Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Λειτουργεί το Freesync με Nvidia;

Λειτουργεί το Freesync με Nvidia;

Η Nvidia και η AMD διαθέτουν GSync και Freesync αντίστοιχα που βοηθούν στην αποφυγή σκισίματος της οθόνης κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών. Ωστόσο, για να λειτουργήσουν αυτές οι δυνατότητες απαιτεί να έχετε συμβατή GPU και οθόνη. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι ενώ οι GPU της Nvidia είναι πολύ δημοφιλείς, η υψηλή τιμή σήμανσης του GSync μπορεί να αυξήσει το κόστος των οθονών, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί παίκτες καταλήγουν να αποκτούν οθόνες Freesync που είναι γενικά φθηνότερες.

Αυτό οδηγεί σε μια κατάσταση όπου ένας υπολογιστής που εκτελεί GPU Nvidia εμφανίζει την έξοδο σε μια οθόνη συμβατή με Freesync, γεγονός που εγείρει το ερώτημα — λειτουργεί το Freesync με GPU της Nvidia;

Διαβάστε επίσης: Freesync vs G sync: Ποιο βγαίνει στην κορυφή;

Freesync και Nvidia

Εάν αναρωτιέστε εάν το Freesync λειτουργεί ή όχι με τη Nvidia, μπορείτε να είστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι λειτουργεί. Γενικά ονομάζεται πρωτοβουλία συμβατή με GSync ή απλά Nvidia Freesync. Ωστόσο, δεδομένου ότι το Freesync είναι τεχνικά μια ανταγωνιστική τεχνολογία, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί εδώ.

  • Το Nvidia Freesync υποστηρίζεται μόνο σε κάρτες της σειράς GTX 10/16 και RTX 20/30/40.
  • Απαιτεί σύνδεση Displayport καθώς το Nvidia Freesync δεν είναι συμβατό με HDMI ή DVI.
  • Απαιτεί την έκδοση 417.71 ή νεότερη έκδοση προγραμμάτων οδήγησης Nvidia.
Ανάγνωση:  Πώς να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας Ibotta το 2024

Η πρωτοβουλία συμβατή με Gsync ανακοινώθηκε στην CES 2019 παράλληλα με την κυκλοφορία του RTX 2060 και ενώ η λίστα των υποστηριζόμενων πάνελ ήταν αρκετά μικρή στην αρχή, η Nvidia επεκτείνει σιγά σιγά την υποστήριξη. Ωστόσο, σε σύγκριση με το Gsync και το Gsync Ultimate, το συμβατό Gsync προσφέρει μόνο μια εμπειρία χωρίς αντικείμενα. Καμία από τις άλλες δυνατότητες όπως η Υποστήριξη Variable Overdrive, το Ultra-low Motion Blur και η υποστήριξη overclocking δεν είναι διαθέσιμη στο Gsync συμβατό για τη διατήρηση της αποκλειστικότητας του Gsync.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Freesync με GPU της Nvidia;

Η χρήση Freesync με GPU της Nvidia είναι στην πραγματικότητα αρκετά απλή. Απλώς ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

Βήμα 1: Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου της Nvidia και επιλέξτε Διαχείριση ρυθμίσεων 3D, κάτω από Ρυθμίσεις 3D.

Βήμα 2: Σύμφωνα με το Γενικές ρυθμίσεις καρτέλα, μετακινηθείτε προς τα κάτω στο Τεχνολογία παρακολούθησης και επιλέξτε Συμβατό με G-Sync.

Λάβετε υπόψη ωστόσο ότι εάν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή, ενδέχεται να μην δείτε αυτήν την επιλογή, καθώς η GPU σας ενδέχεται να μην υποστηρίζει τη λειτουργία. Επιπλέον, συνιστούμε επίσης να ρυθμίσετε το Προτιμώμενος ρυθμός ανανέωσης ρύθμιση σε Το υψηλότερο διαθέσιμο για να διασφαλίσετε ότι η οθόνη σας χρησιμοποιεί τον μέγιστο ρυθμό ανανέωσης.

Διαβάστε επίσης: Λήξη χρονικού ορίου προγράμματος οδήγησης AMD: 12 Διορθώσεις