Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Κονσόλες επόμενης γενιάς που θα φτάσουν το 2028: Microsoft

Κονσόλες επόμενης γενιάς που θα φτάσουν το 2028: Microsoft

Από τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν ως μέρος της δοκιμής Microsoft-FTC σχετικά με την εξαγορά της εταιρείας Activision Blizzard, φαίνεται ότι οι κονσόλες επόμενης γενιάς δεν θα φτάσουν μέχρι το 2028. Αυτό σημαίνει ότι, τουλάχιστον σύμφωνα με τη Microsoft, η “αναμενόμενη περίοδος έναρξης” του επόμενου Xbox και Playstation 6 θα είναι οκτώ χρόνια μετά την κυκλοφορία των Xbox Series X/S και Playstation 5.

Δεν είναι καλή στιγμή για το Xbox, καθώς οδεύει να δώσει τη μάχη για την απόκτηση των 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο ομοσπονδιακό δικαστήριο. Η FTC ζήτησε ακόμη και από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Καλιφόρνια να εκδώσει προσωρινή διαταγή περιορισμού που ουσιαστικά μπλοκάρει τη συμφωνία Microsoft και Activision Blizzard προς το παρόν.

Όσον αφορά την ίδια τη δίκη, η FTC προσπαθεί να επιβάλει προκαταρκτική διαταγή στη Microsoft και την Activision. Εάν η FTC κερδίσει, η Microsoft δεν θα είναι σε θέση να προχωρήσει στην εξαγορά εκτός εάν η FTC εξετάσει τη συναλλαγή και κρίνει ότι συμμορφώνεται με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ.

Η Microsoft παραδέχεται ότι το Xbox έχει χάσει τους «πόλεμους της κονσόλας».

Εκτός από τη νομική μάχη που δίνει, τα αποκαλυπτόμενα έγγραφα αποκαλύπτουν επίσης ότι η Microsoft αναγκάστηκε επίσης να παραδεχτεί την ήττα για το Xbox που υστερεί σε σχέση με τη Nintendo και τη Sony στα στοιχεία πωλήσεων κονσόλας. Το Xbox είχε μόνο μερίδιο 16% της αγοράς όσον αφορά τις πωλήσεις κονσόλας το 2021 και 21% της βάσης εγκατάστασης κονσόλας.

Ανάγνωση:  Πώς να διορθώσετε την ένταση στο Chromebook;

Ωστόσο, η επιθυμία της Microsoft να δείξει ότι βρίσκεται πίσω από τη Sony και τη Nintendo από την αρχή και το γεγονός ότι το “Xbox έχασε τους πολέμους της κονσόλας” με τους ανταγωνιστές να συνεχίζουν να κυριαρχούν αξιοποιώντας αποκλειστικό περιεχόμενο μεταξύ άλλων στρατηγικών μπορεί να αποδειχθούν υπέρ της. Τα δικαστικά έγγραφα δείχνουν ξεκάθαρα την προθυμία της Microsoft να αποδεχθεί την τρίτη θέση στη γενική μάχη της κονσόλας, δίνοντάς της ακόμη περισσότερο λόγο για να αποκτήσει την Activision.

Η Microsoft εργάζεται σκληρά και υπογράφει συμφωνίες αριστερά και δεξιά για να διαβεβαιώσει τις ρυθμιστικές αρχές ότι δεν θα κλείσει την Activision και τα δημοφιλή παιχνίδια της, όπως τα franchise Call of Duty και Diablo σε όλους τους άλλους. Αυτά περιλαμβάνουν επίσης την υπογραφή πολυάριθμων συμφωνιών με άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης μιας 10ετούς συμφωνίας με τη Nintendo για να φέρει το franchise Call of Duty στις πλατφόρμες της τελευταίας. Μια άλλη σημαντική υπογραφή ήταν η μεταφορά των παιχνιδιών Xbox στο GeForce Now της Nvidia, επιλύοντας τις ανησυχίες της Nvidia σχετικά με την εξαγορά και διασφαλίζοντας την «πλήρη υποστήριξη από τον κατασκευαστή GPU για ρυθμιστική έγκριση της εξαγοράς».

Μια παρόμοια συμφωνία με τη Sony έχει επίσης συναφθεί με τη Microsoft να υπόσχεται τη συνέχιση της διανομής όλων των παιχνιδιών Activision στο Playstation, όπως ακριβώς θα μεταφέρονταν στο Xbox. Η Sony εστάλη ένα προσχέδιο αυτής της συμφωνίας τον Δεκέμβριο του 2022, αλλά μέχρι στιγμής έχει αρνηθεί να συνεργαστεί με τη Microsoft.

Ανάγνωση:  Η Qualcomm ανακοινώνει τα W5+ Gen 1 και W5 Gen 1, τα πρώτα φορητά SoC της

Όποια και αν είναι η περίπτωση, η Sony αντιτίθεται σθεναρά στη συμφωνία Microsoft-Activision σε σημείο που ο Διευθύνων Σύμβουλος του Playstation, Jim Ryan, δήλωσε σε μια κατάθεση ότι η Sony δεν θα κοινοποιήσει τις λεπτομέρειες του Playstation 6 με την Activision σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η συμφωνία. Οι δημοσιοποιημένες εκδόσεις των εγγράφων είναι σε μεγάλο βαθμό διασκευασμένες και αφήνουν αρκετά πράγματα ανεξήγητα, αλλά γνωστοποιούν ξεκάθαρα τη θέση της Sony σχετικά με τη συμφωνία.

Στα Νέα: Το πρόγραμμα περιήγησης των Windows DuckDuckGo έρχεται με 6 μοναδικές δυνατότητες