Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Ενημερώσεις Moto Razr 3 και Whatsapp, επιθέσεις Ransomware στη φύση και πολλά άλλα

Ενημερώσεις Moto Razr 3 και Whatsapp, επιθέσεις Ransomware στη φύση και πολλά άλλα

Το Whatsapp κυκλοφόρησε νέες ενημερώσεις που επιτρέπουν στους συμμετέχοντες στις κλήσεις να κάνουν σίγαση σε οποιονδήποτε στην κλήση και νέες λειτουργίες απορρήτου που θα επιτρέψουν στους χρήστες να αποκρύψουν επιλεκτικά τις φωτογραφίες που είδαν τελευταία, τις πληροφορίες και το προφίλ τους. Η πρώην υπάλληλος της Amazon, Paige Thompson, κρίθηκε ένοχη για επτά κατηγορίες απάτης μέσω υπολογιστή και ενσύρματου υπολογιστή για τη διεξαγωγή της εισβολής στο Capital One τον Ιούλιο του 2019.

Οι τελευταίες διαρροές γύρω από το Motorola Razr 3 αποκαλύπτουν ότι το πτυσσόμενο τρίτης γενιάς της Moto μπορεί να χρησιμοποιεί την ίδια μπαταρία με τον προκάτοχό του. Οι ερευνητές ασφαλείας παρατήρησαν μια νέα εκστρατεία phishing που απορρίπτει το κακόβουλο λογισμικό «Matanbuchus» για να εγκαταστήσει φάρους Cobalt Strike σε μολυσμένα μηχανήματα.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η QNAP προειδοποιεί τους χρήστες για ένα ακόμη κύμα επιθέσεων ransomware DeadBolt κατά των συσκευών NAS της εταιρείας και προτρέπει τους χρήστες να ενημερώσουν τις συσκευές τους στο πιο πρόσφατο υλικολογισμικό ασφαλείας.

Στα Νέα: Η έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ εγκρίθηκε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου

 • Το Whatsapp επιτρέπει πλέον στους συμμετέχοντες στις κλήσεις να κάνουν σίγαση μεταξύ τους. Η λειτουργία θα επιτρέπει σε οποιονδήποτε σε μια κλήση Whatsapp να κάνει σίγαση άλλων χρηστών.
 • Οι συμμετέχοντες σε κλήσεις θα δουν επίσης μια ένδειξη που θα λέει ότι ένα άτομο έχει λάβει μέρος σε μια κλήση, κάτι που σύμφωνα με το Whatsapp θα είναι επωφελές κατά τη διάρκεια μεγάλων κλήσεων.
 • Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων κειμένου ανακοίνωσε επίσης νέες λειτουργίες απορρήτου που επιτρέπουν στους χρήστες να επιλέγουν άτομα από τη λίστα επαφών τους και είτε να τους επιτρέπουν είτε να τους εμποδίζουν να βλέπουν την τελευταία τους κατάσταση, τη φωτογραφία προφίλ και την ενότητα Πληροφορίες.
 • Η δυνατότητα διατίθεται σταδιακά τόσο σε συσκευές Android όσο και σε iOS.
 • Η πρώην υπάλληλος της Amazon Web Services (AWS) Paige Thompson κρίθηκε ένοχη για επτά κατηγορίες απάτης μέσω υπολογιστή και καλωδίων που συνδέονται με την εισβολή του Captial One τον Ιούλιο του 2019 από ένα περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ στο Σιάτλ.
 • Ο Thompson, ο οποίος χρησιμοποιούσε το διαδικτυακό ψευδώνυμο “Erratic”, συνελήφθη για hacking στο Capital One τον Ιούλιο του 2019.
 • Το hack ήταν ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν καταγραφεί ποτέ, καθώς διέρρευσαν ονόματα, γενέθλια, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, διευθύνσεις email και αριθμούς τηλεφώνου περισσότερων από 100 εκατομμυρίων ανθρώπων στις ΗΠΑ και τον Καναδά.
 • Το DOJ δηλώνει ότι ο Thompson ανέπτυξε ένα εργαλείο για τη σάρωση του AWS για εσφαλμένους λογαριασμούς και στη συνέχεια τους χρησιμοποίησε για πρόσβαση στα συστήματα Capital One και σε δεκάδες άλλους λογαριασμούς AWS.
 • Επιπλέον, η Thompson κατηγορήθηκε επίσης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι εισέβαλε σε διακομιστές εταιρειών για να εγκαταστήσει λογισμικό εξόρυξης κρυπτογράφησης που μετέφερε τυχόν κέρδη στα πορτοφόλια κρυπτογράφησης της.
 • Οι τελευταίες διαρροές γύρω από το Motorola Razr 3 αποκαλύπτουν ότι το τηλέφωνο θα χρησιμοποιεί την ίδια μπαταρία 2800 mAh με τον προκάτοχό του, το Moto Razr 5G.
 • Το τηλέφωνο φημολογείται ότι είναι μια σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με το πτυσσόμενο clamshell δεύτερης γενιάς από τη Motorola, λαμβάνοντας υπόψη ότι φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει με το Snapdragon 8 Plus Gen 1.
 • Το νέο SoC σημαίνει επίσης ότι ενώ το τηλέφωνο μπορεί να έχει την ίδια μπαταρία με τον προκάτοχό του, πιθανότατα θα διαρκέσει περισσότερο καθώς το νέο τσιπ βασίζεται σε μια πιο αποτελεσματική διαδικασία 4nm.
 • Το τηλέφωνο αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη Ιουλίου ή Αυγούστου και θα κοστίζει περίπου $1200.
Ανάγνωση:  ARK 2: Η κυκλοφορία καθυστέρησε ξανά, χωρίς ημερομηνία, αλλά ελπίζουμε μέχρι το τέλος του 2024
Αποκαλύφθηκε το Motorola Razr με αναδιπλούμενη οθόνη: Προδιαγραφές και χαρακτηριστικά

Στα Νέα: Οι τιμές διοδίων είναι πλέον διαθέσιμες στους Χάρτες Google

 • Οι ερευνητές ασφαλείας παρατήρησαν μια νέα εκστρατεία phishing που αναπτύσσει το κακόβουλο λογισμικό Matanbuchus το οποίο με τη σειρά του εγκαθιστά φάρους Cobalt Strike σε μολυσμένες συσκευές.
 • Το Matanbuchus είναι ένα έργο κακόβουλου λογισμικού ως υπηρεσία που εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο στις αρχές του τρέχοντος έτους. Οι διαφημίσεις στον σκοτεινό ιστό προώθησαν το κακόβουλο λογισμικό ως φορτωτή αξίας 2500 $ που εκκινεί κακόβουλα εκτελέσιμα αρχεία απευθείας στη μνήμη του συστήματος.
 • Ο αναλυτής απειλών Μπραντ Ντάνκαν συλλαμβάνονται και μελετώνται δείγμα του κακόβουλου λογισμικού. Η καμπάνια περιλαμβάνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέχουν το συνημμένο zip που περιέχει ένα αρχείο HTML το οποίο με τη σειρά του κατεβάζει ένα άλλο αρχείο zip που περιέχει το πακέτο MSI του κακόβουλου λογισμικού.
 • Το κακόβουλο πακέτο είναι ψηφιακά υπογεγραμμένο από την «Westeast Tech Consulting, Corp». Το πιστοποιητικό ασφαλείας εκδίδεται από την DigiCert.
 • Η χρήση του Cobalt Strike ως φάρου στις επιθέσεις του Matanbuchus ήταν πρώτη έχουν αναφερθεί από την DCSC, μια γερμανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας στις 23 Μαΐου 2022.
 • Η QNAP προειδοποίησε τους χρήστες για ένα ακόμη αυξανόμενο κύμα επιθέσεων ransomware DeadBolt κατά των συσκευών NAS της εταιρείας.
 • Η εταιρία προέτρεψε πελάτες να ενημερώσουν τα λειτουργικά συστήματα QTS ή QuTS hero των συσκευών τους στην πιο πρόσφατη ενημέρωση.
 • Το ransomware λειτουργεί κρυπτογραφώντας όλα τα αρχεία στο μολυσμένο NAS που εκτελεί ξεπερασμένες εκδόσεις του QTS 4 που βασίζεται σε Linux, του λειτουργικού συστήματος που εκτελείται σε συσκευές NAS του QNAP.
 • Αυτό το τελευταίο ξέσπασμα είναι τουλάχιστον η τέταρτη προσπάθεια της συμμορίας DeadBolt εναντίον συσκευών QNAP φέτος. Οι προηγούμενες επιθέσεις έγιναν τον Ιανουάριο, τον Μάρτιο και τον Μάιο.
 • Από τις 778 γνωστές εκμεταλλευόμενες ευπάθειες που αναφέρονται από την CISA της κυβέρνησης των ΗΠΑ, οι 10 αφορούν συσκευές QNAP και οκτώ περιστρέφονται γύρω από συσκευές NAS γενικά.
Ανάγνωση:  Πλεονεκτήματα και πλεονεκτήματα των αυτοματοποιημένων υπηρεσιών δοκιμών

Στις Ειδήσεις: Νέα ευρήματα συνδέουν την αστυνομία της Πούνε με τον εγκλωβισμό ακτιβιστών στην υπόθεση Bhima Koregaon