Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Η Qualcomm ανακοινώνει βασικά χαρακτηριστικά του Snapdragon 8 Gen 2: 5

Η Qualcomm ανακοινώνει βασικά χαρακτηριστικά του Snapdragon 8 Gen 2: 5

Ο Snapdragon ανακοίνωσε τέσσερα chipsets κατά τη διάρκεια του Snapdragon Summit 2022. Αυτά τα νέα τσιπ περιλαμβάνουν το Snapdragon 8 Gen 2 — τη ναυαρχίδα της εταιρείας για τηλέφωνα που θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος, ένα chipset για γυαλιά AR που ονομάζεται AR2 Gen 1 και δύο πλατφόρμες ήχου που ονομάζονται S3 και S5.

Τα νέα τσιπ αναμένεται να φτάσουν σε καταναλωτικές συσκευές ξεκινώντας από τον Snapdragon 8 Gen 2, τον οποίο η Qualcomm αναμένει ότι θα μπορούμε να δούμε μέχρι το τέλος του 2022 και τα υπόλοιπα τρία θα κυκλοφορήσουν σε συσκευές τον επόμενο χρόνο.

Στα Νέα: 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον αναθεωρημένο νομοσχέδιο για την προστασία των ψηφιακών δεδομένων της Ινδίας

Η πρώτη ανακοίνωση ήταν το Snapdragon 8 Gen 2, το κορυφαίο SoC smartphone της εταιρείας που θα τροφοδοτεί τις ναυαρχίδες Android του επόμενου έτους. Υπάρχουν γενικές βελτιώσεις σχετικά με την απόδοση της τεχνητής νοημοσύνης και της κάμερας και καλύτερη συνδεσιμότητα με WiFi 7 και διπλή υποστήριξη Bluetooth.

Η απόδοση της κάμερας θα βελτιωθεί επίσης χάρη στον Cognitive ISP και την υποστήριξη out-of-the-box για νέους αισθητήρες εικόνας. Η αναβαθμισμένη Adreno GPU προσφέρει έως και 25% ταχύτερη απόδοση με έως και 40% βελτίωση στην απόδοση. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η Qualcomm ισχυρίζεται επίσης ότι το Snapdragon 8 Gen 2 είναι το πιο ασφαλές τσιπ που έχει ποτέ.

Ανάγνωση:  Η Google λανσάρει το Pixel Watch. αποκαλύπτει το Pixel Tablet

Το επόμενο βήμα για το smartphone gaming;

Η τελευταία ναυαρχίδα της εταιρείας υποστηρίζει μια σειρά χαρακτηριστικών που η Qualcomm αποκαλεί χαρακτηριστικά «Elite Gaming». Αυτά περιλαμβάνουν την επιταχυνόμενη ανίχνευση ακτίνων υλικού σε πραγματικό χρόνο, μια αναβαθμισμένη GPU που παρέχει τις προαναφερθείσες βελτιώσεις απόδοσης και απόδοσης, καθώς και υποστήριξη για το πλαίσιο Unreal Engine 5 Metahumans.

Ταχύτερη, πιο ικανή απόδοση AI

Η Qualcomm υπόσχεται βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης, όπως ταχύτερη επεξεργασία φυσικής γλώσσας με μετάφραση πολλών γλωσσών και υποστήριξη INT4, χάρη στον αναβαθμισμένο επεξεργαστή Qualcomm Hexagon, ο οποίος διαθέτει νέα, αναβαθμισμένη αρχιτεκτονική, εξαγωγή συμπερασμάτων μικροπλακιδίων και μεγαλύτερο επιταχυντή τανυστού.

Η Qualcomm ανακοινώνει βασικά χαρακτηριστικά του Snapdragon 8 Gen 2: 5Το νέο τσιπ φέρνει βελτιώσεις σε όλα τα επίπεδα. | Πηγή: Qualcomm

Το νέο τσιπ είναι τουλάχιστον 4,35 φορές πιο γρήγορο σε απόδοση AI και υπόσχεται ρυθμό βελτίωσης απόδοσης/watt 60% για διαρκή φορτία βασισμένα σε AI χάρη στους διπλούς επεξεργαστές AI. Το Qualcomm AI Stack θα μπορούσε επίσης να δώσει στους προγραμματιστές πρόσθετες δυνατότητες και εργαλεία, συμπεριλαμβανομένου του επερχόμενου Qualcomm AI Studio.

Snapdragon Sight για να δείτε καλύτερες φωτογραφίες

Χάρη στις αναβαθμίσεις απόδοσης στο τμήμα AI, το νέο τσιπ είναι καλύτερο και στην επεξεργασία εικόνας. Τώρα χρησιμοποιεί τη σημασιολογική τμηματοποίηση για τη βελτίωση των φωτογραφιών και των βίντεο σε πραγματικό χρόνο με συνείδηση ​​των προσώπων, των χαρακτηριστικών του προσώπου, των μαλλιών, των ρούχων, του ουρανού και άλλων για τη βελτιστοποίηση τους μεμονωμένα.

Ανάγνωση:  Γιατί το PS4 είναι ανοιχτό λευκό αντί για μπλε;

Το τσιπ είναι επίσης ρυθμισμένο για να υποστηρίζει νεότερους αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένου του Samsung ISOCELL HP3, του πρώτου αισθητήρα 200MP που έχει βελτιστοποιηθεί για το τσιπ. Υπάρχει υποστήριξη για τον κωδικοποιητή AV1 και αναπαραγωγή βίντεο έως 8K στα 60FPS.

Καλύτερη συνδεσιμότητα και ήχος

Το Snapdragon 8 Gen 2 έρχεται επίσης με το μόντεμ X70 5G, που ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος στο Mobile World Congress. Το chipset λειτουργεί με τον επεξεργαστή AI για να προσφέρει καλύτερες ταχύτητες 5G, απόδοση ενέργειας και καθυστέρηση κάλυψης. Μπορείτε να εκτελέσετε δύο SIM 5G ταυτόχρονα ή να χρησιμοποιήσετε το WiFi 7 για ασύρματα δίκτυα. Υπάρχει επίσης συνδεσιμότητα διπλού Bluetooth.

Το τσιπ προσφέρει επίσης καλύτερη έξοδο ήχου με υποστήριξη χωρικού ήχου, ροή χωρίς απώλειες 48 kHz και δυναμική παρακολούθηση κεφαλής, όλα λειτουργούν με καθυστέρηση μόλις 48 ms. Υπάρχει επίσης ένα ενσωματωμένο πίσω κανάλι φωνής για επικοινωνίες κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών.

Βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, το chipset έρχεται με “το πιο πρόσφατο σε απομόνωση, κρυπτογραφία, διαχείριση κλειδιών, πιστοποίηση και πολλά άλλα”, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία. Το Snapdragon δεν έριξε πολύ φως στο πώς ακριβώς το επιτυγχάνει αυτό το chipset, αλλά οι αναβαθμίσεις θα πρέπει να το κάνουν ένα από τα πιο ασφαλή SoC που είναι διαθέσιμα τώρα.

Εδώ είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του επερχόμενου SoC της Qualcomm.

Ανάγνωση:  Πώς να ενημερώσετε το Fitbit Versa;
Προδιαγραφές Snapdragon 8 Gen 2 (SM8550)
Διαδικασία Παραγωγής 4nm TSMC
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ 1 x Kryo (βασισμένο σε ARM Cortex-X3) Prime core @ 3,19 GHz, 1MB L2 cache
2 x Kryo (βασισμένοι σε ARM Cortex A715) Πυρήνες απόδοσης @ 2,8 GHz
2 x Kryo (βασισμένοι σε ARM Cortex A710) Πυρήνες απόδοσης @ 2,8 GHz
3 x πυρήνες Kryo Efficiency @ 2,0 GHz
ARM Cortex v9
8MB L3 cache
GPU Αναβαθμισμένη GPU Adreno
Υποστήριξη Vulkan 1.3
Υποστήριξη για λειτουργίες Elite Gaming
Adreno Frame Motion Engine
Snapdragon Shadow Denoiser
Υποστηριζόμενοι κωδικοποιητές: H.264 (AVC), H.265 (HEVC), VP8, VP9, ​​4K HDR10, HLG, HDR10+, Dolby Vision, AV1
Μνήμη LPDDR5X @ 4200 MHz, 16 GB
Απεικόνιση Ενσωματωμένη αντιστάθμιση γήρανσης OLED
Μέγιστη εμφάνιση στη συσκευή: 4K στα 60Hz ή QHD+ στα 144Hz
Μέγιστη εξωτερική οθόνη: 4K στα 60 Hz με χρώμα 10-bit, HDR10, HDR10+, HDR vivid και Dolby Vision
Όλα συμπεριλαμβάνονται Εξάγωνο DSP
Διπλοί επεξεργαστές AI
Κάμερες με πάντα ανίχνευση
ISP Υποστηρίζονται αισθητήρες έως 200MP
Τριπλός ISP Spectra 18-bit
Μονή κάμερα: Έως 108MP
Διπλή κάμερα: Έως 64MP + 36MP
Τριπλή κάμερα: Έως 36MP
Λήψη βίντεο στα 8K 30FPS, αργή κίνηση έως 720p στα 960FPS.
Υποστηρίζεται HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision, HEVC
Συνδεσιμότητα WiFi: Qualcomm FastConnect 7800 με υποστήριξη για WiF7, WiFi 6E, WiFi 6 στα 2,4GHz/5GHz/6GHz
Bluetooth: Bluetooth v5.3, aptX Voice, aptX Lossless, aptX Adaptive και LE ήχος
Μοντέμ Μόντεμ Snapdragon X70 5G
10Gbps downlink
Ανοδική σύνδεση 3,5 Gbps
Υποστήριξη για mmWave και sub-6GHz
Φόρτιση Qualcomm Quick Charge 5

Η Qualcomm ισχυρίζεται ότι οι σημαντικότεροι κατασκευαστές smartphone smartphone θα υιοθετήσουν το νέο τσιπ και μάρκες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ASUS ROG, HONOR, iQOO, Motorola, Nubia, OnePlus, Oppo, Red Magic, Redmi, Sharp, Sony, Vivo, Xiaomi, XINGJI/MEIZU και Η ZTE με εμπορικές συσκευές αναμένεται να φτάσει μέχρι το τέλος του 2022.

Ανάγνωση:  Τα πράγματα και τα μη της διαχείρισης του στεγαστικού σας δανείου

Στις ειδήσεις: Ο ανιχνευτής βαθιάς ψεύτικης συσκευής Intel «FakeCatcher» ισχυρίζεται ακρίβεια 96%.