Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Λοιπόν, νομίζετε ότι έχετε μια ιδέα για μια εφαρμογή, ε;

Λοιπόν, νομίζετε ότι έχετε μια ιδέα για μια εφαρμογή, ε;

Οι καλές ιδέες μπορούν να σας κάνουν πλούσιους. Οι μεγάλες ιδέες μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Πάρτε την Uber: Η τιμή της μετοχής της διαπραγματευόταν περίπου στα 49 δολάρια ΗΠΑ μέχρι τη στιγμή που γράφτηκε. Είναι μια παγκόσμια επιχείρηση με αξία το 2023 σε πάνω από 11 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Uber ήταν μια από αυτές τις ιδέες που έκαναν τους ανθρώπους πολύ πλούσιους και άλλαξαν τον κόσμο. Αλλά δεν ήταν γραμμένο στα αστέρια ότι μια μέρα θα χρησιμοποιούσαμε το όνομα της εταιρείας ως ρήμα. Στην πραγματικότητα, τα έξυπνα χρήματα το 2013 μπορεί να ήταν στο Hailo.

Στις αρχές εκείνης της χρονιάς, το Hailo, μια εφαρμογή για κινητά που υποτίθεται ότι θα σας βοηθούσε να «χαιρετίσετε» μια κίτρινη καμπίνα στη Νέα Υόρκη από το τηλέφωνό σας, είχε χρηματοδότηση 100 εκατομμυρίων δολαρίων! Οι προσδοκίες μεταξύ ορισμένων ήταν μεγάλες ότι αυτή η δημιουργική ιδέα θα έφερε επανάσταση στη μεγαλύτερη αγορά ταξί στην Αμερική. Θα είχε φύγει το κλισέ της Νέας Υόρκης να σηκώνεις ένα χέρι ή να βγάζεις κάποιο σφύριγμα για να τραβήξεις την προσοχή ενός ταξί. Θα εισαγάγατε απλώς την τοποθεσία σας και – με πολύ πιο πολιτισμένο τρόπο – θα έφτανε η βόλτα σας.

Ανάγνωση:  17 ikok ips για να γίνεις Viral το 2024 - Μυστικά από επωνυμίες και δημιουργούς

Αλλά τον Οκτώβριο του 2014, η Hailo ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την αγορά της Βόρειας Αμερικής – εκτός από το Τορόντο. Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά δεν έχουμε δει ποτέ αυτοκίνητο με την ένδειξη «Hailo». Η αιτία θανάτου της εταιρείας αναφέρθηκε ως «αστρονομικές δαπάνες μάρκετινγκ». Σήμερα, όταν πληκτρολογείτε “Hailo” σε μια γραμμή αναζήτησης Google, κατευθύνεστε στον “Κορυφαίο επεξεργαστή AI στον κόσμο για συσκευές Edge”. – Προφανώς όχι το ίδιο ντύσιμο.

Το Hailo είναι μια προειδοποιητική ιστορία από τον κόσμο των εφαρμογών. Αμέτρητοι αριθμοί ιδεών εφαρμογών καταλήγουν να αναδιπλώνονται – όχι επειδή δεν είναι καλές ιδέες – αλλά επειδή οι δημιουργοί θα έπρεπε να είχαν αφιερώσει λίγο περισσότερο χρόνο σκεπτόμενοι τη βελτιστοποίηση του καταστήματος εφαρμογών (ASO).

Επιλέγοντας ένα καλό Πρακτορείο ASO είναι εξίσου σημαντικό – ή ίσως πιο σημαντικό – από τη δημιουργία μιας εξαιρετικής εφαρμογής. Ένα ποιοτικό πρακτορείο ASO δεν παίρνει μόνο το προϊόν σας και σχεδιάζει μια στρατηγική μάρκετινγκ. Εκτός από το μάρκετινγκ, προσθέτουν σημαντική αξία βοηθώντας να βελτιώσετε το προϊόν σας, με μερικές φορές πολύ μικρές, αλλά εξαιρετικά σημαντικές τροποποιήσεις που καταλήγουν να προσφέρουν μέγιστες αποδόσεις. Πόσο ωραία είναι η εικόνα στιγμιότυπου οθόνης στη σελίδα του καταστήματος εφαρμογών σας;

Η επωνυμία σας έχει το σωστό όνομα; (Πόσο σας αρέσει το “Hailo”; –Όχι τόσο, ναι;) Έχει η εφαρμογή/μάρκα τη σωστή εμφάνιση και αίσθηση; Είναι πολύτιμο να βγείτε έξω, οι γνώμες των ειδικών της ASO για να καθοδηγήσουν την επωνυμία σας.

Ανάγνωση:  Πώς να δημιουργήσετε ένα Responsive Design για τον ιστότοπό σας;

Ένα καλό πρακτορείο ASO θα μπορούσε να σώσει το Halio. Να γιατί: έρευνα αγοράς. Ο Halio καταγόταν από το Λονδίνο, μια πόλη όπου οι ταξί προπονούνται σαν αθλητές για να θυμούνται κάθε στριμμένο δρόμο και δρόμο με στροφές – Το Λονδίνο είναι μια πόλη με χιλιάδες χρόνια ιστορίας και η μετακίνηση δεν είναι εύκολη. Η Νέα Υόρκη, από την άλλη πλευρά, είναι διαμορφωμένη σε πλέγμα, και ακόμη και οι πρόσφατα αφιχθέντες μετανάστες μπορούν γρήγορα να αρχίσουν να οδηγούν ταξί. Οι οδηγοί της Νέας Υόρκης δεν είναι «καλά εκπαιδευμένοι» και επίσης βγάζουν λιγότερα χρήματα από τους ομολόγους τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι οδηγοί του Λονδίνου έχουν πάντα ένα smartphone για καθοδήγηση GPS, ενώ ένα μεγάλο μέρος των οδηγών της Νέας Υόρκης θα μπορούσε να ζήσει χωρίς ένα. Χωρίς smartphone, χωρίς εφαρμογή. Η start-up που δεν ξεκίνησε ποτέ είχε επίσης μια εσφαλμένη υπόθεση. Τα κίτρινα ταξί στη Νέα Υόρκη δεν χρειάζονται πραγματικά βοήθεια για την εύρεση ναύλων – επομένως, η υπηρεσία δεν ήταν απαραίτητη.

Αυτά τα ζητήματα θα είχαν ξεριζωθεί εύκολα από ένα καλό πρακτορείο ASO, κάτι που θα το έκανε πλήρης δοκιμή A/B, καθώς και παραγωγή σαφών αναφορών σχετικά με τη συμπεριφορά των χρηστών και την ψυχολογία των χρηστών που συνδέονται με την ιδέα της εφαρμογής. Εκατομμύρια δολάρια θα μπορούσαν να είχαν εξοικονομηθεί, και ποιος ξέρει, ίσως η ιδέα θα μπορούσε να μετατραπεί σε έναν νικητή, αν είχε λάβει τη σωστή επαγγελματική βοήθεια. Επιπλέον, το σωστό πρακτορείο ASO είναι επίσης μια ποιοτική εταιρεία SEO για κινητά.

Ανάγνωση:  Ο εξελισσόμενος ρόλος των απομακρυσμένων προσλήψεων μηχανικής λογισμικού στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και...

Όταν ένας χρήστης «βρίσκει» οργανικά την εφαρμογή σας, πρέπει στη συνέχεια να «μετατραπεί» σε πιστό χρήστη… μια διαδικασία που δεν είναι ακριβώς εύκολη. Πώς πείθετε τους χρήστες ότι έχετε ένα ανώτερο σύστημα; Αυτό είναι όπου τα χρόνια εμπειρίας αφήγησης και η τεχνογνωσία στο μάρκετινγκ ενός πρακτορείου ASO είναι κάτι περισσότερο από βολικό.

Κάθε δημιουργός πιστεύει ότι είναι ιδιοφυΐα – και πολλοί είναι – αλλά εδώ είναι μερικά διασκεδαστικά παραδείγματα για το γιατί οι δημιουργοί και οι εφευρέτες μπορεί μερικές φορές να μην έχουν το δάχτυλό τους στον παλμό της αγοράς όταν πρόκειται για την ψυχολογία του μάρκετινγκ: 7-Eleven ξεκίνησε ζωή ως «Tote’m Stores».

Ιδρύθηκε ο πρωταγωνιστής Phil Knight και ο προπονητής Bill Bowerman του Πανεπιστημίου του Όρεγκον Μπλε κορδέλα σπορ (BRS) το 1964, για το οποίο μπορεί να μην είχατε ακούσει ποτέ, αν κάποιος άλλος στέλεχος δεν τους έπεισε να πάνε με ένα μονολεκτικό όνομα – κάτι με ένα «εξωτικό» γράμμα: έτσι, Νίκη γεννήθηκε. Η Quantum Computer Services είχε την καλή αίσθηση να ακούσει όσους σκέφτηκαν το “America Online” (AOL), το οποίο έγινε ένας από τους πρώτους γίγαντες του Διαδικτύου. Η λίστα συνεχίζεται. μην το προσθέτεις.