Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Κριτική Hola VPN: Είναι το καλύτερο VPN στον Ιστό;

Κριτική Hola VPN: Είναι το καλύτερο VPN στον Ιστό;

Εδώ είναι αμερόληπτη και λεπτομερής ανασκόπηση Hola VPN 2023.

Έχετε ακούσει για αυτό το δωρεάν για πάντα, 0-κόστους, P2P VPN ίσως; Είναι γρήγορο το Hola VPN; Είναι ασφαλές; Μπορεί να ξεμπλοκάρει ιστότοπους; Αξίζει τον χρόνο σας;

Εάν αυτές οι ερωτήσεις είναι έστω και εξ αποστάσεως παρόμοιες με αυτό που σκέφτεστε, αυτή η κριτική του Hola VPN είναι ακριβώς για εσάς.

Το Hola VPN είναι ένα από τα πιο μοναδικά VPN στον κλάδο. Στην πραγματικότητα, είναι μοναδικό στο είδος του. Γιατί έτσι? Για αυτό είναι αυτή η κριτική, σωστά; Να σου πούμε λεπτομέρειες τότε;

Επισκόπηση Hola VPN

Μια επισκόπηση, πριν από μια κριτική (αυτή η ομοιοκαταληξία δεν ήταν προγραμματισμένη, πιστέψτε με) θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα το VPN, σωστά;

 • Δικτυακός τόπος: https://hola.org/
 • Λειτουργεί από: 2007
 • Έδρα: Ισραήλ
 • χωρών: 40+
 • Χωρίς πολιτική καταγραφής: Ναι
 • Ταυτόχρονες συνδέσεις: 10
 • Χώρες Netflix: Απεριόριστες
 • Λειτουργία VPN: Ιδιαίτερα κέντρα δεδομένων + κόμβοι που βασίζονται σε P2P.
 • Τιμή εκκίνησης: Δωρεάν (για πάντα).
 • Πολιτική επιστροφής χρημάτων: Ναι, 30 ημέρες
 • Πληρωμές: Μόνο Fiat.

Βασικά, αν χρειάζεστε ένα 100% δωρεάν VPN, θα λάβετε ακριβώς αυτό στα επόμενα λεπτά.

VPN με βάση το Ισραήλ

Το Hola VPN ιδρύθηκε από τους Ofer Vilenski και Derry Shribman εκτός Ισραήλ το 2007. Η ύπαρξή του στη βιομηχανία για περισσότερα από 13 χρόνια είναι από μόνη της σημαντική ενίσχυση της εμπιστοσύνης, έτσι δεν είναι;

Αν είμαι ειλικρινής, το Ισραήλ δεν είναι η αγαπημένη μου τοποθεσία όσον αφορά την ανωνυμία. Αλλά, εφόσον είναι εκτός των ΗΠΑ/ΕΕ ή της δικαιοδοσίας του Five-Eye, είμαι εντάξει με αυτό.

Δωρεάν για πάντα VPN

Το Hola είναι ένα 100% δωρεάν VPN. Προφανώς, υπάρχει μια έκδοση premium που προσφέρει περισσότερες δυνατότητες. Ωστόσο, έχει επίσης μια πλήρως λειτουργική, για πάντα δωρεάν έκδοση.

Πώς μπορεί να προσφέρει μια για πάντα δωρεάν έκδοση; Επειδή, είναι ένα P2P, συνδεδεμένο με κόμβο VPN. Δεν το έχετε ακούσει ποτέ; Εξηγώ στην επόμενη ενότητα.

Προς το παρόν, να ξέρετε ότι αν θέλετε να ξεμπλοκάρετε ιστότοπους χωρίς να πληρώσετε ούτε μια δεκάρα, η Hola πήρε την πλάτη σας! (Προσοχή, είπα “ξεμπλοκάρισμα ιστοσελίδων”. Αυτό συμβαίνει επειδή η δωρεάν έκδοση δεν προστατεύει ούτε κρυπτογραφεί τη σύνδεσή σας.)

Το πρώτο Peer-to-Peer VPN στον κόσμο που τροφοδοτείται από την κοινότητα

Επιτρέψτε μου πρώτα να εξηγήσω τι είναι στην πραγματικότητα το “Peer-to-Peer”; Είναι αρκετά μοναδικό, νέο και εντυπωσιακό για να είμαι ειλικρινής.

Ανάγνωση:  $ Κριτική: Τιμολόγηση, πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα

Έτσι, το VPN δεν χρησιμοποιεί συμβατικά κέντρα δεδομένων για τη δρομολόγηση του δικτύου του. Αντίθετα, χρησιμοποιεί “υπολογιστές άλλων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου του δικού σας” για να διευκολύνει τις συνδέσεις του. Αυτοί οι άλλοι υπολογιστές ονομάζονται «κόμβοι», όπως και το Tor.

Όταν χρησιμοποιείτε το VPN, θα έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας τις διευθύνσεις IP άλλων ατόμων. Αυτοί είναι πραγματικοί άνθρωποι, με αληθινά σπίτια και υπολογιστές. (Ως εκ τούτου, οι διευθύνσεις IP τους μπορούν σχεδόν πάντα να παρακάμψουν οποιοδήποτε τείχος προστασίας, ακόμη και αυτό του Netflix. Συχνά ανιχνεύονται IP κέντρων δεδομένων).

Ομοίως, όταν άλλοι χρήστες του Hola VPN περιηγούνται στο Διαδίκτυο, ορισμένοι από αυτούς τους χρήστες ενδέχεται να δρομολογηθούν μέσω του υπολογιστή σας. (Μπορείτε να εξαιρεθείτε από το να είστε ομότιμοι, δωρεάν.)

Αυτό δεν σημαίνει ότι κανένας από τους χρήστες έχει τον «έλεγχο» της συσκευής των άλλων χρηστών. Είναι απλώς το δίκτυο που δρομολογείται μέσω αυτών των υπολογιστών.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Hola VPN αυτοαποκαλείται “Δίκτυο ανταλλαγής IP”. Εσείς χρησιμοποιείτε την IP κάποιου άλλου, κάποιος άλλος χρησιμοποιεί τη δική σας.

Επειδή δεν εμπλέκονται πολλά κέντρα δεδομένων (η εταιρεία έχει ακόμα τους δικούς της διακομιστές)τα λειτουργικά έξοδα είναι ελάχιστα και ως εκ τούτου το Hola μπορεί να είναι δωρεάν.

Κοινή χρήση εύρους ζώνης

Αυτή είναι μια άλλη πτυχή του P2P VPN της Hola. Κάθε ομότιμος συνεισφέρει το εύρος ζώνης του/της στην ομάδα πόρων για άλλους χρήστες.

Η Hola λέει ότι χρησιμοποιεί λιγότερο από 100 MB εύρος ζώνης από χρήστες επιτραπέζιων υπολογιστών και λιγότερο από 3 MB από χρήστες κινητών.

Γεια, λαμβάνετε δωρεάν VPN, δια βίου! Το μέγεθος του εύρους ζώνης φαίνεται αρκετά αποδεκτό, έτσι δεν είναι;

Επίσης, οποιοδήποτε σύστημα χρησιμοποιείται ως κόμβος μόνο όταν είναι “αδρανές”. Σύμφωνα με τον ορισμό του Hola, εάν ένας χρήστης δεν είναι ενεργός για 1 λεπτό ή εάν το πληκτρολόγιο/ποντίκι δεν χρησιμοποιηθεί για λίγα λεπτά, το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κόμβος.

Αυτό διασφαλίζει ότι τα συστήματά μας δεν παρουσιάζουν συμφόρηση για πόρους όταν είναι ενεργά. Επίσης, αυτό είναι όπως κάθε χρήστης, βοηθώντας κάθε άλλο χρήστη που χρησιμοποιεί το Hola VPN να παραμείνει ανώνυμος.

Δυνατότητα εξαίρεσης από ομοτίμους

Πολλοί από εσάς που διαβάζετε αυτήν την κριτική του Hola VPN δεν είστε ευχαριστημένοι με την κοινή χρήση P2P και αυτό είναι αναμενόμενο.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους δεν χρειάζεται να είστε συνομήλικοι. Δηλαδή, ούτε το σύστημά σας χρησιμοποιείται ούτε πόροι.

Η πρώτη επιλογή είναι, προφανώς, η πληρωμή. Αν πάτε για τα προγράμματα Hola premium, θα μείνετε μόνοι.

Ανάγνωση:  Έχει σημασία το επιτόκιο για έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου;

Δεύτερον, ακόμη και στη δωρεάν έκδοση, μπορείτε να εξαιρεθείτε από το να είστε ομότιμοι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε την επέκταση προγράμματος περιήγησης του VPN αντί για την πραγματική εφαρμογή. Οι χρήστες που χρησιμοποιούν την επέκταση του προγράμματος περιήγησης δεν ελέγχονται.

Είμαι εντυπωσιασμένος. Η εταιρεία δεν με αναγκάζει να πληρώσω για την εξαίρεση και η επέκταση θα μου επιτρέψει να χρησιμοποιήσω το VPN με ευκολία, win-win, σωστά;

Δεν τηρεί αρχεία καταγραφής

Το VPN αναφέρει πολλές φορές στον ιστότοπο ότι δεν τηρεί αρχεία καταγραφής.

Ίσως ένα από τα πιο επιθυμητά χαρακτηριστικά, έτσι δεν είναι; Η εταιρεία δεν γνωρίζει ποιος είστε, ποια διεύθυνση IP χρησιμοποιείτε ή τι κάνετε στον ιστό.

Λάβετε υπόψη ότι ακόμα κι αν είστε συνδεδεμένοι μέσω ενός συνομήλικου, ο ομότιμος δεν έχει απολύτως καμία ιδέα για την ταυτότητά σας ή τις δραστηριότητές σας.

Επομένως, αν νομίζατε ότι αυτό μοιάζει με το πώς λειτουργούν τα torrents, μάλλον κάνετε λάθος. Το torrenting εκθέτει τη διεύθυνση IP σας, από την άλλη οι ομότιμοι του Hola VPN δεν έχουν απολύτως τέτοια δεδομένα.

40+ χώρες, 1500+ διακομιστές

Τώρα, ας περάσουμε στα πιο απλά χαρακτηριστικά; Όπως κάθε άλλο VPN, το Hola VPN έχει επίσης μια “λίστα χωρών”.

Πράγματι μέτρησα. Συνολικά είναι διαθέσιμες περισσότερες από 40 χώρες. Όλα τα κύρια (και δευτερεύον) χώρες μπορούν να συνδεθούν.

Παρά το γεγονός ότι είναι P2P, το VPN δεν είναι χωρίς τους δικούς του διακομιστές. Έχει ένα οπλοστάσιο πάνω από 1500 διακομιστές.

Στην πραγματικότητα, το VPN χρησιμοποιεί μόνο P2P IP όταν οι IP του κέντρου δεδομένων του δεν είναι κατάλληλες ή δεν είναι ικανές για σωστή σύνδεση.

Επομένως, η αλλαγή της εικονικής τοποθεσίας δεν θα ήταν πρόβλημα με το Hola, τελεία.

10 (+10) ταυτόχρονες συνδέσεις

Μια σημαντική μέτρηση που πρέπει να ελέγξετε με τις υπηρεσίες VPN είναι ο αριθμός των συνδέσεων που επιτρέπουν. Όσο για το Hola VPN, επιτρέπει 10 ταυτόχρονες συνδέσεις από προεπιλογή. Προφανώς, δεν απαιτείται επιπλέον πληρωμή για αυτές τις επιπλέον συσκευές.

Με βάση την εμπειρία μου με τα VPN, σχεδόν κανένα VPN δεν προσφέρει 10+ συνδέσεις για έναν μόνο λογαριασμό.

Όμως, δεν είναι μόνο αυτό. Το Hola VPN έχει ένα εκτεταμένο σχέδιο, που ονομάζεται “Hola Ultra”. Προσφέρει 10 επιπλέον συσκευές, πάνω από τις 10 συσκευές που έχετε ήδη. Ωστόσο, αυτό απαιτεί πρόσθετη πληρωμή.

Ισχυρά πρωτόκολλα κρυπτογράφησης

Ένα VPN μας βοηθά να κρύψουμε τις διευθύνσεις IP μας, σίγουρα. Ωστόσο, ένας άλλος πρωταρχικός σκοπός που εξυπηρετούν είναι η κρυπτογράφηση των συνδέσεών μας. Αυτό γίνεται με τη χρήση πρωτοκόλλων κρυπτογράφησης.

Όσο ισχυρότερη κρυπτογράφηση προσφέρει ένα VPN, τόσο καλύτερη είναι (προφανώς). Όσο για το Hola VPN, δεν με εντυπωσίασε εδώ, αλλά εξακολουθεί να είναι αποδεκτό σε κάποιο βαθμό.

Ανάγνωση:  Πώς λειτουργεί το Amazon Prime, τι είναι και τα πλεονεκτήματά του

Έτσι, το HolaVPN προσφέρει τα ακόλουθα πρωτόκολλα:

 • IKEv2/IPSec
 • Και PPTP/L2TP.

Τώρα, το IKEv2 είναι ένα από τα πιο ασφαλή πρωτόκολλα. Είναι επίσης καλύτερο για όσους αλλάζουν συχνά συνδέσεις. Το IKEV χειρίζεται τις αλλαγές στις συνδέσεις καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο πρωτόκολλο.

Το PPTP είναι ένα από τα λιγότερο ασφαλή πρωτόκολλα. Αλλά, είναι επίσης ένα από τα πιο συμβατά. Ως εκ τούτου, το Hola VPN διασφαλίζει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το VPN ανεξάρτητα από τις προδιαγραφές του συστήματός σας.

Το L2TP είναι ένας αλγόριθμος διπλής κρυπτογράφησης. Εξαιρετικά ασφαλές, αλλά και λίγο πιο αργό (για ευνόητους λόγους.)

Συνολικά, ακόμα κι αν δεν ασχολείστε με τις τεχνικές λεπτομέρειες, απλά να ξέρετε ότι το Hola VPN είναι αρκετά ασφαλές.

Επιπλέον, είναι ένα από τα λίγα VPN που επιτρέπουν στους χρήστες να επιλέξουν τον αλγόριθμο κρυπτογράφησης. Μπορείτε να επιλέξετε από έναν αριθμό πρωτοκόλλων όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης:

Υποστηρίζει όλες τις συσκευές

Ποια συσκευή χρειάζεστε για να χρησιμοποιήσετε το Hola VPN; Με μια λέξη, θα έλεγα – “οποιοδήποτε”. Λοιπόν, το Hola VPN είναι συμβατό σχεδόν με τα πάντα. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης θα πρέπει να εξηγεί καλύτερα τη συμβατότητά του:

Υποστηριζόμενες συσκευές HolaVPN

Επομένως, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Hola.

Λάβετε υπόψη ότι δεν χρειάζεται καν να κατεβάσετε μια εφαρμογή για να χρησιμοποιήσετε το Hola. Η χρήση των επεκτάσεων του προγράμματος περιήγησης είναι πιο απλή και διασφαλίζει ότι οι πόροι σας δεν χρησιμοποιούνται ως “ομότιμοι”.

Ξεμπλοκάρισμα του Netflix (και όλα τα άλλα)

Δεν υπάρχουν πολλά VPN που μπορούν να ξεμπλοκάρουν το Netflix. Το Hola VPN είναι. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι χρησιμοποιεί «οικιακές διευθύνσεις IP» από άλλους ομοτίμους.

Αυτές οι IP δεν χρειάζεται να «παρακάμψουν» την ανίχνευση IP. Τους επιτρέπεται νόμιμα να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες επειδή ανήκουν σε πραγματικούς ανθρώπους που ζουν σε αυτές τις περιοχές.

Αυτός είναι επίσης ένας λόγος που το Hola VPN μπορεί να έχει πρόσβαση στη βιβλιοθήκη Netflix για σχεδόν οποιαδήποτε περιοχή. Ως εκ τούτου, ενώ τα περισσότερα άλλα VPN έχουν μια συγκεκριμένη λίστα IP συμβατών με Netflix, το Hola VPN δεν το έχει.

Μου επιτρέπει να ξεμπλοκάρω το Netflix ακόμα και χωρίς τον πελάτη VPN. Το πρόγραμμα περιήγησης-επέκτασή του είναι το μόνο που χρειάζομαι! Στην πραγματικότητα λειτουργεί, και, εδώ είναι η απόδειξη:

Ξεμπλοκάρετε το Netflix με HolaVPN

Μόλις συνδεθείτε στον δωρεάν λογαριασμό σας Hola, θα δείτε μια λίστα με τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους για τη χώρα σας.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε οποιονδήποτε από αυτούς τους ιστότοπους χρησιμοποιώντας το Hola VPN. Αυτό αποδεικνύει ότι η Hola δεν ξεμπλοκάρει μόνο το Netflix, αλλά και σχεδόν οτιδήποτε άλλο.

Χωρίς ορατή μείωση ταχύτητας

Για κάποιο λόγο, μερικές κριτικές του Hola VPN εκεί έξω ισχυρίζονται ότι μειώνει την ταχύτητα. Αυτό θα μπορούσε να ισχύει για αυτούς.

Ανάγνωση:  Πώς να παίξετε Throne and Liberty στον κορεατικό διακομιστή χωρίς καθυστέρηση

Ωστόσο, από την προσωπική μου εμπειρία, δεν παρατηρώ μείωση ταχύτητας με το VPN. Όπως έχω ήδη αναφέρει, μου επιτρέπει να κάνω ροή Netflix, χωρίς buffer.

Εδώ είναι ένα τεστ ταχύτητας που έκανα. Μπορείς επαληθεύστε την αυθεντικότητα του στιγμιότυπου οθόνης εδώ.

Ταχύτητα HolaVPN

Συμπέρασμα? Το πρότυπο μου (μη VPN) Η σύνδεση είναι περίπου 6-7Mbps. Έτσι, μια ταχύτητα 4,62 Mbps με το VPN συνδεδεμένο στις ΗΠΑ είναι αρκετά αποδεκτή.

Αν διαβάσετε τη λίστα μου με τις καλύτερες εταιρείες VPN στον πλανήτη, θα δείτε ότι αυτή είναι ακριβώς η ταχύτητα που έχω ακόμα και με τα καλύτερα πληρωμένα VPN εκεί έξω.

Τιμολόγηση Hola VPN, τρόποι πληρωμής και πολιτική επιστροφής χρημάτων

Η μόνη πτυχή που απομένει σε αυτήν την κριτική Hola VPN είναι πιθανώς η τιμολόγηση, σωστά;

Προφανώς, υπάρχει το σχέδιο “για πάντα δωρεάν” όπως συζητήθηκε νωρίτερα. Ωστόσο, το πρόγραμμα επί πληρωμή έχει τα πλεονεκτήματά του.

Υπάρχουν συνολικά 3 προγράμματα επί πληρωμή Hola VPN:

 • 2,99 $/μήνα – χρεώνεται για 3 χρόνια.
 • 7,69 $/μήνα – χρεώνεται για 1 έτος.
 • 14,99 $/μήνα – χρεώνεται για 1 μήνα.

Δυστυχώς, δεν φαίνεται να δέχεται πληρωμές με κρυπτονομίσματα. Οι πληρωμές μπορούν να γίνουν μέσω πιστωτικών καρτών, PayPal ή ενός αριθμού διαδικτυακών πορτοφολιών.

Υπάρχει ακόμη και πολιτική επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. Οπότε, δεν χρειάζεται πραγματικά να δεχθείτε τον λόγο τους ή τη δική μου. Δοκιμάστε το VPN, αν δεν σας κάνει, θα λάβετε επιστροφή χρημάτων, απλά.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Hola VPN

Ας συνοψίσουμε τότε τις καλύτερες και τις χειρότερες πτυχές του;

Πλεονεκτήματα:

 • Συνδέσεις P2P/κόμβων.
 • Εντυπωσιακή ταχύτητα.
 • Ξεμπλοκάρει σχεδόν κάθε ιστότοπο.
 • 100% δωρεάν.
 • Δεν υπάρχει πολιτική καταγραφής.

Μειονεκτήματα:

 • Η διεπαφή χρήστη της εφαρμογής Windows θα μπορούσε να βελτιωθεί.

Αναθεώρηση Hola VPN Τελική ετυμηγορία – είναι ασφαλές;

Προφανώς, χρησιμοποιείτε ένα VPN για να παραμείνετε ανώνυμοι, σωστά; Το καταλαβαίνω, ολόκληρο το P2P, η κοινή χρήση κοινότητας μπορεί να βλάψει μερικούς από εσάς.

Αλλά, από τη θετική πλευρά, το VPN είναι σε θέση να προσφέρει 100% δωρεάν VPN (αυτό πραγματικά λειτουργεί). Και, έχετε πάντα την επιλογή να εξαιρεθείτε, ακόμα κι αν είστε δωρεάν χρήστης.

Οι άλλες μετρήσεις, όπως οι 10 συνδέσεις, η κρυπτογράφηση, η εγγυημένη απεμπλοκή του Netflix, η πολιτική καταγραφής και όλα τα άλλα ταιριάζουν τέλεια, έτσι δεν είναι;

Συνολικά, έχει τα δυνατά του σημεία και τις αδυναμίες του, όπως όλα τα άλλα στον πλανήτη. Είναι το καλύτερο VPN; Πιθανώς όχι. Είναι ένα VPN που πρέπει να δοκιμάσετε; Οπωσδηποτε. Και με αυτό, υπογράφω αυτήν την κριτική Hola VPN.