Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Εστιασμένη κριτική συλλογής: Τιμολόγηση, Άδειες, Σύγκριση

Εστιασμένη κριτική συλλογής: Τιμολόγηση, Άδειες, Σύγκριση

Ό,τι υπάρχει, μπορεί να υπάρχει καλύτερα. αυτό αποδεικνύεται ότι υπάρχουν οι πλατφόρμες Premium Stock Photo και αυτό είναι αυτό Εστιασμένη Συλλογή η αναθεώρηση αφορά.

Η Focused Collection είναι ένα έργο από την $; μία από τις κορυφαίες εταιρείες φωτογραφιών στοκ στον κόσμο, αλλά ας εξετάσουμε πρώτα τα βασικά προτού βουτήξουμε βαθιά σε αυτήν την κριτική της Focused Collection.

Τι διαφέρει με την Focused Collection;

Depositphotos; Όπως και οι περισσότερες άλλες πλατφόρμες φωτογραφιών στοκ που αξίζουν, ισχυρίζεται ότι οι στοκ φωτογραφίες της είναι οι καλύτερες με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Γιατί τότε χρειάζεται μια ξεχωριστή πλατφόρμα για να πουλήσει το περιεχόμενό της; Μια εύλογη ερώτηση δηλαδή.

Η απάντηση είναι, «Η ελίτ χρειάζεται». Οι περισσότεροι σχεδιαστές, bloggers, εκτυπωτές περιοδικών κ.λπ. μπορούν να εργαστούν με τις υψηλής ποιότητας στοκ φωτογραφίες που είναι διαθέσιμες στο Depositphotos ή σε άλλες παρόμοιες πλατφόρμες.

Αυτό συμβαίνει απλώς επειδή είτε ο προϋπολογισμός τους περιορίζεται σε αυτές τις φωτογραφίες είτε επειδή και αυτές οι φωτογραφίες είναι στο επάνω μέρος και είναι αρκετά ικανές να καλύψουν τις περισσότερες ανάγκες.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες ομάδες ανθρώπων ή εξειδικευμένες θέσεις που χρειάζονται μόνο τις «καλύτερες» φωτογραφίες, κάτι που είναι καλύτερο από τις καλύτερες, και είναι έτοιμες να πληρώσουν λίγο υψηλότερο τέλος για να πάρουν στα χέρια τους τέτοιες φωτογραφίες.

Μερικά παραδείγματα ίσως International Magazines? εγχειρίδια για σχολεία, προεδρικές εκστρατείες ή κάτι τόσο βασικό όσο ένα προσωπικό έργο, όπου θέλετε να μην αφήσετε καμία λεπτομέρεια και να το κάνετε όσο το δυνατόν πιο αποκλειστικό.

Επίσης, οι παραδοσιακές πλατφόρμες φωτογραφιών στοκ εστιάζουν στην ύπαρξη μεγάλου αριθμού αρχείων στις βιβλιοθήκες τους (Το $ έχει έως και 110 εκατομμύρια+) φροντίζοντας να έχουν περιεχόμενο για σχεδόν κάθε λέξη-κλειδί στον πλανήτη και για κάθε ανάγκη.

Αυτό μειώνει κάπως τον «τύπο» του περιεχομένου που διατίθεται σε τέτοιες πλατφόρμες, ενώ εξακολουθεί να είναι αποκλειστικό και της καλύτερης ποιότητας. ακόμη συλλαμβάνεται ή πωλείται από «εμπορική» σκοπιά.

Και επειδή αυτές έχουν χαμηλότερη τιμή από τις φωτογραφίες υψηλής ποιότητας, οι πιθανότητες είναι ότι περισσότερα από ένα άτομα έχουν μια φωτογραφία και ο κόσμος τις έχει ήδη δει.

Εκεί έρχεται να σώσει η Focused Collection.

Τι είναι η Focused Collection;

Η Focused Collection είναι μια πλατφόρμα που σας επιτρέπει να αγοράζετε premium, χωρίς δικαιώματα και πιο αποκλειστικές στοκ φωτογραφίες, εικονογραφήσεις και διανύσματα.

Ανάγνωση:  Μια αμερόληπτη κριτική του Sofiadate: Αξίζει τον χρόνο σας;

Αυτές οι εικόνες έχουν επιλεγεί από την ομάδα της Focused Collection από τους καλύτερους φωτογράφους σε όλο τον κόσμο.

Επίσης, λόγω της υψηλότερης ποιότητας και της πολύ αποκλειστικής επιλογής, ο αριθμός των αρχείων στη συλλογή Focused θα είναι πολύ χαμηλότερος από ό,τι στο Depositphotos ή άλλες παρόμοιες πλατφόρμες, καθώς εστιάζει περισσότερο στην ποιότητα παρά στην ποσότητα.

Προφανώς, οι φωτογραφίες που βρίσκονται στη Focused Collection είναι ανώτερες από αυτές που βρίσκονται σε άλλες πλατφόρμες στοκ φωτογραφίας όχι σε μέγεθος ή pixel. αλλά με τον τρόπο που είναι η φωτογραφία ή το θέμα της.

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές πλατφόρμες φωτογραφιών στοκ, οι φωτογραφίες της Focused Collection έχουν πολύ υψηλότερη «καλλιτεχνική» αξία. ή περισσότερη καινοτομία σε αυτά.

Ας μην κοπιάζουμε, οπότε θα το πω μόνο ως «Φωτογραφία». Οι κορυφαίες φωτογραφίες που θα βρείτε στην Focused Collection θα είναι καλύτερες από αυτές που βρίσκονται σε καθημερινές πλατφόρμες microstock.

Εστιασμένη διεπαφή χρήστη συλλογής

Η διεπαφή χρήστη είναι η εμφάνιση ή η αίσθηση του ιστότοπου για τους χρήστες και πόσο ομαλή είναι η πλοήγηση ή απλώς η βασική χρήση του ιστότοπου, αυτό είναι το θέμα της ενότητας διεπαφής χρήστη αυτής της κριτικής της Focused Collection.

Όσο για τη συλλογή Focused, έχει μια αρκετά φιλική διεπαφή για αρχάριους, υπάρχει ένα μεγάλο αλλά ελαφρύ πλαίσιο αναζήτησης όπου οι χρήστες πληκτρολογούν τις λέξεις-κλειδιά που αναζητούν.

Υπάρχει μια επάνω γραμμή, αλλά διατηρείται ελάχιστη χωρίς επιπλέον, μη βασικές επιλογές που γεμίζουν το χώρο και αποτελείται μόνο από ένα εικονίδιο γλώσσας που επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν σε άλλες γλώσσες για τον ιστότοπο.

Η επάνω δεξιά γραμμή έχει επίσης μόνο ένα εικονίδιο που υποδηλώνει λογαριασμούς χρηστών στους οποίους μπορείτε να κάνετε κλικ για να αποκαλύψετε μόνο μερικές από τις πιο σημαντικές επιλογές, όπως Χρέωση, Ιστορικό λήψης, Προφίλ κ.λπ.

Πάνω δεξιά μπάρα Focused Collection

Οι χρήστες με κύλιση προς τα κάτω παρουσιάζονται με επιλεγμένες συλλογές, οι οποίες έχουν ήδη καθιερωθεί ως μερικές από τις καλύτερες (καλύτερες) φωτογραφίες που είναι διαθέσιμες στην Focused Collection.

Focused Collection Photos

Οι ενδιαφερόμενοι χρήστες μπορούν να κάνουν κλικ στο κουμπί “Εξερεύνηση συλλογής” για να λάβουν περισσότερο παρόμοιο περιεχόμενο υψηλής ποιότητας.

Πιο κάτω, η αρχική σελίδα εμφανίζει μια ενότητα για τους “Επιλεγμένους καλλιτέχνες”, εάν είστε ανοιχτοί σε προτάσεις και δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που αναζητάτε, αλλά θέλετε απλώς τους καλύτερους φωτογράφους εκεί έξω, εδώ είναι όπου κάνετε κλικ.

Η Focused Collection σάς επιτρέπει επίσης να κάνετε αναζήτηση στις προσωπικές συνεισφορές του συγκεκριμένου φωτογράφου χρησιμοποιώντας το πλαίσιο αναζήτησης που παρέχεται στα προφίλ αυτών των καλλιτεχνών.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα. η τελευταία ενότητα που εμφανίζεται είναι αυτή των Κατηγοριών, παραθέτει τις κατηγορίες με τις περισσότερες αναζητήσεις στην πλατφόρμα κάνοντας κλικ στην οποία οι χρήστες μεταφέρουν τους χρήστες στις premium στοκ φωτογραφίες που έχει η πλατφόρμα στη βιβλιοθήκη της για τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Ανάγνωση:  Απόδοση εξυπηρέτησης πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης PayPal

Αυτό που παρατήρησα είναι ότι η πλατφόρμα δεν διαθέτει ένα FAQ το οποίο, παρόλο που δεν είναι απολύτως απαραίτητο, θα μπορούσε να βοηθήσει τους νεότερους χρήστες να αναζητήσουν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους.

Αναθεώρηση αναζήτησης-φίλτρου

Σε όλες τις κριτικές μου με τις “αγορές” δίνω ιδιαίτερη προσοχή στις δυνατότητες αναζήτησης των πλατφορμών, το ίδιο ισχύει και για αυτήν την κριτική της Focused Collection.

Αυτό που θεωρώ πρωταρχικής σημασίας είναι ο χρόνος που απαιτείται από την πλατφόρμα για να επαναφέρει τα αποτελέσματα αναζήτησης, την ακρίβεια των εμφανιζόμενων αποτελεσμάτων σε σύγκριση με αυτά που αναζήτησα και προφανώς τον αριθμό και τους τύπους των διαθέσιμων φίλτρων που υποτίθεται ότι περιορίζουν τις αναζητήσεις μου .

Παρόλο που η Focused Collection δεν διαθέτει 110 εκατομμύρια+ στοκ φωτογραφίες όπως το $, ο αριθμός εξακολουθεί να είναι εκατοντάδες χιλιάδες και ως εκ τούτου χωρίς επαρκή ή αποτελεσματική δυνατότητα αναζήτησης, θα υπήρχε απαράδεκτη απώλεια χρόνου.

Ευτυχώς, το πλαίσιο αναζήτησης στο Focused Collection έχει ως εξής:

Γραμμή αναζήτησης εστιασμένης συλλογής

Το πλαίσιο αναζήτησης για ένα είναι πολύ μεγάλο, το οποίο δεν είναι ένα σημαντικό σημείο “YAY”. όμως είναι θετικό.

Ακριβώς από κάτω βρίσκονται τα φίλτρα που είναι τα εξής:

 • Προσανατολισμός
 • Ανθρωποι
 • Κατηγορία
 • Χρώμα
 • Σύνταξης
 • & Ασφαλής αναζήτηση.

Τώρα, επιτρέψτε μου να πω ότι αν έχετε πάει με το $$$$$$$$$$$$$ νασκούν να παρατηρήσετε ότι αυτή η γραμμή αναζήτησης δεν είναι τόσο προηγμένη όσο αυτή στο Depositphotos, ωστόσο πιστεύω ότι είναι αρκετά πλούσια σε φίλτρα.

Για παράδειγμα, ο προσανατολισμός θα μου επέτρεπε να επιλέξω τον προσανατολισμό για τη φωτογραφία και μπορώ να επιλέξω από μια τετράγωνη, κάθετη ή οριζόντια φωτογραφία.

Και ναι, το φίλτρο “Άτομα” δεν διαθέτει προηγμένες επιλογές, όπως επιλογές “αριθμός ατόμων” ή “πρόσωπα”. αλλά εξακολουθεί να μας επιτρέπει να επιλέξουμε αν θέλουμε άτομα στις φωτογραφίες μας ή αν θέλουμε να τα αποκλείσουμε.

Το φίλτρο κατηγοριών επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν τις φωτογραφίες τους βάσει συγκεκριμένων κατηγοριών, π.χ. έψαξα για το “Garden” στην κατηγορία “Business and Finance” και εμφάνιζε φωτογραφίες γυναικών και μηχανών ολίσθησης που έκαναν συναλλαγές με κήπους/λουλούδια στο φόντο.

Για να αποκτήσω μια καλύτερη ιδέα, συνδύασα τη λέξη-κλειδί «Κήπος» με την κατηγορία «Εκπαίδευση» και ανέπτυξα παιδιά που παίζουν/μελετούν σε κήπους, ηλικιωμένες γυναίκες που διαβάζουν σε παγκάκια κήπου, παιδιά που ασχολούνται με τον κήπο και ούτω καθεξής.

Ομοίως, η λέξη-κλειδί “Τεχνολογία” όταν συνδυάζεται με την κατηγορία “Εκπαίδευση” εμφανίζει σχολεία και ψηφιακές τάξεις, ενώ η λέξη-κλειδί “Εκπαίδευση” όταν συνδυάζεται με την κατηγορία “Ζώα” εμφανίζει άτομα που διδάσκουν ζώα, παιδιά που μελετούν παρουσία ζώων και άλλα παρόμοια αποτελέσματα.

Ανάγνωση:  $ Κριτική: Τιμολόγηση, πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα

(Δεν είναι δυνατή η συμπερίληψη στιγμιότυπων οθόνης για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων).

Το θέμα είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη αναζήτησης είναι αρκετά προηγμένη ώστε να γνωρίζει τι ψάχνετε και εμφανίζει τα αποτελέσματα ανάλογα, 5/5 για ακρίβεια και ακρίβεια.

Το φίλτρο χρώματος επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν φωτογραφίες που αποτελούνται κατά κύριο λόγο από το επιλεγμένο χρώμα, που ταιριάζει καλύτερα σε όσους χρειάζονται φωτογραφίες για τα ιστολόγιά τους ή ψηφιακά έργα που έχουν συγκεκριμένα χρώματα μάρκας.

Έπειτα, υπάρχει ένα άλλο φίλτρο που επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν αναζήτηση είτε από Editorial images είτε να εξαιρούν editorials. Αυτό βοηθά τους χρήστες να βρίσκουν εύκολα φωτογραφίες τις οποίες μπορούν ή δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν για εμπορικά κέρδη (Τα συντακτικά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εμπορικά κέρδη).

Και το τελευταίο φίλτρο είναι αυτό της Ασφαλούς αναζήτησης. όταν είναι ενεργοποιημένο, εμφανίζει μόνο αποτελέσματα φιλικά προς τα παιδιά, φωτογραφίες με μικρότερο γυμνό ή/και βία μεταξύ άλλων. Το δοκίμασα με το “Naked Girl” διατηρώντας την ασφαλή αναζήτηση και ενώ απέκλεισε ορισμένες εικόνες, εξακολουθούσαν να υπάρχουν δύο φωτογραφίες που θα προτιμούσα να μην άφηνα το παιδί μου να δει (αν είχα παιδιά!)

Τα δύο άλλα βασικά φίλτρα αφορούσαν το περιεχόμενο “Καλύτερη αντιστοίχιση” ή “Νεότερο”. Το πρώτο εμφανίζει αποτελέσματα που φαίνονται πιο κοντά στη λέξη-κλειδί, ενώ το δεύτερο δίνει προτεραιότητα στις νεότερες φωτογραφίες έναντι των παλαιότερων.

Έτσι, με λίγα λόγια, η δυνατότητα αναζήτησης είναι αρκετά προηγμένη, εμφανίζει αυτό που αναζητάτε και έχει αρκετά φίλτρα, η μόνη προσαρμογή που θα μπορούσε να γίνει είναι με τη λειτουργία ασφαλούς αναζήτησης.

Τι μέγεθος φωτογραφιών και αδειών είναι διαθέσιμες στην εστιασμένη συλλογή;

Και πάλι σε αντίθεση με τις παραδοσιακές πλατφόρμες φωτογραφιών στοκ, η συλλογή Focused προσφέρει μόνο τρία βασικά μεγέθη:

Το ακριβές μέγεθος που είναι διαθέσιμο σε καθένα από αυτά τα τρία μεγέθη για αυτές τις εικόνες διαφέρει για κάθε μεμονωμένη εικόνα.

μέγεθος εικόνας

Εκτός από την Τυπική Άδεια, η πλατφόρμα επιτρέπει επίσης στους χρήστες να προσθέσουν μια «Επιπλέον νομική εγγύηση» για 100,00 USD καθώς και να την αγοράσουν για μεταπώληση και διανομή για επιπλέον 200,00 USD

Το μέγεθος της φωτογραφίας καθορίζει επίσης την άδειά της και ορισμένες εικόνες έχουν “Βελτιωμένη” άδεια με τα μεγέθη XL τους.

Πώς να κάνετε αγορές σε εστιασμένη συλλογή;

Η Focused Collection, και πάλι σε αντίθεση με όλες τις άλλες παραδοσιακές τοποθεσίες φωτογραφιών στοκ δεν έχει πρόγραμμα «συνδρομής».

Κάτι που είναι κατανοητό αν σκεφτεί κανείς πώς κανείς δεν θα χρειαζόταν πραγματικά τέτοιες premium, high-end φωτογραφίες καθημερινά ή ακόμα και συχνά (αν και μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις).

Αντίθετα, ο ιστότοπος λειτουργεί με εφάπαξ πληρωμές για κάθε μεμονωμένη λήψη.

Ανάγνωση:  Intel K vs KF vs F: Γρήγορη σύγκριση

Η διαδικασία είναι πανομοιότυπη με τον τρόπο λειτουργίας οποιωνδήποτε άλλων στοκ φωτογραφιών, απλώς αναζητήστε τη φωτογραφία που θέλετε > επιλέξτε το μέγεθος που θέλετε > κάντε κλικ στη λήψη και μεταφερθείτε στη σελίδα πληρωμής.

Αγορά εστιασμένων φωτογραφιών συλλογής

Όπως είναι προφανές, προς το παρόν υποστηρίζεται μόνο η Πιστωτική Κάρτα. Η έλλειψη PayPal με τσίμπησε λίγο, αλλά υποθέτω ότι είναι αποδεκτό για έναν ιστότοπο που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω σε καθημερινή βάση (εξοικονομεί επίσης τη χρέωση PayPal).

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη τιμή και διαφέρει για κάθε μεμονωμένη εικόνα με βάση το μέγεθος, τις άδειες και άλλα πρόσθετα.

Υποστήριξη

Ας συνοψίσουμε αυτήν την κριτική της Focused Collection ρίχνοντας μια ματιά στην ομάδα υποστήριξής της. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω της φόρμας επικοινωνίας στον ιστότοπο, μέσω e-mail ή ακόμα και απευθείας τηλεφώνου.

Η τηλεφωνική υποστήριξη είναι διαθέσιμη σε έως και 8 γλώσσες, σε 8 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Πορτογαλίας, της Ουκρανίας και της Ιταλίας.

Η πλατφόρμα δεν διαθέτει σύστημα ζωντανής συνομιλίας, κάτι που πιστεύω ότι είναι κάτι που θα μπορούσε να βελτιωθεί πλήρως. παρόλο που ο ιστότοπος δεν έχει σημαντικές τεχνικές λεπτομέρειες, όπως πρόγραμμα συνδρομής ή πολλαπλούς τρόπους πληρωμής. ενδέχεται να υπάρχουν άλλες ερωτήσεις που θα ήθελα να λυθούν χρησιμοποιώντας ζωντανή συνομιλία.

Επικεντρωμένη συλλογή Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Αυτή η τελευταία ενότητα είναι το άθροισμα όλων των όσων μιλήσαμε σε αυτήν την κριτική της Focused Collection σε μια σειρά Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σχετικά με την πλατφόρμα:

Πλεονεκτήματα:

 • Εκτεταμένη συλλογή φωτογραφιών.
 • Λογική τιμή.
 • Προσφέρει εφάπαξ λήψεις.
 • Τηλεφωνική υποστήριξη σε 8 γλώσσες.

Μειονεκτήματα:

 • Χωρίς ζωντανή συνομιλία.
 • Δεν υποστηρίζεται PayPal.
 • Δεν παρέχεται σελίδα FAQ.

Τελικές λέξεις για την εστιασμένη κριτική συλλογής

Έτσι, αυτό είναι ένα περιτύλιγμα, όσο αυτή η κριτική της Focused Collection πηγαίνει παιδιά. Πιστεύω ότι δεν έχουν μείνει πολλά ανέγγιχτα στα οποία μπορείτε να αναζητήσετε μια εισαγωγή.

Αν με ρωτάτε, σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της, η τιμολόγηση φαίνεται δίκαιη (αν και εξαρτάται για ποια φωτογραφία και για ποια άδεια ακριβώς μιλάμε)η διεπαφή χρήστη ή η διαδικασία παραγγελίας είναι επίσης αρκετά απρόσκοπτη και κατανοητή.

Και ενώ υπάρχουν μικρές αναβαθμίσεις που θα μπορούσε να κάνει η πλατφόρμα, είναι αποδεκτό προς το παρόν. Αλλά αυτή είναι απλώς η γνώμη μου, πείτε μας τη γνώμη σας για την κριτική της Focused Collection καθώς και για την πλατφόρμα γενικά στα σχόλια.