Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Μορφή ιστολογίου

Λατρεύετε το blogging αλλά δυσκολεύεστε με ποια μορφή ιστολογίου να χρησιμοποιήσετε για τις αναρτήσεις σας; Αναζητάτε νέες ιδέες που θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε; Το blogging είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τον κόσμο. Αλλά αν δεν είστε σίγουροι πώς να μορφοποιήσετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου σας, το να ξεκινήσετε μπορεί να είναι δύσκολο.

Γι’ αυτό αναλάβαμε να εξερευνήσουμε διαφορετικές μορφές ιστολογίου. Είτε λοιπόν είστε αρχάριος είτε έμπειρος blogger, φροντίστε να διαβάσετε μερικές καλές συμβουλές.

Μορφή ανάρτησης ιστολογίου

Δεν υπάρχει «σωστός» τρόπος να μορφοποιήσετε μια ανάρτηση ιστολογίου. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές τυπικές μορφές που έχουν γίνει δημοφιλείς για κάποιο λόγο και διεκδικούν τον τίτλο της καλύτερης μορφής ιστολογίου. Ας τους περάσουμε, έτσι;

Λίστα

Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτός ο τύπος ανάρτησης αποτελείται από μια λίστα στοιχείων, το καθένα με τη δική του σύντομη περιγραφή ή ιστορία, και τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι αυτή είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μορφές αναρτήσεων ιστολογίου. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα με τα αγαπημένα σας βιβλία, ταινίες ή τηλεοπτικές εκπομπές. Ή μπορείτε να μοιραστείτε μια λίστα με συμβουλές για να βελτιώσετε το ιστολόγιό σας. Η μορφή λίστας του ιστολογίου διαβάζεται και γράφεται εύκολα, καθιστώντας αυτές τις αναρτήσεις μια εξαιρετική επιλογή για πολυάσχολους bloggers.

Πρόγραμμα διδασκαλίας

Μια άλλη κοινή μορφή γραφής ιστολογίου είναι ένα σεμινάριο ή οδηγός. Αυτό το είδος ανάρτησης καθοδηγεί τον αναγνώστη στη διαδικασία βήμα προς βήμα, παρέχοντας οδηγίες και χρήσιμες συμβουλές στην πορεία.

Αυτές οι αναρτήσεις δίνουν στον αναγνώστη οδηγίες και συμβουλές για το πώς να επιτύχει ένα συγκεκριμένο πράγμα και συχνά περιλαμβάνουν όλα τα βήματα της διαδικασίας σε βάθος. Επιπλέον, πολλά ιστολόγια εκμάθησης περιλαμβάνουν χρήσιμες εικόνες, gif ή βίντεο που δείχνουν στον αναγνώστη πώς ακριβώς να εκτελέσει ένα βήμα.

Σχόλιο

Πολλές αναρτήσεις ιστολογίου είναι άρθρα γνώμης ή σχόλια για τρέχοντα γεγονότα. Σε αυτόν τον τύπο μηνύματος, ο συγγραφέας εκφράζει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του για ένα συγκεκριμένο θέμα. Τα ιστολόγια σχολίων μπορεί να είναι σοβαρά ή ελαφριά, αλλά πρέπει πάντα να είναι ενημερωμένα και προσεκτικά γραμμένα.

Μορφοποίηση ανάρτησης ιστολογίου – συμβουλές και κόλπα

Δεν υπάρχει σωστή απάντηση όσον αφορά τον σχεδιασμό ιστολογίου, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας. Πρώτα απ ‘όλα, οι αναρτήσεις του ιστολογίου σας πρέπει να είναι ευανάγνωστες. Αυτό σημαίνει χρήση σύντομων παραγράφων και σαφούς, συνοπτικής γλώσσας. Θα πρέπει επίσης να αφήσετε άφθονο κενό χώρο για να σπάσετε το κείμενο.

Ανάγνωση:  Η Ψηφιακή Επανάσταση: Η σημασία της γνώσης πληροφορικής στην καινοτομία

Μια άλλη σημαντική πτυχή είναι η δομή της μορφής του ιστολογίου. Μια καλά δομημένη ανάρτηση ιστολογίου έχει ξεκάθαρη αρχή, μέση και τέλος. Χρησιμοποιεί επίσης υπότιτλους για να χωρίσει διαφορετικά τμήματα κειμένου. Και τέλος, μην ξεχάσετε να διορθώσετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου σας πριν πατήσετε τη δημοσίευση! Η καταγραφή τυπογραφικών σφαλμάτων μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο πόσο επαγγελματικό φαίνεται το ιστολόγιό σας.

Πώς να μορφοποιήσετε ένα blog

Εκτός από τη μορφοποίηση των αναρτήσεών σας, πρέπει να σκεφτείτε τη δομή του ιστολογίου σας. Ενώ υπάρχουν πολλές διαφορετικές διαθέσιμες επιλογές, ορισμένες μορφές είναι πιο κατάλληλες για συγκεκριμένους τύπους περιεχομένου από άλλες. Ακολουθεί μια γρήγορη ματιά σε μερικούς από τους τύπους μορφής ιστολογίου που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό για τις ανάγκες σας.

Χρονολογικός

Μία από τις πιο δημοφιλείς μορφές ιστολογίου είναι η χρονολογική σειρά. Σε αυτό το είδος ιστολογίων, οι αναρτήσεις παρατίθενται με αντίστροφη χρονολογική σειρά, με τις νεότερες δημοσιεύσεις να εμφανίζονται πρώτες. Αυτή η μορφή είναι ιδανική για ιστολόγια με επίκαιρο περιεχόμενο, όπως ειδήσεις ή τρέχοντα γεγονότα, και είναι η μορφή που χρησιμοποιείται από πολλές εταιρείες μάρκετινγκ περιεχομένου.

Θέμα

Μια άλλη δημοφιλής επιλογή είναι η μορφή θέματος. Σε αυτούς τους τύπους ιστολογίων, όλες οι αναρτήσεις επικεντρώνονται γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα. Αυτός μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την παροχή στοχευμένου περιεχομένου σε αναγνώστες που ενδιαφέρονται για ένα συγκεκριμένο θέμα. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ιστολόγιο σχετικά με συνταγές, ταξιδιωτικές συμβουλές ή συμβουλές για γονείς.

Ανάγνωση:  5 λόγοι για τους οποίους το Frinkiac είναι η καλύτερη μηχανή αναζήτησης Simpsons

Υβρίδιο

Τέλος, η υβριδική μορφή ιστολογίου είναι ένας συνδυασμός τόσο χρονολογικά οργανωμένου όσο και θεματικού περιεχομένου. Αυτός ο τύπος ιστολογίου μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλετε να προσφέρετε έναν συνδυασμό από τρέχουσες και αειθαλείς δημοσιεύσεις. Τέτοια ιστολόγια μπορεί να περιλαμβάνουν πράγματα όπως πρόσφατες ειδήσεις και συμβάντα, καθώς και θέματα που είναι πάντα σχετικά και σημαντικά.

Κάλυμμα

Η μορφή ανάρτησης ιστολογίου είναι ένα σημαντικό μέρος της παρουσίασης περιεχομένου με ευανάγνωστο και οπτικά ελκυστικό τρόπο. Όπως είδαμε σε αυτό το άρθρο, η μορφή του ιστολογίου σας θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εύκολο να διαβαστεί. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση επικεφαλίδων και λιστών όπου ενδείκνυται, τη διάσπαση του κειμένου με εικόνες και τη χρήση γραμματοσειρών και χρωμάτων που είναι εύκολα στα μάτια. Είναι επίσης σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη τον τόνο σας όταν γράφετε αναρτήσεις ιστολογίου. Οι αναρτήσεις θα πρέπει να είναι ενημερωτικές και όχι προωθητικές και θα πρέπει πάντα να στοχεύετε να προσφέρετε αξία στους αναγνώστες σας. Καλό blogging!