Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Η γραμμή ήχου Samsung δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Η γραμμή ήχου Samsung δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Η μπάρα ήχου της Samsung είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την ποιότητα του ήχου της τηλεόρασής σας. Αλλά μερικές φορές, μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τη γραμμή ήχου της Samsung. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές γρήγορες επιδιορθώσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε για να επιλύσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί η γραμμή ήχου της Samsung.

Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένες από αυτές τις επιδιορθώσεις για να σας βοηθήσουμε να επαναφέρετε τη γραμμή ήχου της Samsung σε λειτουργία σε ελάχιστο χρόνο. Αλλά πριν από αυτό, ας καταλάβουμε γιατί η γραμμή ήχου της Samsung δεν λειτουργεί σωστά.

Γιατί η μπάρα ήχου της Samsung δεν λειτουργεί;

Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους η γραμμή ήχου της Samsung δεν λειτουργεί:

  • Η γραμμή ήχου δεν είναι ενεργοποιημένη: Ο πιο συνηθισμένος λόγος για τον οποίο μια γραμμή ήχου ενδέχεται να μην λειτουργεί είναι ότι δεν έχετε ενεργοποιήσει τη γραμμή ήχου.
  • Η μπάρα ήχου δεν είναι συνδεδεμένη στην τηλεόραση: Μπορεί η μπάρα ήχου να μην είναι συνδεδεμένη στην τηλεόραση ή εάν είναι συνδεδεμένη, τα καλώδια HDMI να έχουν υποστεί ζημιά.
  • Η γραμμή ήχου δεν έχει ρυθμιστεί στη σωστή είσοδο: Ίσως η γραμμή ήχου να μην είναι συνδεδεμένη στην είσοδο που βγάζει η τηλεόραση.
  • Η ένταση μειώνεται: Έχετε ελέγξει την ένταση του ήχου της γραμμής ήχου; Μπορεί η ένταση να έχει ρυθμιστεί στο ελάχιστο.
  • Τα ηχεία είναι κατεστραμμένα: Εάν τα ηχεία είναι κατεστραμμένα, ενδέχεται να μην μπορούν να παράγουν τον επιθυμητό ήχο.
  • Ο ενισχυτής της γραμμής ήχου είναι κατεστραμμένος: Εάν ο ενισχυτής είναι κατεστραμμένος, ενδέχεται να μην μπορεί να τροφοδοτήσει τα ηχεία.
  • Το υλικολογισμικό είναι παλιό: Ένα παλιό υλικολογισμικό μπορεί να προκαλέσει τη μη σωστή λειτουργία της γραμμής ήχου.
  • Η μπάρα ήχου είναι ελαττωματική: Έχετε αγοράσει ένα ελαττωματικό κομμάτι και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να το αλλάξετε.
Ανάγνωση:  Λειτουργεί το Freesync με Nvidia;

Γιατί η τηλεόραση Samsung δεν έχει εικόνα; Γρήγορες επιδιορθώσεις

Η γραμμή ήχου Samsung δεν λειτουργεί: Πιθανές επιδιορθώσεις

Τώρα που καταλάβαμε τους λόγους για τους οποίους η μπάρα ήχου Samsung δεν λειτουργεί, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στις επιδιορθώσεις.

Βεβαιωθείτε ότι η μπάρα ήχου είναι ενεργοποιημένη

Αυτό μπορεί να φανεί σαν κάτι το αδιανόητο, αξίζει να το ελέγξετε πρώτα. Μερικές φορές, οι απλούστερες λύσεις είναι οι καλύτερες, όπως σε αυτήν την περίπτωση. Βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης λειτουργίας στη γραμμή ήχου είναι ενεργοποιημένος. Εάν είναι ήδη ενεργοποιημένο, απενεργοποιήστε το και μετά ενεργοποιήστε ξανά.

Επανεκκινήστε τη γραμμή ήχου και την τηλεόραση

Μερικές φορές, μια απλή επανεκκίνηση μπορεί να διορθώσει πολλά πιθανά προβλήματα. Μπορείτε να δοκιμάσετε να επανεκκινήσετε τη γραμμή ήχου και την τηλεόραση για να επιλύσετε μικρά σφάλματα στο σύστημα και να δείτε εάν το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται.

Ελέγξτε τα καλώδια

Βεβαιωθείτε ότι τα καλώδια είναι συμβατά με HDCP και ότι δεν έχουν υποστεί ζημιά. Εάν παρατηρήσετε τυχόν κοψίματα και γρατσουνιές στο καλώδιο, είναι καλύτερο να τα αλλάξετε το συντομότερο δυνατό. Επίσης, θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε σωστά τα καλώδια και να αποφεύγετε να τα λυγίζετε πολύ.

Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι η μπάρα ήχου της Samsung και η τηλεόραση είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους με τα σωστά καλώδια και ότι τα καλώδια είναι στερεωμένα με ασφάλεια στις αντίστοιχες θύρες.

Ανάγνωση:  Legend Of Zelda Live-Action Ταινία: Σε εξέλιξη. Δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας

Ελέγξτε την έξοδο της γραμμής ήχου

Η γραμμή ήχου πρέπει να ρυθμιστεί ώστε να λειτουργεί σωστά η είσοδος. Για παράδειγμα, εάν η τηλεόρασή σας έχει ρυθμιστεί σε HDMI 1, η είσοδος της γραμμής ήχου θα πρέπει επίσης να ρυθμιστεί σε HDMI 1.

Ελέγξτε την έξοδο ήχου της τηλεόρασης

Η τηλεόραση πρέπει επίσης να ρυθμιστεί στη σωστή είσοδο για να στείλει ήχο στη γραμμή ήχου. Βεβαιωθείτε ότι η έξοδος ήχου της τηλεόρασης έχει ρυθμιστεί στην ίδια είσοδο με τη γραμμή ήχου.

Επαναφέρετε τη γραμμή ήχου της Samsung

Ίσως η επαναφορά της γραμμής ήχου της Samsung να διορθώσει το πρόβλημα. Για να επαναφέρετε τη γραμμή ήχου, απενεργοποιήστε τη γραμμή ήχου και, στη συνέχεια, αποσυνδέστε την από την τηλεόραση. Στη συνέχεια, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Αναπαραγωγή/παύση για περίπου δέκα δευτερόλεπτα και η γραμμή ήχου θα επανέλθει αυτόματα.

Ενημερώστε το υλικολογισμικό

Εάν δεν έχετε ενημερώσει το υλικολογισμικό εδώ και καιρό, τότε ήρθε η ώρα να το κάνετε. Μπορείτε να ενημερώσετε το υλικολογισμικό μέσω SmartThings ή USB. Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή SmartThings, ανοίξτε την εφαρμογή και, στη συνέχεια, επιλέξτε τη γραμμή ήχου για πρόσβαση στο μενού ελέγχου. Τώρα, πατήστε το κουμπί με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και, στη συνέχεια, μεταβείτε στις Πληροφορίες > Ενημέρωση υλικολογισμικού > Ενημέρωση τώρα.

Ανάγνωση:  Η Samsung ανακοινώνει το UFS 4.0. ισχυρίζεται 2x απόδοση σε σχέση με το UFS 3.1

Εάν χρησιμοποιείτε USB για να ενημερώσετε το υλικολογισμικό, μεταβείτε πρώτα στο Κέντρο λήψης Samsung και κατεβάστε τα σχετικά αρχεία εισάγοντας τον αριθμό μοντέλου της γραμμής ήχου σας. Αποσυμπιέστε το αρχείο και, στη συνέχεια, αντιγράψτε τα αρχεία υλικολογισμικού στον ριζικό κατάλογο του USB. Συνδέστε το USB στη γραμμή ήχου και η διαδικασία ενημέρωσης θα ξεκινήσει αυτόματα.

Επισκεφτείτε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Samsung ή επικοινωνήστε με την υποστήριξη της Samsung

Εάν καμία από τις παραπάνω λύσεις δεν λειτουργεί, αυτό σημαίνει γενικά ότι η ηχητική μπάρα Samsung έχει καταστραφεί και θα πρέπει να την επισκευάσετε. Επισκεφθείτε το πλησιέστερο συνεργείο επισκευής Samsung ή επικοινωνήστε με την υποστήριξη της Samsung για περαιτέρω βοήθεια.

Το Netflix δεν λειτουργεί σε Samsung TV: Γρήγορη επιδιόρθωση