Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Η Qualcomm ανακοινώνει τα τσιπ X35 και X3 για συσκευές 5G επόμενης γενιάς

Η Qualcomm ανακοινώνει τα τσιπ X35 και X3 για συσκευές 5G επόμενης γενιάς

Η Qualcomm αποκάλυψε το σύστημα μόντεμ RF Snapdragon X35 5G. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι αυτό είναι το πρώτο σύστημα μόντεμ-RF 5G NR-Light στον κόσμο και θα καλύψει το κενό μεταξύ φορητών ευρυζωνικών συσκευών υψηλής ταχύτητας και συσκευών NB-IoT χαμηλού εύρους ζώνης. Αυτή η κυκλοφορία συνοδεύεται από το σύστημα X32 5G Modem-RF, μια λύση μόντεμ σε κεραία κατασκευασμένη για συσκευές NR-Light ακόμη χαμηλότερης πολυπλοκότητας και απόδοσης μπαταρίας.

Οι συσκευές NR-Light που τροφοδοτούνται από τα Snapdragon X35 και X32 θα είναι μικρότερες, πιο οικονομικά και θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας σε σύγκριση με τις παραδοσιακές κινητές ευρυζωνικές συσκευές. Η δειγματοληψία πελατών για τα δύο τσιπ αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2023. Οι πρώτες εμπορικές κινητές συσκευές που θα χρησιμοποιούν τα τσιπ θα φτάσουν αργότερα στις αρχές του 2024.

Το X35 είναι ουσιαστικά ένα μόντεμ RedCap 3GPP Release 17 με βελτιστοποιημένες μονάδες RFIC και PMIC. Αυτό δίνει στους OEM νέες δυνατότητες 5G, όπως βελτιωμένη θερμική και ενεργειακή απόδοση, ενώ ταυτόχρονα μειώνει το συνολικό αποτύπωμα του τσιπ.

Το τσιπ υποστηρίζει επί του παρόντος τις ακόλουθες τεχνολογίες της Qualcomm:

  • Παρακολούθηση φακέλου QET5100
  • Τεχνολογία Έξυπνης Μετάδοσης
  • Σουίτα 5G εξαιρετικά χαμηλής καθυστέρησης
  • 5G PowerSave Gen 4
Ανάγνωση:  Πώς να απενεργοποιήσετε την οθόνη πάντα ενεργοποιημένη στο ρολόι Amazfit;
Η Qualcomm ισχυρίζεται ότι το Snapdragon X35 είναι το πρώτο 5G NR-Light Modem-RF στον κόσμο. | Πηγή: Qualcomm

Οι συσκευές που κατασκευάζονται με το Snapdragon X35 αναμένεται να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, να βελτιώνουν την κάλυψη 5G, να έχουν χαμηλότερο χρόνο καθυστέρησης, να αυξάνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και να βελτιώνουν τις ταχύτητες ανόδου.

Το τσιπ υποστηρίζει επίσης GNSS διπλής συχνότητας (L1+L5) για ακριβές GPS για υποστήριξη βιομηχανικών εφαρμογών. Τέλος, δεδομένου ότι το τσιπ έχει υποστήριξη παγκόσμιας ζώνης ραδιοσυχνοτήτων, υποστηρίζει όλες τις ζώνες φάσματος εντός Sub-6GHz, FDD και TDD που σημαίνει ότι θα ταιριάζει σε πολλές αγορές χωρίς ταλαιπωρία.

Τα δύο τσιπ θα πρέπει να σημαίνουν περισσότερες φορητές συσκευές και οι συσκευές μικρής μορφής θα έχουν συνδεσιμότητα 5G το 2024. Συσκευές όπως έξυπνα ρολόγια, κάμερες ασφαλείας συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο, ακουστικά AR/VR και ακόμη και φορητοί υπολογιστές θα έχουν περισσότερες επιλογές για την ενσωμάτωση της κινητής συνδεσιμότητας 5G επί του σκάφους χωρίς να εγκαταλείπουν πολλά όσον αφορά την απόδοση ή τον χώρο της πλακέτας κυκλώματος.

Στα Νέα: Τα βιντεοπαιχνίδια δεν είναι επιβλαβή αλλά ούτε και ωφέλιμα: Μελέτη

Γιαντουλάχ Αμπιντί

Γιαντουλάχ Αμπιντί

Ο Yadullah είναι πτυχιούχος Επιστήμης Υπολογιστών που γράφει/επεξεργάζεται/φωτογραφίζει/κωδικοποιεί όλα τα πράγματα που αφορούν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, τα παιχνίδια και το τεχνολογικό υλικό. Όταν δεν είναι, μεταδίδει τον εαυτό του σε αγώνες εικονικών αυτοκινήτων. Γράφει και κάνει αναφορές για την τεχνολογία και την κυβερνοασφάλεια με ιστότοπους όπως οι Candid.Technology και MakeUseOf από το 2018. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του εδώ: [email protected].