Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Η Ινδία βρίσκει τα πρώτα της κοιτάσματα ιόντων λιθίου στο Τζαμού και στο Κασμίρ

Η Ινδία βρίσκει τα πρώτα της κοιτάσματα ιόντων λιθίου στο Τζαμού και στο Κασμίρ

Φωτογραφία: Juan Roballo / Shutterstock.com

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο της Ινδίας εντόπισε 5,9 εκατομμύρια τόνους κοιτασμάτων ιόντων λιθίου στην περιοχή Σαλάλ-Χαϊμάνα της περιφέρειας Ρεάσι του Τζαμού & Κασμίρ, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Ορυχείων. Αυτό έρχεται σε μια περίοδο που οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ αυξάνονται και η μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα πιέζεται.

Τα ευρήματα της GSI θα οδηγήσουν σε χαμηλότερες εισαγωγές λιθίου από την Κίνα, την Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, την Ινδονησία, τη Σιγκαπούρη, τη Γερμανία και την Κορέα, για να αναφέρουμε μερικές. Το Υπουργείο Εμπορίου έχει καταγραφεί μια συνολική εισαγωγή ιόντων λιθίου το έτος 2020-21 σε 5.16.733 χιλιάδες τόνους. Με την κυριαρχία της Κίνας στους πόρους λιθίου, αυτή η ανακάλυψη στην Ινδία μπορεί να την βοηθήσει να απομακρυνθεί από τις εισαγωγές λιθίου και να δημιουργήσει τη δική της βιομηχανία.

Αυτός είναι ο πρώτος επιβεβαιωμένος εγχώριος πόρος ιόντων λιθίου της Ινδίας. Το 2022, η Διεύθυνση Εξερεύνησης και Έρευνας Ατομικών Ορυκτών (AMD) διαπίστωσε την παρουσία μόνο 1.600 τόνων (συμπαγόμενη κατηγορία) πόρων λιθίου στην περιοχή Marlagalla, στην περιοχή Mandya της Καρνατάκα.

Οι μπαταρίες λιθίου χρησιμοποιούνται σε πολλά ηλεκτρονικά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών οχημάτων, των κινητών τηλεφώνων, των φορητών υπολογιστών, των smartwatches, των power banks και βασικά οποιουδήποτε άλλου καταναλωτικού ηλεκτρονικού με εφεδρική μπαταρία

Το λίθιο είναι ένα μέταλλο που έχει αποκτήσει σημασία τελευταία λόγω της χρήσης του σε μπαταρίες σε διαφορετικούς τομείς με μπαταρίες τηλεφώνων, ηλεκτρονικές μπαταρίες οχημάτων, φορητούς υπολογιστές, ακουστικά Bluetooth, μπαταρίες μονοξειδίου του άνθρακα/συναγερμού πυρκαγιάς και πολλές άλλες χρήσεις. Ονομάστηκε «λευκός χρυσός» και μπορεί κάποια μέρα να έχει μεγαλύτερη αξία από τον χρυσό, καθώς είναι μια μη ανανεώσιμη μορφή ενέργειας που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ανανεώσιμων προϊόντων.

Ανάγνωση:  Τι είναι το USB Data Blocker; Οι κορυφαίοι 7 αποκλειστές δεδομένων

Μόνο στην Ινδία, πουλήθηκαν 152 εκατομμύρια μονάδες smartphone το 2022 και παρατηρήθηκε άνοδος στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων. Πάνω από 2.23.781 ηλεκτρικά οχήματα πουλήθηκαν στην Ινδία το 2021-22, τα οποία κλιμακώθηκαν σε πάνω από 4.42.901 μονάδες μέχρι το τέλος του 2022.

«Από αυτά τα 51 μπλοκ ορυκτών, τα 5 σχετίζονται με χρυσό και άλλα μπλοκ αφορούν εμπορεύματα όπως ποτάσα, μολυβδαίνιο, βασικά μέταλλα κ.λπ. Jharkhand, Karnataka, Madhya Pradesh, Odisha, Rajasthan, Tamil Nadu και Telangana.» είπε το Υπουργείο Ορυχείων την Πέμπτη.

Οι ναυαρχίδες στην Κίνα πωλούνται με προεγκατεστημένο λογισμικό υποκλοπής spyware