Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Καθυστέρηση CAS 16 έναντι 18

Καθυστέρηση CAS 16 έναντι 18

Οι περισσότεροι παίκτες και οι ισχυροί χρήστες αγοράζουν εξαρτήματα για να τους βοηθήσουν να αντλήσουν τα μέγιστα από τους υπολογιστές τους. Το να αποφασίσετε ποια μνήμη RAM θα ​​επιλέξετε είναι ένα ουσιαστικό μέρος της απόφασης, καθώς η πιο αργή μνήμη RAM μπορεί να είναι πονοκέφαλος.

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε τον λανθάνοντα χρόνο CAS και συγκρίνουμε το CL16 με το CL18 για να σας βοηθήσουμε να πάρετε μια καλύτερη απόφαση.

Πριν μπούμε στη σύγκριση, ας δούμε πρώτα το CAS Latency. Το CAS ή το Column Access Strobe Latency μετρά πόσο γρήγορα η RAM σας μπορεί να επεξεργαστεί εντολές που λαμβάνονται από τους επεξεργαστές και να προετοιμάσει τα απαιτούμενα δεδομένα.

Δεδομένου ότι είναι ένα μέτρο του χρόνου, ο γενικός εμπειρικός κανόνας είναι ότι χαμηλότερη καθυστέρηση σημαίνει καλύτερη απόδοση. Ωστόσο, άλλοι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής του επεξεργαστή (Intel ή AMD), παίζουν ουσιαστικό ρόλο.

Διαβάστε επίσης: Η καλύτερη κατασκευή υπολογιστή παιχνιδιών κάτω από 1 lakh INR

Το CL 16 θα έχει καλύτερη απόδοση από το CL18, καθώς θα χρειαστούν δύο λιγότεροι κύκλοι για την προετοιμασία των ζητούμενων δεδομένων. Εάν συγκρίνετε μια CL16 3200 MHz RAM με μια CL18 3600 MHz RAM, η CL16 θα εξακολουθεί να έχει καλύτερη απόδοση από την αντίστοιχη CL18 παρά την πιο αργή ταχύτητα ρολογιού.

Ανάγνωση:  Πώς να επανεκκινήσω το PS5;

Η μέση μονάδα RAM 3200 MHz έχει εύρος CL 14-16, ενώ οι μονάδες 3600 MHz έχουν εύρος CL 15-19. Ενώ η τελευταία έχει υψηλότερη ταχύτητα μνήμης, η πρώτη θα έχει καλύτερη απόδοση χάρη στη χαμηλότερη καθυστέρηση CL.

Καθυστέρηση CAS 16 έναντι 18

Η διαφορά ωστόσο είναι μικρή γύρω στο 5%. Αυτό σημαίνει ότι οι μέσοι άνθρωποι συχνά το παραβλέπουν και χρησιμοποιούν υψηλότερες ταχύτητες RAM αντί για χαμηλότερη CL. Εάν ο τελικός σας στόχος είναι να μεγιστοποιήσετε την απόδοση του υπολογιστή σας, ο στόχος σας θα πρέπει να είναι να στοχεύσετε την υψηλότερη ταχύτητα RAM με τη χαμηλότερη CL.

Ο αντίκτυπος του επεξεργαστή στο CAS Latency

Οι CPU της AMD Ryzen έχουν σχεδιαστεί με ένα σύστημα Infinity Fabric που ονομάζεται IF. Το IF έχει τα δικά του χαρακτηριστικά ώρας ρολογιού, τα οποία περιορίζουν τις ταχύτητες ρολογιού RAM σε περίπου 2000 MHz. Εάν διαθέτετε CPU AMD, θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στο CL έναντι της ταχύτητας μνήμης.

Από την άλλη πλευρά, εάν έχετε επεξεργαστή Intel, θα θέλετε να κάνετε το αντίθετο. Δεδομένου ότι ο κύκλος του ρολογιού δεν έχει εφαρμοστεί τόσο στενά όσο μια CPU της AMD, θα αξιοποιήσετε περισσότερα από τον επεξεργαστή σας με μεγαλύτερη ταχύτητα μνήμης. Ωστόσο, το CL εξακολουθεί να παίζει σημαντικό ρόλο.

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι εάν χρησιμοποιείτε μνήμη διπλού ή πολλαπλών καναλιών. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την ίδια ταχύτητα CL και ρολογιού σε όλες τις RAM σας. Αν το κάνετε διαφορετικά, μπορεί να προκληθούν καθυστερήσεις μεταξύ των στικ της μνήμης RAM, προκαλώντας αργή απόδοση.

Ανάγνωση:  Πώς να διορθώσετε το μη επιτυχές UPNP;
Χαρακτηριστικά CL16 CL18
Αφάνεια Χαμηλότερη καθυστέρηση CAS Ελαφρώς υψηλότερη καθυστέρηση CAS σε σύγκριση με το CL16
Κόστος Πιο ακριβό Σχετικά φθηνότερα
Βελτιστοποίηση Καλύτερη βελτιστοποίηση για τη μείωση της καθυστέρησης της CPU. Μπορεί να δώσει σχετικά παρόμοια απόδοση σε επεξεργαστές Intel.

Διαβάστε επίσης: Επεξήγηση των επιθέσεων Ransomware

Για τις περισσότερες περιπτώσεις χρήσης, μια RAM CL16 θα έχει καλύτερη απόδοση από μια RAM CL18. Το μόνο μέρος όπου το CL18 έχει πιθανότητες μάχης είναι με τους επεξεργαστές Intel, αλλά ακόμα και τότε, μια χαμηλότερη CL RAM θα ​​σας βοηθήσει τελικά να έχετε περισσότερες επιδόσεις.

Ωστόσο, εάν κατασκευάζετε τον υπολογιστή σας για καθημερινή χρήση και δεν χρειάζεστε ακριβώς κάθε ουγγιά απόδοσης που μπορείτε να αποκτήσετε, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και να πάτε με το CL18, καθώς η διαφορά δεν είναι ακριβώς μεγάλη.

Διαβάστε επίσης: Καλύτερη κατασκευή υπολογιστή gaming κάτω από 50000 INR