Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Δείχνει το LinkedIn ποιος είδε το προφίλ σας;

Η δικτύωση έχει να κάνει με τη δυνατότητα σύνδεσης με τους κατάλληλους ανθρώπους και το LinkedIn είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να γίνει αυτό. Αλλά τι γίνεται αν θέλετε να πάτε τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα και να δείτε ποιος σας ελέγχει; Δείχνει το LinkedIn ποιος είδε το προφίλ σας, ώστε να γνωρίζετε εάν κάποιος υπεύθυνος προσλήψεων ή υποψήφιος εργοδότης έχει κατασκοπεύσει; Και το πιο σημαντικό, μπορούν οι άνθρωποι να δουν ποιοι είδαν το προφίλ τους στο LinkedIn; Ναι, και ναι, το LinkedIn που έχει δει τη λειτουργία του προφίλ μου προσφέρει κάποιες πληροφορίες για τις προβολές προφίλ. Λοιπόν, βουτήξτε για να δείτε τις Συχνές Ερωτήσεις μας και λάβετε τη σέσουλα.

Συνήθεις ερωτήσεις για προβολές προφίλ LinkedIn

Το LinkedIn σας λέει ποιος βλέπει το προφίλ σας;

Δεδομένου του γεγονότος ότι το LinkedIn φιλοξενεί αυτήν τη στιγμή απίστευτα 830 εκατομμύρια χρήστες, δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα όλων όσοι βλέπουν το προφίλ σας για να διατηρήσουν το απόρρητο των χρηστών. Αντίθετα, το LinkedIn σάς δείχνει έως και πέντε χρήστες που έχουν δει πρόσφατα το προφίλ σας τις τελευταίες 90 ημέρες. Οι πληροφορίες που εμφανίζονται για τους χρήστες θα διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο της συνδρομής που έχουν.

Έτσι, όχι μόνο το LinkedIn δείχνει ποιος είδε το προφίλ σας, αλλά έχετε πρόσβαση σε ορισμένες από αυτές τις πληροφορίες ακόμη και χωρίς λογαριασμό Premium.

Πώς να δείτε ποιος είδε το προφίλ σας στο LinkedIn

Υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε. Ο πρώτος και ευκολότερος τρόπος για να δείτε ποιοι ήταν παρόντες στη σελίδα σας είναι να μεταβείτε στην αρχική σελίδα του LinkedIn και να πατήσετε την ενότητα “Ποιος είδε το προφίλ σας” που βρίσκεται στην αριστερή ράγα κάτω από την εικόνα του προφίλ σας.

Πίνακας περιεχομένων

Το δεύτερο είναι να μεταβείτε στην καρτέλα ειδοποιήσεων και να αναζητήσετε την ειδοποίηση που λέει ότι κάποιος έχει δει το προφίλ σας. Όποιον τρόπο κι αν επιλέξετε, θα οδηγηθείτε να δείτε μια λίστα με τα άτομα που έχουν ελέγξει τη σελίδα σας τους τελευταίους τρεις μήνες (90 ημέρες).

Μπορείτε να δείτε ποιοι είδαν το προφίλ σας στο LinkedIn εάν χρησιμοποιούν την Ιδιωτική λειτουργία;

Εάν ένας χρήστης έχει ρυθμίσει το προφίλ του στην Ιδιωτική λειτουργία του LinkedIn, το κοινωνικό δίκτυο δεν θα κοινοποιήσει καμία πληροφορία ταυτοποίησης σχετικά με αυτόν. Αντίθετα, στην ενότητα “Ποιος είδε το προφίλ σας” στη σελίδα σας, θα δείτε μόνο ότι ο “Χρήστης του LinkedIn” επισκέφτηκε το προφίλ σας, αλλά όχι το όνομά του, τον τίτλο ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

Η μοναδική εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι αν είστε και οι δύο πρώτου βαθμού συνδέσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, το κοινωνικό δίκτυο θα σας δείξει τα πάντα για αυτό το άτομο όταν βλέπει το προφίλ σας στο LinkedIn.

Σας ενημερώνει το LinkedIn ποιος είδε το προφίλ σας εάν έχετε λογαριασμό Premium;

Οι κάτοχοι λογαριασμών LinkedIn Premium έχουν ορισμένα πλεονεκτήματα όσον αφορά την παρακολούθηση των προβολών του προφίλ τους. Εκτός από τη δυνατότητα να δουν μια λίστα με όλα τα άτομα που έχουν επισκεφτεί το προφίλ τους τις τελευταίες 90 ημέρες και ένα ποσοστό αύξησης ή μείωσης των εβδομαδιαίων προβολών, χάρη στη λειτουργία “Πληροφορίες θεατών” θα τους παρέχονται επίσης λεπτομέρειες όπως:

  • Πού εργάζονται αυτοί οι θεατές και ποιος είναι ο τίτλος εργασίας τους.
  • Σε ποιες ομάδες LinkedIn ανήκουν και πώς βρήκαν το προφίλ σας, μέσω “Αρχικής σελίδας”, “Μηνύματα” ή χρησιμοποιώντας μια συγκεκριμένη αναζήτηση.
  • Ένα γράφημα με εβδομαδιαίες τάσεις θεατών.
  • Μια επιλογή για να επικοινωνήσετε μαζί τους στέλνοντας LinkedIn InMails ή άμεσο μήνυμα.
Ανάγνωση:  Πώς να εκχωρήσετε στοιχεία Εισερχομένων στα μέλη της ομάδας σας

Πληροφορίες όπως αυτή μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμες για να κατανοήσετε ποιος ενδιαφέρεται για το προφίλ σας και γιατί. Ίσως κάποιος από την εταιρεία-στόχο σας να σας ελέγχει ή ίσως κάποιος υπεύθυνος προσλήψεων να δείχνει ενδιαφέρον. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να το γνωρίζουμε.

Μάθετε περισσότερα: Σας βρήκα μέσω του προφίλ LinkedIn: Τι σημαίνει και πώς να το χρησιμοποιήσετε;

Μπορούν οι άνθρωποι να δουν πότε βλέπετε το προφίλ τους στο LinkedIn;

Εάν βλέπετε το προφίλ κάποιου στο LinkedIn, ο χρήστης δεν θα το μάθει αμέσως. Έτσι, για παράδειγμα, εάν ελέγχετε τη σελίδα κάποιου και ο χρήστης είναι συνδεδεμένος ταυτόχρονα, δεν θα το γνωρίζει. Αντίθετα, το LinkedIn θα τους ενημερώσει την επόμενη φορά που θα συνδεθούν στον λογαριασμό τους ότι κάποιος είχε δει το προφίλ τους και θα τους ενημερώσει πότε ακριβώς συνέβη αυτό. Στην πραγματικότητα, πιθανότατα θα τους πει πώς συναντήσατε το προφίλ τους στο LinkedIn.

Το LinkedIn ειδοποιεί όταν προβάλλετε ένα προφίλ άλλου χρήστη;

Ναι, όταν προβληθεί το προφίλ ενός χρήστη θα ενημερωθεί. Δίπλα στην ενότητα “Ποιος είδε το προφίλ σας”, θα εμφανιστεί ένας αριθμός και όταν αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν θα βρείτε μια λίστα με τους χρήστες που το έχουν επισκεφτεί. Κάτω από κάθε όνομα, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα σας ενημερώνει πόσες περίπου ημέρες συνέβη. Το LinkedIn θα στείλει επίσης μια ειδοποίηση στον χρήστη εάν κάποιος έχει δει το προφίλ του περισσότερες από μία φορές σε μια κυλιόμενη περίοδο 90 ημερών.

Εάν θέλετε να παραμείνετε ανώνυμοι όταν κοιτάζετε άλλα μέλη, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ιδιωτική λειτουργία. Με αυτόν τον τρόπο οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να πουν ότι ελέγχατε το προφίλ τους. Ωστόσο, δεδομένου ότι πρόκειται για μια πλατφόρμα δικτύωσης που έχει δημιουργηθεί για να βοηθά τους επαγγελματίες να συνδέονται μεταξύ τους, είναι γενικά καλύτερο να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς σχετικά με το ενδιαφέρον σας για κάποιον, ειδικά εάν είστε υπεύθυνος προσλήψεων που έχει εγγραφεί στο πρόγραμμα LinkedIn Recruiter.

Δείχνει το LinkedIn ποιος είδε το προφίλ σας χωρίς λογαριασμό;

Η γρήγορη απάντηση είναι όχι, εάν κάποιος που δεν έχει λογαριασμό LinkedIn έχει δει το προφίλ σας, δεν θα μπορείτε να το δείτε στην ενότητα “Ποιος είδε το προφίλ σας”.

Ανάγνωση:  Βέλτιστες πρακτικές μέσων κοινωνικής δικτύωσης για το 2024: Ace our Marketing trategy

Ωστόσο, δεν χάθηκαν όλα! Τα αναλυτικά στοιχεία του LinkedIn θα εξακολουθούν να το υπολογίζουν ως προβολή και θα μπορείτε να το βλέπετε στις εβδομαδιαίες τάσεις των θεατών σας.

Αυτό είναι καλό να το έχετε υπόψη σας, διότι σημαίνει ότι κάποιος με τον οποίο έχετε μοιραστεί τη διεύθυνση URL του LinkedIn, μέσω του βιογραφικού σας, για παράδειγμα, όταν υποβάλατε αίτηση για μια θέση εργασίας, έκανε κλικ σε αυτό για να προσπαθήσει να μάθει περισσότερα για εσάς. Ή ίσως κάποιος επισκέφτηκε τον ιστότοπό σας και κάνοντας κλικ στο σήμα του LinkedIn στάλθηκε απευθείας στη σελίδα σας.

Τι βλέπετε όταν βλέπετε το προφίλ κάποιου άλλου στο LinkedIn;

Όταν επισκέπτεστε το προφίλ κάποιου άλλου, το LinkedIn σάς δείχνει τις ίδιες πληροφορίες που θα έβλεπε συνήθως όταν κοιτούσε τη δική του σελίδα. Έτσι, εάν το προφίλ τους είναι δημόσιο, θα μπορείτε να δείτε τα πάντα, από όνομα και επίθετο και φωτογραφία προφίλ στο LinkedIn, μέχρι θέση εργασίας και εκπαίδευση. Εάν, ωστόσο, το προφίλ τους έχει οριστεί ως ιδιωτικό, θα μπορείτε να δείτε μόνο πολύ βασικές πληροφορίες, όπως το όνομα και τον τίτλο εργασίας τους.

Γιατί το LinkedIn δείχνει ποιος είδε το προφίλ σας;

Η αποστολή του LinkedIn είναι να «συνδέσει τους επαγγελματίες του κόσμου για να τους κάνει πιο παραγωγικούς και επιτυχημένους». Επομένως, είναι λογικό ότι μία από τις δυνατότητες που προσφέρουν είναι η δυνατότητα να δείτε ποιος έχει δει το προφίλ σας.

Αυτή η δυνατότητα είναι η ουσία της δικτύωσης, καθώς βοηθά τους χρήστες να κατανοήσουν ποιες από τις συνδέσεις τους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για αυτές. Αλλά τους επιτρέπει επίσης να ερευνούν άλλους χρήστες του LinkedIn με τους οποίους δεν συνδέονται. Για παράδειγμα, εάν κάποιος συναντήσει κατά λάθος το προφίλ σας στο LinkedIn, είναι πολύ πιθανό να έχει δει ένα από τα άρθρα σας ή να έχει προταθεί στη σελίδα σας από το LinkedIn. Ή ίσως το προφίλ σας συμπεριλήφθηκε σε μια αναζήτηση στον ιστότοπο. Όποια και αν είναι η περίπτωση, γνωρίζοντας πώς οι θεατές ή οι πιθανές συνδέσεις σας βρήκαν το προφίλ σας, θα είστε σε θέση να προσαρμόσετε καλύτερα το περιεχόμενό σας για να προσελκύσετε το κοινό-στόχο σας. Δεν είναι περίεργο, το 62% των επαγγελματιών ισχυρίζεται ότι το LinkedIn τους βοήθησε να δημιουργήσουν διπλάσιο αριθμό πελατών από το επόμενο κανάλι κοινωνικής δικτύωσης.

Ανάγνωση:  Systeme.io Review : All-in-One Platform Marketing for Entrepreneurs

Υπάρχει τρόπος να ελέγχετε τι μπορούν να βλέπουν οι άνθρωποι εάν προβάλετε το προφίλ τους στο LinkedIn;

Σίγουρα υπάρχει, η πλατφόρμα προσφέρει τρεις επιλογές στους χρήστες για να ελέγχουν τι μπορούν να δουν οι χρήστες στις προβολές του προφίλ τους στο LinkedIn. Μπορείτε είτε να επιλέξετε να μοιραστείτε όλα τα στοιχεία σας, συμπεριλαμβανομένων του ονόματος, της επικεφαλίδας, της τοποθεσίας και του κλάδου, είτε μπορείτε να επιλέξετε το ημι-ιδιωτικό προφίλ και να μοιραστείτε πληροφορίες όπως τίτλος εργασίας, εταιρεία, σχολείο και κλάδος. Με αυτήν τη λειτουργία, προστατεύεστε μερικώς και ενδέχεται να εμφανίζεστε μόνο ως “Ειδικός Μάρκετινγκ στο XYZ” στην ενότητα “Ποιος είδε το προφίλ σας”. Και φυσικά, η τρίτη επιλογή είναι αυτή που έχουμε ήδη αναφέρει περισσότερες από μία φορές—την ιδιωτική λειτουργία LinkedIn που θα σας δείχνει μόνο ως “Μέλος LinkedIn” και τίποτα περισσότερο.

Εάν θέλετε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου του LinkedIn, μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις & Απόρρητο”, κάντε κλικ στο εικονίδιο “Ορατότητα” δίπλα στο όνομά σας και, στη συνέχεια, αλλάξτε τις ρυθμίσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας στην ενότητα “Ορατότητα του προφίλ και του δικτύου σας”.

Το Takeaway

Η επιλογή να δείτε ποιος έχει δει το προφίλ σας, ειδικά σε μια πλατφόρμα δικτύωσης όπως το LinkedIn μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ερευνήσετε άλλους χρήστες, να κατανοήσετε ποιες από τις συνδέσεις σας ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για εσάς και επίσης να προσαρμόσετε το περιεχόμενό σας για να προσελκύσετε τον στόχο σας ακροατήριο. Το LinkedIn έχει να κάνει με το χτίσιμο επαγγελματικών σχέσεων και αυτό το χαρακτηριστικό είναι η ουσία του. Ελπίζουμε αυτή η λίστα με τις συχνές ερωτήσεις να σας βοήθησε να κατανοήσετε ότι το LinkedIn δείχνει ποιος είδε το προφίλ σας, μόνο με ορισμένους περιορισμούς και προϋποθέσεις.