Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Η επιχειρηματική διαφάνεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα πλεονεκτήματά τους

Η επιχειρηματική διαφάνεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα πλεονεκτήματά τους

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενισχύουν τη θέση τους στο μάρκετινγκ καθημερινά. Κάθε επιχείρηση που διεξάγει δραστηριότητες μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προτεραιότητα να είναι η πρώτη επιλογή. Μπορείτε να το πετύχετε αυτό μέσω της επιχειρηματικής διαφάνειας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να βελτιώσετε την επωνυμία σας. Πώς μπορεί να επιτευχθεί ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης μεταξύ επιχειρήσεων και πελατών; Είναι απαραίτητο να είμαστε διαφανείς; Πώς μπορεί μια εταιρεία να είναι διαφανής και να τη διατηρεί;

Τι είναι η Διαφάνεια στα Social Media;

Η διαφάνεια θεωρείται ως ο πιο αποτελεσματικός δείκτης στο μάρκετινγκ. Η διαφάνεια στο μάρκετινγκ είναι μια στρατηγική που ενθαρρύνει τους πελάτες να επικοινωνήσουν με την επωνυμία σας παρακολουθώντας στενά τα πρόσωπα και την εξέλιξη της επωνυμίας. Μέσω μιας στρατηγικής διαφάνειας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο περισσότερες πληροφορίες δίνετε στους πελάτες σας, τόσο περισσότερη εμπιστοσύνη χτίζετε προς την επωνυμία σας.

Τι είναι η Επιχειρηματική Διαφάνεια;

Η επιχειρηματική διαφάνεια είναι να είστε ειλικρινείς με τους πελάτες σας σχετικά με τις εσωτερικές εκδηλώσεις και βελτιώσεις. Οι εταιρείες που εκτιμούν την επιχειρηματική διαφάνεια μοιράζονται δημόσια πληροφορίες όπως τα εταιρικά έσοδα, την απόδοση, τις επιχειρηματικές αξίες και τις τιμές.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να επιτύχουν με βελτιώσεις εάν δημιουργήσουν δεσμό εμπιστοσύνης με τους πελάτες. Εκτός αυτού, ο δεσμός μεταξύ εταιρειών και επενδυτών είναι επίσης κρίσιμος. Ως επιχείρηση, όσο πιο διαφανής είστε με τους επενδυτές, τόσο πιο εύκολο θα είναι για εσάς να αποκτήσετε μια επένδυση. Οι επιχειρηματίες και οι επενδυτές χρειάζονται ο ένας τις επιθυμίες και τις ανάγκες του άλλου. Ως εκ τούτου, η δημιουργία διαφανών σχέσεων για τη διασφάλιση της ασφαλούς επικοινωνίας είναι απαραίτητη από όλες τις πτυχές.

Ανάγνωση:  Τα πιο συνηθισμένα λάθη στη συγγραφή περιεχομένου & Πώς να τα αποφύγετε

Ποια είναι τα οφέλη της επιχειρηματικής διαφάνειας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Η διαφάνεια έχει ζωτικό μερίδιο στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Επιτρέποντας στους πελάτες σας να δουν τη δουλειά σας στο παρασκήνιο μέσω της διαφανούς επικοινωνίας τους επιτρέπει να δημιουργήσουν πιο στενές σχέσεις μαζί σας. Σύμφωνα με την έρευνα, 53% των πελατών προτιμούν διαφανείς μάρκες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό επηρεάζει θετικά την αφοσίωση των πελατών. Όταν το σκεφτείς αυτό 86% των καταναλωτών επιλέγουν πιο διαφανείς μάρκες, οι επιχειρήσεις με στρατηγική διαφάνειας είναι σίγουρα ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές τους.

Πώς μπορεί η επιχειρηματική διαφάνεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να οδηγήσει στην εμπιστοσύνη των πελατών;

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για τις επιχειρήσεις να είναι πιο διαφανείς στους πελάτες τους. Συνεδρίες Q&A, πληροφορίες σχετικά με την καμπάνια, διαδραστικές συνομιλίες και πολλά άλλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενισχύουν τις διαφάνειες συνδέσεις μεταξύ της επιχείρησης και του πελάτη.

Η σύνδεση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν συμβαίνει μόνο μεταξύ της επιχείρησης και του πελάτη αλλά και μεταξύ των πελατών. Οι πελάτες είναι καταναλωτές που επηρεάζουν ο ένας τον άλλον. Επομένως, ένας πελάτης που είναι ευχαριστημένος με τη διαφάνεια της επωνυμίας μπορεί να γίνει η επένδυσή σας στη διαφήμιση. Αυτό αυξάνει την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας μέσω του μάρκετινγκ από στόμα σε στόμα και δημιουργεί εμπιστοσύνη μεταξύ των πελατών.

Σύμφωνα με η έρευνα Με βάση ένα ενήλικο κοινό, δύο πράγματα διαμορφώνουν την αντίληψη των πελατών για τη διαφάνεια: Η παραδοχή λαθών και η σωστή απάντηση στις ερωτήσεις των πελατών. Οι επιχειρήσεις με αυτές τις στάσεις μπορούν να δημιουργήσουν έναν δεσμό εμπιστοσύνης με τους πελάτες σταθερά. Οι επωνυμίες μπορούν να ενισχύσουν αυτήν την εμπιστοσύνη μέσω βίντεο ή παρουσιάσεων σχετικά με τον τρόπο παραγωγής των προϊόντων και των υπηρεσιών τους. Είναι επίσης αποτελεσματικό να απαντάτε ειλικρινά και σωστά στις ερωτήσεις των πελατών.

Παραδείγματα επωνυμιών που έχουν επιτύχει με διαφανείς καμπάνιες μάρκετινγκ

Οι καταναλωτές και οι εργαζόμενοι προτιμούν πλέον μάρκες με διαφανή στάση. Σε αυτό το σημείο, μπορούμε να παραδειγματίσουμε τρεις μάρκες που αγωνίζονται με τη διαφάνεια και τελικά πετυχαίνουν:

Ανάγνωση:  Το Apple Watch Series 7 αποκαλύφθηκε στα 399 $

Ρυθμιστής

Το Buffer είναι μια πλατφόρμα διαχείρισης μέσων κοινωνικής δικτύωσης που προσφέρει τακτικές εφαρμογές διαχείρισης για επιχειρήσεις. Ρυθμιστής υιοθέτησε μια διαφανή στρατηγική μοιράζοντας το ποσοστό μισθών με το κοινό. Παράλληλα, έχει δημιουργήσει ένα διαφανές σύστημα με προσβάσιμο μηχανισμό email. Ως αποτέλεσμα, όλα τα email έχουν γίνει προσβάσιμα και ανιχνεύσιμα από όλους. Με αυτόν τον τρόπο, οι εσωτερικές ειδοποιήσεις άρχισαν να κοινοποιούνται σε όλους ταυτόχρονα. Αυτό το αποδεδειγμένο Buffer είναι ένα εμπορικό σήμα που αποδίδει μεγάλη σημασία στη διαφάνεια στις επιχειρήσεις.

McDonalds

Η McDonald’s είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες αλυσίδας τροφίμων στον κόσμο. Η εταιρεία παλεύει με την παραπληροφόρηση και την λανθασμένη αντίληψη για τα τρόφιμα και τα συστατικά εδώ και πολύ καιρό. Σε αυτό το σημείο, η McDonald’s δημιούργησε το «Το φαγητό μας» καμπάνια και συγκέντρωσε όλες τις ερωτήσεις των πελατών προς απάντηση.

Μια από τις πιο περίεργες ερωτήσεις ήταν σχετικά με την ποιότητα του κρέατος. Για να διευκρινίσει αυτό το ερώτημα, τα McDonald’s δημοσίευσαν ένα βίντεο που δείχνει όλα τα στάδια της επεξεργασίας του κρέατος τους. Επιπλέον, απάντησαν σωστά σε σχόλια και επικρίσεις πελατών, τόσο με βίντεο όσο και με απαντήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσαν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πελατών τους απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις με διαφάνεια.

Starbucks

Όσον αφορά τα τρόφιμα, οι καταναλωτές θέλουν να γνωρίζουν τι ακριβώς τρώνε ή πίνουν. Για το λόγο αυτό, τα Starbucks δημιούργησαν το «Ιχνηλασιμότητα” εργαλείο. Αυτή η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα επέτρεψε στους πελάτες να μάθουν περισσότερα για το ταξίδι του καφέ τους σαρώνοντας τον κωδικό στο πίσω μέρος μιας συγκεκριμένης τσάντας καφέ. Με αυτόν τον τρόπο, όλα τα στάδια των εργασιών τους, από το Α έως το Ω, εμφανίζονται στους πελάτες τους, έτσι ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να δουν πού παρήχθη, καβουρδίστηκε και συσκευάστηκε ο καφές. Με αυτή την κίνηση, η Starbucks απέδειξε την ποιότητά της και δημιούργησε έναν δεσμό εμπιστοσύνης μέσα από μια διαφανή στάση απέναντι στους πελάτες της.

Ανάγνωση:  Μπορεί ο πάροχος Διαδικτύου να δει το ιστορικό; Αποκαλύφθηκε το ιστορικό WiFi

Πώς μπορούν οι εταιρείες να διατηρήσουν την επιχειρηματική διαφάνεια;

Η οικοδόμηση μιας διαφανούς εταιρείας και εργασιακού περιβάλλοντος είναι θεωρητικά δυνατή. Ωστόσο, ενδέχεται να παρουσιαστούν κάποια εμπόδια στην εφαρμογή. Μπορείτε να κάνετε μια προσπάθεια με συγκεκριμένες στρατηγικές για να διατηρήσετε τη διαφάνεια. Μπορείτε να δείτε τέσσερις στρατηγικές για τη διατήρηση της διαφάνειας:

Προσδιορίστε τα δομικά στοιχεία σας

Ο καθορισμός ορισμένων δομικών στοιχείων για διαφανή επικοινωνία εξασφαλίζει καλύτερη εξυπηρέτηση για τις επιχειρήσεις. Ωστόσο, οι διευθυντές και οι υπάλληλοί σας θα πρέπει να υιοθετήσουν τα καθορισμένα δομικά στοιχεία. Δομικά στοιχεία όπως η ειλικρίνεια και η δικαιοσύνη στην επικοινωνία επιτρέπουν στην εταιρεία σας να επιτύχει τους στόχους της με διαφάνεια. Η κατανόηση της διαφάνειας από τις εταιρείες παρέχει οργανωμένη διαχείριση και μάρκετινγκ. Δομικά στοιχεία όπως η ανοιχτή επικοινωνία και η δίκαιη προσέγγιση βοηθούν στην προστασία και διατήρηση της διαφάνειας της επιχείρησής σας.

Δημιουργία Πύλης Επικοινωνίας

Η δημιουργία μιας πύλης επικοινωνίας μπορεί να είναι επωφελής για τη διατήρηση της διαφάνειας για τις εταιρείες που στοχεύουν στην οργάνωση και το άνοιγμα συστημάτων. Η κοινή χρήση των τελευταίων περιστατικών και δραστηριοτήτων αυτής της πύλης σάς βοηθά να διατηρήσετε τη σαφήνεια και να υιοθετήσετε ένα ανοιχτό μοντέλο επικοινωνίας. Οι εργαζόμενοι μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους ανοιχτά σε ομάδες όπου τα μέλη της ομάδας είναι μαζί.

Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα διαφορετικό κανάλι για μη εργασιακές συνομιλίες για να ενισχύσετε τους δεσμούς μεταξύ των υπαλλήλων σας. Οι επιχειρήσεις μπορούν να μοιράζονται διαδραστικά με οποιαδήποτε μονάδα χρειάζονται για να μοιραστούν πληροφορίες. Οι συναντήσεις ομάδων είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση της διαφάνειας σε υψηλότερα επίπεδα με τη βοήθεια των επιθυμιών και των αναγκών των πελατών. Με αυτόν τον τρόπο, οι διευθυντές μπορούν να εξετάσουν αυτές τις απαιτήσεις και απαιτήσεις και να λάβουν πιο ακριβείς αποφάσεις.

Δημιουργήστε μια ψηφιακή πλατφόρμα

Μπορείτε να μεταφέρετε ταυτόχρονα πληροφορίες σε κάθε μονάδα της επιχείρησής σας μέσω ενός ψηφιακού συστήματος. Μπορείτε να εξασφαλίσετε διαφάνεια στην επικοινωνία αποκτώντας τα κατάλληλα εργαλεία. Ένα σύστημα στο οποίο μπορείτε να παρακολουθείτε τις διαδικασίες μαζί σε περίπτωση προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των προμηθευτών, αποκαλύπτει τη διαφάνεια μεταξύ των μονάδων. Εφόσον οι λειτουργίες σε κάθε προϊόν ή υπηρεσία επιστρέφουν ως σχόλια, οι επιχειρήσεις μπορούν να ακολουθήσουν τη βελτίωση. Με αυτόν τον τρόπο, οι παρεξηγήσεις και οι δυσλειτουργίες μπορούν να εξαλειφθούν μέσω ενός διαφανούς συστήματος.

Ανάγνωση:  Πώς να μοιραστείτε τη σύνδεση στο Διαδίκτυο μέσω wifi από υπολογιστή, smartphone και...

Επικοινωνήστε απευθείας

Η διαφάνεια είναι μια από τις προτεραιότητες που δεν πρέπει να αγνοηθούν για τη δημιουργία ενός ασφαλούς δεσμού μεταξύ επιχειρήσεων και πελατών. Οι εταιρείες επιτρέπουν την αξιολόγηση όλων των εξελίξεων, καλών ή κακών, με διαφάνεια. Η τακτική και διαδραστική επικοινωνία μεταξύ επιχειρήσεων και πελατών, η ολοκληρωμένη εργασία και η διαφάνεια είναι ζωτικής σημασίας για αμφίδρομες σχέσεις. Η επικοινωνία πρέπει να είναι τακτική, ανοιχτά και ειλικρινά. Διαφορετικά, η διαφάνεια δεν είναι δυνατή. Η επικοινωνία ενημερώσεων και η ανταλλαγή ιδεών ανά πάσα στιγμή συμβάλλει στη διασφάλιση μιας επιχείρησης ανοιχτής σε βελτίωση, διατηρώντας παράλληλα τη διαφάνεια της επιχείρησης.

Το εργαλείο σας διαφάνειας στη διαχείριση επιχειρήσεων: HypoChat

Η διαφάνεια έχει γίνει ένα από τα θεμελιώδη κριτήρια για τη διατήρηση της επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ως εκ τούτου, είναι προφανές ότι οι επιχειρήσεις με μια αποτελεσματική στρατηγική διαφάνειας μπορούν να επιτύχουν. Επιπλέον, η διαφάνεια είναι επίσης κρίσιμη για την καλή διαχείριση της κοινότητας.

Μπορείτε να παρέχετε στην ομάδα σας μια αποτελεσματική και διαφανή διαδικασία μέσω της ομαδικής συνεργασίας του HypoChat, των αναφορών, των κανόνων αυτοματισμού, των κονσερβοποιημένων απαντήσεων, ενός γραφείου βοήθειας με λευκή ετικέτα, του χώρου εργασίας και των λειτουργιών των εισερχομένων κοινωνικής δικτύωσης. Ξεκινήστε τη δωρεάν δοκιμή 7 ημερών με το HypoChat για να γνωρίσετε τις άλλες εξαιρετικά αναγνωρισμένες λειτουργίες του!

Σχετικό άρθρο – Γιατί η επιχείρησή σας χρειάζεται κοινωνικά εισερχόμενα

Δυσκολεύεστε να συμβαδίσετε με τα ερωτήματα των πελατών στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης σας; Ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε ένα εργαλείο κοινωνικών εισερχομένων. Διαβάστε περισσότερα τώρα!