Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Η διαρροή του Pixel 8 υποδηλώνει σημαντική αναβάθμιση της κάμερας

Η διαρροή του Pixel 8 υποδηλώνει σημαντική αναβάθμιση της κάμερας

Ο Tipster και προγραμματιστής Kuba Wojciechowski ανακάλυψε αναφορές στην επερχόμενη σειρά Pixel 8 που παίρνει κλιμακωτό HDR ως χαρακτηριστικό στην εφαρμογή Google. Ο Wojciechowski μιλά για αυτό σε ένα νήμα στο Twitter όπου σημειώνει ότι η προσθήκη κλιμακωτού HDR θα μπορούσε να ανοίξει τη σειρά Pixel σε μια σημαντική αναβάθμιση της κάμερας.

Επιπλέον, η περαιτέρω αναζήτηση στην εφαρμογή της κάμερας επιβεβαίωσε επίσης ότι υπάρχει μια «pro» έκδοση του επερχόμενου Tablet Pixel με την κωδική ονομασία TangorPro. Η συσκευή παρουσιάστηκε στο Google I/O νωρίτερα φέτος και στη συνέχεια ξανά στην κυκλοφορία του Pixel 7 και του Pixel Watch.

Αρχικά, ο Wojciechowski πήρε στα χέρια του μια καθαρή, απρόσκοπτη έκδοση του Google Camera Go. Όταν σκάβει τον πηγαίο κώδικα, βρήκε αναφορές που υποδηλώνουν κλιμακωτή υποστήριξη HDR στα Husky και Shiba – τα Pixel 2023.

Αυτά είναι υπέροχα νέα καθώς το κλιμακωτό HDR παράγει παρόμοια αποτελέσματα με τις συμβατικές υλοποιήσεις HDR ενώ είναι πιο γρήγορο. Αυτό το κάνει καταγράφοντας διαφορετικές εκθέσεις ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας τα ίδια pixel. Ο μειωμένος χρόνος λήψης μειώνει επίσης την πιθανότητα οι φωτογραφίες να είναι θολές λόγω κακής ευθυγράμμισης του καρέ που προκαλείται από την κίνηση.

Ωστόσο, ο τρέχων αισθητήρας κάμερας που χρησιμοποιείται στις σειρές Pixel 6 και 7, το Samsung ISOCELL GN1, δεν υποστηρίζει κλιμακωτό HDR. Αυτό σημαίνει ότι για να εφαρμόσει τη δυνατότητα, η Google θα πρέπει να αναβαθμίσει τον αισθητήρα της κάμερας στα κορυφαία Pixel του 2023.

Ανάγνωση:  Οι εισαγωγές φορητών υπολογιστών και tablet στην Ινδία σταμάτησαν εν μέσω νέων κανόνων

Αν και δεν υπάρχει καμία λέξη για τον αισθητήρα που θα επιλέξει πραγματικά η Google, το ISOCELL GN2 της Samsung μπορεί να είναι μια πιθανή επιλογή. Επιπλέον, η Samsung ισχυρίστηκε στην κυκλοφορία του GN2 ότι το κλιμακωτό HDR παρήγαγε πλουσιότερες λεπτομέρειες και πιο ζωντανά χρώματα από τη λειτουργία HDR σε πραγματικό χρόνο του GN1, ενώ μείωσε την κατανάλωση ενέργειας έως και 24%.

Σε συνδυασμό με την επόμενη έκδοση του τσιπ Tensor που περιμένουμε να δούμε στη σειρά Pixel 8, αυτό θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά αυτό που θεωρείται ήδη η καλύτερη κάμερα τηλεφώνου Android στην αγορά.

Στα Νέα: Η Microsoft αποκαλύπτει ευπάθεια Gatekeeper στο macOS