Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Η TB Kawashima δέχεται χακάρισμα, τα προβλήματα παιδεραστίας του Meta και πολλά άλλα

Η TB Kawashima δέχεται χακάρισμα, τα προβλήματα παιδεραστίας του Meta και πολλά άλλα

Μία από τις θυγατρικές της Toyota, η TB Kawashima, επλήγη από κυβερνοεπίθεση που υποπτεύεται ότι προέρχεται από την ομάδα ransomware LockBit. Πέντε κακόβουλα πακέτα Python στο αποθετήριο PyPI βρέθηκαν να διαρρέουν ευαίσθητες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των διαπιστευτηρίων AWS, σε δημόσια εκτεθειμένα τελικά σημεία.

Η Meta έχει δεχθεί πυρά επειδή δεν μπόρεσε να προστατεύσει τα μοντέλα παιδιών και εφήβων στο Instagram, αφού το Forbes ειδοποίησε την πλατφόρμα με πάνω από δώδεκα λογαριασμούς που κακοποιούν ενεργά ανήλικα μοντέλα στο Instagram.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το νεότερο MacBook Pro 13 ιντσών της Apple που διαθέτει το τελευταίο τσιπ M2, βρέθηκε να τρέχει σημαντικά πιο αργό SSD στο βασικό μοντέλο.

 • Η TB Kawashima, μια κατασκευάστρια υφασμάτων εσωτερικού χώρου για αυτοκίνητα, αεροπλάνα, θέατρα και τρένα, ανέφερε ότι μια από τις θυγατρικές της είχε χακαριστεί.
 • Η εταιρεία είναι μέρος της Toyota Boshuku του ομίλου εταιρειών Toyota. Οι δραστηριότητες πωλήσεων και παραγωγής του ομίλου Toyota Boshuku δεν έχουν επηρεαστεί.
 • Ωστόσο, ο ιστότοπος της TB Kawashima είναι προς το παρόν εκτός λειτουργίας.
 • Ενώ δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση για τον παράγοντα απειλής από το τέλος της εταιρείας, η συμμορία LockBit Ransomware ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Έχει ακόμη αρχίσει να διαρρέει δεδομένα που φέρεται να έχουν κλαπεί κατά τη διάρκεια της παραβίασης.
 • Πέντε κακόβουλα πακέτα στο αποθετήριο PyPI εντοπίστηκαν να διαρρέουν ευαίσθητες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των διαπιστευτηρίων AWS, σε ανοικτά προσβάσιμα τελικά σημεία.
 • Τα πέντε πακέτα περιλαμβάνουν loglib-modules, pyg-modules, pygrata-utils, pygrata και hkg-sol-utils.
 • Τα δύο πρώτα πακέτα, τα loglib-modules και τα pyg-modules είναι τυπογραφικές προσπάθειες για την αναπαραγωγή νόμιμων πακέτων. Τα υπόλοιπα τρία δεν έχουν συγκεκριμένους στόχους. Και τα πέντε πακέτα μοιράζονται ομοιότητες ή συνδέσεις κώδικα.
 • Τέσσερα από τα πακέτα έχουν αφαιρεθεί από το αποθετήριο. Ωστόσο, το πακέτο pygrata δεν είχε ενσωματωμένη καμία κακόβουλη λειτουργικότητα και απαιτούσε pygrata-utils ως εξάρτηση, με αποτέλεσμα να παραμείνει στο αποθετήριο για πολύ περισσότερο.
Ανάγνωση:  Οι RAM DDR4 ευάλωτες σε νέα επίθεση Rowhammer
 • Η Meta έχει δεχθεί σφοδρά πυρά για την ανίκανη αστυνόμευση αρπακτικών μετά από πολλαπλές αποτυχίες κατάργησης παιδικών ληστρικών λογαριασμών από το Instagram.
 • Το Forbes έχει αναφέρει πάνω από δώδεκα λογαριασμούς που ανέρχονται σε μισό εκατομμύριο οπαδούς που σεξουαλοποιούν ανήλικα μοντέλα.
 • Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων λογαριασμών είναι ένας του Grant Durtschi, ο οποίος μπόρεσε να χρησιμοποιήσει το Instagram για να πουλήσει σεξουαλικά υποβλητικές φωτογραφίες ανηλίκων μήνες μετά τη σύλληψή του τον Μάρτιο.
 • Ο λογαριασμός PayPal του Durtschi αποκάλυψε ότι πούλησε φωτογραφίες σε περισσότερους από 70 πελάτες, αρκετοί από τους οποίους ήταν καταδικασμένοι σεξουαλικοί δράστες ή είχαν άλλες σχετικές καταδίκες στο ποινικό τους ιστορικό, για 100 έως 1000 δολάρια.
 • Η υπόθεση άνοιξε τη Meta σε μεγάλο έλεγχο για το θέμα, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία εφαρμόζει πολιτική μη ανοχής για την εκμετάλλευση παιδιών στις πλατφόρμες της.
 • Αφού η Apple ανανέωσε το Macbook Pro 13 ιντσών με το τελευταίο της τσιπ M2, ανακαλύφθηκε ότι το βασικό μοντέλο 2022 Macbook Pro έρχεται με σημαντικά πιο αργό SSD σε σύγκριση με πιο ακριβά μοντέλα.
 • Το βασικό Macbook Pro κοστίζει 1299 $ και συνοδεύεται από SSD 256 GB. Οι δοκιμές αποκαλύπτουν ότι οι ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής στο SSD είναι περίπου 50% και 30% πιο αργές, αντίστοιχα, σε σύγκριση με το Macbook Pro 13 ιντσών με το τσιπ M1 και 256 GB αποθηκευτικού χώρου.
 • Η διαφορά ταχύτητας προκύπτει από το Macbook Pro του 2022 που έχει μόνο ένα τσιπ NAND 256 GB, ενώ το μοντέλο του προηγούμενου έτους είχε δύο τσιπ 128 GB.
 • Δεν είναι σαφές προς το παρόν γιατί η Apple το έκανε αυτό, αλλά το κόστος και οι περιορισμοί της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι δύο πιθανοί παράγοντες.
Ανάγνωση:  Το PS5 έρχεται με καλώδιο HDMI 2.1;

Στα Νέα: Οι χάκερ εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται το Log4Shell. Η CISA εκδίδει προειδοποίηση