμμή χρόνου. Οι επιλογές επεξεργασίας θα εμφανιστούν στον επάνω δεξιό πίνακα, όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρυθμιστικό περιστροφής ή τις επιλογές Μετατόπισης. Κάντε κλικ στο OK όταν τελειώσετε και, στη συνέχεια, εξαγάγετε το βίντεο σε μια σειρά από μορφές χωρίς απώλειες, όπως φαίνεται στο Βήμα 4 της παραπάνω διαδικασίας.

Βασικά χαρακτηριστικά της ταινίας

Παρακάτω είναι τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του iMyFone Filme:

  • Ολοκληρωμένα εργαλεία επεξεργασίας, όπως περικοπή/περικοπή, περιστροφή, αντίστροφη αναπαραγωγή, έλεγχος ταχύτητας, ισορροπία λευκού, αντίθεση, χρώμα, προσανατολισμός κ.λπ.
  • Εφέ όπως μεταβάσεις και κινούμενα σχέδια προστίθενται συνεχώς στην αναπτυσσόμενη βιβλιοθήκη, στην οποία μπορείτε εύκολα να αποκτήσετε πρόσβαση στην καρτέλα Εφέ επάνω αριστερά.
  • Η Γρήγορη λειτουργία βίντεο σάς επιτρέπει να δημιουργείτε προβολές βίντεο από υπάρχοντα αρχεία πολυμέσων, όπως φωτογραφίες και βίντεο κλιπ.
  • Τα ηχητικά κομμάτια μπορούν να προβληθούν, να προστεθούν και να επεξεργαστούν. Το Filme συνοδεύεται από μια ισχυρή συλλογή ήχου χωρίς δικαιώματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα βίντεό σας πριν τα δημοσιεύσετε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ιστότοπους, ιστολόγια, vlog κ.λπ.
  • Οι ενέργειες μεταφοράς και απόθεσης και διπλού κλικ είναι διαθέσιμες για τις περισσότερες λειτουργίες.
  • Η νέα έκδοση, Filme 3.0 για Windows, προσφέρει πολλές νέες και βελτιωμένες δυνατότητες:
    • Ανανεωμένη διεπαφή χρήστη που είναι πιο διαισθητική και πιο εύκολη στη χρήση, αν ξεκινάτε για πρώτη φορά.
    • Περισσότερες μεταβάσεις και εφέ.
    • Περισσότερες γρήγορες επιλογές προτύπων βίντεο και θεμάτων.
    • Εισαγάγετε αρχεία πολυμέσων και φακέλους απευθείας από το smartphone σας.
    • Κάντε ζουμ και μετατόπιση των βίντεό σας για να τονίσετε μια συγκεκριμένη περιοχή ή θέμα.
    • Νέα εφέ κειμένου και οικογένειες γραμματοσειρών.
    • Επιλογή άμεσης κοινής χρήσης για το YouTube και το Vimeo.
Ανάγνωση:  Πώς να γράψετε μια περιγραφή προϊόντος που πωλεί

Συχνές ερωτήσεις – Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την περιστροφή βίντεο στο Lightworks

Μπορώ να περιστρέψω ένα βίντεο ανάποδα σε κανονικό προσανατολισμό με το Lightworks;

Ναι, ένα βίντεο ανάποδα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα βίντεο που έχει περιστραφεί σε 180 μοίρες. Χρησιμοποιώντας τις μεθόδους που περιγράφονται παραπάνω, μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Flip είτε τα μη αυτόματα εφέ χρήστη για να επαναφέρετε τον προσανατολισμό στο κανονικό.

Μπορώ να περιστρέψω μια εικόνα με το Lightworks;

Το Lightworks μπορεί να λειτουργήσει μόνο με αρχεία βίντεο, επομένως όταν εισάγετε φωτογραφίες, εισάγονται ως σταθερά καρέ αντί για εικόνες. Το πρόβλημα είναι ότι το Lightworks δεν αναγνωρίζει τα μεταδεδομένα εικόνας που διορθώνουν μια εικόνα όταν εμφανίζεται. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο εφέ 3D DVE για να αναστρέψετε την εικόνα ή να την περιστρέψετε χειροκίνητα, όπως φαίνεται στις παραπάνω ενότητες.

Πώς μπορώ να προσθέσω ένα εφέ ταλάντευσης για ορισμένα επίπεδα βίντεο ή στοιχεία με το Lightworks;

Μπορείτε να προσθέσετε ένα εφέ αιώρησης σε ένα επίπεδο βίντεο στο Lightworks χρησιμοποιώντας επεξεργασία βασικού καρέ. Η διαδικασία είναι λίγο περίπλοκη, αλλά η ουσία είναι ότι προσθέτετε ένα επίπεδο βίντεο που περιέχει κείμενο ή μια εικόνα και, στη συνέχεια, χρησιμοποιείτε το εργαλείο βασικού καρέ για να ορίσετε μια περιστροφή σε μια συγκεκριμένη διάρκεια. Για να αποκτήσετε το εφέ αιώρησης, χρειάζεστε πολλά βασικά καρέ όπου το αντικείμενο ή το κείμενο περιστρέφεται προς τα αριστερά, μετά προς τα πίσω, μετά προς τα δεξιά και προς τα πίσω και ούτω καθεξής.