Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Η Qualcomm ανακοινώνει τα W5+ Gen 1 και W5 Gen 1, τα πρώτα φορητά SoC της

Η Qualcomm ανακοινώνει τα W5+ Gen 1 και W5 Gen 1, τα πρώτα φορητά SoC της

Η Qualcomm ανακοίνωσε δύο νέα φορητά chipset, τα Snapdragon W5+ Gen 1 και W5 Gen 1. Τα νέα chipset βασίζονται σε μια διαδικασία 4nm και είναι κατασκευασμένα για την επόμενη γενιά φορητών συσκευών με την Oppo και την Mobvoi να έχουν ήδη ανακοινώσει τα πρώτα smartwatches που βασίζονται στο νέο πλατφόρμες. Η Qualcomm λέει ότι 25 άλλα σχέδια είναι στα σκαριά και σε διάφορα τμήματα.

Ο Snapdragon έχει επαναχρησιμοποιήσει τα τσιπ smartphone του για να λειτουργήσει με φορητές συσκευές μέχρι στιγμής. Ωστόσο, τα δύο νέα chipset κυκλοφορούν με το κύριο όνομα Snapdragon και είναι ειδικά κατασκευασμένα για φορητές συσκευές.

Η νέα πλατφόρμα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την υβριδική αρχιτεκτονική από τα προηγούμενα τσιπ Snapdragon Wear 3100 και 4100, αλλά έχει κάνει ένα σημαντικό άλμα στη διαδικασία κατασκευής, πηγαίνοντας από 12nm σε 4nm για το κύριο SoC και 28nm σε 22nm στον συμεπεξεργαστή.

Η Qualcomm ανακοινώνει τα W5+ Gen 1 και W5 Gen 1, τα πρώτα φορητά SoC της

Το κορυφαίο τσιπ W5+ Gen 1 διεκδικεί διπλάσια απόδοση και χαρακτηριστικά και είναι 30% μικρότερο σε μέγεθος σε σύγκριση με την προηγούμενη ναυαρχίδα της εταιρείας. Το νέο τσιπ ενσωματώνει επίσης Bluetooth 5.3 καθώς και WiFi χαμηλής κατανάλωσης, GNSS και ήχο εκτός από καταστάσεις χαμηλής κατανάλωσης όπως Deep Sleep και Hibernate.

Το W5+ Gen 1 διαθέτει επίσης έναν πάντα ενεργοποιημένο συνεπεξεργαστή που θα χειρίζεται πλέον λειτουργίες που είχαν φροντίσει προηγουμένως το κύριο τσιπ, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης ήχου και λέξεων-κλειδιών για βοηθούς φωνής, καθώς και ειδοποιήσεων (μέσω Bluetooth 5.3). Ο συνεπεξεργαστής μπορεί επίσης να χειριστεί ενσωματωμένη μηχανική εκμάθηση και να υποστηρίξει λειτουργίες παρακολούθησης της υγείας.

Ανάγνωση:  Πώς να αλλάξετε την ανάλυση στην τηλεόραση Samsung;
Η Qualcomm ανακοινώνει τα W5+ Gen 1 και W5 Gen 1, τα πρώτα φορητά SoC της

Αυτό σημαίνει ότι ο κύριος επεξεργαστής χειρίζεται μόνο εργασίες βαρέως τύπου, όπως κλήσεις, τρισδιάστατα και κινούμενα ρολόγια, πλοήγηση GPS και άλλες λειτουργίες παρακολούθησης. Αυτό βοήθησε την Qualcomm να επιτύχει την προαναφερθείσα ώθηση στη διάρκεια ζωής και την απόδοση της μπαταρίας.

Το W5 Gen 1 υποτίθεται ότι είναι ένα απλούστερο τσιπ που τροφοδοτεί απλές συσκευές όπως ιχνηλάτες γυμναστικής, εταιρικές συσκευές και έξυπνα ρολόγια για παιδιά. Όσο για τις συσκευές που τροφοδοτούνται από αυτές τις νέες πλατφόρμες,

Η επόμενη γενιά TicWatch από την Mobvoi θα τροφοδοτείται από το W5+ Gen 1 και θα κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο. Το Oppo Watch 3 θα κάνει χρήση του απλούστερου W5 Gen 1 και θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή τον Αύγουστο.

Η Qualcomm είναι κατασκευή μερικοί τολμηροί ισχυρισμοί εδώ. Ωστόσο, με το σημαντικό άλμα στη διαδικασία κατασκευής, τον μικρότερο χρόνο αναμονής στην αγορά και την Google και τη Samsung που αντιμετωπίζουν την πλευρά του λογισμικού σε συνεργασία, τα έξυπνα ρολόγια Android μπορεί απλώς να αλλάξουν τα πράγματα για τα καλά αυτή τη φορά.

Στα νέα; Το Minecraft απαγορεύει τα NFT εντός του παιχνιδιού καθώς ο Mojang αποφεύγει τη «σπανιότητα και την αποκλειστικότητα»