Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Δημιουργία εσόδων από YouTube Shorts: Πώς να δημιουργήσετε έσοδα από τα σορτς YouTube και να κερδίσετε χρήματα;

Τα YouTube Shorts είναι βίντεο σύντομης διάρκειας έως και 60 δευτερολέπτων. Αντίθετα με το TikTok, τα Shorts δίνουν πρόσβαση στη μουσική βιβλιοθήκη του YouTube και κερδίζει χρήματα οποιοσδήποτε πληροί τις προϋποθέσεις του YouTube Shorts.

Δημιουργία εσόδων από YouTube Shorts: Πώς να δημιουργήσετε έσοδα από τα σορτς YouTube και να κερδίσετε χρήματα;

Τα YouTube Shorts είναι βίντεο σύντομης μορφής έως και 60 δευτερολέπτων που μπορούν να δημιουργηθούν και να προβληθούν στο YouTube. Μοιάζουν με τα βίντεο TikTok, αλλά έχουν μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα. Αυτό περιλαμβάνει πρόσβαση στη μουσική βιβλιοθήκη του YouTube, ενσωμάτωση με την κύρια πλατφόρμα του YouTube και έκθεση στο μεγάλο και πιστό κοινό του YouTube. Επιπλέον, μπορείτε να κερδίσετε χρήματα χρησιμοποιώντας Δημιουργία εσόδων από YouTube Shorts.

Τα σορτς YouTube είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία για τους δημιουργούς να κερδίσουν χρήματα από το περιεχόμενό τους. Αυτό συμβαίνει επειδή το YouTube έχει εισαγάγει διάφορες επιλογές δημιουργίας εσόδων για Shorts το 2023.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα εξηγήσουμε πώς λειτουργεί η δημιουργία εσόδων από το YouTube Shorts. Επομένως, θα μάθετε ποιοι είναι επιλέξιμοι για αυτό και πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε από αυτό. Επιπλέον, θα μοιραστούμε επίσης μερικές συμβουλές για να βελτιστοποιήσετε το YouTube Short για δημιουργία εσόδων και να αυξήσετε τα έσοδά σας μέσω περισσότερων προβολών στο YouTube.

Πώς λειτουργεί η δημιουργία εσόδων από το YouTube Shorts;

Πώς λειτουργεί η δημιουργία εσόδων από το YouTube Shorts

Η δημιουργία εσόδων από το YouTube Shorts βασίζεται σε δύο κύριες πηγές: την κατανομή εσόδων από διαφημίσεις και την κατανομή εσόδων από συνδρομές YouTube Premium. Επιπλέον, αυτές είναι οι ίδιες πηγές που ισχύουν για βίντεο μεγάλης διάρκειας στο YouTube, αλλά υπάρχουν διαφορετικοί περιορισμοί για τα Shorts.

Ανάγνωση:  Μαζικό μάρκετινγκ κειμένου 101: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Κατανομή εσόδων από διαφημίσεις

Η κατανομή εσόδων από διαφημίσεις είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος δημιουργίας εσόδων από το YouTube Shorts. Αυτό σημαίνει ότι κερδίζετε από τα έσοδα που παράγονται μέσω των διαφημίσεων που εμφανίζονται μεταξύ των βίντεο στη ροή Shorts.

Το ποσό των χρημάτων που μπορείτε να κερδίσετε από την κατανομή εσόδων από διαφημίσεις εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως:

 • Το συνολικό ποσό εσόδων που δημιουργείται από προβολές διαφημίσεων στη ροή Shorts κάθε μήνα
 • Ο αριθμός και η ποιότητα των προβολών που λαμβάνουν τα Short σας στη ροή Shorts κάθε μήνα
 • Το ποσοστό των Short που χρησιμοποιούν μουσική από μουσικούς συνεργάτες του YouTube
 • Το ποσοστό των Short που συμμορφώνονται με τις οδηγίες φιλικού περιεχομένου του YouTube για διαφημιστές

Κριτήρια καταλληλότητας για δημιουργία εσόδων από YouTube Shorts

Για να πληροίτε τα κριτήρια για κατανομή εσόδων από διαφημίσεις, πρέπει να είστε μέλος του Προγράμματος συνεργατών YouTube (YPP), το οποίο είναι το πρόγραμμα του YouTube που επιτρέπει στους δημιουργούς να δημιουργούν έσοδα από το περιεχόμενό τους. Επομένως, για να εγγραφείτε στο YPP, πρέπει να πληροίτε τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • Έχετε περισσότερους από 1.000 συνδρομητές
 • Έχετε περισσότερες από 10 εκατομμύρια δημόσιες προβολές Shorts τις τελευταίες 90 ημέρες ή έχετε περισσότερες από 4.000 δημόσιες ώρες παρακολούθησης για τα βίντεό σας μεγάλης διάρκειας τους τελευταίους 12 μήνες
 • Ακολουθήστε τις πολιτικές δημιουργίας εσόδων του καναλιού του YouTube, τις οδηγίες κοινότητας, τους όρους παροχής υπηρεσιών και τις πολιτικές προγράμματος του Google AdSense
 • Έχετε έναν εγκεκριμένο λογαριασμό Google AdSense συνδεδεμένο με το κανάλι σας στο YouTube

Εάν πληροίτε αυτές τις απαιτήσεις, μπορείτε να κάνετε αίτηση για το YPP και να αποδεχτείτε τη Μονάδα δημιουργίας εσόδων από Shorts. Είναι ένα σύνολο όρων που σας επιτρέπει να κερδίζετε από διαφημίσεις και το YouTube Premium στη ροή Shorts. Επομένως, μόλις γίνετε αποδεκτοί, μπορείτε να αρχίσετε να κερδίζετε χρήματα από τις προβολές Shorts ξεκινώντας από την ημερομηνία αποδοχής.

Κατανομή εσόδων από συνδρομές YouTube Premium

Το YouTube Premium είναι μια συνδρομητική υπηρεσία που προσφέρει προβολή χωρίς διαφημίσεις και εκτός σύνδεσης. Οι συνδρομητές Premium μπορούν να υποστηρίξουν τους δημιουργούς που παρακολουθούν, καθώς το YouTube μοιράζεται ένα μέρος των εσόδων από τις συνδρομές με τους δημιουργούς τους.

Ανάγνωση:  Πώς λειτουργεί το Tiscali Mail

Η κατανομή εσόδων από τις συνδρομές YouTube Premium ισχύει και για τα Shorts. Επομένως, μπορείτε να κερδίσετε χρήματα από τους συνδρομητές YouTube Premium που παρακολουθούν τα Shorts σας στη ροή Shorts. Ωστόσο, το ποσό των χρημάτων που μπορείτε να κερδίσετε από την κατανομή εσόδων από τη συνδρομή YouTube Premium εξαρτάται από τους ακόλουθους παράγοντες:

 • Συνολικό ποσό εσόδων που δημιουργείται από τις συνδρομές YouTube Premium κάθε μήνα
 • Ο αριθμός και η διάρκεια των προβολών που λαμβάνουν τα Short σας από τους συνδρομητές του YouTube Premium κάθε μήνα
 • Το ποσοστό των Short που συμμορφώνονται με τις οδηγίες φιλικού περιεχομένου του YouTube για διαφημιστές

Το YouTube χρησιμοποιεί έναν παρόμοιο τύπο για να υπολογίσει το μερίδιό σας στα έσοδα από τη συνδρομή YouTube Premium από τα Shorts κάθε μήνα:

 1. Συγκεντρώνει όλα τα έσοδα από τις συνδρομές YouTube Premium κάθε μήνα.
 2. Υπολογίζει πόσα από τα έσοδα που σχετίζονται με τα Shorts χρειάζονται για την κάλυψη της άδειας χρήσης μουσικής για κομμάτια που χρησιμοποιούνται στα Shorts. Αυτά τα χρήματα καταβάλλονται απευθείας σε μουσικούς συνεργάτες.
 3. Το YouTube κατανέμει τα υπόλοιπα έσοδα στο Creator Pool, το οποίο είναι το χρηματικό ποσό που είναι διαθέσιμο για κοινή χρήση με τους κατάλληλους δημιουργούς.
 4. Το YouTube διανέμει το Creator Pool στους κατάλληλους δημιουργούς με βάση τον χρόνο παρακολούθησης Shorts από τους συνδρομητές του YouTube Premium.

Πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε από τη δημιουργία εσόδων από το YouTube Shorts;

Πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε από τη δημιουργία εσόδων από το YouTube Shorts

Το ποσό των χρημάτων που μπορείτε να κερδίσετε από τη δημιουργία εσόδων από το YouTube Shorts ποικίλλει ανάλογα με πολλούς παράγοντες, όπως π.χ

 • Ο αριθμός και η ποιότητα των προβολών σας στο Shorts,
 • Τύπος και απόδοση των διαφημίσεων που εμφανίζονται στη ροή Shorts,
 • Το ποσοστό των Short που χρησιμοποιούν μουσική από μουσικούς συνεργάτες του YouTube,
 • Το ποσοστό των Short που ακολουθούν τις οδηγίες καταλληλότητας περιεχομένου του YouTube για διαφημιστές,
 • Ο αριθμός και ο χρόνος παρακολούθησης των συνδρομητών YouTube Premium που παρακολουθούν τα Shorts σας.

Το YouTube δεν αποκαλύπτει τις ακριβείς τιμές ή τους τύπους για τον υπολογισμό των εσόδων από τα Shorts. Επομένως, είναι δύσκολο να υπολογίσετε πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε από τη δημιουργία εσόδων από το YouTube Shorts. Ωστόσο, ορισμένοι έχουν μοιραστεί τα κέρδη τους από τα Shorts στο YouTube και σε άλλες πλατφόρμες. Επιπλέον, βλέπουμε ότι κυμαίνονται από μερικά σεντς έως μερικά δολάρια ανά χίλιες προβολές.

Ανάγνωση:  11 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κάθε συγγραφέας μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Για παράδειγμα, ένας δημιουργός ανέφερε κέρδη 0,01 $ ανά χίλιες προβολές από το Shorts τον Φεβρουάριο του 2023, όταν ξεκίνησε η δημιουργία εσόδων από Shorts. Ένας άλλος δημιουργός ανέφερε κέρδη 0,05 $ ανά χίλιες προβολές από το Shorts τον Μάρτιο του 2023. Ένας τρίτος δημιουργός ανέφερε κέρδη 0,15 $ ανά χίλιες προβολές από το Shorts τον Απρίλιο του 2023.

Συμβουλές και βέλτιστες πρακτικές για τη δημιουργία εσόδων από YouTube Shorts

Συμβουλές και βέλτιστες πρακτικές για τη δημιουργία εσόδων από YouTube Shorts

Για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να κερδίσετε χρήματα από τη δημιουργία εσόδων από το YouTube Shorts, θα πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένες συμβουλές και βέλτιστες πρακτικές, όπως:

1. Δημιουργήστε πρωτότυπα και ελκυστικά σορτς

Χρησιμοποιήστε την κάμερα Shorts ή ανεβάστε κάθετα βίντεο από το τηλέφωνό σας και βεβαιωθείτε ότι τα Shorts σας έχουν διάρκεια μικρότερη από 60 δευτερόλεπτα. Επομένως, χρησιμοποιήστε εντυπωσιακούς τίτλους, μικρογραφίες και hashtag για να κάνετε τα Short σας να ξεχωρίζουν και να προσεγγίζουν περισσότερους θεατές. Πειραματιστείτε με διαφορετικά θέματα, μορφές και στυλ για να βρείτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για το κοινό και τη θέση σας.

2. Χρησιμοποιήστε πρωτότυπη μουσική ή μουσική από τη μουσική βιβλιοθήκη του YouTube

Αποφύγετε τη χρήση μουσικής από πηγές τρίτων ή χωρίς την κατάλληλη άδεια. Αυτό μπορεί να μειώσει τα έσοδά σας ή να οδηγήσει σε αξιώσεις πνευματικών δικαιωμάτων ή προειδοποιήσεις. Επομένως, πρόσβαση Μουσική βιβλιοθήκη του YouTube από την κάμερα Shorts ή από το YouTube Creator Studio. Εδώ, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε χιλιάδες τραγούδια και ηχητικά εφέ που είναι δωρεάν για χρήση και δημιουργία εσόδων.

3. Ακολουθήστε τις Οδηγίες περιεχομένου φιλικό προς τους διαφημιστές του YouTube

Αποφύγετε τη δημιουργία περιεχομένου που είναι ακατάλληλο, προσβλητικό, παραπλανητικό, επιβλαβές ή παράνομο. Αυτό το περιεχόμενο ενδέχεται να μην είναι κατάλληλο για δημιουργία εσόδων ή μπορεί να οδηγήσει σε απενεργοποίηση εσόδων, περιορισμό ηλικίας ή κατάργηση των Shorts σας. Επομένως, μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση δημιουργίας εσόδων των Short στο YouTube Studio. Επιπλέον, μπορείτε να ζητήσετε έλεγχο εάν πιστεύετε ότι τα Short σας έχουν αποκομιστεί εσφαλμένα ή έχουν περιοριστεί.

Ανάγνωση:  Πώς να πουλήσετε μεταχειρισμένα ηλεκτρονικά ηλεκτρονικά σαν επαγγελματίας

4. Αυξήστε το κανάλι και το κοινό σας στο YouTube δημιουργώντας και ανεβάζοντας περιεχόμενο

Τα Shorts μπορούν να σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε νέους θεατές και συνδρομητές. Ωστόσο, τα βίντεο μεγάλης διάρκειας μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια βάση πιστών και αφοσιωμένων θαυμαστών. Επιπλέον, σας επιτρέπει να κερδίζετε περισσότερα έσοδα από άλλες επιλογές δημιουργίας εσόδων, όπως συνδρομές καναλιού, Super Chat, Super Stickers, Super Thanks και εμπορεύματα. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να προωθήσετε τα βίντεό σας Short και μεγάλης διάρκειας για να αυξήσετε τις προβολές και τον χρόνο παρακολούθησης. Επομένως, χρησιμοποιήστε και τις δύο μορφές περιεχομένου για να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο κανάλι YouTube.

5. Παρακολουθήστε και αναλύστε την απόδοση και τα έσοδα των σορτς σας

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο YouTube Analytics από το YouTube Studio ή την εφαρμογή YouTube Studio. Εδώ, μπορείτε να δείτε διάφορες μετρήσεις και αναφορές για τα Shorts σας, όπως προβολές, χρόνο παρακολούθησης, εμφανίσεις, αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων, διατήρηση κοινού, έσοδα και πολλά άλλα. Επομένως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα δεδομένα για να κατανοήσετε την απόδοση των Shorts σας και πώς μπορείτε να τα βελτιώσετε.

συμπέρασμα

Δημιουργία εσόδων από YouTube Shorts είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους δημιουργούς να κερδίσουν χρήματα από το σύντομο περιεχόμενο βίντεο στο YouTube. Η δημιουργία εσόδων από το YouTube Shorts βασίζεται σε δύο κύριες πηγές: την κατανομή εσόδων από διαφημίσεις και την κατανομή εσόδων από συνδρομές YouTube Premium.

Για να πληροίτε τα κριτήρια για δημιουργία εσόδων από το YouTube Shorts, πρέπει να είστε μέλος του Προγράμματος συνεργατών YouTube και να αποδεχτείτε τη Μονάδα δημιουργίας εσόδων από Shorts. Το ποσό των χρημάτων που μπορείτε να κερδίσετε από τη δημιουργία εσόδων από το YouTube Shorts εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.