Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Η Samsung δείχνει μια οθόνη που κυλάει σαν κύλιση

Η Samsung δείχνει μια οθόνη που κυλάει σαν κύλιση

Η Samsung Display ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έχει αναπτύξει μια οθόνη που μπορεί να τυλιχτεί και να ξετυλιχθεί κάθετα, όπως μια κύλιση που ονομάζεται “Rollable Flex”. Αυτό είναι ένα από τα πολλά concept που πρόκειται να παρουσιάσει η εταιρεία στο SID Display Week 2023, ένα ετήσιο συνέδριο βιομηχανίας προβολής που πραγματοποιείται στο Λος Άντζελες από τις 23 έως τις 25 Μαΐου.

Επί του παρόντος, το Rollable Flex έχει μήκος 49 mm, αλλά μπορεί να ξετυλιχθεί για να επεκταθεί στα 254,4 mm χρησιμοποιώντας έναν άξονα σε σχήμα Ο. Αυτό δίνει στην οθόνη πολλαπλές εφαρμογές, τόσο κατά την κύλιση όσο και κατά την εκτύλιξη. Όταν είναι τυλιγμένο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φορητή οθόνη, όπως για φορητό υπολογιστή ή tablet, ενώ μπορείτε να την επεκτείνετε σε οθόνη μεγέθους οθόνης όταν ξετυλίγεται.

Μια άλλη νέα οθόνη που αποκαλύφθηκε στο συνέδριο είναι ο αισθητήρας OLED. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή είναι μια οθόνη OLED εκτός από το ότι μπορεί να αναγνωρίσει τα δακτυλικά αποτυπώματα οπουδήποτε στην επιφάνεια της οθόνης, αντί να έχει μια προκαθορισμένη περιοχή όπως βλέπουμε στις τρέχουσες υλοποιήσεις.

Η Samsung έχει αρκετά πτυσσόμενες/συρόμενες οθόνες.

Αντί να χρησιμοποιεί μονάδες ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων που τοποθετούνται κάτω από την οθόνη, όπως βλέπουμε σε τρέχουσες εφαρμογές καταναλωτών, η Samsung χρησιμοποίησε αισθητήρες φωτός που καλύπτουν ολόκληρη την οθόνη κατά τη διάρκεια της ίδιας της διαδικασίας κατασκευής της οθόνης.

Ανάγνωση:  Φωτεινές ευκαιρίες που παρέχει ο κώδικας Bitcoin!

Αυτοί οι αισθητήρες διαβάζουν στη συνέχεια το φως OLED που ανακλάται από τη συστολή και τη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων μέσα στα δάχτυλά σας όταν τους αγγίζετε και τα μετατρέπουν σε πληροφορίες υγείας, όπως καρδιακός ρυθμός, αρτηριακή πίεση και επίπεδο στρες.

Θα εμφανίζονται επίσης προηγούμενα ανακοινωθέντα οθόνες από άλλα συνέδρια. Αυτά περιλαμβάνουν την Flex Hybrid, μια οθόνη που μπορεί να διπλωθεί και να συρθεί καθώς και η Flex In & Out, μια οθόνη που μπορείτε να διπλώσετε τόσο προς τα μέσα όσο και προς τα έξω κατά 360 μοίρες. Τελευταίο αλλά όχι τελευταίο, η Samsung Display θα παρουσιάσει επίσης την τελευταία της οθόνη QD-OLED 77 ιντσών που απευθύνεται στην αγορά τηλεοράσεων υψηλής τεχνολογίας με αναφερόμενη φωτεινότητα 2.000 nits.

Στα Νέα: Η IOSCO εισάγει παγκόσμιους κανονισμούς για περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης