Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Η Valve παρουσιάζει το Dynamic Cloud Saves για το Steam Cloud

Η Valve παρουσιάζει το Dynamic Cloud Saves για το Steam Cloud

Η Valve ανακοίνωσε έναν νέο τύπο αποθήκευσης cloud για το Steam Cloud ως μέρος της συνεχιζόμενης εκστρατείας της για την υποστήριξη του Steam Deck. Αυτή η νέα δυνατότητα αποθήκευσης θα συγχρονίσει την πρόοδο του παιχνιδιού επιτρέποντας στους παίκτες να συνεχίσουν τα παιχνίδια Steam τους σε άλλη πλατφόρμα ακόμα και όταν το Steam Deck τους τεθεί σε λειτουργία αναστολής και το παιχνίδι δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η Valve είχε προηγουμένως υπονοήσει την ιδέα στο Steam Developer Summit. Ωστόσο, έχει πλέον όνομα — Dynamic Cloud Sync. Η εταιρεία εξήγησε ότι εργάζεται σε ένα ενημέρωση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.

Η κυκλοφορία του Steam Deck έχει καθυστερήσει για δύο μήνες, με τη Valve να στοχεύει πλέον τον Φεβρουάριο του 2022 λόγω των προβλημάτων της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού και της συνεχιζόμενης έλλειψης chip που ταλαιπωρεί άλλους γίγαντες, συμπεριλαμβανομένης της Apple και της Nvidia.

Στα Νέα: Χάθηκαν 35 εκατομμύρια δολάρια, επηρεάστηκαν 483 λογαριασμοί: επιβεβαιώνει το Crypto.com

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Valve, η εταιρεία αναμένει ότι οι χρήστες του Steam Deck θα αναστέλλουν συχνά τη συσκευή χωρίς απαραίτητα να κλείνουν το παιχνίδι που παίζουν. Όπως μπορείτε να μαντέψετε, αυτό μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα με τα saves εάν ο παίκτης αποφασίσει να συνεχίσει να παίζει σε άλλη πλατφόρμα.

Ανάγνωση:  Πόσο κοστίζει ένα τριαντάφυλλο στο TikTok; (Αναλυτικός Οδηγός για το 2024)

Για να αντιμετωπιστεί αυτό, το Steam θα ανεβάσει αυτόματα όλα τα τροποποιημένα δεδομένα αποθήκευσης παιχνιδιών στο cloud πριν η συσκευή εισέλθει σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Το Steam Deck θα κατεβάσει επίσης τυχόν τροποποιημένα δεδομένα παιχνιδιού από τους διακομιστές πρώτο πράγμα όταν οι χρήστες επιστρέψουν στη συσκευή.

Η Valve παρουσιάζει το Dynamic Cloud Saves για το Steam Cloud

Η δυνατότητα είναι δωρεάν στη χρήση, αλλά δεν είναι αυτόματη, που σημαίνει ότι οι προγραμματιστές θα πρέπει να την ενεργοποιήσουν στα παιχνίδια τους χρησιμοποιώντας νέα API μη αυτόματα. Για παιχνίδια που δεν υποστηρίζουν τη λειτουργία, η πρόοδος εντός του παιχνιδιού θα εξακολουθεί να παρακολουθείται, εκτός από αυτή τη φορά που το Steam θα πει στους παίκτες να σταματήσουν το παιχνίδι στο Steam Deck για να επιτρέψουν τον συγχρονισμό των αποθηκευμένων αρχείων. Διαφορετικά, πρέπει να συνεχίσουν να αγνοούν την πρόοδο στο Steam Deck τους.

Η δυνατότητα σίγουρα προσθέτει στην υπόσχεση της Valve για φορητούς υπολογιστές για παιχνίδια. Ωστόσο, μένει να δούμε πόσοι mainstream προγραμματιστές το υποστηρίζουν στα παιχνίδια τους. Επιπλέον, αυτό εγγυάται επίσης απαιτήσεις συνδεσιμότητας στο Διαδίκτυο όταν παίζετε παιχνίδια στο Deck, κάτι που δεν είναι πάντα διαθέσιμο όταν βρίσκεστε εν κινήσει.

Στα Νέα: FIFA 22 TOTY [Team of the Year] ανακοινώθηκε