Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Η μηχανή Nespresso δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Η μηχανή Nespresso δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Οι μηχανές καφέ Nespresso παράγουν καφέ τόσο εύκολα όσο τελειώνετε την εργασία σας όταν πλησιάζει η προθεσμία. Είναι μια μηχανή υψηλής πίεσης που συμπιέζει κόκκους καφέ για να παρασκευάσει φρέσκο ​​καφέ ή expresso διαθέσιμο σε διάφορες γεύσεις. Εάν η καφετιέρα σας σταματήσει να λειτουργεί, ολόκληρη η ημέρα σας μπορεί να αισθάνεται ημιτελής και μια ομίχλη μανίας μπορεί να εγκατασταθεί γύρω σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε μερικούς λόγους για τους οποίους η μηχανή Nespresso σας δεν λειτουργεί βέλτιστα και πώς μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα αφού απομονώσετε το σφάλμα.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα 8 του Jura Z7;

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για να σταματήσει να λειτουργεί μια καφετιέρα, όπως όταν κάποιος ρίχνει γάλα αντί για νερό στο φίλτρο νερού. Σε περίπτωση που είστε σε θέση να προσδιορίσετε σωστά τον λόγο για τον οποίο η μηχανή Nespresso σας δεν λειτουργεί, μπορείτε να ακολουθήσετε τις διορθώσεις που δίνονται για να λύσετε αυτό το πρόβλημα:

Λόγος 1: Δεν υπάρχει ροή καφέ

Εάν ο καφές δεν βγαίνει από τη μηχανή Nespresso σας, μπορεί να οφείλεται σε φράξιμο στο πλέγμα ή στο φίλτρο σας. Η Nespresso προσφέρει μια ποικιλία από γευστικές κάψουλες σε γεύσεις κακάο, φρούτων, δημητριακών και μπισκότων για να αναφέρουμε μερικές. Η πλάκα πλέγματος είναι ένας μεταλλικός κύκλος με μικρές αιχμηρές τρύπες που σπάνε στο φύλλο της κάψουλας όταν πατάτε ένα κουμπί στη μηχανή Nespresso σας. Το πιάτο συλλέγει τον αλεσμένο καφέ μέσα από τις μικροσκοπικές του τρύπες για να φτιάξει το ρόφημά σας.

Ανάγνωση:  Πώς λειτουργεί η Αναζήτηση Google Ακάλυπτη σε μια εκπληκτική ταινία

Μερικές από τις διορθώσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε για να συνεχίσετε τη διαδικασία παρασκευής καφέ:

 • Καθαρίστε την πλάκα του πλέγματος: Μια καφετιέρα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά για να έχει καλή γεύση και να παραμένει φρέσκος ο καφές σας. Θα πρέπει να καθαρίζετε εκείνα τα μέρη της καφετιέρας σας που έρχονται σε τακτική επαφή με τους κόκκους ή τους κόκκους καφέ. Ο καφές αφήνει πίσω του υπολείμματα και έλαια με την πάροδο του χρόνου και αν τα φίλτρα ή τα πιάτα δεν καθαρίζονται περιοδικά, τότε ο καφές σας θα έχει πικρή γεύση και όξινη μυρωδιά. Αυτό οδηγεί επίσης στην ανάπτυξη βακτηρίων στο υπόλειμμα.
 • Ελέγξτε τη στάθμη του νερού: Οι μηχανές Nespresso δεν είναι εξοπλισμένες με αισθητήρες χαμηλής κατανάλωσης νερού. Δεδομένου ότι ο καφές αποτελείται κυρίως από νερό, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το φίλτρο νερού στη μηχανή Nespresso σας είναι γεμάτο με τη σωστή ποσότητα νερού.
 • Η κάψουλα έχει τοποθετηθεί σωστά: Ελέγξτε εάν η αρωματισμένη κάψουλα σας έχει τοποθετηθεί στη σωστή θέση. Κλείστε σωστά την καφετιέρα σας και, στη συνέχεια, προσπαθήστε να επανεκκινήσετε τη διαδικασία παρασκευής του καφέ.
 • Κολλημένα άλεσμα: Η επαναχρησιμοποίηση καψουλών μπορεί να οδηγήσει σε σχίσιμο της κάψουλας και φράξιμο του στομίου. Όταν συμβεί αυτό, μπορείτε να βάλετε ένα λεπτό κοφτερό σύρμα για να χαλαρώσετε τυχόν κολλημένα υπολείμματα καφέ. Μπορείτε επίσης να λειτουργήσετε το μηχάνημα μόνο με νερό μετά την αφαίρεση της κάψουλας. Αυτό θα καθαρίσει τυχόν μπλοκαρίσματα στο στόμιο του καφέ.
 • Φυσαλίδες αέρα: Εάν ξεχάσετε να ρίξετε νερό στη δεξαμενή νερού και προσπαθήσετε να παρασκευάσετε καφέ, μόνο αέρας θα αναρροφηθεί στο σωλήνα. Αυτό θα οδηγήσει στην παρουσία φυσαλίδων αέρα ακόμη και όταν προστίθεται νερό. Αρχικά, τοποθετήστε το φίλτρο νερού στη σωστή θέση. Στη συνέχεια, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί expresso ή το κουμπί παρασκευής δύο φορές και μετά από κάποιους θορύβους, μπορείτε να πάρετε τον καφέ σας. Ωστόσο, ένας καλύτερος τρόπος θα ήταν να λειτουργήσει το μηχάνημα χωρίς την κάψουλα. Αυτό θα απαλλαγεί από τυχόν εναπομείνασες φυσαλίδες αέρα.
Ανάγνωση:  Πώς να διορθώσετε το Character.AI δεν λειτουργεί;

Λόγος 2: Ο καφές δεν είναι ζεστός

Εάν ο καφές σας δεν είναι τόσο ζεστός όσο θέλετε, αυτό μπορεί να οφείλεται στη συσσώρευση μετάλλων και ιζημάτων από το νερό στη μηχανή Nespresso σας. Εάν αυτό δεν διορθωθεί εγκαίρως, μπορεί να βλάψει πλήρως την καφετιέρα σας. Θα πρέπει επίσης να παρατηρήσετε εάν αυτό συμβαίνει μόνο με την πρώτη παρτίδα καφέ. Εάν συμβεί αυτό, τότε ο λέβητας ατμού σας χρειάζεται χρόνο για να ζεστάνει το νερό.

Μπορείτε να το διορθώσετε ακολουθώντας τα βήματα που δίνονται παρακάτω. Εάν η καφετιέρα σας εξακολουθεί να παρασκευάζει κρύο ή ελαφρώς ζεστό καφέ αφού ακολουθήσετε τις επιδιορθώσεις, τότε το θερμομπλόκ ή ο θερμοστάτης της καφετιέρας σας μπορεί να καταστραφεί.

 • Αφαλάτωση: Το νερό αποτελείται από σκληρά στοιχεία όπως ασβέστιο και μαγνήσιο. Αυτά τα στοιχεία μπορούν να συσσωρευτούν στο θερμαντικό στοιχείο της καφετιέρας σας. Καθώς το θερμαντικό στοιχείο δεν είναι ορατό σε εσάς, εάν δεν αφαιρείται αλάτων κάθε τρεις μήνες, μπορεί να υπάρξει συσσώρευση ιζήματος. Μια καφετιέρα βασίζεται σε ζεστό νερό για να αναδείξει τη γεύση του καφέ, χωρίς ζεστό νερό δεν θα μπορείτε να απολαύσετε ένα φλιτζάνι καφέ. Η Nespresso προσφέρει επίσης τη δική της λύση αφαλάτωσης.
 • Προθερμασμένο κύπελλο: Μπορείτε να προθερμάνετε το φλιτζάνι σας κρατώντας ζεστό νερό μέσα σε αυτό για λίγα λεπτά. Συνήθως, σε κρύο καιρό, η επιφάνεια ενός φλιτζανιού μπορεί να κρυώσει πολύ και να κρυώσει τον καφέ σε ήπια θερμοκρασία.
Ανάγνωση:  Σφάλμα Roomba 17: Γρήγορη επιδιόρθωση

Λόγος 3: Διαρροή νερού

Εάν υπάρχει διαρροή νερού από την καφετιέρα σας, μπορείτε να βγάλετε το φίλτρο νερού και να το τοποθετήσετε πίσω προσεκτικά, κλειδώνοντάς το στη θέση του. Ωστόσο, εάν αυτό δεν λύσει το πρόβλημά σας, ενδέχεται να υπάρχει διαρροή νερού λόγω των ακόλουθων προβλημάτων:

 • Θέση κάψουλας: Βεβαιωθείτε ότι η κάψουλα έχει τοποθετηθεί σωστά μέσα στην καφετιέρα.
 • Συσσώρευση πλάκας πλέγματος: Όταν μια πλάκα πλέγματος γεμίζει με παλιά υπολείμματα καφέ και λάδια, γίνεται εμπόδιο για τη διέλευση του νερού. Λόγω αυτού, το νερό δεν μπορεί να φτάσει στην αρωματισμένη κάψουλα. Ο καθαρισμός αυτής της πλάκας πλέγματος θα καθαρίσει τυχόν εμπλοκή.
 • Αφαλάτωση: Δεν βλάπτει ποτέ να καθαρίζετε καλά την καφετιέρα σας τακτικά. Εάν υπάρχουν συσσωρεύσεις ορυκτών που μπορεί να έχουν προκαλέσει απόφραξη, η αφαλάτωση θα τα καθαρίσει όλα.

Λόγος 4: Άθικτη κάψουλα

Εάν η κάψουλα δεν τρυπηθεί από την αρχή, τότε δεν μπορείτε να πάρετε καφέ. Μπορείτε να δοκιμάσετε να ρυθμίσετε τη θέση της κάψουλας στην καφετιέρα και να καθαρίσετε τα διαλύματα πλέγματος. Εάν το σφάλμα εξακολουθεί να υφίσταται, η αντικατάσταση των σημείων μπορεί να βοηθήσει:

 • Εταιρικές κάψουλες: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο κάψουλες που παρασκευάζονται από τη Nespresso, διαφορετικά μπορεί να απορριφθούν. Οι καφετιέρες τους έχουν αρχίσει να έρχονται με σύστημα συμβατότητας. Η Nespresso διαθέτει επίσης δύο τύπους καφετιέρας: Original και Vertuo. Κάθε μηχανή έχει τις δικές της γεύσεις σε κάψουλες. Πρέπει να είστε προσεκτικοί για να αποφύγετε την αναντιστοιχία των καψουλών τους.
 • Διάτρηση βελόνας: Οι μηχανές Vertuo της Nespresso διαθέτουν βελόνα διάτρησης για την έγχυση ζεστού νερού στην κάψουλα. Δεδομένου ότι αυτό είναι πολύ μικρό, μπορεί να αντικατασταθεί μόνο από την εταιρεία.
Ανάγνωση:  Πώς λειτουργεί το AutoScout24 για την αγορά και την πώληση αυτοκινήτων

Κριτική Ivacy VPN: Το καλύτερο δυνατό για το χρήμα σας;