Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Η παγομηχανή Samsung δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Η παγομηχανή Samsung δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Ακριβώς όπως κάθε άλλο πρόβλημα του μηχανήματος μπορεί να παρουσιαστεί κάθε τόσο και με την παγομηχανή Samsung. Η παγομηχανή Samsung ενδέχεται να μην λειτουργεί σωστά για πολλούς λόγους, ορισμένοι από τους οποίους μπορεί να απαιτούν επιπλέον προσπάθεια για να επιλυθούν.

Σε αυτό το άρθρο, συζητήσαμε τις αιτίες της μη λειτουργίας της παγομηχανής Samsung και μερικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το πρόβλημα.

Ποιες είναι οι αιτίες του προβλήματος που δεν λειτουργεί η παγομηχανή Samsung;

Παρακάτω αναφέραμε μερικούς από τους λόγους που μπορεί να προκαλούν πρόβλημα μη λειτουργίας της παγομηχανής Samsung.

  • Συσσώρευση πάγου.
  • Βουλωμένη βαλβίδα εισαγωγής νερού.
  • Κακή πίεση νερού.
  • Τα φίλτρα νερού πρέπει να αλλάξουν.
  • Το μοτέρ του τρυπανιού δεν λειτουργεί.

Πώς να αλλάξετε την είσοδο στην τηλεόραση Samsung;

Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα;

Εάν η παγομηχανή Samsung δεν λειτουργεί, έχουμε αναφέρει μερικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το πρόβλημα.

Ανάγνωση:  Το χειριστήριο Xbox δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Ελέγξτε για συσσώρευση πάγου ή απόφραξη πάγου

Η συσσώρευση πάγου ή η απόφραξη πάγου στο δίσκο της παγομηχανής ή στο σωλήνα διανομής είναι μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες για το πρόβλημα μη λειτουργίας της παγομηχανής Samsung. Ελέγξτε τη θήκη πάγου και αν δείτε συσσώρευση πάγου, αφαιρέστε την. Εάν το μοντέλο του ψυγείου σας διαθέτει λειτουργία αυτόματης απόψυξης, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να ξεπαγώσετε το ψυγείο σας.

Ελέγξτε ότι η διαδικασία Ice Machine είναι ενεργοποιημένη ή απενεργοποιημένη

Πολλά μοντέλα ψυγείων διαθέτουν αυτήν τη δυνατότητα όπου μπορείτε να απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε τη διαδικασία παρασκευής πάγου εάν το ψυγείο σας δεν διανέμει πάγο, τότε αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία παρασκευής πάγου απενεργοποιείται κατά λάθος. Ελέγξτε λοιπόν εάν αυτή η δυνατότητα είναι απενεργοποιημένη ή ενεργοποιημένη, εάν είναι απενεργοποιημένη, ενεργοποιήστε την.

Ελέγξτε τη βαλβίδα εισαγωγής νερού

Η παγομηχανή Samsung ανοίγει τη βαλβίδα εισαγωγής νερού όποτε χρειάζεται νερό για την παραγωγή πάγου, επομένως η βαλβίδα εισαγωγής νερού παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Η βαλβίδα εισαγωγής νερού μπορεί να βουλώσει με την πάροδο του χρόνου από τις εναποθέσεις ορυκτών που παγιδεύονται από τη βαλβίδα νερού. Εάν η παγομηχανή δεν έχει σωστή παροχή νερού, τότε είναι προφανές ότι θα προκύψουν κάποια προβλήματα. Ελέγξτε τη βαλβίδα εισαγωγής νερού για βουλώματα και εναποθέσεις ορυκτών και καθαρίστε την, εάν πιστεύετε ότι η βαλβίδα εισαγωγής νερού είναι κατεστραμμένη, μπορείτε να την αντικαταστήσετε επίσης.

Ανάγνωση:  Χρειάζεται χρέωση το AirTag;

Τσεck την πίεση του νερού

Στο εγχειρίδιο της Samsung αναφέρεται ότι η συνιστώμενη πίεση νερού για μια παγομηχανή είναι 20 psi. Για να ελέγξετε την πίεση του νερού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μανόμετρο, ωστόσο μπορείτε επίσης να το ελέγξετε έχοντας πρόσβαση στην ίσαλο γραμμή και παρατηρώντας τη ροή του νερού. Αν νομίζετε ότι το νερό έρχεται αργά, τότε πρέπει να ρυθμίσετε τις υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Ελέγξτε το φίλτρο νερού

Εάν το μοντέλο του ψυγείου σας διαθέτει φίλτρο νερού, τότε η Samsung συνιστά να το αλλάζετε κάθε έξι μήνες. Ελέγξτε το φίλτρο νερού για τυχόν βουλώματα, καθώς είναι πιθανό να έχει βουλώσει το φίλτρο νερού και γι’ αυτό η παγομηχανή δεν λειτουργεί, αν νομίζετε ότι έχουν περάσει πάνω από έξι μήνες από την τελευταία φορά που αλλάξατε το φίλτρο νερού, τότε αλλάξτε το.

Ελέγξτε τον κινητήρα του κοχλία

Ο κινητήρας του κοχλία είναι υπεύθυνος για την ανάδευση και τη διανομή πάγου από την παγομηχανή, επομένως εάν ο κινητήρας του κοχλία έχει υποστεί ζημιά, τότε η παγομηχανή δεν θα λειτουργήσει. Εάν η παγομηχανή κάνει πολλούς ήχους και δεν διανέμει τον πάγο, τότε ο κινητήρας του κοχλία μπορεί να καταστραφεί. Για να ελέγξετε το μοτέρ του κοχλία, αφαιρέστε τον κάδο πάγου από το ψυγείο και γυρίστε το μοτέρ με το χέρι, εάν το μοτέρ κινείται ελεύθερα, ελέγξτε το με ένα πολύμετρο για τη συνέχεια του για να ελέγξετε αν είναι κατεστραμμένο ή όχι. Μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρέσετε το μοτέρ αυγού, επομένως καλέστε έναν εκπαιδευμένο τεχνικό για αυτό.

Ανάγνωση:  Γιατί η Alexa έχει κόκκινο δαχτυλίδι; Γρήγορο φτιάξιμο

Γιατί η τηλεόραση Samsung δεν έχει εικόνα; Γρήγορες επιδιορθώσεις