Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Επισύναψη φακέλου σε email

Ζούμε σε έναν πολυάσχολο κόσμο, παρατηρούμε συχνά ότι το γραμματοκιβώτιο είναι γεμάτο. Αυτό μπορεί να ισχύει ιδιαίτερα εάν είστε επαγγελματικά υπεύθυνος για το χειρισμό των επικοινωνιών πελατών και πελατών. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς λειτουργεί το email, ειδικά όταν πρόκειται για συνημμένα. Για παράδειγμα, όταν ξέρετε πώς να επισυνάψετε έναν φάκελο σε ένα email αντί να επισυνάψετε με μη αυτόματο τρόπο μεμονωμένα αρχεία, παραμένετε καλά οργανωμένοι, αλλά και εξοικονομείτε πολύ χρόνο. Ακολουθεί ένας γρήγορος οδηγός για την αποστολή ενός ή περισσότερων φακέλων χρησιμοποιώντας τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες email.

Πώς να στείλετε ένα φάκελο μέσω email χρησιμοποιώντας το Gmail

Το Gmail έχει πάνω από 1,8 δισεκατομμύρια χρήστες, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι προσφέρει επίσης δύο από τους απλούστερους τρόπους για να επισυνάψετε έναν φάκελο και να τον στείλετε μέσω email. Δείτε πώς μπορείτε να στείλετε email σε έναν φάκελο εάν το Gmail είναι το όπλο της επιλογής σας:

Επιλογή 1: Επισύναψη φακέλου σε email στο Gmail

 1. Ξεκινήστε συμπιέζοντας το φάκελο που θέλετε να στείλετε κάνοντας δεξί κλικ και στη συνέχεια «Compress Folder». Αυτό θα δημιουργήσει ένα αρχείο .zip.
 2. Ανοίξτε τον λογαριασμό σας στο Gmail και κάντε κλικ στο “Σύνταξη” για να δημιουργήσετε ένα νέο email.
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο “Επισύναψη αρχείου” (κλιπ) στο κάτω μέρος του παραθύρου σύνταξης email.
 4. Επιλέξτε τον συμπιεσμένο φάκελο και κάντε κλικ στο “Άνοιγμα”. Ο φάκελος θα επισυναφθεί τώρα στο email σας.
Ανάγνωση:  Μετατροπή APFS σε Mac OS Extended: Βήμα προς βήμα

Επιλογή 2: Επισύναψη φακέλου Google Drive σε email

 1. Αντιγράψτε τον φάκελο που θέλετε να επισυνάψετε στον λογαριασμό email σας στο Google Drive.
 2. Ξεκινήστε το Gmail και γράψτε ένα νέο email.
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο “Προσθήκη αρχείων στη μονάδα δίσκου” που βρίσκεται στην κάτω γραμμή εργαλείων του παραθύρου σύνταξης email.
 4. Επιλέξτε το φάκελο που θέλετε να επικολλήσετε και κάντε κλικ στο “Προσθήκη”. Ο φάκελος θα επισυναφθεί τώρα στο email σας.
 5. Αυτό θα δημιουργήσει έναν σύνδεσμο Google Drive. Ανάλογα με το τι θα επιλέξετε στη συνέχεια, όποιος στέλνετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να ανοίξει, να προβάλει ή να επεξεργαστεί τον σύνδεσμο.

Συγχαρητήρια, τώρα γνωρίζετε τα πάντα σχετικά με την αποστολή φακέλων Gmail μέσω email.

*Σημείωση: Ο παραλήπτης δεν χρειάζεται να έχει λογαριασμό Google για να χρησιμοποιήσει το συνημμένο. Εάν ανησυχείτε για το όριο μεγέθους αρχείου, θυμηθείτε ότι το Gmail σάς επιτρέπει να στέλνετε συνημμένα μεγέθους έως 25 megabyte.

Πώς να επισυνάψετε έναν φάκελο στο Outlook

Το Outlook καθιστά επίσης αρκετά εύκολη την επισύναψη ενός φακέλου γεμάτου αρχεία σε ένα email. Ετσι:

 1. Βρείτε το φάκελο που θέλετε να προσαρτήσετε στην Εξερεύνηση των Windows (επίσης γνωστή ως Εξερεύνηση των Windows και Εξερεύνηση των Windows).
 2. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Αποστολή σε” > “Συμπιεσμένος (συμπιεσμένος) φάκελος” από το αναπτυσσόμενο μενού.
 3. Αυτό θα πρέπει να δημιουργήσει έναν φάκελο .zip. Πριν συνεχίσετε, βεβαιωθείτε ότι ο συμπιεσμένος φάκελος περιέχει τα αρχεία που θέλετε να στείλετε.
 4. Ανοίξτε το email του Outlook και επιλέξτε “Νέο μήνυμα”.
 5. Για να επισυνάψετε το φάκελο, κάντε κλικ στο “Επισύναψη” (το εικονίδιο συνδετήρα) στην κορδέλα στο επάνω μέρος του email σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Αποστολή & Κοινή χρήση”.
 6. Στο αναδυόμενο παράθυρο, βρείτε τον συμπιεσμένο φάκελο και κάντε κλικ στο “Άνοιγμα”.
 7. Επιλέξτε “Αλλαγή τοποθεσίας” εάν λάβετε ένα μήνυμα που λέει “Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τη φόρτωση του φακέλου σας”.
 8. Επισυνάψτε τον συμπιεσμένο φάκελο στο email σας κάνοντας κλικ στο “Λήψη”.
Ανάγνωση:  Πώς να συγχρονίσετε τις επαφές στο WhatsApp

Και voila, τώρα μάθατε πώς να στέλνετε έναν φάκελο στο Outlook!

*Σημείωση: Το Outlook περιορίζει το μέγεθος των συνημμένων στα 20 megabyte. Εάν τα αρχεία σας είναι μεγαλύτερα, θα πρέπει είτε να τα συμπιέσετε περαιτέρω είτε να βρείτε έναν εναλλακτικό τρόπο αποστολής τους.

Πώς να στείλετε email σε έναν φάκελο χρησιμοποιώντας το Apple Mail

Το Apple Mail προσφέρει έναν ελαφρώς διαφορετικό τρόπο επισύναψης φακέλων σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ετσι:

 1. Κάντε δεξί κλικ στον φάκελο που θέλετε να ανεβάσετε και επιλέξτε Συμπίεση ή Δημιουργία αρχείου (ανάλογα με το αν έχετε Leopard ή Tiger). Αυτό θα δημιουργήσει ένα αρχείο .zip.
 2. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Apple Mail και γράψτε ένα νέο μήνυμα.
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο “Συνημμένα” που βρίσκεται στο επάνω μέρος του παραθύρου του μηνύματος email. Εναλλακτικά, μπορείτε να σύρετε και να αποθέσετε αρχεία από την επιφάνεια εργασίας, το Finder ή άλλο πρόγραμμα στο μήνυμά σας.
 4. Θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο παράθυρο με τρεις επιλογές: “Μεταφορά και απόθεση”, “Αναζήτηση” και “Εισαγωγή”.
 5. Κάντε κλικ στο κουμπί “Αναζήτηση”.
 6. Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο και μπορείτε να περιηγηθείτε στον φάκελο στον υπολογιστή σας που θέλετε να επισυνάψετε.
 7. Μόλις βρείτε το φάκελο, κάντε κλικ στο “Άνοιγμα”. Ο φάκελος θα επισυναφθεί τώρα στο email σας.

*Σημείωση: Όπως οι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών email, η Apple Mail έχει επίσης όριο μεγέθους email. Εάν τα αρχεία σας είναι μεγαλύτερα από 10 MB, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το Dropbox ή το iCloud για να τα ανεβάσετε.

Ανάγνωση:  Πώς να διαχειριστείτε τις Κριτικές Google το 2024

Αποστολή φακέλου μέσω email χρησιμοποιώντας το Yahoo Mail

 1. Κάντε δεξί κλικ στον φάκελο που θέλετε να επικολλήσετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Συμπίεση”.
 2. Αυτό θα πρέπει να συμπιέσει τον φάκελο προορισμού σε ένα αρχείο .zip, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να προσαρτηθεί όπως οποιοδήποτε άλλο αρχείο.
 3. Ξεκινήστε το Yahoo Mail και δημιουργήστε ένα νέο μήνυμα κάνοντας κλικ στο κουμπί Σύνταξη.
 4. Κάντε κλικ στο εικονίδιο συνδετήρα στη γραμμή εργαλείων και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Επισύναψη αρχείων”.
 5. Θα ανοίξει ένα παράθυρο διαχείρισης αρχείων όπου μπορείτε να περιηγηθείτε και να επιλέξετε τον συμπιεσμένο φάκελο που δημιουργήσατε στο βήμα 1.
 6. Αφού επιλέξετε το αρχείο, κάντε κλικ στο «Άνοιγμα» για να το επισυνάψετε στο email σας.
 7. Ο φάκελος εμφανίζεται τώρα ως συνημμένο στο παράθυρο μηνυμάτων. Μπορείτε να προσθέσετε ένα θέμα και ένα μήνυμα και να κάνετε κλικ στο “Αποστολή” για να στείλετε το email.

*Σημείωση: Το Yahoo Mail έχει όριο 25 MB για συνημμένα. Εάν τα αρχεία σας είναι μεγαλύτερα ή περιέχουν πάρα πολύ βίντεο, θα πρέπει να τα χωρίσετε σε μικρότερα αρχεία ή να χρησιμοποιήσετε μια εναλλακτική μέθοδο για να τα στείλετε.

Περισσότερες πληροφορίες: Συμπίεση βίντεο για email

Τύλιξέ το

Τώρα ξέρετε πώς να επισυνάψετε ένα φάκελο σε ένα email στα πιο δημοφιλή προγράμματα email. Αυτός μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να στείλετε πολλά αρχεία ταυτόχρονα ή να στείλετε μεγάλα αρχεία που διαφορετικά θα υπερέβαιναν το όριο μεγέθους συνημμένου email. Ωστόσο, εάν τα αρχεία σας είναι πολύ μεγάλα, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε εναλλακτικές επιλογές κοινής χρήσης αρχείων, όπως λύσεις αποθήκευσης cloud, για να τα μοιράζεστε χωρίς κόπο.