Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Διαφημίσεις Pinterest: Ο οδηγός για αρχάριους για τη διαφήμιση στο Pinterest για το 2024

Διαφημίσεις Pinterest: Ο οδηγός για αρχάριους για τη διαφήμιση στο Pinterest για το 2024
Το Pinterest είναι μια πλατφόρμα οπτικής ανακάλυψης που βοηθά τους ανθρώπους να βρίσκουν και να αποθηκεύουν ιδέες για τα πάντα, από συνταγές, μέχρι μόδα, ταξίδια κ.λπ. Πάνω από 450 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες μηνιαίως χρησιμοποιούν το Pinterest για να προγραμματίσουν, να ψωνίσουν και να εμπνευστούν. Επομένως, Διαφημίσεις Pinterest έχουν γίνει μια δημοφιλής τεχνική εργαλείου μάρκετινγκ για το 2024.

Αλλά το Pinterest είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό μέρος για περιήγηση και καρφίτσωμα. Είναι επίσης ένα ισχυρό εργαλείο μάρκετινγκ που μπορεί να σας βοηθήσει να προσεγγίσετε και να προσελκύσετε το κοινό-στόχο σας, να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του ιστότοπου και να αυξήσετε τις πωλήσεις και τις μετατροπές. Εκεί μπαίνουν οι διαφημίσεις Pinterest.

Επομένως, διαβάστε αυτήν την ανάρτηση εάν θέλετε να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τις διαφημίσεις Pinterest για να ενισχύσετε την καμπάνια μάρκετινγκ Pinterest.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε διαφημίσεις Pinterest;

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε διαφημίσεις Pinterest

Μπορείτε να ρωτήσετε – “Είναι Διαφημίσεις Pinterest με αυτό;” ή “Λειτουργούν οι διαφημίσεις Pinterest;” Η βιβλιοθήκη διαφημίσεων Pinterest προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα για τους διαφημιστές που θέλουν να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας τους, την προσέγγιση χρηστών και τα αποτελέσματά τους, όπως:

Πίνακας περιεχομένων

1. Κοινό υψηλής πρόθεσης

Οι χρήστες του Pinterest δεν είναι απλώς παθητικοί καταναλωτές περιεχομένου. Είναι ενεργοί αναζητητές λύσεων που χρησιμοποιούν το Pinterest για προγραμματισμό, έρευνα και αγορά. Σύμφωνα με το Pinterest, το 97% των κορυφαίων αναζητήσεων είναι χωρίς επωνυμία, που σημαίνει ότι οι χρήστες είναι ανοιχτοί στο να ανακαλύψουν νέα προϊόντα και επωνυμίες.

Επιπλέον, το 89% των χρηστών λένε ότι χρησιμοποιούν το Pinterest για έμπνευση για αγορές και το 85% των χρηστών έχουν αγοράσει με βάση τα Pins που βλέπουν από επωνυμίες.

Ανάγνωση:  6 τρόποι για να εγγράψετε ένα TikTok σε οποιαδήποτε συσκευή το 2024

2. Οπτική και ελκυστική μορφή

Οι διαφημίσεις Pinterest έχουν σχεδιαστεί για να τραβούν την προσοχή και τη φαντασία των χρηστών με εκπληκτικές εικόνες, βίντεο και κινούμενα σχέδια. Σας επιτρέπουν επίσης να προβάλλετε πολλά προϊόντα ή λειτουργίες σε μία διαφήμιση, με μορφές όπως Στροβιλοδρόμιο, Συλλογήή Καρφίτσες ιστορίας.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε διαδραστικά στοιχεία στις διαφημίσεις σας, όπως π.χ Αγοράστε το Look, Κατάλογοι προϊόντωνή Δυναμική επαναστόχευσηγια να διευκολύνετε τους χρήστες να περιηγηθούν και να αγοράσουν τα προϊόντα σας.

3. Αποτελέσματα προσανατολισμένα στη δράση

Οι διαφημίσεις Pinterest δεν είναι μόνο για την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας ή τις εμφανίσεις. Είναι επίσης για την προώθηση της δράσης και των μετατροπών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις διαφημίσεις Pinterest για να επιτύχετε διάφορους στόχους, όπως αύξηση επισκεψιμότητας, δυνητικούς πελάτες, πωλήσεις, εγγραφές, λήψεις ή εγκαταστάσεις εφαρμογών. Μπορείτε επίσης να μετρήσετε και να βελτιστοποιήσετε την απόδοσή σας με εργαλεία παρακολούθησης μετατροπών, απόδοσης και αναλυτικών στοιχείων.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις διαφημίσεις Pinterest;

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις διαφημίσεις Pinterest

Για να χρησιμοποιήσετε τις διαφημίσεις Pinterest, πρέπει να έχετε έναν επαγγελματικό λογαριασμό Pinterest, ο οποίος είναι δωρεάν και εύκολος στη ρύθμιση. Στη συνέχεια, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα:

Βήμα 1: Δημιουργήστε τις καρφίτσες σας

Οι καρφίτσες είναι η βασική ενότητα των διαφημίσεων Pinterest και οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κινούμενα σχέδια που θέλετε να προωθήσετε. Μπορείτε να δημιουργήσετε τις καρφίτσες σας από την αρχή ή να χρησιμοποιήσετε τις υπάρχουσες καρφίτσες από το προφίλ ή τον ιστότοπό σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Pinterest Ads Manager ή την ετικέτα Pinterest για να δημιουργήσετε και να ανεβάσετε μαζικά τα pin σας. Βεβαιωθείτε ότι τα pin σας είναι υψηλής ποιότητας, σχετικά και βελτιστοποιημένα για τους στόχους και το κοινό σας.

Βήμα 2: Επιλέξτε τον στόχο της καμπάνιας σας

Ο στόχος της καμπάνιας σας είναι ο πρωταρχικός στόχος που θέλετε να επιτύχετε με τις διαφημίσεις Pinterest, όπως η αναγνωρισιμότητα επωνυμίας, οι προβολές βίντεο, η επισκεψιμότητα, οι μετατροπές ή οι εγκαταστάσεις εφαρμογών.

Ο στόχος της καμπάνιας σας θα καθορίσει τον τρόπο προβολής, μέτρησης και βελτιστοποίησης των διαφημίσεών σας από το Pinterest. Θα πρέπει να επιλέξετε τον στόχο της καμπάνιας που ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική και τον προϋπολογισμό σας στο Pinterest.

Βήμα 3: Ορίστε τα στοιχεία της καμπάνιας σας

Τα στοιχεία της καμπάνιας σας είναι οι ρυθμίσεις που καθορίζουν την καμπάνια σας στο Pinterest Ads, όπως το όνομα της καμπάνιας, ο προϋπολογισμός, οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης και ο ρυθμός. Θα πρέπει να ορίσετε τις λεπτομέρειες της καμπάνιας σας σύμφωνα με τον στόχο, την απόδοση και τις προσδοκίες σας.

Ανάγνωση:  Πώς να διορθώσετε το BeReal που δεν λειτουργεί το 2024

Βήμα 4: Επιλέξτε την ομάδα διαφημίσεών σας

Η ομάδα διαφημίσεών σας είναι ένα υποσύνολο της καμπάνιας σας που σας επιτρέπει να ομαδοποιείτε και να οργανώνετε τα pin σας με διαφορετικά κριτήρια, όπως κοινό-στόχο, τοποθέτηση ή μορφή. Μπορείτε να δημιουργήσετε πολλές ομάδες διαφημίσεων σε μία καμπάνια για να δοκιμάσετε και να συγκρίνετε διαφορετικές παραλλαγές των Pin σας. Θα πρέπει να επιλέξετε την ομάδα διαφημίσεών σας με βάση τον στόχο και τη στρατηγική της καμπάνιας σας.

Βήμα 5: Καθορίστε το κοινό-στόχο σας

Το κοινό-στόχος σας είναι οι χρήστες που θέλετε να προσεγγίσετε και να αλληλεπιδράσετε με τις διαφημίσεις σας στο Pinterest. Επομένως, ορίστε το κοινό-στόχο σας με βάση διάφορα κριτήρια, όπως δημογραφικά στοιχεία, ενδιαφέροντα, λέξεις-κλειδιά, συμπεριφορές ή προσαρμοσμένα είδη κοινού.

Επιπλέον, χρησιμοποιήστε το Pinterest Audience Network, ένα δίκτυο συνεργαζόμενων ιστότοπων και εφαρμογών που προβάλλουν τις διαφημίσεις σας στο Pinterest, για να επεκτείνετε την προσέγγιση χρηστών πέρα ​​από το Pinterest. Επιπλέον, ορίστε το κοινό-στόχο σας με βάση τον στόχο της καμπάνιας σας και την προσωπικότητα του πελάτη.

Βήμα 6: Επιλέξτε την Τοποθέτηση Διαφήμισής σας

Η τοποθέτηση της διαφήμισής σας είναι το σημείο όπου θα εμφανίζονται οι διαφημίσεις Pinterest στο Pinterest, όπως η αρχική ροή, τα αποτελέσματα αναζήτησης ή τα σχετικά Pin. Μπορείτε να επιλέξετε να εμφανίζονται οι διαφημίσεις σας σε όλες τις τοποθετήσεις ή να επιλέξετε συγκεκριμένες τοποθετήσεις που ταιριάζουν στον στόχο της καμπάνιας σας και στο κοινό-στόχο. Θα πρέπει να επιλέξετε την τοποθέτηση της διαφήμισής σας με βάση τον στόχο και την απόδοση της καμπάνιας σας.

Βήμα 7: Επιλέξτε τη μορφή διαφήμισής σας

Η μορφή της διαφήμισής σας είναι ο τύπος και το στυλ των διαφημίσεων Pinterest, όπως τυπικές, βίντεο, καρουζέλ, συλλογή ή ιστορία.

Μπορείτε να επιλέξετε τη μορφή διαφήμισης που προβάλλει καλύτερα τα προϊόντα, τις υπηρεσίες ή το περιεχόμενό σας που ταιριάζει με τον στόχο της καμπάνιας σας και το κοινό-στόχο. Η μορφή διαφήμισής σας θα πρέπει να βασίζεται στον στόχο της καμπάνιας σας και στα δημιουργικά στοιχεία.

Βήμα 8: Ορίστε την προσφορά και τον προϋπολογισμό σας

Η προσφορά σας είναι το χρηματικό ποσό που είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε για κάθε ενέργεια ή αποτέλεσμα που δημιουργούν οι διαφημίσεις σας στο Pinterest, όπως εμφανίσεις, προβολές, κλικ ή μετατροπές. Ο προϋπολογισμός σας είναι το χρηματικό ποσό που θα ξοδεύετε για την καμπάνια ή την ομάδα διαφημίσεων Pinterest Ads ανά ημέρα ή διάρκεια ζωής.

Ανάγνωση:  Η Ινδία βρίσκει τα πρώτα της κοιτάσματα ιόντων λιθίου στο Τζαμού και στο Κασμίρ

Μπορείτε να επιλέξετε να βελτιστοποιήσετε αυτόματα την προσφορά και τον προϋπολογισμό σας από το Pinterest ή να ορίσετε μη αυτόματα από εσάς. Ορίστε την προσφορά και τον προϋπολογισμό σας με βάση τον στόχο της καμπάνιας σας και την απόδοση της επένδυσής σας.

Βήμα 9: Ξεκινήστε την καμπάνια σας

Αφού ολοκληρώσετε όλα τα παραπάνω βήματα, μπορείτε να ξεκινήσετε την καμπάνια σας στο Pinterest Ads και να προσεγγίσετε και να προσελκύσετε το κοινό-στόχο σας. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε και να βελτιστοποιείτε την καμπάνια σας με εργαλεία όπως ο Διαχειριστής διαφημίσεων Pinterest, η ετικέτα Pinterest, το Pinterest Analytics και το Pinterest Conversion Insights.

Συμβουλές και βέλτιστες πρακτικές για τη χρήση διαφημίσεων Pinterest

Συμβουλές και βέλτιστες πρακτικές για τη χρήση διαφημίσεων Pinterest

Οι διαφημίσεις Pinterest μπορούν να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας, την απήχηση και τα αποτελέσματα, εάν τις χρησιμοποιήσετε σωστά και με σύνεση. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές και βέλτιστες πρακτικές για την αποτελεσματική χρήση των διαφημίσεων Pinterest:

1. Χρησιμοποιήστε υψηλής ποιότητας και σχετικές εικόνες ή βίντεο

Το Pinterest είναι μια οπτική πλατφόρμα και οι εικόνες ή τα βίντεό σας είναι το πρώτο και πιο κρίσιμο στοιχείο των διαφημίσεων Pinterest. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε υψηλής ποιότητας και σχετικές εικόνες ή βίντεο που τραβούν την προσοχή και το ενδιαφέρον του κοινού σας και αντικατοπτρίζουν την ταυτότητα της επωνυμίας σας και την πρόταση αξίας σας.

Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε κάθετες εικόνες ή βίντεο, καθώς καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο και αποδίδουν καλύτερα στο Pinterest.

2. Γράψτε σαφείς και συναρπαστικούς τίτλους και περιγραφές

Οι επικεφαλίδες και οι περιγραφές σας είναι το δεύτερο και τρίτο στοιχείο των διαφημίσεων Pinterest, συμπληρώνοντας τις εικόνες ή τα βίντεό σας. Επομένως, γράψτε σαφείς και συναρπαστικούς τίτλους και περιγραφές που μεταδίδουν το μήνυμά σας και την παρότρυνση για δράση, συμπεριλαμβανομένων σχετικών λέξεων-κλειδιών και hashtag.

Επιπλέον, διατηρήστε τους τίτλους και τις περιγραφές σας συνοπτικές και συνεπείς με τις εικόνες ή τα βίντεό σας. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Pinterest για blogging.

3. Χρησιμοποιήστε διαδραστικές και συναρπαστικές λειτουργίες

Οι διαφημίσεις Pinterest προσφέρουν διάφορες διαδραστικές και ελκυστικές λειτουργίες που μπορούν να βελτιώσουν τις διαφημίσεις σας και να τις κάνουν πιο αποτελεσματικές. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτές τις λειτουργίες για να παρουσιάσετε τα προϊόντα, τις υπηρεσίες ή το περιεχόμενό σας και να εμπνεύσετε το κοινό σας να αναλάβει δράση. Μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι:

  • Αγοράστε το Look: Αυτή η δυνατότητα σάς επιτρέπει να προσθέσετε ετικέτες σε πολλά προϊόντα σε μία εικόνα ή βίντεο και να τα συνδέσετε με τον ιστότοπό σας ή τη σελίδα προορισμού, όπου οι χρήστες μπορούν να τα αγοράσουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα για να δημιουργία διαφημίσεων με δυνατότητα αγοράς που παρουσιάζουν τα προϊόντα σας ρεαλιστικά και ελκυστικά.
  • Κατάλογοι προϊόντων: Αυτή η δυνατότητα σάς επιτρέπει να ανεβάσετε ολόκληρο τον κατάλογο προϊόντων σας στο Pinterest και να δημιουργήσετε δυναμικές διαφημίσεις που προβάλλουν τα προϊόντα σας με βάση τις προτιμήσεις και τις συμπεριφορές του κοινού-στόχου σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα για να δημιουργήσετε εξατομικευμένες και σχετικές διαφημίσεις που αυξάνουν τις πωλήσεις και τις μετατροπές.
  • Δυναμική επαναστόχευση: Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να επαναστοχεύσετε χρήστες που έχουν επισκεφτεί τον ιστότοπο ή την εφαρμογή σας ή έχουν αλληλεπιδράσει με τα προϊόντα ή το περιεχόμενό σας στο Pinterest και να τους εμφανίζετε διαφημίσεις που ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντα και τις προθέσεις τους. Επιπλέον, χρησιμοποιήστε αυτήν τη δυνατότητα για να δημιουργία διαφημίσεων επαναληπτικού μάρκετινγκ που αυξάνουν τη διατήρηση και την αφοσίωσή σας.
  • Δοκιμάστε και βελτιστοποιήστε τις διαφημίσεις σας: Οι διαφημίσεις Pinterest δεν είναι μια λύση που ταιριάζει σε όλους. Θα πρέπει να τα δοκιμάσετε και να τα βελτιστοποιήσετε για να βρείτε τον καλύτερο συνδυασμό στοιχείων που λειτουργούν για την καμπάνια και το κοινό σας. Επομένως, χρησιμοποιήστε εργαλεία και μετρήσεις που παρέχει το Pinterest, όπως το Διαχειριστής διαφημίσεων Pinterestο Ετικέτα Pinterestο Pinterest Analyticsκαι το Pinterest Conversion Insightsγια τη μέτρηση και την ανάλυση της απόδοσης των διαφημίσεών σας και για τη λήψη αποφάσεων βάσει δεδομένων για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας των διαφημίσεών σας.
Ανάγνωση:  Πώς να χρησιμοποιήσετε την παρακολούθηση επωνυμίας για να δημιουργήσετε την επιχείρησή σας

συμπέρασμα

Διαφημίσεις Pinterest είναι προωθήσεις επί πληρωμή που εμφανίζονται παράλληλα με το οργανικό περιεχόμενο που βλέπουν οι χρήστες. Μοιάζουν και αισθάνονται σαν κανονικές καρφίτσες, αλλά έχουν μια ετικέτα “Προωθούμενη” ή “Χορηγία” και έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπο ή τη σελίδα προορισμού σας. Επομένως, χρησιμοποιήστε τις διαφημίσεις Pinterest για να προβάλετε τα προϊόντα, τις υπηρεσίες ή το περιεχόμενό σας και να εμπνεύσετε τους χρήστες να αναλάβουν δράση.

Ωστόσο, εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με τις διαφημίσεις Pinterest, πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!