Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Μάρκετινγκ επωνυμίας στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Μάρκετινγκ επωνυμίας στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Η ψηφιακή αγορά έχει αλλάξει τον τρόπο που ψωνίζουμε. Έχει κάνει τις αγορές πιο προσιτές σε παγκόσμια κλίμακα και έχει οδηγήσει σε μια δραματική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο αγοράζουμε αγαθά και υπηρεσίες.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο κανάλι λιανικής, αντιπροσωπεύοντας το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης των λιανικών πωλήσεων μεταξύ 2016 και 2022

Το ηλεκτρονικό εμπόριο υπήρξε σημαντική δύναμη στον ψηφιακό κόσμο και δεν οδηγεί πουθενά.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες νέες τάσεις που θα επηρεάσουν τον τρόπο λειτουργίας του ηλεκτρονικού εμπορίου την επόμενη δεκαετία.

Η πρώτη τάση είναι ότι οι άνθρωποι μετακινούνται από επιτραπέζιους σε φορητές συσκευές για τις ανάγκες αγορών τους.

Το κινητό εμπόριο αναμένεται να γίνει βιομηχανία 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων μέχρι το 2020.

Η δεύτερη τάση είναι ότι οι άνθρωποι αρχίζουν να χρησιμοποιούν φωνητική αναζήτηση για τις ανάγκες αγορών τους, πράγμα που σημαίνει ότι θα δοθεί αυξημένη εστίαση στη βελτιστοποίηση φωνητικής αναζήτησης και στις φωνητικές διεπαφές χρήστη γενικά.

Βήματα για την οικοδόμηση μιας επωνυμίας στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Ποιο όφελος παρέχει η εταιρεία σας που καμία άλλη εταιρεία δεν μπορεί να ανταποκριθεί;

Είτε η επωνυμία σας είναι μοναδική στο σχεδιασμό, στα χαρακτηριστικά του προϊόντος ή στον τρόπο επίλυσης ενός προβλήματος, πρέπει να δημιουργήσετε μια συνεπή, συνεκτική εμφάνιση σε όλες τις πλατφόρμες σας.

Ανάγνωση:  3 Οφέλη από τη διαφήμιση OTT που δεν πρέπει να χάνουν οι επιχειρήσεις

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα για το πώς να το κάνετε αυτό. Εάν ο ιστότοπός σας δεν έχει κατασκευαστεί ακόμη, σκεφτείτε να αναπτύξετε έναν.

Πρώτο Βήμα: Ανάπτυξη Μοναδικής Πρότασης Αξίας

Πρώτο Βήμα: Ανάπτυξη Μοναδικής Πρότασης Αξίας

Ένα από τα πρώτα βήματα για την οικοδόμηση μιας επωνυμίας στο ηλεκτρονικό εμπόριο είναι η ανάπτυξη μιας μοναδικής πρότασης αξίας. Ποιο όφελος παρέχει η εταιρεία σας που καμία άλλη εταιρεία δεν μπορεί να ανταποκριθεί;

Είτε η επωνυμία σας είναι μοναδική στο σχεδιασμό, στα χαρακτηριστικά του προϊόντος ή στον τρόπο επίλυσης ενός προβλήματος, πρέπει να δημιουργήσετε μια συνεπή, συνεκτική εμφάνιση σε όλες τις πλατφόρμες σας. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα για το πώς να το κάνετε αυτό. Εάν ο ιστότοπός σας δεν έχει κατασκευαστεί ακόμη, σκεφτείτε να αναπτύξετε έναν.

Δεύτερος Βήμα: Προσπαθήστε να είστε αυθεντικοί όσο το δυνατόν

Η ιστορία της επωνυμίας σας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο αυθεντική. Στην πραγματικότητα, το 59% των καταναλωτών θα αγοράσει μόνο ένα νέο προϊόν από μια μάρκα που ήδη γνωρίζει και εμπιστεύεται γραφείο ψηφιακού μάρκετινγκ.

Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου σας πρέπει να κάνει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό. Καθιερώνοντας μια ισχυρή επωνυμία, θα έχετε ένα πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών σας και θα προσελκύσετε χρήματα στη διαδικασία. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να επενδύσετε χρόνο και ενέργεια στη δημιουργία μιας μοναδικής επωνυμίας.

Η μοναδική πρόταση αξίας μιας επωνυμίας θα είναι η πιο σημαντική πτυχή της στρατηγικής μάρκετινγκ της. Σύμφωνα με τον δείκτη Millward Brown, η ικανοποίηση των πελατών είναι ο #1 παράγοντας στις αγορές από μια επιχείρηση.

Ανάγνωση:  Ανάλυση Υπηρεσιών Συγγραφής Χαρτιού | Η αποστολή και το όραμα ScamFighter

Αυτό συμβαίνει επειδή το 90% των καταναλωτών δίνουν προτεραιότητα στην εμπειρία τους με μια επωνυμία. Οι πελάτες είναι απίθανο να παραμείνουν για πολύ αν δεν αισθάνονται ότι η επωνυμία έχει αφιερώσει χρόνο για να προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η δημιουργία μιας ισχυρής επωνυμίας είναι ζωτικής σημασίας στο ηλεκτρονικό εμπόριο DTC.

Τρίτο βήμα: Δημιουργία επωνυμίας που ξεχωρίζει μεταξύ του ανταγωνισμού

Τρίτο βήμα: Δημιουργία επωνυμίας που ξεχωρίζει μεταξύ του ανταγωνισμού

Ενώ η αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου είναι γεμάτη, εξακολουθεί να είναι μια ευκαιρία να χτίσετε μια επωνυμία που ξεχωρίζει μεταξύ του ανταγωνισμού.

Για να έχετε ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά σας, πρέπει να αναπτύξετε μια μοναδική πρόταση αξίας (USP) που σας ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές σας.

Θα πρέπει να είναι διαφορετικό από το σχεδιασμό των ανταγωνιστών σας, την προσέγγιση για την επίλυση ενός προβλήματος και την οικονομική κατάσταση, μεταξύ άλλων. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά.

Μια άλλη σημαντική πτυχή του μάρκετινγκ επωνυμίας στο ηλεκτρονικό εμπόριο είναι η δημιουργία μιας μοναδικής πρότασης αξίας. Θα πρέπει να διαφέρει από τους ανταγωνιστές σας όσον αφορά την τιμή, το σχεδιασμό, ακόμη και την οικονομική θέση.

Επιπλέον, η εμπειρία του πελάτη σας θα βελτιωθεί εάν η επωνυμία σας είναι εύκολα προσβάσιμη. Είναι επίσης σημαντικό να δημιουργήσετε ένα ισχυρό εμπορικό σήμα. Συχνά, οι καταναλωτές θα αναζητήσουν προϊόντα με βάση την αντιληπτή αξία τους, κάτι που θα τους βοηθήσει να λάβουν μια πιο τεκμηριωμένη απόφαση.

Ανάγνωση:  Πώς να κάνετε τους ανθρώπους να συμμετάσχουν στην ομάδα σας στο Facebook;

Τέταρτο Βήμα: Δημιουργήστε μια μοναδική ιστορία επωνυμίας

Στη συνέχεια, το μάρκετινγκ επωνυμίας στο ηλεκτρονικό εμπόριο είναι η δημιουργία μιας ιστορίας επωνυμίας. Είτε πρόκειται για προϊόν, υπηρεσία ή ιδέα, η ιστορία της επωνυμίας θα πρέπει να αποτελεί βασικό συστατικό της επιχείρησής σας στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Η ιστορία πρέπει να είναι συναρπαστική και να κάνει τους πελάτες σας να αισθάνονται συνδεδεμένοι με την επωνυμία. Μια ιστορία είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την οικοδόμηση μιας επωνυμίας. Σε μια επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου, η ιστορία είναι το πιο σημαντικό μέρος της στρατηγικής μάρκετινγκ.

Η πρόταση αξίας μιας μάρκας μπορεί να βασίζεται στις μοναδικές της ιδιότητες. Μπορεί να είναι ένα προϊόν, μια υπηρεσία ή μια ιδέα.

Στο ηλεκτρονικό εμπόριο, οι αξίες της επωνυμίας πρέπει να είναι μοναδικές και διακριτές από τους ανταγωνιστές. Ο σκοπός της μάρκας είναι να χτίσει την αφοσίωση των πελατών.

Ο καλύτερος τρόπος για να χτίσετε μια ισχυρή επωνυμία είναι να προσφέρετε μια πρόταση εξαιρετικής αξίας. Για παράδειγμα, η πρόταση αξίας μιας μάρκας είναι η «μυστική σάλτσα» που κάνει το προϊόν μοναδικό.

Πέμπτο βήμα: Δημιουργήστε πιστότητα επωνυμίας

Πέμπτο βήμα: Δημιουργήστε πιστότητα επωνυμίας

Οι καταναλωτές είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στην αφοσίωση της επωνυμίας. Μια ισχυρή επωνυμία είναι σημαντική στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Μια ισχυρή επωνυμία είναι ένα πλεονέκτημα για την επιχείρησή σας. Σε μια κορεσμένη αγορά, οι πελάτες θα προσελκύονται από μάρκες που αναγνωρίζουν.

Η δημιουργία μιας ισχυρής επωνυμίας είναι μια σημαντική στρατηγική για την επιχείρησή σας στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Είναι ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να έχετε για μια επιτυχημένη επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου. Το εμπορικό σήμα μιας εταιρείας είναι αυτό που διαφοροποιεί την εταιρεία σας από τους ανταγωνιστές σας.

Ανάγνωση:  Οδηγός τοπικού SEO: Πώς να κυριαρχήσετε στη γειτονιά σας στο διαδίκτυο | KWork

Ψηφιακό μάρκετινγκ στο μάρκετινγκ ηλεκτρονικού εμπορίου

Το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι μέρος του μείγματος μάρκετινγκ και αναφέρεται στις μεθόδους προώθησης ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας χρησιμοποιώντας ψηφιακές τεχνολογίες.

Ο όρος «ψηφιακό μάρκετινγκ» έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για να αναφέρεται σε οποιαδήποτε μορφή μάρκετινγκ που περιλαμβάνει τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, όπως μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κινητά τηλέφωνα, διαφημίσεις προβολής, βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO), ηλεκτρονικό εμπόριο, δημιουργία βίντεο, και διανομής.

Η ανάπτυξη μιας μοναδικής επωνυμίας είναι απαραίτητη για την επιτυχία του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, πράγμα που σημαίνει ότι είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή πρόταση αξίας για τα προϊόντα σας.

Οι στρατηγικές μάρκετινγκ που χρησιμοποιούνται στο ψηφιακό μάρκετινγκ ονομάζονται επίσης στρατηγικές ηλεκτρονικού εμπορίου. Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ένα επιχειρηματικό μοντέλο που παρέχει αγαθά ή υπηρεσίες στους καταναλωτές μέσω του Διαδικτύου.

Είναι σημαντικό να ξεχωρίζετε από τους ανταγωνιστές και να έχετε μια ιστορία που συνδέει τα δύο. Οι πελάτες σας θα θυμούνται το εμπορικό σήμα σας εάν το γνωρίζουν.

Οι καλύτερες μάρκες είναι αυτές που έχουν μια εξαιρετική ιστορία επωνυμίας που καθορίζει την αποστολή και το όραμά τους.