Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Η Ινδία προτείνει καταστολή του bloatware των τηλεφώνων και του ελέγχου του λειτουργικού συστήματος

Η Ινδία προτείνει καταστολή του bloatware των τηλεφώνων και του ελέγχου του λειτουργικού συστήματος

Η Ινδία σχεδιάζει να επιβάλει έναν κανόνα σύμφωνα με τον οποίο οι κατασκευαστές τηλεφώνων θα πρέπει να παρέχουν μια επιλογή για την κατάργηση των προεγκατεστημένων εφαρμογών από τη συσκευή. Η κυβέρνηση της Ινδίας (GoI) προετοιμάζει επίσης ένα σχέδιο για τον έλεγχο σημαντικών ενημερώσεων λειτουργικού συστήματος βάσει ενός προτεινόμενου νέου νόμου για την ασφάλεια.

Αυτοί οι νέοι κανόνες του υπουργείου Πληροφορικής θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την κυκλοφορία νέων τηλεφώνων, καθώς αυτοί οι κανόνες θα επεκτείνουν τα χρονοδιαγράμματα κατά ένα σημαντικό περιθώριο. Αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την ινδική αγορά smartphone, η οποία βρίσκεται επί του παρόντος 144 εκατομμύρια αποστολές.

Μετά το περιστατικό Galwan, η Ινδία αντέδρασε προληπτικά και απαγόρευσε αρκετές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου του TikTok. Νωρίτερα, τον Φεβρουάριο, η Ινδία απαγόρευσε ένα άλλο σύνολο εφαρμογών στοιχημάτων και δανείων.

Η πλειονότητα των smartphone που χρησιμοποιούνται στην Ινδία έχουν προεγκατεστημένες εφαρμογές και bloatware, το οποίο δημιουργεί σοβαρά ζητήματα απορρήτου/ασφάλειας πληροφοριών», ανέφερε ένα εμπιστευτικό κυβερνητικό αρχείο συνάντησης του υπουργείου Πληροφορικής στις 8 Φεβρουαρίου. όπως φαίνεται από Ρόιτερμικρό. Το σημείωμα παρουσιάστηκε ενώπιον των εκπροσώπων πολλών κατασκευαστών τηλεφώνων όπως η Xiaomi, η Samsung, η Apple και η Vivo.

Reuters ισχυρίζεται επίσης ότι η κυβέρνηση έχει δώσει προθεσμία ενός έτους στις εταιρείες να συμμορφωθούν με τους κανόνες.

Ανάγνωση:  Κρίσιμο σφάλμα Logitech G-Hub: Γρήγορη επιδιόρθωση

Από τώρα, αρκετοί κατασκευαστές smartphone φορτώνουν εφαρμογές που δεν μπορούν να διαγραφούν. Για παράδειγμα, το GetApps της Xiaomi ή το Samsung Pay mini της Samsung. Σύμφωνα με αυτούς τους νέους κανόνες που δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί, οι κατασκευαστές τηλεφώνων θα πρέπει να παρέχουν επιλογές στο κοινό, ώστε να μπορέσουμε να απεγκαταστήσουμε αυτήν την εφαρμογή.

Υποχρεωτικός έλεγχος λειτουργικού συστήματος

Επιπλέον, η GoI σχεδιάζει επίσης έναν υποχρεωτικό έλεγχο κάθε σημαντικής ενημέρωσης λειτουργικού συστήματος προτού οι εταιρείες μπορέσουν να τη διαθέσουν στους καταναλωτές. Αυτή η κίνηση έχει μπερδέψει τους εμπειρογνώμονες του κλάδου, καθώς ακόμη και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει τόσο αυστηρά μέτρα ελέγχου προς το παρόν.

Δεν είναι ακόμη σαφές ποιες θα είναι οι μελλοντικές επιπτώσεις αυτών των δύο βημάτων. Ωστόσο, τα στελέχη του κλάδου δεν ενθουσιάζονται από αυτούς τους νόμους καθώς θα καθυστερήσουν την κυκλοφορία. Επιπλέον, πολλές εφαρμογές όπως η κάμερα είναι κρίσιμες για τη λειτουργία της συσκευής και δεν πρέπει να παραβιάζονται. Επίσης, οι κατασκευαστές smartphone έχουν συμφωνίες δημιουργίας εσόδων με αρκετές από αυτές τις εφαρμογές.

«Είναι ένα τεράστιο εμπόδιο για τη στρατηγική της εταιρείας να πάει στην αγορά», είπε ένα στέλεχος του κλάδου Reuters.

Το LockBit απειλεί να διαρρεύσει χιλιάδες σχεδιαγράμματα του SpaceX