Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Η Qualcomm ανακοινώνει το Snapdragon 7+ Gen 2 για την τροφοδοσία συσκευών μεσαίας κατηγορίας επόμενης γενιάς

Η Qualcomm ανακοινώνει το Snapdragon 7+ Gen 2 για την τροφοδοσία συσκευών μεσαίας κατηγορίας επόμενης γενιάς

Η Qualcomm ανακοίνωσε το Snapdragon 7+ Gen 2 SoC, το κορυφαίο τσιπ μεσαίας κατηγορίας της εταιρείας. Το SoC διαθέτει τον επεξεργαστή Qualcomm Kyro με ταχύτητες έως και 2,91 GHz, ισχυριζόμενος 50% βελτίωση της απόδοσης σε σχέση με τον Snapdragon 7 Gen 1. Η GPU Adreno έχει επίσης διπλάσια απόδοση, ενώ ταυτόχρονα έχει 13% καλύτερη απόδοση ισχύος σε όλο το σύστημα για καθημερινή χρήση.

Σύμφωνα με Qualcommτο SoC θα υιοθετηθεί από κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένων των Redmi και Realmi, των οποίων οι εμπορικές συσκευές που διαθέτουν το τσιπ αναμένεται να κυκλοφορήσουν αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ενώ οι προδιαγραφές υποδεικνύουν ότι το Snapdragon 7+ Gen 2 βρίσκεται ακριβώς κάτω από το ναυαρχίδα Snapdragon 8 Gen 1, η διαδικασία κατασκευής 4nm TSMC σημαίνει ότι έχει την ίδια διάταξη πυρήνα που εκτελείται απλώς σε χαμηλότερη συχνότητα ρολογιού. Αξιοσημείωτες βελτιώσεις στο SoC σε σχέση με την υπόλοιπη σειρά 7 από την Qualcomm είναι στην απόδοση gaming, την κάμερα, την τεχνητή νοημοσύνη και τη συνδεσιμότητα.

Η Qualcomm ισχυρίζεται διπλάσια απόδοση σε σύγκριση με το Snapdragon 7 Gen 1. | Πηγή: Qualcomm

Για αρχή, το SoC υποστηρίζει επιλεγμένες λειτουργίες Snapdragon Elite Gaming, συμπεριλαμβανομένων των Auto Variable Rate Shading και Volumetric Rendering. Έρχεται επίσης με ενσωματωμένο το Qualcomm AI Engine. Η Qualcomm ισχυρίζεται διπλάσια απόδοση AI με 40% καλύτερη απόδοση ανά watt σε σύγκριση με τον Snapdragon 7 Gen 1.

Ανάγνωση:  Star Wars Outlaws: Πλατφόρμες / Υποστήριξη Κονσόλας

Ωστόσο, το τμήμα κάμερας λαμβάνει μία από τις πιο αξιοσημείωτες αλλαγές, υποστηρίζοντας πλέον έναν τριπλό ISP 18-bit, που σημαίνει ότι το τσιπ μπορεί να υποστηρίξει αισθητήρες κάμερας λήψης φωτογραφιών έως 200MP και λήψη βίντεο κλιμακωτής HDR με τριπλή έκθεση από δύο κάμερες ταυτόχρονα.

Τέλος, η συνδεσιμότητα έχει επίσης αναβάθμιση χάρη στο ενσωματωμένο σύστημα Snapdragon X62 5G Modem-RF. Η Qualcomm ισχυρίζεται ότι ταχύτητες λήψης έως και 4,4 Gbps με καλύτερη απόδοση ισχύος και υποστήριξη για περισσότερα δίκτυα, συχνότητες και εύρη ζώνης παγκοσμίως. Στη σειρά 7 έρχεται επίσης για πρώτη φορά η υποστήριξη για 5G/4G Dual-SIM Dual Active (DSDA), που σημαίνει ότι το τσιπ μπορεί να διατηρεί ενεργές δύο κάρτες SIM ταυτόχρονα.

Η υποστήριξη WiFi διαχειρίζεται το σύστημα Qualcomm FastConnect 6900 που σημαίνει υποστήριξη για WiFi 6/6E με ταχύτητες λήψης έως και 3,6 Gbps. Έχετε επίσης Bluetooth 5.3 και LE, εκτός από την υποστήριξη για Qualcomm aptX Voice, aptX Lossless, aptX Adaptive και LE ήχο.

Στα Νέα: Βρέθηκαν 18 τρωτά σημεία zero-day στα chipset Exynos της Samsung