Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Η νέα τεχνική κατασκοπείας χρησιμοποιεί δονήσεις ακουστικών για την εγγραφή τηλεφωνικών κλήσεων

Η νέα τεχνική κατασκοπείας χρησιμοποιεί δονήσεις ακουστικών για την εγγραφή τηλεφωνικών κλήσεων

Ερευνητές από το Texas A&M University, το Temple University, το New Jersey Institute of Technology, το Rutgers University και το University of Dayton έχουν καταλήξει σε μια νέα τεχνική κατασκοπείας που ονομάζεται EarSpy η οποία μπορεί να κρυφακούει τις τηλεφωνικές σας κλήσεις χρησιμοποιώντας δονήσεις από το ακουστικό του τηλεφώνου σας που καταγράφονται από τη συσκευή. επιταχυνσιόμετρο.

Το χαρτί, που δημοσιεύτηκε στις 23 Δεκεμβρίου, περιγράφει λεπτομερώς τη μέθοδο που βασίζεται στο ακουστικό του τηλεφώνου και στο ενσωματωμένο επιταχυνσιόμετρο για την καταγραφή των κραδασμών που δημιουργούνται από το ηχείο. Μπορεί να καταγράψει το φύλο, την ταυτότητα και την πραγματική συνομιλία που συμβαίνει μέσω τηλεφώνου.

Ανιχνεύει περιοχές λέξεων, χαρακτηριστικά τομέα χρόνου και συχνότητας και δημιουργεί ένα φασματόγραμμα για κάθε περιοχή λέξης. Τα εξαγόμενα δεδομένα στη συνέχεια εκπαιδεύονται και δοκιμάζονται χρησιμοποιώντας κλασικούς αλγόριθμους μηχανικής μάθησης και συνελικτικά νευρωνικά δίκτυα.

Οι δοκιμές εκτελέστηκαν σε Oneplus 7T και Oneplus 9 και συνίστατο στην ανάλυση της επίδρασης αντήχησης των ακουστικών στο επιταχυνσιόμετρο και επικεντρώθηκαν στο φύλο, το ηχείο καθώς και την αναγνώριση ομιλίας.

Η τεχνική χρησιμοποιεί δονήσεις ακουστικών που καταγράφονται από το επιταχυνσιόμετρο της συσκευής. | Πηγή: EarSpy

Τα στερεοφωνικά ηχεία που υπάρχουν σε αυτά τα μοντέλα επέτρεψαν τη λήψη πολύ περισσότερων δεδομένων σε σύγκριση με παλαιότερες συσκευές που χρησιμοποιούν μόνο μονοφωνικό ηχείο για τηλεφωνικές κλήσεις.

Ανάγνωση:  SN850X vs 990 PRO: Σύγκριση απόδοσης κορυφαίων SSD

Οι τρέχουσες δοκιμές υποδεικνύουν ποσοστό ακρίβειας 98% για την αναγνώριση του αν ο καλών είναι άνδρας ή γυναίκα, ποσοστό ακρίβειας 92% για την αναγνώριση της ταυτότητας του ομιλητή και ακρίβεια 56% όταν πρόκειται για τη λήψη ψηφίων που εκφωνούνται κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής κλήσης.

Αυτή η μέθοδος μπορεί να είναι πολύ πιο επικίνδυνη σε σύγκριση με την παραδοσιακή μέθοδο φόρτωσης κακόβουλου λογισμικού στη συσκευή του θύματος. Το κακόβουλο λογισμικό βασίζεται σε άδειες από το λειτουργικό σύστημα Android για τη λήψη ροών δεδομένων από διαφορετικά μέρη του τηλεφώνου, ενώ τα ακατέργαστα δεδομένα αισθητήρων (σε αυτήν την περίπτωση τα δεδομένα επιταχυνσιόμετρου) είναι ελεύθερα προσβάσιμα χωρίς εξειδικευμένες άδειες.

Καθώς το Android γίνεται πιο ανθεκτικό σε κακόβουλο λογισμικό και κλειδώνει όλο και περισσότερα μέρη ενός τηλεφώνου πίσω από άδειες που μπορεί να χρειαστεί να λάβει μια κακόβουλη εφαρμογή ή ωφέλιμο φορτίο, τεχνικές όπως αυτή θα παρακάμψουν εντελώς αυτήν την απαίτηση και μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο οι φορείς απειλών προσεγγίζουν τους στόχους τους.

Στα Νέα: Οι χρήστες κρυπτογραφικού πορτοφολιού BitKeep χάνουν 8 εκατομμύρια δολάρια μέσω ψεύτικων εφαρμογών