Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Η Intel σταματά την κατασκευή υπολογιστών NUC, οι συνεργάτες θα συνεχίσουν

Η Intel σταματά την κατασκευή υπολογιστών NUC, οι συνεργάτες θα συνεχίσουν

Η Intel ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την κατασκευή των υπολογιστών της Next Unit of Computing (NUC), αλλά θα υποστηρίξει τους συνεργάτες της στη συνέχιση της παραγωγής υπολογιστών μικρού μεγέθους (SFF), σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Η απόφαση αντανακλά τη στρατηγική στροφή της Intel προς τις βασικές δραστηριότητές της, ιδιαίτερα τις επενδύσεις της σε μεταποιητικές δραστηριότητες και χυτήρια.

Ενώ τα NUC της Intel είναι γνωστά για το μικρό μέγεθος, η εταιρεία έχει βασιστεί σε συνεργάτες όπως η Dell και η HP για να καλύψει μεγαλύτερες επιλογές πλαισίου. Η απόφαση να απομακρυνθεί από τις άμεσες επενδύσεις σε NUC ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της Intel, αλλά η εταιρεία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα υπάρχοντα NUC που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά.

Η εισβολή της Intel στα NUCs διήρκεσε περίπου μια δεκαετία, κατά τη διάρκεια της οποίας η εταιρεία είχε στόχο να καθιερώσει την πλατφόρμα ως βιώσιμη επιλογή υπολογιστή και να εξερευνήσει εφαρμογές για συσκευές SFF. Το αρχικό NUC διέθετε επεξεργαστή Core i3 τρίτης γενιάς και έγινε δημοφιλές για τις ρυθμίσεις υπολογιστή για οικιακούς κινηματογράφους. Οι επόμενες επαναλήψεις επικεντρώθηκαν στην περαιτέρω μείωση του μεγέθους του πλαισίου και η Intel τοποθέτησε ακόμη και το NUC ως μια συμπαγή πλατφόρμα gaming για να ανταγωνιστεί τις παραδοσιακές κονσόλες παιχνιδιών.

Ανάγνωση:  Αξίζουν την επένδυση τα φώτα ποδηλάτου;
Οι κορυφαίες 7 φθηνές κάρτες γραφικών κάτω των 5000 INR που κάνουν τη δουλειά

Ωστόσο, καθώς περνούσε ο καιρός, οι ανταγωνιστές πρόλαβαν τις εξελίξεις της Intel και ο ρυθμός της εταιρείας επιβραδύνθηκε. Οι επικριτές επεσήμαναν ότι η κίνηση της Intel προς τα κατάλληλα εξαρτήματα και το πιο λεπτό πλαίσιο υπονόμευσε την ελκυστικότητα των NUC της. Παρά το εντυπωσιακό υλικό και την αρθρωτή προσέγγισή τους DIY, η τελευταία προσφορά της Intel, το Beast Canyon NUC, δέχτηκε κριτική για το αυξημένο μέγεθος, την εύθραυστη θήκη και την αποκλειστική τροφοδοσία ρεύματος, δίνοντας στους ανταγωνιστές ένα πλεονέκτημα.

Αν και η αποχώρηση της Intel από τα NUC μπορεί να απογοητεύσει ορισμένους λάτρεις, η απόφαση της εταιρείας να παραδώσει τα ηνία παραγωγής σε συνεργάτες οικοσυστήματος δεν αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικά ζητήματα για τους κατασκευαστές DIY. Η κατασκευή υπολογιστών SFF παρουσιάζει τις δικές της προκλήσεις, τις οποίες μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά.

Αν και η σειρά NUC της Intel θα διακοπεί, ο θρόνος του SFF θα περάσει στους συνεργάτες της, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να αναλάβουν τον μανδύα.

Αγωγή ομαδικής αγωγής κατά της Google για απόσυρση δημοσίων δεδομένων