Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Η παγομηχανή GE δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Η παγομηχανή GE δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Όντας ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές και διανομείς συσκευών στην Αμερική, μπορείτε να περιμένετε ότι οι συσκευές GE θα ταιριάζουν στις επιλογές του τρόπου ζωής κάθε αμερικανικού νοικοκυριού. Καθώς η πλειοψηφία της εταιρείας ανήκει στη Haier, μπορείτε να περιμένετε ότι οι συσκευές GE θα έχουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά. Ωστόσο, δεν μπορούν όλα τα μηχανήματα να λειτουργούν χωρίς σφάλματα για μεγάλο χρονικό διάστημα και εάν διαθέτετε ψυγείο GE τότε ενδέχεται να αντιμετωπίσατε προβλήματα με την παγομηχανή σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα δώσουμε διάφορες διορθώσεις που μπορείτε να προσπαθήσετε να επαναφέρετε την παγομηχανή σας στην αρχική της ρύθμιση.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα 8 του Jura Z7;

Διόρθωση της παγομηχανής GE

Εφόσον υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορεί να αναγκάσουν μια παγομηχανή να σταματήσει να λειτουργεί, αφήστε μας να εξετάσουμε τις επιδιορθώσεις που θα σας βοηθήσουν να ταξινομήσετε γρήγορα την παγομηχανή σας:

Ελέγξτε εάν η παγομηχανή είναι ενεργοποιημένη

Αρχικά, ελέγξτε εάν η παγομηχανή σας είναι ενεργοποιημένη, το ψυγείο της GE μπορεί να έχει μηχανικό βραχίονα ή διακόπτη που πρέπει να ενεργοποιηθεί ή να κατέβει. Μπορείτε να βρείτε αυτόν τον διακόπτη στην ίδια την παγομηχανή ή στην ψηφιακή οθόνη. Βεβαιωθείτε ότι το εικονίδιο ‘ice on’ είναι επιλεγμένο σε μια ψηφιακή οθόνη και για τους εσωτερικούς διανομείς πάγου, ελέγξτε εάν η ενδεικτική λυχνία παραμένει αναμμένη καθ’ όλη τη διάρκεια όταν πατάτε το πτερύγιο του διανομέα πάγου και ο διακόπτης της πόρτας.

Ανάγνωση:  Το τηλεχειριστήριο Roku αναβοσβήνει με πράσινο φως: Γρήγορη επιδιόρθωση

Ελέγξτε τη σωστή θερμοκρασία

Η παραγωγή πάγου θα παραμείνει μια ημιτελής εργασία εάν η θερμοκρασία του ψυγείου και της παγομηχανής δεν ρυθμιστεί προσεκτικά. Μπορείτε να αποθηκεύσετε το φαγητό σας στους 37 βαθμούς F στο ψυγείο σας και στους 0 βαθμούς F στην κατάψυξή σας. Επιπλέον, η αποθήκευση του καταψύκτη σας έως και τα τρία τέταρτα ή πλήρως μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία και να βοηθήσει στον σχηματισμό πάγου.

Ωστόσο, εάν η θερμοκρασία του καταψύκτη δεν είναι πολύ υψηλή, μπορεί να σχηματιστούν θραύσματα στα πηνία του συμπυκνωτή και στον ανεμιστήρα. Βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρά και ότι η θερμοκρασία του καταψύκτη σας παραμένει σταθερή.

Φίλτρο καθαρού νερού

Εάν το φίλτρο νερού σας είναι φραγμένο από ακαθαρσίες, τότε η ροή του νερού θα περιοριστεί στην παγομηχανή. Κάθε έξι μήνες, αντικαθιστάτε το φίλτρο νερού στο ψυγείο σας. Σε περίπτωση που, το ψυγείο GE σας διαθέτει έναν αισθητήρα που θα σταματήσει τη λειτουργία της παγομηχανής για να υποδείξει ότι το φίλτρο νερού χρειάζεται αλλαγή. Μπορείτε να ξεπλύνετε το σύστημα για να απελευθερώσετε παγιδευμένες φυσαλίδες αέρα στην παγομηχανή.

Επαναφορά παγομηχανή

Εκτός εάν υπάρχει ένα ελαττωματικό εξάρτημα όπως ο παγετός στα πηνία του εξατμιστή που μπορεί να υποδηλώνει πρόβλημα με το σύστημα απόψυξης, συχνά οι παγομηχανές έχουν ένα κουμπί επαναφοράς ή μια επιλογή στην ψηφιακή οθόνη. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να σβήσετε το ψυγείο για πέντε λεπτά για να επαναφέρετε την παγομηχανή. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε κάποιο κουμπί ή επιλογή επαναφοράς, ελέγξτε το εγχειρίδιο του ψυγείου GE.

Ανάγνωση:  Τα κορυφαία 7 μικρόφωνα Podcast

Επίσης, ελέγξτε εάν το ψυγείο GE σας διαθέτει διαγνωστική λειτουργία που μπορεί να εντοπίσει τι πήγε στραβά. Μπορείτε επίσης να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο για αυτό.

Η παγομηχανή Samsung δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Βαλβίδα εισαγωγής νερού και πίεση

Η πίεση στη βαλβίδα εισαγωγής νερού είναι ένα σημαντικό μέρος της ανατομίας της παγομηχανής. Ως εκ τούτου, η διατήρηση της βαλβίδας εισαγωγής νερού άψογη και η σταθερή πίεση του νερού είναι υποχρεωτική. Μερικά ζητήματα που μπορεί να προκύψουν γύρω από το ίδιο είναι:

  • Η συσσώρευση εναποθέσεων ορυκτών στη βαλβίδα εισαγωγής θα καταστήσει αυτό το εξάρτημα ελαττωματικό και θα χρειαστεί αντικατάσταση.
  • Θα πρέπει επίσης να αντικαταστήσετε τη βαλβίδα εάν είναι φραγμένη, κάτι που μπορεί να αναγνωριστεί από ένα βουητό που προέρχεται από το ψυγείο που θα εμποδίσει τελικά το νερό να γεμίσει την παγομηχανή.
  • Η βαλβίδα μπορεί να χρειαστεί αντικατάσταση εάν υπήρχε ηλεκτρική βλάβη, καθώς ελέγχει την παροχή νερού στον διανομέα και την παγομηχανή.
  • Ελέγξτε εάν η γραμμή παροχής νερού στο πίσω μέρος του ψυγείου λειτουργεί σωστά.
  • Η πίεση νερού 20 psi είναι η ελάχιστη απαίτηση για τη σταθερή λειτουργία της βαλβίδας εισαγωγής νερού.

Ελέγξτε τον διακόπτη της πόρτας

Ένας διακόπτης πόρτας λειτουργεί σαν μυστικός φύλακας, σβήνει τον διανομέα πάγου και νερού όταν ανοίγει η πόρτα του ψυγείου για να αποτρέψει την απώλεια ενέργειας. Έτσι, εάν κατά λάθος έχετε αφήσει ανοιχτή την πόρτα του ψυγείου, ο διακόπτης της πόρτας δεν θα σβήσει και η παγομηχανή δεν θα λειτουργήσει. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα πολύμετρο για να ελέγξετε εάν ο διακόπτης της πόρτας λειτουργεί βέλτιστα.

Ανάγνωση:  Πώς λειτουργεί το YouChat;

Ελέγξτε τον κουβά πάγου

Σε αντίθεση με την πρόκληση ALS Ice Bucket, δεν χρειάζεται να ρίξετε παγωμένο νερό και κύβους σε κανέναν. Ο κάδος πάγου σε ένα ψυγείο GE χρησιμοποιείται για τη διανομή πάγου στον αγωγό πάγου. Για αυτό, ένας κουβάς πάγου χρησιμοποιεί έναν κινητήρα κοχλία για να περιστρέψει τη λεπίδα του κοχλία για να βγει ο πάγος από τον κάδο πάγου. Εάν ο κινητήρας του κοχλία δεν λειτουργεί, τότε ο πάγος δεν θα ωθηθεί έξω από τον κάδο πάγου και μέσα στον αγωγό.

Μπορεί επίσης να υπάρξει μια κατάσταση όπου ο κινητήρας του κοχλία λειτουργεί αλλά ο πάγος δεν διανέμεται λόγω βλάβης στον κάδο πάγου. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε πάντα να αντικαταστήσετε τον κάδο πάγου και να ελέγξετε τον κινητήρα του κοχλία και τον ανεμιστήρα για τυχόν ρωγμές ή φθορά.

Ελέγξτε τον αισθητήρα βραχίονα

Εάν το ψυγείο σας έχει μηχανικό βραχίονα στην παγομηχανή, πρέπει να βρίσκεται στην κάτω θέση για να λειτουργήσει η παγομηχανή. Εάν ο βραχίονας δεν κινείται προς τα κάτω, μπορεί να οφείλεται σε σπασμένο ελατήριο. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον βραχίονα εάν υποψιάζεστε ότι είναι σπασμένο. Ο βραχίονας πρέπει να φτάσει στη χαμηλότερη θέση και αν δεν μπορεί, τότε μπορεί να υπάρχουν παγάκια στο δρόμο, αυτό διακόπτει αυτόματα τον επόμενο κύκλο συγκομιδής.

Ανάγνωση:  Windows 11 σε λειτουργία S: τι είναι και πώς λειτουργεί

Επίσης, εάν η τσουγκράνα έχει κολλήσει και δεν μπορεί να βγάλει τους κύβους από το καλούπι πάγου, τότε ο κύκλος της παγομηχανής θα παραμείνει ημιτελής. Δεδομένου ότι ένα καλούπι πάγου είναι ελαφρώς ζεστό για να βγάλει με επιτυχία τα παγάκια, να είστε προσεκτικοί όταν χειρίζεστε το καλούπι.

Ελέγξτε το δίσκο πάγου

Τα παγάκια σχηματίζονται σε μια παγοθήκη και αν το ψυγείο GE σας έχει περιστρεφόμενη παγοθήκη, τότε μια ρωγμή σε αυτήν μπορεί να σταματήσει την περιστροφή της παγοθήκης και τη διανομή του πάγου.

Ελέγξτε τον πίνακα ελέγχου στάθμης πάγου

Το ψυγείο της GE θα μπορούσε να έχει έναν αισθητήρα υπερύθρων που ανιχνεύει τον σχηματισμό υπερβολικού πάγου αφού ο πάγος φτάσει σε ένα ορισμένο επίπεδο στον κάδο πάγου, που ονομάζεται πίνακας ελέγχου στάθμης πάγου. Εάν αυτή η πλακέτα είναι ελαττωματική, τότε μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία της παγομηχανής και να σβήσει τη συσκευή ακόμα και πριν φτάσει στο καθορισμένο επίπεδο πάγου. Ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε αυτόν τον ελαττωματικό πίνακα ελέγχου.

Τι είναι το LG IMS; Πώς να διορθώσετε σφάλματα;