Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Ζητώντας αύξηση: Κατακτήστε την τέχνη της διαπραγμάτευσης για υψηλότερο μισθό

Ζητώντας αύξηση: Κατακτήστε την τέχνη της διαπραγμάτευσης για υψηλότερο μισθό

Αγαπάς τη δουλειά σου. Αλλά βρίσκεστε να εύχεστε να είχατε υψηλότερο μισθό, ειδικά αν έχετε κάνει σημαντικές συνεισφορές στην εταιρεία σας; Και βρίσκεστε συνεχώς να ελπίζετε ότι το αφεντικό σας θα δει πόσο σκληρά εργάζεστε και θα σας προσφέρει αμέσως καλύτερη αμοιβή;

Δυστυχώς, δεν λειτουργεί έτσι η πραγματική ζωή τις περισσότερες φορές. Πρέπει να πάτε στο αφεντικό σας, να παρουσιάσετε την υπόθεσή σας και να διαπραγματευτείτε για καλύτερη αμοιβή. Και αν φοβάστε αυτό το βήμα, είναι φυσιολογικό. Σε τελική ανάλυση, θα είναι κάτι περισσότερο από το να δείξετε στο αφεντικό σας α υπολογιστής αύξησης μισθών και ζητά περισσότερα χρήματα!

Αυτό μπορεί να είναι, όντως, τρομακτικό, αλλά αν το καλοσκεφτείτε, είναι απαραίτητο να έχετε περισσότερη επαγγελματική ανάπτυξη και οικονομική σταθερότητα. Και δεν χρειάζεται να φοβάσαι. Συνεχίστε να διαβάζετε για πέντε πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν διαπραγματεύεστε για καλύτερη αμοιβή.

Να είστε ξεκάθαροι με το γιατί θέλετε μια αύξηση

Γνωρίζετε τον έναν μεγάλο λόγο για τον οποίο οι άνθρωποι νευριάζονται όταν ζητούν αυξήσεις στους μισθούς; Δεν ξέρουν συγκεκριμένα γιατί θέλουν ένα. απλά θέλουν περισσότερα χρήματα. Και αν αυτό θα είναι το κίνητρό σας για να ζητήσετε καλύτερο μισθό, φυσικά, θα δυσκολευτείτε να ζητήσετε αύξηση.

Ανάγνωση:  Τάσεις ψηφιακής διαφήμισης: Έρχεται η διαφήμιση χωρίς cookie, είστε έτοιμοι για αυτήν; |

Ναι, είναι λογικό να θέλετε περισσότερα χρήματα επειδή θέλετε να αντέξετε οικονομικά τις διακοπές σας, να πληρώσετε για ένα καινούργιο αυτοκίνητο και ούτω καθεξής. Αλλά να θυμάστε, το αφεντικό σας δεν θα νοιάζεται για αυτά τα πράγματα. Αντίθετα, στριμώξτε τη σκέψη σας σε αυτό που έχετε ήδη κάνει για την εταιρεία σας.

Έχετε αυξήσει τις πωλήσεις ή έχετε βελτιώσει τη διατήρηση πελατών; Ή μήπως η εταιρεία σας έδωσε περισσότερες ευθύνες χωρίς να αυξήσει την αμοιβή σας και κάνατε καλή δουλειά προσαρμογής;

Όταν έχετε ξεκάθαρη κατανόηση της αξίας σας και του τι φέρνετε στο τραπέζι, μπορείτε να προσεγγίσετε τη συζήτηση για την αύξηση του μισθού με αυτοπεποίθηση και να αυξήσετε τις πιθανότητές σας για επιτυχία.

Κρατήστε αρχεία με τα επιτεύγματά σας

Τώρα, που σχετίζεται με το πρώτο σημείο είναι το εξής: πρέπει να έχετε ένα αρχείο των συγκεκριμένων επιτευγμάτων σας και του θετικού αντίκτυπου που είχαν στο τμήμα σας και στην εταιρεία. Εάν έχετε αριθμούς και στατιστικά στοιχεία για να σας υποστηρίξετε, αυτό είναι καλύτερο. Τα αληθινά δεδομένα θα είναι δύσκολο να αγνοήσει το αφεντικό σας, τελικά.

Είναι επίσης καλό αν μπορείτε να συγκεντρώσετε θετικά σχόλια από πελάτες, συναδέλφους, ακόμη και το αφεντικό σας. Αυτό ενισχύει περαιτέρω την ιδέα ότι έχετε κάνει πραγματικά καλά πράγματα στο τμήμα σας.

Τέλος, να θυμάστε: το αφεντικό σας δεν θα νοιάζεται γιατί θέλετε περισσότερα χρήματα. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να παρουσιάσετε στο αφεντικό σας ό,τι έχει για εκείνον, όπως τα μελλοντικά σας σχέδια και πώς θα κάνουν την εταιρεία καλύτερη. Όσο καλύτερα το αναλύσετε, τόσο το καλύτερο!

Ανάγνωση:  Βελτίωση της αναγνώρισης της επωνυμίας σας στο Ορλάντο: Αποτελεσματικά εργαλεία και τεχνικές

Nail The Timing

Ακριβώς επειδή έχετε όλους τους στόχους και τα δεδομένα σας στα χέρια σας δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάτε στο αφεντικό σας και να ζητήσετε αμέσως αύξηση. Είναι ένα ευαίσθητο θέμα, τελικά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να το κάνετε με τον σωστό χρόνο.

Μία από τις καλύτερες στιγμές για να ζητήσετε αύξηση είναι όταν μια αξιολόγηση εργαζομένων έχει γίνει πρόσφατα ή αμέσως αφού παραδώσετε κάτι καλό για την εταιρεία. Αυτό σημαίνει ότι ο διευθυντής σας θα είναι γενικά ευχαριστημένος – ή μπορεί να είναι ο πρώτος που θα επισημάνει πρόσθετη αποζημίωση!

Από την άλλη πλευρά, εάν η εταιρεία σας είχε πρόσφατα πολλές περικοπές και απολύσεις, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η εταιρεία σας δεν είναι σε καλή κατάσταση αυτήν τη στιγμή. Αυτό σημαίνει επίσης ότι μπορεί να μην είναι σε θέση να αντέξουν οικονομικά μια αύξηση για εσάς.

Ένα ακόμη πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ο τρέχων φόρτος εργασίας του διευθυντή σας. Όσο πιο απασχολημένοι είναι, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να διασκεδάσουν να σας δώσουν αύξηση, πολύ λιγότερο να συναντηθούν μαζί σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα αν αυτή τη στιγμή εργάζονται σε κάτι αγχωτικό.

Διατηρήστε την εστίασή σας όταν ρωτάτε

Μόλις συναντηθείτε επιτέλους με τον διευθυντή ή το αφεντικό σας, διατηρήστε την εστίασή σας. Μην καταφεύγετε σε υπερβολικά λεπτομερείς παρουσιάσεις ή κουβέντα σε σημείο που να ξεχάσετε για τι είστε εκεί. Να θυμάστε ότι ο διευθυντής σας είναι απασχολημένος όπως εσείς – δεν θα έχει χρόνο να σας μιλήσει για μια ώρα.

Ανάγνωση:  Οφέλη από την πρόσληψη μιας εταιρείας συμβούλων πωλήσεων

Πηγαίνετε με αυτοπεποίθηση, αλλά ευγενικοί και ευγνώμονες, και μετά πηγαίνετε κατευθείαν στο γιατί ρυθμίσατε τη συνάντηση: θέλετε μια αύξηση. Από εκεί, απλώς δηλώστε ποια αποτελέσματα έχετε επιτύχει ή τις νέες ευθύνες που έχετε αναλάβει. Τέλος, ονομάστε τη συγκεκριμένη φιγούρα που θέλετε να έχετε.

Από εκεί, περιμένετε την απάντηση. Να είστε έτοιμοι να απαντήσετε σε ερωτήσεις που μπορεί να έχει το αφεντικό σας για εσάς.

Προετοιμαστείτε για την απάντηση – ακόμα κι αν είναι όχι

Υπάρχουν τρεις τρόποι που μπορεί να πάει αυτή η συνομιλία. Το πρώτο είναι το πιο επιθυμητό: το αφεντικό σας συμφωνεί με την αύξηση και θα τακτοποιήσει τα πράγματα με το HR. Συγχαρητήρια!

Το επόμενο είναι ότι ο διευθυντής σας θα πρέπει να εγκρίνει την αύξηση από κάποιον που βρίσκεται πάνω του. Αν συμβαίνει αυτό, τότε θα είναι χρήσιμα τα αρχεία σας για τα επιτεύγματα και τα δεδομένα σας. Μπορείτε να το αφήσετε στο αφεντικό σας, ώστε να το δείξει στον ανώτερό του και, ελπίζουμε, να λάβει μια ευνοϊκή απάντηση. Παρακολούθηση μετά από μια εβδομάδα.

Τέλος, ο διευθυντής σας μπορεί να πει ότι αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να σας δώσει αύξηση. Εάν αυτή είναι η ανταπόκριση που λαμβάνετε, φροντίστε να μην είστε αντιεπαγγελματικοί και να μην κολλάτε. Να θυμάστε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες κατά την αύξηση των μισθών των εργαζομένων.

Ανάγνωση:  Top 5 διάσημοι αστέρες της μουσικής με εντυπωσιακή εκπαίδευση

Αντ ‘αυτού, ρωτήστε το αφεντικό σας τι μπορείτε να κάνετε για να θεωρηθείτε για αύξηση μισθού. Και αν δεν μπορείτε να λάβετε αύξηση, δοκιμάστε να ζητήσετε περισσότερα προνόμια, όπως επιπλέον χρόνο διακοπών, ευέλικτο ωράριο εργασίας ή ακόμα και προνόμια εργασίας από το σπίτι. Δοκιμάστε διαπραγματεύονται για μια κατάσταση όπου εσείς και το αφεντικό σας θα είστε ευχαριστημένοι.

Τελικές σκέψεις

Το να ζητάτε αύξηση μισθού μπορεί να είναι άβολο και να σας σπάει τα νεύρα, αλλά αξίζει να προετοιμαστείτε. Εάν γνωρίζετε γιατί θέλετε μια αύξηση και έχετε τα απαραίτητα δεδομένα για να υποστηρίξετε τις αξιώσεις σας, μπορείτε να συναντηθείτε με σιγουριά με το αφεντικό σας και να ζητήσετε καλύτερη αμοιβή. Ο συγχρονισμός είναι επίσης σημαντικός, γι’ αυτό επιλέξτε την κατάλληλη στιγμή για αυτή τη συνομιλία και να είστε προετοιμασμένοι για τυχόν πιθανά αποτελέσματα – ακόμη και αρνητικά.

Θυμηθείτε, ακόμα κι αν δεν λάβετε αύξηση αυτή τη φορά, το να εκφράσετε την επιθυμία σας για καλύτερες αμοιβές και να μιλήσετε για τα επιτεύγματά σας μπορεί να σας ωφελήσει στη συνέχεια. Μην αποθαρρύνεστε και μην διστάσετε να ζητήσετε ξανά αύξηση στο μέλλον.