Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Ηχεία 2 δρόμων έναντι 3 δρόμων: Βασικές διαφορές

Ηχεία 2 δρόμων έναντι 3 δρόμων: Βασικές διαφορές

Τα ηχητικά συστήματα είναι συχνά δύσκολο να γίνουν σωστά. Για να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ήχου, πρέπει να έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό, καλά ηχεία και ένα καλό σύνολο γούφερ ή υπογούφερ.

Πριν ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση του μουσικού σας συστήματος, αυτό που πρέπει να καταλάβετε σχετικά με τον ήχο είναι ότι έρχεται σε τρεις φάσεις, χαμηλές, μεσαίες και υψηλές συχνότητες. Τα χαμηλά θεωρούνται τα μπάσα ή οι χτυπητικοί ήχοι που ακούτε. Οι μεσαίες είναι οι ήχοι στους οποίους το ανθρώπινο αυτί είναι πιο ευαίσθητο και τα περισσότερα από αυτά που ακούτε καθημερινά, και τα ψηλά, όπως μπορείτε να μαντέψετε, καλύπτουν τις υψηλές συχνότητες.

Σε αυτό το άρθρο, μιλάμε για ηχεία αμφίδρομης και τριπλής κατεύθυνσης, ώστε να γνωρίζετε τις διαφορές μεταξύ των δύο για να αποφασίσετε.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι το Subwoofer; Σε τι διαφέρει από τα γούφερ και τα ηχεία;

Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα αμφίδρομα ηχεία είναι δύο ηχεία σε ένα περίβλημα, με το μικρότερο να παρέχει συνήθως χαμηλές συχνότητες ή μπάσα και το άλλο μεγαλύτερο ηχείο να αποδίδει μεσαία/υψηλά ηχεία.

Ηχεία 2 δρόμων έναντι 3 δρόμων: Βασικές διαφορές

Αυτά τα ηχεία έχουν επίσης απλούστερες ρυθμίσεις crossover, που σημαίνει ότι είναι εύκολο να εγκατασταθούν και οι χρήστες δεν χρειάζεται να ασχολούνται με τα καλώδια για να υπολογίσουν ποιο θα πάει που. Το crossover αναφέρεται σε μια συσκευή που χωρίζει ένα μόνο σήμα ήχου σε χαμηλά, μεσαία και ψηλά και το στέλνει στην απαιτούμενη συσκευή εξόδου, σε αυτήν την περίπτωση, ηχεία και υπογούφερ.

Ανάγνωση:  Σφάλμα εκπαίδευσης R720xd PCIe: Γρήγορη επιδιόρθωση

Το μικρότερο πρόγραμμα οδήγησης μπάσου ονομάζεται γούφερ και το μεγαλύτερο πρόγραμμα οδήγησης αναφέρεται συχνά ως tweeter. Τα ηχεία σε ράφι που βλέπετε πιο συχνά είναι ηχεία διπλής κατεύθυνσης.

Πλεονεκτήματα Μειονεκτήματα
Πιο φθηνα Δεν υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες στα χαμηλά και μεσαία.
Μικρότερο σε μέγεθος και συνολικό αποτύπωμα
Το απλό crossover σημαίνει ότι είναι εύκολο να ρυθμιστούν.
Χαμηλή απαίτηση ενέργειας.

Διαβάστε επίσης: Samsung Evo vs Qvo vs Pro: Ποιο χρειάζεστε;

Όπως μπορείτε πιθανώς να μαντέψετε, τα ηχεία τριών κατευθύνσεων αποτελούνται ήδη από τρία ξεχωριστά προγράμματα οδήγησης, το καθένα για χαμηλά, μεσαία και ψηλά, αντίστοιχα. Καθένα από αυτά τα προγράμματα οδήγησης λειτουργεί σε ένα συγκεκριμένο εύρος ήχου, δίνοντας στα ηχεία τριών κατευθύνσεων μια πολύ πληρέστερη και καλύτερη εμπειρία ήχου.

Ηχεία 2 δρόμων έναντι 3 δρόμων: Βασικές διαφορές

Το μειονέκτημα είναι ότι τα ηχεία τριών κατευθύνσεων είναι συχνά μεγαλύτερα, πιο ογκώδη, πιο ακριβά και απαιτούν ελαφρώς περίπλοκες ρυθμίσεις crossover. Αλλά, σε αντάλλαγμα, θα έχετε ένα υπογούφερ, καλύτερο ήχο και μια μονάδα θα παίζει σχεδόν οποιοδήποτε ήχο.

Πλεονεκτήματα Μειονεκτήματα
Καλύτερη συνολική ποιότητα ήχου. Έχουν σημαντικά μεγαλύτερο αποτύπωμα σε σύγκριση με τα ηχεία διπλής κατεύθυνσης.
Πιο πλούσια χαμηλά και μεσαία. Πιο ακριβά από τα ηχεία διπλής κατεύθυνσης.
Δεν χρειάζονται επιπλέον υπογούφερ. Απαιτείται καλή ρύθμιση crossover.

Εάν θέλετε την απόλυτη καλύτερη ποιότητα ήχου, συνιστάται να προχωρήσετε με ένα σύστημα ηχείων τριών κατευθύνσεων. Ωστόσο, για τους περισσότερους ανθρώπους, ένα αμφίδρομο ηχείο θα έκανε μια χαρά.

Ανάγνωση:  Αξιολογήστε το SEO σας με 5 εύκολα βήματα + Βασικές μετρήσεις για μέτρηση

Τα αμφίδρομα συστήματα είναι επίσης αρκετά κοινά συστήματα μουσικής στο αυτοκίνητο. Ναι, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα τριών κατευθύνσεων και να έχετε υψηλότερη ποιότητα ήχου, αλλά θα θυσιάσετε χώρο μέσα στο αυτοκίνητό σας για να το κάνετε αυτό. Για οικιακές χρήσεις, μπορείτε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Ωστόσο, εάν είστε ηχητικόφιλος που χρειάζεται το απόλυτο καλύτερο, τα ηχεία τριών κατευθύνσεων είναι ο καλύτερος τρόπος.

Διαβάστε επίσης: AMOLED εναντίον OLED: Ποιο είναι καλύτερο;