Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Η φόρτιση τύπου C θα είναι υποχρεωτική σε όλα τα τηλέφωνα στην ΕΕ έως το 2024

Η φόρτιση τύπου C θα είναι υποχρεωτική σε όλα τα τηλέφωνα στην ΕΕ έως το 2024

Η ΕΕ κατέληξε επιτέλους σε συμφωνία για να καταστήσει το USB-C υποχρεωτικό σε όλα τα τηλέφωνα, ταμπλέτες και κάμερες από το φθινόπωρο του 2024. Αυτή η νέα συμφωνία περιλαμβάνει iPhone και άλλες συσκευές που χρησιμοποιούν μια αποκλειστική λύση φόρτισης.

Εκτός από τηλέφωνα, tablet και κάμερες, το συμφωνία Καλύπτει επίσης όλες τις μικρού και μεσαίου μεγέθους συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των tablet, των e-readers, των ακουστικών, των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, των ακουστικών και των ακουστικών, των φορητών κονσόλων βιντεοπαιχνιδιών, των φορητών ηχείων και άλλων σχετικών συσκευών. Οι φορητοί υπολογιστές θα πρέπει επίσης να προσαρμοστούν στη φόρτιση Type-C εντός 40 μηνών από την έναρξη ισχύος της συμφωνίας.

Ο νόμος, ωστόσο, ισχύει μόνο για συσκευές που χρησιμοποιούν ενσύρματη φόρτιση. Οι νέοι κανόνες επίσης δεν θα ισχύουν για προϊόντα που διατίθενται στην αγορά πριν από την ημερομηνία της συμφωνίας.

Επιπλέον, οι χρήστες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν εάν χρειάζονται ή όχι έναν προσαρμογέα φόρτισης στο κουτί όταν αγοράζουν μια νέα συσκευή. Οι καταναλωτές θα λάβουν επίσης σαφείς πληροφορίες σχετικά με τις ιδιότητες φόρτισης των νέων συσκευών για να αποφασίσουν εάν οι υπάρχοντες μετασχηματιστές ρεύματος θα υποστηρίζουν ή όχι τη νέα τους συσκευή.

Ανάγνωση:  Αξίζει το Kindle Unlimited;

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αυτές οι νέες απαιτήσεις προωθούν την επαναχρησιμοποίηση των υφιστάμενων φορτιστών, βοηθώντας τους καταναλωτές να εξοικονομούν έως και 250 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για αγορές φορτιστών. Επί του παρόντος, οι απορριφθέντες και αχρησιμοποίητοι φορτιστές αντιπροσωπεύουν περίπου 11.000 τόνους ηλεκτρονικών απορριμμάτων ετησίως.

Φυσικά, η ανακοίνωση σοκάρει περισσότερο την Apple, τη μόνη μεγάλη μάρκα καταναλωτών που χρησιμοποιεί αποκλειστική θύρα στα iPhone της. Ωστόσο, καθώς ο κανόνας ισχύει μόνο για συσκευές με ενσύρματη φόρτιση, το Apply μπορεί να το ξεπεράσει φτιάχνοντας ένα iPhone που φορτίζει μόνο ασύρματα.

Η Apple έχει απωθήσει το USB-C να γίνει το πρότυπο στην Ευρώπη, δηλώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει περισσότερα ηλεκτρονικά απόβλητα αντί να τα μειώσει. Η ανακοίνωση καθιστά άχρηστο το υπάρχον οικοσύστημα αξεσουάρ Lightning.

Διαβάστε επίσης: Ο επιτραπέζιος υπολογιστής AIO 7 της Lenovo με τροφοδοσία Ryzen κυκλοφορεί στην Ινδία: Τιμή και προδιαγραφές