Κάθε τόσο ένα άτομο πρέπει να προχωρήσει από την τρέχουσα δουλειά του και να αποχαιρετήσει τον εργοδότη του. Αυτή μπορεί να είναι μια δύσκολη και συναισθηματική περίοδος, ειδικά αν σας αρέσουν οι συνάδελφοί σας ή να είναι αφορμή για γιορτή αν πηγαίνετε σε πιο πράσινα λιβάδια.
Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να παραιτηθείτε αυτοπροσώπως, αλλά αν αυτό δεν είναι μια επιλογή για κάποιο λόγο, το επόμενο καλύτερο πράγμα είναι να στείλετε ένα email παραίτησης. Για να διασφαλίσετε ότι ο διευθυντής σας αναγνωρίζει αμέσως τη σοβαρότητα του email σας, είναι σημαντικό να είστε σαφείς και συνοπτικοί όταν δημιουργείτε τη γραμμή θέματος του email παραίτησής σας. Αλλά πώς να το κάνουμε με μια φράση; Είναι η γραμμή θέματος κατάλληλη για ένα email χωρισμού; Διαβάστε παρακάτω για συμβουλές σχετικά με το τι πρέπει να συμπεριλάβετε και τι όχι.
Γραμμές θέματος email παραίτησης: Πρέπει και δεν πρέπει
Ανεξάρτητα από τους λόγους του χωρισμού, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι είναι επίσης μια επιχειρηματική συναλλαγή, και ακόμη κι αν το κάνετε μέσω email, θα πρέπει να διατηρείται όσο το δυνατόν πιο επίσημο. Η ειδοποίησή σας για παραίτηση ξεκινά μια ολόκληρη σειρά πρωτοκόλλων, τα οποία θα πρέπει ιδανικά να τελειώνουν με την αποχώρηση από την εταιρεία σας με τους καλύτερους δυνατούς όρους, με τον τελευταίο μισθό ή/και πακέτο απολύσεων.
Ποιο είναι το καλό θέμα για ένα email παραίτησης;
Ακολουθούν ορισμένες αποδεκτές επιλογές γραμμής θέματος email παραίτησης για να ανακοινώσετε επίσημα την παραίτησή σας στον εργοδότη σας:
- Παραίτηση (το όνομά σας)
- (Το όνομά σας) Παραίτηση
- Πρόθεση διαζυγίου (το όνομά σας)
- Ανακοίνωση παραίτησης (το όνομά σας)
- Επίκειται παραίτηση (το όνομά σας)
- Ανακοίνωση παραίτησης (το όνομά σας)
- Ανακοίνωση παραίτησης (το όνομά σας)
- Επιστολή παραίτησης (το όνομά σας)
- Η παραίτηση ισχύει άμεσα (το όνομά σας)
- (Το όνομά σας) Επίσημη ανακοίνωση παραίτησης
- Άμεση παραίτηση (το όνομά σας)
- Προσφέρω μια διαφορά
Εάν πιστεύετε ότι είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε την ημερομηνία του προγραμματισμένου χωρισμού σας ή να γράψετε το θέμα του email παραίτησής σας δύο εβδομάδων, ακολουθούν ορισμένοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το επισημοποιήσετε:
- Χωρισμός από (το όνομά σας) – (προγραμματισμένη ημερομηνία)
- Με προειδοποίηση δύο εβδομάδων (το όνομά σας)
- Παραίτηση (προγραμματισμένη ημερομηνία)
- Πραγματική παραίτηση – (προγραμματισμένη ημερομηνία)
- Η παραίτηση θα τεθεί σε ισχύ (προγραμματισμένη ημερομηνία)
- Πρόθεση διαζυγίου (το όνομά σας) – (προγραμματισμένη ημερομηνία)
- Παραίτηση (προγραμματισμένη ημερομηνία). Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί σας
- Διαφορετικό (προγραμματισμένη ημερομηνία)
- Αφήστε την ανάρτησή μου (επίσημη κατάσταση) να ισχύει για (προγραμματισμένη ημερομηνία)
Ό,τι κι αν επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι είναι σύντομο και ακριβές, ώστε ο εργοδότης σας να γνωρίζει τι αφορά το email. Με αυτόν τον τρόπο γνωρίζουν ότι φεύγετε και μπορούν να αρχίσουν να επεξεργάζονται τα έγγραφα.
Τι ΔΕΝ είναι καλό θέμα για ένα email παραίτησης;
Το διαζύγιο είναι μια μεγάλη απόφαση και δεν πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Ανεξάρτητα από τους λόγους της αποχώρησης, δεν πρέπει ποτέ να εκτονώνετε τις απογοητεύσεις σας στο θέμα του email παραίτησής σας. Να θυμάστε ότι όλη η γραφειοκρατία σας, από την αρχική αίτηση εργασίας μέχρι το email παραίτησης, είναι διαθέσιμη ως μόνιμο αρχείο στο τμήμα HR της εταιρείας σας ή σε οποιοδήποτε σύστημα ανθρώπινου δυναμικού, επομένως είναι καλό να το διατηρείτε επαγγελματικό, θετικό και ευγενικό.
Για το σκοπό αυτό, δεν είναι καλή ιδέα να συμπεριλάβετε στο email το «Καταχωρώ» ή «Τελείωσα» ως θέμα παραίτησης. Ο εργοδότης σας μπορεί να θεωρήσει ότι αυτό είναι ασέβεια και μπορεί να βλάψει τις πιθανότητές σας να λάβετε μια καλή αναφορά από αυτόν. Ακολουθούν ορισμένα άλλα ακατάλληλα παραδείγματα γραμμής θέματος επιστολής παραίτησης:
- Λήξη
- Δεν αντέχω άλλο αυτό το χάλι
- Το αφεντικό είναι ψυχοπαθής
- εξαφανίζομαι
- Ο χρόνος προχωρά
- Αναζήτηση εργασίας
Όπως με κάθε επαγγελματική επικοινωνία, να θυμάστε πάντα να ευχαριστείτε τον εργοδότη σας για την ευκαιρία να εργαστείτε για αυτόν στο τέλος του email σας.
Πώς να ονομάσετε ένα email παραίτησης στους συναδέλφους σας;
Η ομάδα σας είναι ένα σημαντικό μέρος της επαγγελματικής σας ζωής και ίσως θέλετε να την αποχαιρετήσετε αυτοπροσώπως. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό ή αν είστε μεταξύ του αυξανόμενου ποσοστού των απομακρυσμένων εργαζομένων, πρέπει να στείλετε ένα email παραίτησης. Όποια επιλογή κι αν επιλέξετε, ακολουθούν ορισμένες κατάλληλες γραμμές θέματος email παραίτησης για την ομάδα σας:
- Αντίο (το όνομά σου)
- Σχετικά με την τελευταία μέρα εργασίας μου (προγραμματισμένη ημερομηνία)
- Ήταν προνόμιο να συνεργαστώ μαζί σας
- Σας ευχαριστώ και αντίο (το όνομά σας)
- Φεύγοντας από την εταιρεία
- Αποχαιρετισμός
- Σας ευχαριστούμε για την ευκαιρία να γίνω μέλος της ομάδας σας
Εάν εργάζεστε με την ομάδα σας για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχετε αναπτύξει στενές σχέσεις, μπορεί να θέλετε να είστε πιο προσωπικοί. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πιο περιστασιακή γραμμή θέματος email διαχωρισμού, όπως:
- Αποσύνδεση!
- Τα λέμε ξανά πολύ σύντομα!
- Όταν αποχαιρετιστήκαμε, ευχαριστώ!
- Η αποχαιρετιστήρια μέρα μου.
Δεδομένου ότι οι παραπομπές εργαζομένων σας κάνουν πιο πιθανό να προσληφθείτε, είναι προς το συμφέρον σας να αποχωρήσετε από την εταιρεία με τους καλύτερους δυνατούς όρους με όλους. Ποτέ δεν ξέρεις, κάποια στιγμή στην καριέρα σου μπορεί να χρειαστείς μια αναφορά από έναν πρώην συνάδελφο. Το να τους ευχαριστήσεις μπορεί να βοηθήσει πολύ.
Τελικές συμβουλές για το τι να γράψετε στη γραμμή θέματος ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρισμού
Ανεξάρτητα από τη γραμμή θέματος που θα επιλέξετε για το διαχωριστικό email σας, φροντίστε να είστε επαγγελματίας και στο σημείο. Επίσης, εάν στέλνετε email σε πολλά άτομα, φροντίστε να το κάνετε αναλόγως και διορθώστε το κείμενό σας για ορθογραφία και γραμματική όταν τελειώσετε. Και τέλος, ευχαριστήστε τον εργοδότη σας για την ευκαιρία να συνεργαστείτε μαζί του και για την πολύτιμη εμπειρία που αποκτήσατε.