Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Η Amazon ξεκινά τις παραδόσεις drone στις ΗΠΑ

Η Amazon ξεκινά τις παραδόσεις drone στις ΗΠΑ

Η Amazon άρχισε να παραδίδει παραγγελίες χρησιμοποιώντας drones στις ΗΠΑ μετά την έγκριση της Ομοσπονδιακής Αρχής Αεροπορίας (FAA) νωρίτερα φέτος. Η υπηρεσία παράδοσης drone του γίγαντα λιανικής, Amazon Prime Air, παρέδωσε τα πρώτα πακέτα σε πελάτες στο Lockeford της Καλιφόρνια και στο College Station του Τέξας.

Η εταιρεία στοχεύει να παραδώσει προϊόντα εντός 60 λεπτών με drones, που μεταφέρουν μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 5 λίβρες (περίπου 2,26 κιλά). Η Amazon λέει ότι περίπου το 85% των παραγγελιών της είναι κάτω από αυτό το βάρος.

Τα drones της Amazon έχουν περάσει από πολλές επαναλήψεις και ενώ η εταιρεία χρησιμοποιεί επί του παρόντος drones MK27-2 (φωτογραφία παραπάνω), τα drones επόμενης γενιάς MK30 θα παρουσιαστούν το 2024.

Το MK30 θα είναι μικρότερο, ελαφρύτερο και θα έχει μεγαλύτερη εμβέλεια, ανοχή θερμοκρασίας, χαρακτηριστικά ασφαλείας και δυνατότητα πτήσης σε ελαφριά βροχή. Η ομάδα επιστήμης πτήσης της Prime Air εργάζεται επίσης για τη μείωση του θορύβου από το drone επόμενης γενιάς κατά 25%.

Τρισδιάστατη απόδοση drone MK30 | Αμαζόνα

Σύμφωνα με την FAA, τα drones της Amazon μπορούν να έχουν ένα κενό βάρος 87 λιβρών και πέντε λίβρες ωφέλιμο φορτίο. Επιπλέον, η Amazon μπορεί να παραδώσει χρησιμοποιώντας drones μόνο σε μια περιοχή εντός 3,73 μιλίων από το Prime Air Drone Delivery Center (PADCC) στο College Station του Τέξας και εντός 4 μιλίων από το PADCC στο Lockeford της Καλιφόρνια. Και οι δύο αυτές επιλέξιμες περιοχές παράδοσης χωρίζονται σε τέσσερις τομείς.

Ανάγνωση:  Στρατηγικές μάρκετινγκ για κινητά ηλεκτρονικού εμπορίου: 9 βασικές τακτικές για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας

Και για τα δύο μέρη, οι παραδόσεις με drone μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, πέντε ημέρες την εβδομάδα. Επιπλέον, η συχνότητα των πτήσεων παράδοσης με drone περιορίζεται στις 50 την ημέρα και μόνο ένα drone μπορεί να λειτουργεί σε κάθε τομέα ταυτόχρονα — τέσσερα μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα σε κάθε πόλη.

Μόνο τα άτομα στην περιοχή παράδοσης drone είναι επιλέξιμα για παραδόσεις με drone Prime Air. Μόλις γίνει η παραγγελία, οι πελάτες θα λάβουν τον εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης μαζί με πληροφορίες παρακολούθησης και προφανώς θα πρέπει επίσης να προσέξουν την πτώση στην αυλή τους.

Τα drones MK4 της Amazon ήταν το πρώτο τους επιτυχημένο σχέδιο

«Η υπόσχεση παράδοσης με drone συχνά μοιάζει με επιστημονική φαντασία και εργαζόμαστε για σχεδόν μια δεκαετία για να την κάνουμε πραγματικότητα. Κατασκευάσαμε πλήρως ηλεκτρικά drones που μπορούν να παραδίδουν πακέτα κάτω των 5 κιλών σε πελάτες σε λιγότερο από μία ώρα, από το κλικ έως την παράδοση», ανακοίνωσε η Amazon.

Η FAA ενέκρινε επίσης την Amazon να δοκιμάσει τις λειτουργίες της με drone στο Pendleton Unmanned Aircraft Systems στο Πέντλετον του Όρεγκον, όπου η εταιρεία επιτρέπεται να πραγματοποιεί περίπου 48 δοκιμαστικές πτήσεις την ημέρα και 250 ημέρες λειτουργίας ετησίως.

Στις Ειδήσεις: Οι χάκερ χρησιμοποιούν το Google Ads για να μιμηθούν δημοφιλή προγράμματα