Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Διόρθωση: Το Apple Pencil 2 δεν λειτουργεί αλλά είναι συνδεδεμένο

Διόρθωση: Το Apple Pencil 2 δεν λειτουργεί αλλά είναι συνδεδεμένο

Εάν είστε χρήστης iPad που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο Apple Pencil για τις δημιουργικές σας εργασίες, μπορεί να είναι λίγο απογοητευτικό εάν το Apple Pencil 2 δεν λειτουργεί ακόμα και όταν είναι συνδεδεμένο. Το πρόβλημα μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε και δεν υπάρχει μία πιθανή αιτία για το γιατί συμβαίνει.

Ευτυχώς, αυτό το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί εύκολα με ελάχιστες ή καθόλου τεχνικές γνώσεις σχετικά με την εσωτερική λειτουργία της συσκευής. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε γιατί το Apple Pencil 2 δεν λειτουργεί ενώ είναι συνδεδεμένο, καθώς και πιθανές επιδιορθώσεις που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το πρόβλημα.

Το Apple Pencil 2 δεν λειτουργεί αλλά είναι συνδεδεμένο: Πιθανές αιτίες

Ακολουθούν μερικές από τις πιθανές αιτίες που το Apple Pencil 2 δεν λειτουργεί κατά τη σύνδεση:

 • Χαμηλή μπαταρία: Η πρώτη και η πιο κοινή αιτία που δεν λειτουργεί το Apple Pencil 2 είναι η χαμηλή μπαταρία. Εάν χρησιμοποιείτε το iPad για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε το πιθανότερο είναι ότι η μπαταρία μπορεί να έχει αδειάσει. Η μπαταρία ιόντων λιθίου είναι επιρρεπής σε μόνιμη βλάβη εάν δεν την έχετε φορτίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Ζητήματα συνδεσιμότητας: Εάν το Apple Pencil 2 είναι συνδεδεμένο στο iPad και εξακολουθεί να μην λειτουργεί, σημαίνει ότι υπάρχουν προβλήματα συνδεσιμότητας με τη συσκευή.
 • Προβλήματα υλικολογισμικού: Το ξεπερασμένο υλικολογισμικό μπορεί να προκαλέσει τη μη λειτουργία του Apple Pencil 2.
 • Μηχανική βλάβη: Μπορεί να υπάρχει μηχανική βλάβη στο Apple Pencil 2 λόγω λανθασμένου χειρισμού.
 • Μη συμβατό iPad: Το Apple Pencil 2 δεν λειτουργεί με πολλά μοντέλα iPad. Μπορεί να προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε το Apple Pencil 2 με ένα μοντέλο που δεν το υποστηρίζει.
Ανάγνωση:  Εκπτωτικά κουπόνια Duracell και κωδικοί προσφοράς

5 πράγματα που πρέπει να κάνετε εάν το Apple Pencil σας δεν λειτουργεί

Το Apple Pencil 2 δεν λειτουργεί αλλά είναι συνδεδεμένο: Πιθανές επιδιορθώσεις

Τώρα που καταλάβαμε τις πιθανές αιτίες που το Apple Pencil 2 δεν λειτουργεί αλλά συνδέεται, ας εξετάσουμε τις πιθανές διορθώσεις.

Ελέγξτε τη συμβατότητα του iPad

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, το Apple Pencil 2 είναι συμβατό μόνο με μερικά μόνο μοντέλα που είναι τα εξής:

 • iPad mini (5ης γενιάς)
 • iPad (6η, 7η, 8η και 9η γενιά)
 • iPad (10ης γενιάς) – Θα χρειαστείτε έναν προσαρμογέα USB-C σε Apple Pencil.
 • iPad Air (3ης γενιάς)
 • iPad Pro 12,9 ιντσών (1ης και 2ης γενιάς)
 • iPad Pro 10,5 ιντσών
 • iPad Pro 9,7 ιντσών

Εάν χρησιμοποιείτε μοντέλο iPad που δεν υποστηρίζει Apple Pencil 2, μεταβείτε στην προηγούμενη έκδοση του Apple Pencil — το Apple Pencil 1.

Παω σε Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληροφορίες για να αναζητήσετε το όνομα μοντέλου του iPad σας.

Φόρτιση Apple Pencil 2

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, η χαμηλή μπαταρία είναι μία από τις αιτίες για τις οποίες το Apple Pencil σας δεν λειτουργεί. Έτσι, φορτίστε το Apple Pencil 2 για τουλάχιστον 15 λεπτά έως μισή ώρα και ελέγξτε αν λειτουργεί.

Πρώτα, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Bluetooth και ενεργοποιήστε την εναλλαγή. Στη συνέχεια, κολλήστε το Apple Pencil 2 στη δεξιά πλευρά του iPad. Η φόρτιση θα ξεκινήσει.

Θυμηθείτε, μην αφήνετε το Apple Pencil 2 χωρίς χρέωση για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Εάν το Apple Pencil 2 δεν χρησιμοποιείται, πρέπει να διατηρείται συνδεδεμένο στο iPad.

Ενημερώστε το υλικολογισμικό και το iOS

Συνήθως, το Apple Pencil 2 ενημερώνεται αυτόματα. Ελέγξτε εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση υλικολογισμικού και κάντε λήψη της.

Ανάγνωση:  Πώς να παίξετε νωρίς το Skull and Bones

Ενώ είστε σε αυτό, ελέγξτε για τυχόν ενημερώσεις iOS. Παω σε Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού > Αυτόματες ενημερώσεις. Μετά από αυτό, ενεργοποιήστε Λήψη ενημερώσεων iOS και ενεργοποιήστε Εγκαταστήστε τις ενημερώσεις iOS.

Πώς να ελέγξετε την μπαταρία του Apple Pencil;

Επανεκκινήστε το iPad σας

Θα πρέπει να επανεκκινήσετε το iPad σας εάν πιστεύετε ότι κάτι δεν πάει καλά είτε με το λογισμικό είτε με το υλικό. Όταν κάνετε επανεκκίνηση της συσκευής σας, διαγράφει την προσωρινή μνήμη και συνήθως, το πρόβλημα επιλύεται.

Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί Sleep/Wake και ένα από τα κουμπιά έντασης ήχου μέχρι να δείτε ένα ρυθμιστικό στην οθόνη σας. Περιμένετε μερικά λεπτά πριν επανεκκινήσετε τη συσκευή.

Καταργήστε τη σύζευξη και, στη συνέχεια, επανασυνδέστε το Apple Pencil 2

Εάν υπάρχει κάποιο σφάλμα συνδεσιμότητας, μπορείτε να καταργήσετε τη σύζευξη και, στη συνέχεια, να επανασυνδέσετε το Apple Pencil 2 για να διορθώσετε το εν λόγω σφάλμα. Εδώ είναι τα βήματα για να το κάνετε αυτό:

 • Ανοιξε Ρυθμίσεις > Bluetooth.
 • Εγκατάσταση Μολύβι Apple 2 κάτω από Οι συσκευές μου.
 • Πατήστε στο Εγώ εικονίδιο και επιλέξτε Ξεχάστε αυτή τη συσκευή.

Τώρα, τοποθετήστε το Apple Pencil 2 στη μαγνητική λωρίδα του iPad για να το ζευγαρώσετε.

Ελέγξτε για τυχόν ζημιές στο άκρο του Apple Pencil σας

Βεβαιωθείτε ότι το άκρο του Apple Pencil 2 είναι σφιχτό καθώς το χαλαρωμένο άκρο καθυστερεί και παραλείπει κατά τη χρήση. Σφίξτε την άκρη του Apple Pencil 2 περιστρέφοντάς το δεξιόστροφα.

Ανάγνωση:  Ενσωμάτωση του AI με το λογισμικό Oracle Service Cloud Call Center για Ευφυή Εξυπηρέτηση Πελατών

Επίσης, καθαρίστε το άκρο με ένα πανί μικροϊνών για να αποφύγετε ζημιές. Αποφύγετε νερό ή οποιοδήποτε άλλο καθαριστικό μέσο για τον καθαρισμό του άκρου, καθώς μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμη βλάβη στη συσκευή.

Εάν η άκρη είναι κατεστραμμένη, μπορείτε παραγγείλτε το από το Apple Store.

Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Apple

Εάν τίποτα άλλο δεν λειτουργεί, μπορείτε επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Apple και πες τους τι ακριβώς πρόβλημα αντιμετωπίζεις.

Το Apple Pencil δεν φορτίζεται: Γρήγορες επιδιορθώσεις