Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Για ιατρικούς σχεδιαστές: Συμβουλές συγκόλλησης, κοπής και σήμανσης με λέιζερ που πρέπει να γνωρίζετε

Για ιατρικούς σχεδιαστές: Συμβουλές συγκόλλησης, κοπής και σήμανσης με λέιζερ που πρέπει να γνωρίζετε

Οι ιατρικοί σχεδιαστές έχουν πολλές ευκαιρίες όταν αξιοποιούν τη δύναμη της τεχνολογίας συγκόλλησης με λέιζερ για να δημιουργήσουν διακριτικές και καινοτόμες συσκευές και εργαλεία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Ορισμένα κράματα και μέταλλα είναι αδύνατο να συγκολληθούν χρησιμοποιώντας άλλες μεθόδους συγκόλλησης για τη δημιουργία χειρουργικών ή οδοντιατρικών εργαλείων που απαιτούν υψηλή ακρίβεια. Έτσι, η συγκόλληση με λέιζερ έχει βοηθήσει στην εξερεύνηση νέων κραμάτων και μετάλλων με ακριβή κοπή για την παροχή βέλτιστης ένωσης των εξαρτημάτων της ιατρικής συσκευής.

Ο τομέας της υγείας απαιτεί βελτιώσεις, με αποτέλεσμα την καινοτομία νέων ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Οι κατασκευαστές και οι σχεδιαστές αναζητούν νέους τρόπους χρήσης υλικών για να επιτύχουν μικρότερες μορφές και να επιταχύνουν την παράδοση διαφόρων ιατρικών εξαρτημάτων.

Αυτό το άρθρο θα εξηγήσει πολλές συμβουλές μηχανικής κατεργασίας που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ιατροί σχεδιαστές για να δημιουργήσουν ανατρεπτικές ιδέες.

Ανθεκτικές σημάνσεις

Η συγκόλληση με λέιζερ χρησιμοποιεί ένα μικρό μέρος του υλικού για τη δημιουργία ανθεκτικών σημάνσεων σε σύγκριση με την μεταξοτυπία. Αυτό την καθιστά εύκολη και κατανοητή έννοια ιατρική συγκόλληση κατά τον προσδιορισμό σημαδιών που είναι καθοριστικής σημασίας στα πρωτόκολλα. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά για μακροχρόνια εμφυτεύματα, επαναχρησιμοποιούμενες συσκευές, όργανα ή εργαλεία.

Ανάγνωση:  15 Κορυφαία Καλύτερα Συστήματα Κρατήσεων Αίθουσας Συνεδριάσεων για Κράτηση Αίθουσας Συνεδριάσεων 2024

Χωρίς ροή και χρωστική ουσία

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ροή για τη συγκόλληση δύο υλικών. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερος κίνδυνος κατά την εισαγωγή ενός νέου υλικού. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να διακινδυνεύσετε να προσθέσετε ένα υλικό σε ένα βιοεμφύτευμα χωρίς να βλάψετε. Επιπλέον, τα σημάδια λέιζερ δεν χρειάζονται τη χρήση χρωστικής.

Επομένως, υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες μόλυνσης.

Ακριβής έλεγχος θερμοκρασίας

Το καλό με τη συγκόλληση με λέιζερ είναι ότι η έξοδός της είναι ελεγχόμενη, καθιστώντας την πλεονεκτική για τη συγκόλληση, τη σήμανση και την κοπή ευαίσθητων εξαρτημάτων. Επιπλέον, η θερμότητα που παράγεται από τη δέσμη παραμένει σε ένα μέρος που ονομάζεται HAZ, ή επηρεασμένη ζώνη θερμότητας.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να καταστραφούν οι παρακείμενες περιοχές. Η προγραμματιζόμενη και ακριβής ισχύς εξόδου του δίνει έλεγχο στο βάθος της δέσμης στο υλικό, γνωστό και ως διάσταση z.

Υψηλή επαναληψιμότητα

Το κλειδί για τη δημιουργία ποιοτικών ιατροτεχνολογικών προϊόντων είναι η ικανότητα να βγάζεις μηχανές πάντα στην ίδια διάσταση. Λόγω της υψηλής ελεγχόμενης ισχύος τους στη θέση και τη θερμοκρασία, η συγκόλληση με λέιζερ παρέχει υψηλή επαναληψιμότητα.

Ακριβής έλεγχος Xy

Όπως αναφέρθηκε, είναι εύκολο να ελέγξετε τη θέση της δοκού λόγω της ακρίβειάς της. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία ιατρικών συσκευών όπου απαιτείται ανοχή σε μια μικρή περιοχή. Ο έλεγχος XY είναι ζωτικής σημασίας καθώς οι συσκευές γίνονται μικρότερες και τα περιγράμματα και τα σχήματα γίνονται πιο περίπλοκα.

Ανάγνωση:  Αυξήστε την αθλητική απόδοση με τα συμπληρώματα της επωνυμίας σας

Γρήγορη ανατροπή

Η δυνατότητα ελέγχου της θερμοκρασίας, της θέσης και του προγραμματισμού, ακόμη και σε νέα και περίπλοκα σχέδια, παρέχει ταχύτερες ανατροπές. Αυτό το καθιστά βολικό για εταιρείες όπως Micro Weld, Inc. και άλλους ιατρικούς καινοτόμους για να αναπτύξουν πρωτότυπα και να επωφεληθούν από τις μικρότερες ευκαιρίες της αγοράς.

Ιατρική συγκόλληση – Βασικά συμπεράσματα

Το κλειδί για την κατασκευή ποιοτικών ιατρικών συσκευών είναι να ληφθεί υπόψη το επίπεδο αξίας που φέρνει στο τραπέζι ένας πάροχος υπηρεσιών λέιζερ πριν από την εξωτερική ανάθεση. Ελέγξτε εάν έχουν αποδεδειγμένο ιστορικό αποδεδειγμένης επιτυχίας στην υγειονομική περίθαλψη.

Ο πάροχος υπηρεσιών λέιζερ που αναθέτετε σε τρίτους θα πρέπει επίσης να αποδείξει τη δέσμευσή του στην ενημέρωση της τεχνολογίας. Το να συμβαδίζεις με τις τεχνολογικές εξελίξεις στην τεχνολογία λέιζερ δεν είναι εύκολο, αλλά ένας καλός πάροχος υπηρεσιών θα πρέπει να επαληθεύει ότι είναι πρόθυμος να συνεχίσει να προσαρμόζεται στις αλλαγές.