Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Η εφαρμογή Social Media Yubo προσθέτει νέο επίπεδο ασφάλειας για την προστασία των χρηστών Gen Z

Η εφαρμογή Social Media Yubo προσθέτει νέο επίπεδο ασφάλειας για την προστασία των χρηστών Gen Z

Το Yubo, μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης ζωντανής ροής δημοφιλής στα μέλη του Gen Z, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι είναι “λανσάροντας την τεχνολογία «εκτίμησης» ηλικίας για τον καλύτερο εντοπισμό ανηλίκων που χρησιμοποιούν την υπηρεσία του».

Σύμφωνα με TechCrunchΗ Yubo γίνεται μια από τις πρώτες μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που υιοθετεί μια νέα τεχνική επαλήθευσης ηλικίας που χρησιμοποιεί τεχνολογία λήψης ζωντανής εικόνας για την αναγνώριση ανηλίκων που χρησιμοποιούν την εφαρμογή της, προκειμένου να τους κρατήσει χωριστά από τους ενήλικες χρήστες. Ενώ άλλες εταιρείες που εξυπηρετούν ένα νεότερο πλήθος βασίζονται συνήθως σε παραδοσιακές τεχνικές προσδιορισμού της ηλικίας, αυτές παρακάμπτονται εύκολα, καθώς το μόνο που απαιτείται γενικά είναι ο χρήστης να εισάγει μια ημερομηνία γέννησης σε μια ηλεκτρονική φόρμα.

Το Yubo κυκλοφόρησε το 2015 και έχει γίνει η κορυφαία πλατφόρμα για τη Generation Z για κοινωνικοποίηση στο διαδίκτυο. “Η εταιρεία έχει δει σήμερα 60 εκατομμύρια εγγραφές, οι οποίες είναι αυξημένες από τα 40 εκατομμύρια που ανέφερε το 2023 όταν έκλεισε το Γύρος χρηματοδότησης 47,5 εκατομμυρίων δολαρίων Series C; Το 99% από αυτούς είναι χρήστες Gen Z, ηλικίας 13 έως 25 ετών.

Αφιερωμένο στην ασφάλεια του χρήστη

Ενώ η διαδικτυακή ασφάλεια είναι ένα περίπλοκο και ταχέως εξελισσόμενο ζήτημα, η Yubo έχει επιδείξει ιδιαίτερη αφοσίωση στην ασφάλεια, υπερβαίνοντας αρκετά τα πρότυπα του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων αυτών του Instagram. Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει αναγνωριστεί από ειδικούς ως ηγέτης στην ασφάλεια στο διαδίκτυο και τη μετριοπάθεια. Η εφαρμογή έχει ενσωματώσει πολλά χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως τεχνολογία επαλήθευσης ηλικίας.

Χαρακτηριστικά ασφαλείας Yubo

Ακολουθούν μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους η Yubo έχει ενσωματώσει λειτουργίες ασφαλείας στην πλατφόρμα της από την κυκλοφορία του το 2015:

  • Συνδυάζοντας την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI) και την ανθρώπινη μετριοπάθεια, η Yubo δημιούργησε ένα σύστημα που μεγιστοποιεί την ικανότητά του να εντοπίζει πότε οι χρήστες παραβιάζουν τους κανόνες ή θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο. Τα προηγμένα φίλτρα τεχνητής νοημοσύνης παρακολουθούν κάθε ζωντανή ροή τραβώντας στιγμιότυπα οθόνης δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο και επισημαίνοντας ακατάλληλο περιεχόμενο για ειδικούς σε θέματα ασφάλειας σε πραγματικό χρόνο 24/7. Η τεχνολογία ελέγχει για γυμνό και μερικό γυμνό, συμπεριλαμβανομένων λήψεων με εσώρουχα και υποβλητικού περιεχομένου, καθώς και για χρήση ναρκωτικών, όπλων, αίματος και βίας. Το Yubo έγινε η πρώτη πλατφόρμα στον κόσμο που εποπτεύει και παρεμβαίνει σε ζωντανές ροές σε πραγματικό χρόνο.
  • Οι λειτουργίες εκπαιδευτικής ασφάλειας και οι εξατομικευμένες επιλογές τροποποίησης είναι εμφανείς στην εφαρμογή μέσω αναδυόμενων ειδοποιήσεων που αποστέλλονται σε χρήστες που συμμετέχουν σε επιβλαβείς ή ακατάλληλες συμπεριφορές ή που μοιράζονται ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες. Οι ειδοποιήσεις τους προτρέπουν να σκεφτούν δύο φορές πριν μοιραστούν. Οι χρήστες έχουν επίσης τη δυνατότητα να μπλοκάρουν συγκεκριμένες λέξεις και φράσεις στην εφαρμογή που τους ενοχλούν χρησιμοποιώντας το Σιγασμένες λέξεις χαρακτηριστικό, το οποίο κυκλοφόρησε πέρυσι. Αυτό τους δίνει περισσότερο έλεγχο ως προς το είδος των αλληλεπιδράσεων που θέλουν να έχουν και το περιεχόμενο που θέλουν να δουν.
  • Η Yubo έχει δημιουργήσει ένα συμβουλευτικό συμβούλιο ασφάλειας που αποτελείται από διεθνείς ειδικούς σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο που παρέχουν ανεκτίμητες συμβουλές και εντοπίζουν προληπτικές στρατηγικές για τα τελευταία τρία χρόνια, η Yubo έχει συνεργαστεί στενά με αυτό το συμβούλιο, καθώς και με κυβερνήσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) και φιλανθρωπικές οργανώσεις, για να μεταμορφώσουν και να καινοτομήσουν τις στρατηγικές ασφάλειας της Yubo και να προσδιορίσουν πώς η εταιρεία μπορεί να προστατεύσει περαιτέρω τους χρήστες της.
Ανάγνωση:  Ο Ρόλος των Επιχειρήσεων στην Κοινωνία και την Οικονομία

Ακολουθούν ορισμένα πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας που αναπτύχθηκαν από τη Yubo:

  • Ασφάλεια εγγραφής: Για να αποτρέψει τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων, η Yubo έχει δημιουργήσει διαφορετικές κοινότητες για να διαχωρίζει τους χρήστες κατά καθορισμένες ηλικιακές ομάδες – που ονομάζονται “πύλες ηλικίας”. Τα μέλη μιας κοινότητας δεν μπορούν να αλληλεπιδράσουν με χρήστες των άλλων. Οι χρήστες κάτω των 13 ετών δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν την εφαρμογή.
  • Οδηγίες κοινότητας: Η εταιρεία έχει καθιερώσει ένα αυστηρό σύνολο οδηγιών για την αλληλεπίδραση κατά τη διάρκεια ζωντανών ροών – στόχος είναι να διασφαλίσει ότι κάθε χρήστης παραμένει ασφαλής κατά τη χρήση της υπηρεσίας. Ένας συνδυασμός προηγμένων αλγορίθμων και ειδικών ασφαλείας παρακολουθούν κάθε δωμάτιο για να προωθήσουν μια ασφαλή και φιλική εμπειρία.
  • Επιβολή ασφάλειας: Το Yubo ενθαρρύνει όλους τους χρήστες να κανω ΑΝΑΦΟΡΑακατάλληλο περιεχόμενο ή συμπεριφορά και άλλες ανησυχίες που έχουν για την κοινότητα, ώστε η εταιρεία να μπορεί να διερευνήσει και να λάβει άμεσα μέτρα. Η ομάδα λαμβάνει σοβαρά υπόψη κάθε παραβίαση, τιμωρεί κάθε χρήστη που απειλεί την ασφάλεια των μελών του Yubo και κλιμακώνει τις απαραίτητες υποθέσεις στις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου.
  • Προστασία Ανηλίκων: Η Yubo έχει λάβει πρόσθετα μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια των ανηλίκων. Οποιαδήποτε επικοινωνία εκλαμβάνεται ως σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων αναφέρεται αμέσως στην αστυνομία. Η εταιρεία έχει επίσης δημιουργήσει πολλαπλές συνεργασίες σε πολλές χώρες για την καταπολέμηση της διαδικτυακής παρενόχλησης και για την προστασία των παιδιών.
  • Χωρίς διαφημίσεις ή στόχευση απάτες: Το Yubo έχει κατασκευαστεί διαφορετικά από άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Αντί η εφαρμογή να βασίζεται σε διαφημιστές για τη χρηματοδότηση ή την πώληση δεδομένων χρήστη σε τρίτους, οι χρήστες πληρώνουν για αγορές εντός εφαρμογής και συνδρομές μέσω ενός μοντέλου συνδρομής «freemium». Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να πληρώσουν για να ενισχύσουν τη ζωντανή ροή τους, να προωθήσουν το προφίλ τους στη σελίδα Swipe ή να προτείνουν επιλεγμένο περιεχόμενο. Η παραίτηση από διαφημιστικά έσοδα βοηθά την εταιρεία να αποτρέψει τη στόχευση χρηστών και να μειώσει τις πιθανότητες για απάτες.
  • Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Το Yubo ενθαρρύνει τα μέλη να σέβονται το ένα το άλλο κατά τις αλληλεπιδράσεις τους. Επιπλέον, η εφαρμογή Yubo προάγει την ασφάλεια και την ευεξία περιορίζοντας το περιεχόμενο που σχετίζεται με ορισμένα ζητήματα ψυχικής υγείας.
  • Άλλα βασικά χαρακτηριστικά: Για να προστατευθούν περαιτέρω, οι χρήστες του Yubo μπορούν να απενεργοποιήσουν τις υπηρεσίες τοποθεσίας στην εφαρμογή, να αποκρύψουν το προφίλ τους από τη λειτουργία “swipe” και να αποκρύψουν τον αριθμό τηλεφώνου τους εάν το έχουν ήδη δώσει.
Ανάγνωση:  Lion VPN για υπολογιστή – Λήψη για Windows 7/8/8.1/10

Τεχνολογία επαλήθευσης ηλικίας

Εκτός από τα χαρακτηριστικά που περιγράφονται παραπάνω, η Yubo διαθέτει μια υπάρχουσα διαδικασία επαλήθευσης ηλικίας στην οποία έχει βασιστεί όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί παράλληλα με το νέο σύστημα. Το 2023, η Yubo συνεργάστηκε με τη Yoti για να υιοθετήσει τεχνολογία φιλική προς το απόρρητο για την επαλήθευση ύποπτων λογαριασμών.

Τώρα, μετά τη συνεχιζόμενη ανάπτυξή της, η εταιρεία αποφάσισε να απαιτήσει όλα χρήστες – όχι μόνο εκείνοι που έχουν επισημανθεί ως ύποπτοι – για να επαληθεύσουν την ηλικία τους πριν από τη χρήση της εφαρμογής. Σύμφωνα με ένα πρόσφατο άρθρο, η Yubo έχει πλέον υιοθετήσει ένα άλλο Γιώτη προϊόν για εκτιμήσεις ηλικίας.

Αυτό το σύστημα θα κατευθύνει νέους και υπάρχοντες χρήστες σε μια οθόνη επαλήθευσης ηλικίας και συμφωνίας είτε κατά την εγγραφή είτε ως αναδυόμενο παράθυρο για τους υπάρχοντες χρήστες κατά την εκκίνηση της εφαρμογής. Όταν αποδεχτούν, η κάμερά τους θα ενεργοποιηθεί και θα τους ζητηθεί να τοποθετήσουν το πρόσωπό τους μέσα σε ένα οβάλ που εμφανίζεται στην οθόνη. Ο «αλγόριθμος ζωντάνιας» τραβάει επίσης ένα σύντομο βίντεο που αναλύει την κίνηση για να επιβεβαιώσει ότι η εικόνα που χρησιμοποιείται δεν είναι ψεύτικη ή δεν έχει τραβηχτεί από μηχανή αναζήτησης.

Όταν εντοπιστεί το πρόσωπο, ο χρήστης θα λάβει την εκτίμηση της ηλικίας του και μια επιβεβαίωση ότι έχει επαληθευτεί ή θα ενημερωθεί εάν η ηλικία του δεν ταιριάζει με την ηλικία που εισήγαγε κατά την εγγραφή του ή ότι δεν χρησιμοποιείτε μια νόμιμη εικόνα.

Ανάγνωση:  Galaxy Z Flip 6: Ανεπίσημες αποδόσεις που διαρρέουν το νέο σχέδιο στο X

Εάν επιβεβαιωθεί η ηλικία του χρήστη, θα κατευθυνθεί στην αρχική σελίδα και θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το Yubo όπως πριν. Εάν η επαλήθευση αποτύχει, θα πρέπει να υποβληθεί σε πλήρη έλεγχο ταυτότητας.

Η Yubo επέλεξε στρατηγικά να συνεργαστεί με έναν από τους κορυφαίους παρόχους τεχνολογίας επαλήθευσης ηλικίας στον κόσμο. Επαληθευμένη από το Σχέδιο πιστοποίησης ελέγχου ηλικίας, η Yoti συνεργάζεται με εταιρείες σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, των παιχνιδιών και του ηλεκτρονικού εμπορίου, για την προστασία των νεαρών χρηστών. Ειδικοί και κυβερνητικοί οργανισμοί στον τομέα της νεολαίας και της ιδιωτικής ζωής έχουν υποστηρίξει δημόσια την εταιρεία για την προληπτική της προσέγγιση και την τεχνογνωσία της στην υπεύθυνη τεχνητή νοημοσύνη.

Η Yoti συνεργάστηκε επίσης πρόσφατα Ίνσταγκραμ για να δοκιμάσετε νέες επιλογές εκτίμησης ηλικίας ώστε οι χρήστες να επαληθεύσουν την ηλικία τους. Ακολουθώντας το προβάδισμα της Yubo, το Instagram θα αρχίσει να χρησιμοποιεί βίντεο selfies για να διασφαλίσει ότι οι χρήστες είναι στην ηλικία που αναφέρουν. Ωστόσο, η πλατφόρμα περιορίζει την εφαρμογή της τεχνολογίας μόνο σε οπαδούς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η προσέγγιση της Yubo είναι πολύ ευρύτερη, καθώς στοχεύει να χρησιμοποιήσει το εργαλείο για να επαληθεύσει το 100 τοις εκατό των χρηστών σε όλο τον κόσμο μέχρι το τέλος του έτους.

Ανάγνωση:  9 Εργαλεία Analytics ikok για μια ισχυρή στρατηγική μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Ο Robin Tombs, CEO και συνιδρυτής της Yoti, εξηγείΟι εφαρμογές μας για την αναγνώριση προσώπου έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη ζωή πιο απλή και ασφαλή για όλους. Ως γονέας με μικρά παιδιά, χαίρομαι που η Yubo επέλεξε να χρησιμοποιήσει το YAS [Yoti Age Scan] να βοηθήσει σε αυτό το ζωτικό βήμα για την προστασία των νέων στο διαδίκτυο. Το YAS μπορεί να υπολογίσει την ηλικία κάποιου με υψηλό βαθμό ακρίβειας και η Yoti δίνει στους ανθρώπους την ευκαιρία να επαληθεύσουν την ηλικία τους με ιδιωτικό και ασφαλή τρόπο. Η δουλειά μας με τη Yubo δείχνει πώς η τεχνολογία της Yoti μπορεί να βοηθήσει να γίνει το Διαδίκτυο πιο ασφαλές για τους νέους.

Η Yubo συνεχίζει να ηγείται της διαδικτυακής ασφάλειας

Η Yubo συνεχίζει να είναι ηγέτης του κλάδου στην ασφάλεια στο διαδίκτυο. Ακόμη και πριν ένας έφηβος εγγραφεί για λογαριασμό, η εταιρεία εργάζεται ενεργά για να δημιουργήσει μια θετική και ασφαλή διαδικτυακή εμπειρία για όλους. Κατανοώντας την ευπάθεια των νεότερων χρηστών της, η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα οπλοστάσιο εργαλείων που διασφαλίζουν την ασφάλειά τους – από οδηγίες κοινότητας, προστασία δωματίου ζωντανής ροής, ειδικούς ασφάλειας, λειτουργίες αποκλεισμού και αναφοράς – και τώρα νέα εργαλεία επαλήθευσης ηλικίας.