Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Η τηλεόραση TCL δεν ενεργοποιείται: Γρήγορη επιδιόρθωση

Η τηλεόραση TCL δεν ενεργοποιείται: Γρήγορη επιδιόρθωση

Οι τηλεοράσεις έχουν κάνει πολύ δρόμο από το να είναι παλιά και βαρετά κουτιά CRT. Οι σύγχρονες έξυπνες τηλεοράσεις διαθέτουν πλήρη λειτουργικά συστήματα που επιτρέπουν στους χρήστες να τις απολαμβάνουν ως τυπικές καλωδιακές τηλεοράσεις και συσκευές ροής που μπορούν να αντλήσουν από οποιαδήποτε υπηρεσία ροής θέλετε.

Τούτου λεχθέντος, δεν είναι πάντα τέλεια, και περιστασιακά συμβαίνουν τυχαία σφάλματα και δυσλειτουργίες. Σε αυτό το άρθρο, μιλάμε για τη μη ενεργοποίηση της τηλεόρασης TCL, τις αιτίες της και τι μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Διάφοροι διαφορετικοί λόγοι μπορούν να προκαλέσουν το σφάλμα. Μερικές από τις πιο κοινές αιτίες περιλαμβάνουν:

  • Αποτυχία υλικού.
  • Κατεστραμμένα καλώδια.
  • Χαμηλές ή εξαντλημένες μπαταρίες τηλεχειρισμού.
  • Ζητήματα πρίζας.

Διαβάστε επίσης: Πώς να διορθώσετε το σφάλμα: Η υποδοχή USB αποσυνδέθηκε στο Android;

Ακολουθούν έξι διορθώσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Ψυχρή εκκίνηση της τηλεόρασής σας

Η ψυχρή εκκίνηση της τηλεόρασής σας ισοδυναμεί με την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Είναι επίσης διαφορετικό από το να κλείνεις και να ανοίγεις απλά την τηλεόρασή σου.

Ανάγνωση:  Αναβοσβήνει η κάμερα δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Υπάρχουν δύο τρόποι για να κάνετε ψυχρή εκκίνηση της τηλεόρασής σας:

  • Χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο: πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας στο τηλεχειριστήριό σας μέχρι να απενεργοποιηθεί και να ενεργοποιηθεί ξανά η τηλεόραση. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου πέντε δευτερόλεπτα.
  • Αποσυνδέοντας την τηλεόραση: Αποσυνδέστε την τηλεόραση από τον τοίχο και αφήστε την αποσυνδεδεμένη για περίπου 30 δευτερόλεπτα πριν την συνδέσετε ξανά.

Ελέγξτε τις μπαταρίες του τηλεχειριστηρίου

Εάν χρησιμοποιείτε το τηλεχειριστήριό σας για να ενεργοποιήσετε την τηλεόρασή σας, το πιθανότερο είναι ότι υπάρχει πρόβλημα με το τηλεχειριστήριο που το κάνει να μην στέλνει τα απαιτούμενα σήματα στην τηλεόραση. Αυτό προκαλείται συχνότερα από αδύναμες ή νεκρές μπαταρίες ή το τηλεχειριστήριο εκτός εμβέλειας. Δοκιμάστε να αλλάξετε τις μπαταρίες στο τηλεχειριστήριό σας και να το χρησιμοποιήσετε κοντά στην τηλεόραση για να δείτε εάν αυτό λύνει το πρόβλημά σας.

Ελέγξτε τη λυχνία κατάστασης της τηλεόρασης

Η κύρια λυχνία LED στην τηλεόρασή σας μπορεί συχνά να υποδεικνύει τυχόν προβλήματα με τη μονάδα. Ελέγξτε εάν η λυχνία LED κατάστασης αναβοσβήνει ή είναι σταθερή σε οποιοδήποτε χρώμα, όπως κόκκινο ή πορτοκαλί, κάτι που μπορεί να υποδεικνύει πρόβλημα. Οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα σταθερό λευκό φως μπορεί να υποδεικνύει προβλήματα υλικού με την τηλεόραση.

Δοκιμάστε άλλη πρίζα

Μερικές φορές, οι ελαττωματικές πρίζες δεν δίνουν αρκετή τάση ή ρεύμα για να λειτουργήσει μια συσκευή. αυτό μπορεί κάλλιστα να συμβαίνει με την τηλεόρασή σας. Αποσυνδέστε την τηλεόραση και συνδέστε την σε άλλη πρίζα για να αποκλείσετε τυχόν προβλήματα ρεύματος.

Ανάγνωση:  Το τηλεχειριστήριο οροφής ανεμιστήρα Hampton Bay δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Διαβάστε επίσης: Το Family Dollar παίρνει το Apple Pay;

Ελέγξτε την πηγή εισόδου

Ένας άλλος πιθανός λόγος θα μπορούσε να είναι μια ελαττωματική πηγή εισόδου. Ωστόσο, εάν η τηλεόρασή σας δεν λαμβάνει σήματα από τη συσκευή εισόδου (κονσόλα, υπολογιστή, καλωδιακή σύνδεση ή συσκευή ροής), δεν θα εμφανίσει τίποτα στην οθόνη.

Ελέγξτε εάν η πηγή εισόδου είναι συνδεδεμένη και λειτουργεί όπως αναμένεται. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι το WiFi ή το ethernet σας λειτουργεί εάν η συσκευή ροής σας απαιτεί σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Ελέγξτε τα καλώδια σας

Ένας άλλος πιθανός λόγος για να δείτε το κόκκινο φως να αναβοσβήνει μπορεί να είναι ελαττωματικές συνδέσεις HDMI. Βεβαιωθείτε ότι η πηγή εισόδου σας είναι σωστά συνδεδεμένη στην τηλεόραση και ότι τα καλώδια που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία δεν έχουν υποστεί ζημιά. Εάν κάποιο από τα καλώδια έχει μηχανική βλάβη (κοψίματα ή εγκοπές) ή η ίδια η υποδοχή HDMI δεν έχει τοποθετηθεί σωστά, η τηλεόραση δεν θα λάβει σήμα εισόδου, εξ ου και το σφάλμα.

HDMI vs VGA vs DVI vs Displayport: Ποιο να χρησιμοποιήσετε και πότε;

Επαναφορά υλικού στην τηλεόραση

Εάν η τηλεόρασή σας ανάβει για σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά στη συνέχεια σβήσει, μπορείτε να δοκιμάσετε να την επαναφέρετε μέσω υλικού για να δείτε εάν αυτό λύνει το πρόβλημά σας.

Βήμα 1: Πάτα το Ρυθμίσεις κουμπί στο τηλεχειριστήριό σας.

Ανάγνωση:  Πώς να αποκτήσετε έναν κωδικό QR στο ρολόι Amazfit;

Βήμα 2: Πλοηγηθείτε στο Περισσότερες ρυθμίσεις, ακολουθούμενη από Προτιμήσεις συσκευής.

Βήμα 3: Κάντε κλικ Επαναφορά και μετά Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, ακολουθούμενη από Διαγράψτε τα πάντα.

Αυτό θα επαναφέρει την προεπιλεγμένη εργοστασιακή διαμόρφωση της τηλεόρασής σας και όλο το υλικό μέσα.

Εάν τίποτα άλλο δεν λειτουργεί, επικοινωνήστε με την υποστήριξη πελατών είναι ο καλύτερος τρόπος για να διορθώσετε την τηλεόρασή σας. Ένας εξειδικευμένος τεχνικός μπορεί να σας επισημάνει την ακριβή αιτία του προβλήματος και να το διορθώσει.

Διαβάστε επίσης: Η Culver’s παίρνει Apple Pay;