Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Διόρθωση: Το ασύρματο ποντίκι δεν λειτουργεί

Διόρθωση: Το ασύρματο ποντίκι δεν λειτουργεί

Τα ασύρματα ποντίκια έχουν γίνει ουσιαστικό μέρος της καθημερινής μας υπολογιστικής εμπειρίας, παρέχοντάς μας την ελευθερία να πλοηγούμαστε στους υπολογιστές μας χωρίς την ταλαιπωρία των μπερδεμένων καλωδίων. Ωστόσο, δεν είναι ασυνήθιστο να αντιμετωπίζετε προβλήματα με ασύρματες συσκευές και ένα τέτοιο πρόβλημα είναι όταν ένα ασύρματο ποντίκι Onn σταματά να λειτουργεί απροσδόκητα.

Σε αυτό το άρθρο, συζητήσαμε τις αιτίες του προβλήματος του ασύρματου ποντικιού Onn που δεν λειτουργεί και μερικούς τρόπους για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Ποιες είναι οι αιτίες του προβλήματος που δεν λειτουργεί το ασύρματο ποντίκι Onn;

Παρακάτω αναφέραμε μερικούς πιθανούς λόγους που μπορεί να προκαλούν το πρόβλημα μη λειτουργίας του ασύρματου ποντικιού Onn.

  • Οι μπαταρίες είναι νεκρές.
  • Παρεμβολή στη σύνδεση μεταξύ υπολογιστή και ποντικιού.
  • Λανθασμένη σύνδεση.
  • Ξεπερασμένοι οδηγοί.

Γιατί το ποντίκι μου Logitech δεν λειτουργεί;

Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα;

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ασύρματο ποντίκι, έχουμε εξηγήσει μερικές μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το πρόβλημα.

Ανάγνωση:  Γιατί το ένα AirPod είναι πιο δυνατό από το άλλο; Γρήγορο φτιάξιμο

Ελέγξτε τα βασικά

είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει τα βασικά. Ξεκινήστε ελέγχοντας τα παρακάτω.

Μπαταρίες

Επιβεβαιώστε ότι το ποντίκι σας έχει επαρκή φόρτιση μπαταρίας ή δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τις μπαταρίες για να εξαλείψετε τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με την τροφοδοσία.

Οι 5 κορυφαίες εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε την υγεία της μπαταρίας της συσκευής σας Android

Σωστή σύνδεση

Ελέγξτε εάν ο δέκτης USB έχει τοποθετηθεί σωστά σε μια διαθέσιμη θύρα USB στον υπολογιστή σας. Εάν πρόκειται για δέκτη USB-C, συνδέστε τον σε μια συμβατή θύρα.

Εμβέλεια και παρεμβολές

Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε εντός του εύρους λειτουργίας του ποντικιού και ότι δεν υπάρχουν συσκευές παρεμβολής όπως άλλες ασύρματες συσκευές ή μεγάλα μεταλλικά αντικείμενα κοντά.

Καθαρίστε τον αισθητήρα του ποντικιού

Με την πάροδο του χρόνου, ο αισθητήρας του ποντικιού μπορεί να συσσωρεύσει σκόνη και υπολείμματα, οδηγώντας σε προβλήματα παρακολούθησης. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί ή μια μπατονέτα για να καθαρίσετε απαλά τον αισθητήρα στο κάτω μέρος του ποντικιού. Βεβαιωθείτε ότι το ποντίκι είναι απενεργοποιημένο κατά τη διαδικασία καθαρισμού. Αυτό το απλό βήμα συντήρησης μπορεί να επιλύσει τυχόν προβλήματα παρακολούθησης που αντιμετωπίζετε.

Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης

Τα παλιά ή μη συμβατά προγράμματα οδήγησης μπορεί να εμποδίσουν τη σωστή λειτουργία του ασύρματου ποντικιού Onn. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να πραγματοποιήσετε λήψη και εγκατάσταση των ενημερώσεων στο πρόγραμμα οδήγησης του ποντικιού σας.

  • Επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο του κατασκευαστή και αναζητήστε την πιο πρόσφατη έκδοση προγράμματος οδήγησης για το μοντέλο ασύρματου ποντικιού Onn.
  • Κατεβάστε και εγκαταστήστε το ενημερωμένο πρόγραμμα οδήγησης, ακολουθώντας τις παρεχόμενες οδηγίες.
  • Μετά την εγκατάσταση, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να ισχύσουν οι αλλαγές.
Ανάγνωση:  Πώς να ενεργοποιήσετε το TLC.com σε Roku, Xbox One, Apple TV, Firestick

Κάντε επανεκκίνηση και επανασυνδέστε το ποντίκι

Μερικές φορές, μια απλή επανεκκίνηση μπορεί να επιλύσει προβλήματα συνδεσιμότητας. Για να το κάνετε αυτό ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  • Απενεργοποιήστε το ποντίκι και αφαιρέστε τον δέκτη USB από τον υπολογιστή σας.
  • Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να καθαρίσετε τυχόν προσωρινές δυσλειτουργίες που ενδέχεται να επηρεάζουν τη λειτουργία του ασύρματου ποντικιού.
  • Μετά την επανεκκίνηση του συστήματος, τοποθετήστε ξανά τον δέκτη USB και ενεργοποιήστε το ποντίκι. Περιμένετε μερικά λεπτά πριν δημιουργήσετε μια σύνδεση.

Το Trackpad στο MacBook Pro δεν λειτουργεί; Ακολουθούν 11 διορθώσεις