Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Η HTC ανακοινώνει το VIVE XR Elite, ένα all-in-one ακουστικό VR

Η HTC ανακοινώνει το VIVE XR Elite, ένα all-in-one ακουστικό VR

Η HTC ανακοίνωσε την πιο πρόσφατη είσοδο στη σειρά VIVE ακουστικών VR/AR. Ωστόσο, ενώ οι προηγούμενες καταχωρίσεις περιορίζονταν σε έναν τομέα, η HTC έχει κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι το VIVE XR Elite εξυπηρετεί όλους, είτε θέλουν να επιδοθούν σε κοινωνικούς χώρους AR είτε να παίξουν πλήρη παιχνίδια VR.

Το σετ μικροφώνου-ακουστικού ξεκινά από 1.099 $, το οποίο, αν και δεν είναι καθόλου φθηνό, το καθιστά πιο βιώσιμη προοπτική σε σύγκριση με το Quest Pro της Meta 1.499 $. Οι αποστολές αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη Φεβρουαρίου.

Το HTC VIVE XR Elite υπόσχεται να είναι η λύση all-in-one που χρειάζεστε για χρήσεις AR/VR. | Πηγή: HTC

Στο μπροστινό μέρος του υλικού, τα ακουστικά διαθέτουν έγχρωμες κάμερες διέλευσης RGB, οθόνες 4K που τρέχουν στα 90 Hz με συνδυασμένη ανάλυση 3840 x 1920 και οπτικό πεδίο 110 μοιρών. Υπάρχει επίσης μια εντυπωσιακή δυνατότητα προσαρμογής για τους φακούς των ακουστικών, ώστε οι χρήστες με διορθωτικούς φακούς/γυαλιά να μπορούν να το χρησιμοποιούν εξίσου άνετα.

Η συσκευή τροφοδοτείται από το τσιπ Snapdragon XR2 και διαθέτει 12GB RAM με 128GB ενσωματωμένη αποθήκευση. Η εταιρεία περιλαμβάνει επίσης τέσσερις κάμερες ευρείας γωνίας για να παρέχει χωρική ακρίβεια 6DoF και υποστήριξη για το VIVE Wrist Tracker της εταιρείας.

Ανάγνωση:  Καθορίστε αποτελεσματικούς KPI ψηφιακού μάρκετινγκ για να επιτύχετε τους στόχους σας το 2024

Τέλος, καθώς το σετ μικροφώνου-ακουστικού έχει σχεδιαστεί για να είναι όσο το δυνατόν πιο αρθρωτό, διαθέτει βάση μπαταρίας που μπορεί να αποσπαστεί για πιο χαλαρές δραστηριότητες που δεν απαιτούν απαραίτητα φορητότητα. Τα ακουστικά μπορούν επίσης να τροφοδοτηθούν μέσω συμβατικών πηγών τροφοδοσίας USB, όπως power banks. Η ίδια η βάση μπαταρίας είναι ικανή για γρήγορη φόρτιση 30 W.

Η αποσπώμενη «κούνια μπαταρίας» μπορεί να είναι χρήσιμη για πιο ξεκούραστες χρήσεις. | Πηγή: HTC

Το VIVE XR Elite διαθέτει αναδιπλούμενο σχεδιασμό και μερικές αρκετά εντυπωσιακές προδιαγραφές, τουλάχιστον σε χαρτί. Μπορεί επίσης να διπλωθεί σαν ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, χάρη στην αποσπώμενη βάση μπαταρίας και να χωρέσει σε μια συμπαγή κυλινδρική θήκη που παρέχει η εταιρεία.

Το ενσωματωμένο WiFi 6E, το οποίο προσφέρει gameplay PC VR χαμηλής καθυστέρησης χωρίς να απαιτεί καλώδια, φροντίζει η συνδεσιμότητα. Τα ακουστικά υποστηρίζουν περιεχόμενο VR που βασίζεται σε υπολογιστή μέσω Steam ή VIVEPORT μέσω USB-C ή ασύρματης σύνδεσης. Υπάρχει επίσης υποστήριξη Bluetooth 5.2 και BLE.

Στα Νέα: Η Nvidia αποκαλύπτει GPU της σειράς 40 για φορητούς υπολογιστές: Τιμή και προδιαγραφές

Η τελευταία προσφορά της HTC θα βοηθήσει επίσης τους χρήστες να μπουν στο VIVERSE, την προσφορά της εταιρείας που μοιάζει με το Metaverse. Οι χρήστες θα αποκτήσουν έναν διώροφο, προσαρμόσιμο κοινωνικό χώρο που μπορούν να διακοσμήσουν με 3D στοιχεία.

Ανάγνωση:  Εξαιρετικές συμβουλές για το πώς να διατηρήσετε τον υπολογιστή σας καθαρό & Ασφαλής

Μπορείτε να προσπελάσετε το ευρύτερο VIVERSE πατώντας σε πίνακες ζωγραφικής στους τοίχους αυτού του εικονικού σπιτιού. Είναι χτισμένο στο ανοιχτό πρότυπο VRM που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν προγράμματα τρισδιάστατης μοντελοποίησης όπως το Blender ή το Sketchfab για να δημιουργήσουν και να εισάγουν προσαρμοσμένα μοντέλα 3D στα σπίτια τους.

Τα ακουστικά αποστέλλονται με τους ελεγκτές VIVE στο κουτί. | Πηγή: HTC

Υπάρχουν επίσης σχεδόν 100 παιχνίδια που φτάνουν πριν από την κυκλοφορία στο VIVEPORT εν αναμονή του νέου ακουστικού. Τέλος, η HTC συνάπτει πολλαπλές συνεργασίες με εταιρείες πολυμέσων για πράγματα όπως αξεσουάρ avatar και μουσικές εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένης μιας συνεργασίας με το Lamina1 για ευκολότερη διανομή περιουσιακών στοιχείων μεταξύ των πλατφορμών στο VIVERSE.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα ακουστικά πωλούνται στην τιμή των 1.099 $ και είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία τη στιγμή της σύνταξης. Οι αποστολές προπαραγγελιών αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Μαρτίου.

Στα Νέα: Η AMD ανακοινώνει τη σειρά Ryzen 7000 για φορητούς υπολογιστές του 2023