Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Η Samsung λανσάρει διαφανές Micro LED 110 ιντσών στα 150.000 δολάρια

Η Samsung λανσάρει διαφανές Micro LED 110 ιντσών στα 150.000 δολάρια

Φωτογραφία: Samsung

Η Samsung Electronics αποκάλυψε την τελευταία της καινοτομία, τη διαφανή οθόνη Micro LED 110 ιντσών, ενόψει του Consumer Electronics Show (CES) 2024, σε εκπληκτική τιμή 150.000 $.

Το διαφανές Micro LED βρισκόταν σε ανάπτυξη για έξι χρόνια και η Samsung χρειάστηκε περισσότερες από 200 επαναλήψεις για να βελτιστοποιήσει το προϊόν. Αυτή η τεχνολογία σηματοδοτεί ένα σημαντικό άλμα στην τεχνολογία οπτικής απεικόνισης, καθώς ο αρθρωτός σχεδιασμός της οθόνης επιτρέπει στους χρήστες να εξατομικεύουν το σχήμα, το μέγεθος και τη δημιουργία των οθονών τους ώστε να ταιριάζουν σε οποιοδήποτε χώρο και περιβάλλον.

Τα πυκνά συσκευασμένα LED, το καθένα μικρότερο από 50 μικρά, εκπέμπουν απευθείας τα τρία βασικά χρώματα, εξασφαλίζοντας καθαρή ποιότητα εικόνας χωρίς να χρειάζεται χρωματικό φίλτρο.

“Οι παραδοσιακές οθόνες όπως η OLED και η LCD διαθέτουν ένα φίλτρο και πρόσθετα στρώματα υλικών πάνω από την πηγή φωτός τους που μπορούν να μπλοκάρουν ή να απορροφήσουν μέρος του φωτός και να επηρεάσουν την οπτική εμπειρία.” εξήγησε ο Tae-yong Son, Αντιπρόεδρος της ομάδας Micro LED στη Samsung. «Από την άλλη πλευρά, το Micro LED δεν χρησιμοποιεί πρόσθετα στρώματα υλικού, εξασφαλίζοντας απαράμιλλη αναπαραγωγή χρωμάτων».

Ένα βασικό στοιχείο διαφοροποίησης για το Micro LED είναι η τεχνολογία νανομέτρων της Samsung, που προέρχεται από την τεχνογνωσία της εταιρείας στον τομέα των ημιαγωγών. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στα κυκλώματα λειτουργίας τσιπ LED να εναποτίθενται απευθείας στο γυαλί, μετριάζοντας την απώλεια φωτεινότητας και εξαλείφοντας τον κίνδυνο καψίματος της οθόνης ή μόνιμου αποχρωματισμού.

Ανάγνωση:  Το PSVR2 έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 22 Φεβρουαρίου, ξεκινώντας από 549,99 $

Σύμφωνα με τον Yon, τα κύρια τεχνικά προβλήματα προέκυψαν κατά την τοποθέτηση των LED. «Φανταστείτε να προσπαθείτε να τοποθετήσετε ένα μικροσκοπικό αντικείμενο, μικρότερο από μια ανθρώπινη τρίχα, σε μια συγκεκριμένη θέση και γωνία. Στη συνέχεια, επαναλάβετε αυτήν την ενέργεια πάνω από μισό εκατομμύριο φορές. Αυτή είναι η διαδικασία για την τοποθέτηση των LED, με κάθε τοποθέτηση να πρέπει να είναι άψογη», εξήγησε ο Yon.

Πηγή: Samsung

Ωστόσο, η παροχή των οθονών Micro LED στους καταναλωτές αποτελεί μια άλλη πρόκληση για τη Samsung. Δεδομένου του μεγάλου κόστους της οθόνης 110 ιντσών μαζί με την κυριαρχία καθιερωμένων εναλλακτικών λύσεων όπως οι LCD και οι OLED, η Samsung σχεδιάζει να επενδύσει στη βελτιστοποίηση της διαδικασίας κατασκευής και στη μείωση του κόστους.

Όταν η Xiaomin ανακοίνωσε το Mi TV Lux OLED Transparent Edition, ένα μοντέλο μαζικής παραγωγής 55 ιντσών χωρίς πλαίσιο, ο κόσμος συνειδητοποίησε τις διαφανείς τηλεοράσεις.

Το πόσο μπορεί η Samsung να μειώσει το κόστος της τηλεόρασης μένει να φανεί. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: αυτή η τηλεόραση αυτή τη στιγμή θα απευθύνεται μόνο σε ένα συγκεκριμένο τμήμα ανθρώπων. Ακόμη και τώρα, το προϊόν είναι εκτός αποθέματος στον ιστότοπο της Samsung.

«Το Micro LED είναι πραγματικά η κορυφή της οθόνης των καταναλωτών και θα επαναπροσδιορίσει την οπτική εμπειρία σε διάφορες συσκευές», δήλωσε ο Son. «Από την επαυξημένη πραγματικότητα έως την επόμενη γενιά φορητών συσκευών, αυτή η τεχνολογία αιχμής υπογραμμίζει το όραμά μας για το μέλλον — μια εποχή υπερρεαλιστικών εμπειριών θέασης, που τροφοδοτούνται από την καινοτομία MICRO LED».

Ανάγνωση:  Πώς να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνο Samsung χωρίς να χάσετε δεδομένα;

Οι χάκερ χρησιμοποιούν το LinkedIn για να παραδώσουν κακόβουλο λογισμικό Ducktail σε επιχειρήσεις που στοχεύουν