Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βίντεο: Ο απόλυτος οδηγός για την αύξηση των πωλήσεων

Αν και το email έχει γίνει θεμελιώδες στοιχείο του ψηφιακού μάρκετινγκ, δεν χρησιμοποιούν όλοι αυτό το υπέροχο και αξιόπιστο μέσο στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Γνωρίζατε ότι το εμπλουτισμένο email σάς επιτρέπει να συμπεριλάβετε γραφικά, βίντεο και ήχο στα μηνύματά σας; Αυτά τα στοιχεία μπορούν να κάνουν θαύματα για την καμπάνια μάρκετινγκ. Έτσι, σε αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε σχετικά με το μάρκετινγκ μέσω email μέσω βίντεο και πώς να το χρησιμοποιήσετε για καλύτερα αποτελέσματα. Συνέχισε να διαβάζεις!

Τι είναι το email marketing;

Πριν προχωρήσουμε στα βίντεο μάρκετινγκ μέσω email, ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Το μάρκετινγκ μέσω email είναι μια μορφή άμεσου μάρκετινγκ όπου συνήθως αποστέλλονται μια σειρά από εμπορικά μηνύματα σε μια ομάδα ατόμων που έχουν εγγραφεί εθελοντικά για να τα λάβουν. Αυτός ο τύπος μάρκετινγκ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση μιας ποικιλίας προϊόντων και υπηρεσιών B2B και B2C, συμπεριλαμβανομένων διαδικτυακών μαθημάτων, φυσικών ή ψηφιακών προϊόντων, διαφόρων λογισμικών και άλλων.

Το email marketing έχει αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες τεχνικές μάρκετινγκ. Είναι σχετικά φθηνό, διευκολύνει την παρακολούθηση των απαντήσεων και επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προσεγγίσουν ένα μεγάλο κοινό. Ως αποτέλεσμα, το email marketing μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των πωλήσεων και στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας με λίγη προσπάθεια. Επιπλέον, το email marketing μπορεί να είναι πολύ προσωπικό, καθιστώντας το έναν αποτελεσματικό τρόπο για τη δημιουργία σχέσεων με τους πελάτες.

Παρά τα πολλά πλεονεκτήματά του, το μάρκετινγκ μέσω email συνοδεύεται και από ορισμένες προκλήσεις. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι η διατήρηση υψηλής παραδοσιμότητας, η οποία αναφέρεται στο ποσοστό των email που φτάνουν με επιτυχία στα εισερχόμενα των προβλεπόμενων παραληπτών. Μια άλλη πρόκληση είναι η διαχείριση των εξαιρέσεις ή των ατόμων που έχουν αποφασίσει να σταματήσουν να λαμβάνουν email από έναν συγκεκριμένο αποστολέα. Έπειτα, υπάρχει το υψηλό επίπεδο δέσμευσης όπου το μάρκετινγκ μέσω email μέσω βίντεο μπαίνει στο παιχνίδι.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το βίντεο στο email marketing;

Το βίντεο μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι στο μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τη συνολική επιχειρηματική στρατηγική σας. Επιτρέπει στους επαγγελματίες του μάρκετινγκ να στείλουν ένα μήνυμα που είναι ταυτόχρονα ελκυστικό και ενημερωτικό χωρίς να βομβαρδίζει τον παραλήπτη με μεγάλα τμήματα κειμένου. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για να προσελκύσετε το κοινό σας και να μεταδώσετε το μήνυμά σας με έναν συνοπτικό αλλά εντυπωσιακό τρόπο. Ακολουθούν ορισμένα οφέλη από τη χρήση βίντεο μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

  • Τα βίντεο είναι πιο ενδιαφέροντα από το κείμενο μόνο. Μπορούν να τραβήξουν την προσοχή και να τη διατηρήσουν περισσότερο από στατικές εικόνες ή μπλοκ κειμένου.
  • Τα βίντεο είναι ένας πολύ καλός τρόπος προβολής, όχι απλώς ενημέρωσης. Με ένα βίντεο, μπορείτε να παρουσιάσετε ένα προϊόν, να εισάγετε μια νέα λειτουργία ή να δώσετε μια ματιά στα παρασκήνια της εταιρείας σας.
  • Τα βίντεο προσθέτουν προσωπικότητα στο email σας. Εξανθρωπίζουν την επωνυμία σας και διευκολύνουν τους παραλήπτες να συνδεθούν μαζί σας σε προσωπικό επίπεδο.

Αποστολή βίντεο μέσω email

Αν και οι περισσότεροι γνωρίζουν πώς λειτουργεί το email, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με την αποστολή βίντεο μέσω email. Ελέγξτε αυτές τις επιλογές:

1. Προσθήκη βίντεο ως συνημμένου

Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ενσωματώσετε βίντεο στην καμπάνια μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Απλώς επισυνάψτε το αρχείο βίντεο σε ένα email και στείλτε το στο δρόμο του. Λάβετε υπόψη ότι το μέγεθος του αρχείου του βίντεό σας επηρεάζει το συνολικό μέγεθος του email σας. Βεβαιωθείτε ότι το βίντεό σας είναι αρκετά μικρό ώστε να μην φράξει τα εισερχόμενα των παραληπτών.

2. Εισαγωγή της Υπερσύνδεσης

Εάν θέλετε να αποφύγετε την επισύναψη του ίδιου του αρχείου, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε έναν υπερσύνδεσμο για να στείλετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βίντεο. Αυτό είναι υπέροχο εάν θέλετε να διατηρήσετε το μέγεθος του email σας μικρό ή αν γνωρίζετε ότι δεν θα μπορούν όλοι οι παραλήπτες σας να παρακολουθούν ενσωματωμένα βίντεο.

Εάν θέλετε να προσθέσετε έναν υπερσύνδεσμο, επικολλήστε τον σύνδεσμο στο σώμα του email σας και γράψτε μια σύντομη περιγραφή του βίντεο. Βεβαιωθείτε ότι ο σύνδεσμος είναι εύκολο να εντοπιστεί, ώστε οι παραλήπτες να μπορούν να κάνουν κλικ σε αυτόν χωρίς να χρειάζεται να τον αναζητήσουν. Βρείτε μερικά Παραδείγματα CTA και χρησιμοποιήστε αυτά που σας αρέσουν για να ενθαρρύνετε τους παραλήπτες σας να κάνουν κλικ.

Ανάγνωση:  Πώς να διορθώσετε την εφαρμογή Wendy's που δεν λειτουργεί το 2024

3. Χρήση πλατφόρμας φιλοξενίας βίντεο

Αν θέλετε να έχετε περισσότερο έλεγχο στον τρόπο εμφάνισης των βίντεο μάρκετινγκ μέσω email, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βίντεο από το YouTube ή το Vimeo. Αυτές οι πλατφόρμες διευκολύνουν την ενσωμάτωση βίντεο στα email σας χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τη συμβατότητα του μεγέθους ή της μορφής του αρχείου και σας προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στην εμφάνιση και τη συμπεριφορά τους. Ανεβάστε το βίντεό σας στην πλατφόρμα της επιλογής σας, αντιγράψτε τον κώδικα ενσωμάτωσης και, στη συνέχεια, επικολλήστε το στο κύριο μέρος του μηνύματός σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

4. Περιλαμβάνεται μικρογραφία

Εάν δεν θέλετε να στείλετε ένα βίντεο πλήρους μεγέθους μέσω email, χρησιμοποιήστε μια μικρογραφία. Αυτή είναι μια καλή επιλογή εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χώρο ή εάν το πρόγραμμα email του παραλήπτη δεν υποστηρίζει ενσωματωμένα βίντεο. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε μια μικρογραφία στην υπογραφή του email που συνδέεται με το βίντεο, διευκολύνοντας τους παραλήπτες να το παρακολουθήσουν χωρίς να χρειάζεται να το αναζητήσουν.

Ανεβάστε το αρχείο εικόνας με το βίντεό σας και προσθέστε τη διεύθυνση URL της εικόνας στο κύριο μέρος του email σας. Η εικόνα εμφανίζεται ως προεπισκόπηση στα περισσότερα προγράμματα email.

5. Χρήση αρχείου GIF

Τα GIF είναι ένας διασκεδαστικός, εντυπωσιακός τρόπος για να προσθέσετε ένα βίντεο μάρκετινγκ μέσω email. Είναι μικρά, εύκολα στην ενσωμάτωση και δεν απαιτούν επιπλέον ρύθμιση από τους παραλήπτες σας. Απλώς ανεβάστε το αρχείο GIF στον διακομιστή σας και προσθέστε τη διεύθυνση URL στο κύριο μέρος του email σας. Τα περισσότερα προγράμματα email εμφανίζουν αυτόματα το GIF όταν ανοίγει το email.

Χρήση βίντεο στο email marketing

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε το μάρκετινγκ μέσω email μέσω βίντεο για να προωθήσετε την επιχείρησή σας. Ακολουθούν μερικές ιδέες για να ξεκινήσετε:

Το βίντεο μπορεί να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να ενισχύσετε τα ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Προσθέστε ένα βίντεο κλιπ που εισάγει το θέμα του ενημερωτικού δελτίου ή Συμπεριλάβετε ένα εκπαιδευτικό βίντεο που σχετίζεται με ένα από τα άρθρα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε βίντεο ως ανακοίνωση εάν έχετε μεγάλα νέα να μοιραστείτε με τους συνδρομητές σας. Τα βίντεο σε ενημερωτικά δελτία προσελκύουν την προσοχή και ενθουσιάζουν τους ανθρώπους με επερχόμενες εκδηλώσεις.

  • Παρουσιάστε ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία
Ανάγνωση:  Τι νέο υπάρχει στο μάρκετινγκ: Όλα όσα χάσατε την περασμένη εβδομάδα

Εάν έχετε ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία που θέλετε να προωθήσετε, το βίντεο είναι το τέλειο μέσο για να το κάνετε. Μπορείτε να παρουσιάσετε χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα με τρόπο πολύ πιο ενδιαφέρον και οπτικά ελκυστικό από το να γράφετε.

Μια σειρά βίντεο είναι ο καλύτερος τρόπος για να μοιραστείτε μεγάλα κομμάτια πληροφοριών. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια εβδομαδιαία ή μηνιαία συμβουλή βίντεο ή μια συνεχής σειρά που καλύπτει ένα συγκεκριμένο θέμα σε βάθος. Παρέχοντας το περιεχόμενό σας μέσω βίντεο, μπορείτε να κρατήσετε το ενδιαφέρον των ανθρώπων και να επιστρέψετε για περισσότερα.

Χρησιμοποιήστε ένα βίντεο μάρκετινγκ μέσω email για να παρουσιάσετε τον εαυτό σας και την ομάδα σας ή ρίξτε μια ματιά στα παρασκήνια της επιχείρησής σας. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε μια σχέση με τους συνδρομητές σας και να τους κάνετε να νιώθουν ότι σας γνωρίζουν.

  • Παρέχετε σχόλια πελατών

Οι μαρτυρίες πελατών είναι πάντα ισχυρές, αλλά όταν παραδίδονται ως βίντεο, μπορεί να είναι ακόμη πιο εντυπωσιακές. Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι μπορούν να δουν και να ακούσουν γνήσιο ενθουσιασμό στη φωνή του πελάτη.

Βέλτιστες πρακτικές για τη χρήση βίντεο στο μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Τώρα που γνωρίζετε μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βίντεο στο μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ας ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένες βέλτιστες πρακτικές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το περιεχόμενο βίντεο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Το πρώτο βήμα είναι να βεβαιωθείτε ότι το βίντεό σας είναι υψηλής ποιότητας και σωστά μορφοποιημένο για χρήση μέσω email. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε μια μορφή βίντεο που είναι συμβατή με τα περισσότερα προγράμματα email, όπως το MP4. Πρέπει επίσης να διατηρήσετε το μέγεθος του αρχείου βίντεο κάτω από 20-25MB. Χρησιμοποιήστε ένα Συμπιεστής βίντεο MP4ώστε το αρχείο βίντεο να πληροί τις απαιτήσεις.

  • Γράψτε μια καλή γραμμή θέματος
Ανάγνωση:  Τι είναι Lead Generation: Κορυφαίες δημιουργικές ιδέες για να δημιουργήσετε δυνητικούς πελάτες πιο γρήγορα!

Σκεφτείτε μια γραμμή θέματος για να κάνετε το email σας να ξεχωρίζει από τα εισερχόμενα και να δελεάσει τον συνδρομητή να το ανοίξει. Θα πρέπει να είναι πιασάρικο, συνοπτικό και να δίνει μια υπόδειξη για το τι είναι το βίντεο. Να είστε δημιουργικοί και να πειραματιστείτε με διαφορετικές θεματικές ενότητες για να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για το κοινό σας.

Είναι σημαντικό να διατηρείτε σύντομα τα βίντεο μάρκετινγκ μέσω email, ώστε να μεταφέρουν τις πιο σημαντικές πληροφορίες στον θεατή. Το εύρος προσοχής του μέσου χρήστη του Διαδικτύου είναι μόνο οκτώ δευτερόλεπτα, επομένως πρέπει να παραδώσετε το μήνυμά σας μέσω του βίντεό σας αρκετά γρήγορα για να τραβήξετε την προσοχή του.

  • Μην ξεχνάτε το branding

Βεβαιωθείτε ότι το βίντεό σας έχει την κατάλληλη επωνυμία και περιλαμβάνει το λογότυπο της εταιρείας σας και τα στοιχεία επικοινωνίας. Αυτό θα σας βοηθήσει να συνδέσετε το βίντεό σας με την επιχείρησή σας και να δημιουργήσετε εμπιστοσύνη στους θεατές.

  • Αναλύστε και παρακολουθήστε την απόδοση

Τέλος, παρακολουθήστε την αποτελεσματικότητα των βίντεο μάρκετινγκ μέσω email. Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως το άνοιγμα, οι αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων και τα ποσοστά μετατροπών. Αυτό θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε την αποτελεσματικότητα του βίντεό σας και να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές για να βελτιώσετε τα αποτελέσματα.

Κάλυμμα

Το μάρκετινγκ μέσω email με βίντεο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε το ενδιαφέρον και την αφοσίωση των συνδρομητών. Αυτές είναι μερικές μόνο ιδέες για τη χρήση βίντεο στη στρατηγική μάρκετινγκ. Πειραματιστείτε και δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς και την επιχείρησή σας. Ακολουθώντας αυτές τις βέλτιστες πρακτικές, μπορείτε να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη καμπάνια μάρκετινγκ που θα σας βοηθήσει να προσελκύσετε και να μετατρέψετε τους συνδρομητές σας.