Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Γιατί το χειριστήριο PS5 αναβοσβήνει μπλε; Γρήγορο φτιάξιμο

 Γιατί το χειριστήριο PS5 αναβοσβήνει μπλε; Γρήγορο φτιάξιμο

Το ασύρματο χειριστήριο PS5 Dualsense διαθέτει εξαιρετικές δυνατότητες για να κάνετε την εμπειρία παιχνιδιού σας με επανατοποθετήσιμα κουμπιά, ρυθμιζόμενες σκανδάλες και μοχλούς, εναλλάξιμα κουμπιά πίσω και καλύμματα ραβδιών και πολλά άλλα.

Το χειριστήριο PS5 αναβοσβήνει με μπλε φως και δεν μπορεί να συνδεθεί, είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παίκτες με το χειριστήριο PS5, αυτό μπορεί να συμβεί στη μέση του παιχνιδιού χωρίς πόντους αποθήκευσης.

Αυτό το άρθρο περιγράφει τις αιτίες που αναβοσβήνει το μπλε φως του ελεγκτή PS5 και επτά επιδιορθώσεις που θα σας βοηθήσουν να επιλύσετε το πρόβλημα.

Ακολουθούν μερικές πιθανές αιτίες του προβλήματος με το μπλε φως που αναβοσβήνει στο χειριστήριο PS5:

 • Η συσκευή δεν είναι συμβατή.
 • Χρησιμοποιώντας μια παλιά έκδοση του λογισμικού συστήματος PS5.
 • Κατεστραμμένο καλώδιο.

Διαβάστε επίσης: Γιατί το PS5 μου καθυστερεί; 7 Διορθώσεις

Ακολουθούν επτά επιδιορθώσεις που θα σας βοηθήσουν να επιλύσετε το πρόβλημα με το μπλε φως που αναβοσβήνει στο χειριστήριο PS5:

Ανάγνωση:  Πώς να διορθώσετε την εφαρμογή Funko που δεν λειτουργεί το 2024

Επανεκκινήστε την κονσόλα

Η επανεκκίνηση της κονσόλας θα λύσει το πρόβλημα εάν προκαλείται από κάποια συνήθη τεχνικά ζητήματα, καθώς θα επαναφέρει τα πάντα όταν κάνετε επανεκκίνηση της κονσόλας. Για να επανεκκινήσετε την κονσόλα, πατήστε το κουμπί λειτουργίας μέχρι να ακουστεί δύο φορές ο ήχος και, στη συνέχεια, πατήστε ξανά το κουμπί λειτουργίας για να την εκκινήσετε ξανά.

Τα 10 επερχόμενα παιχνίδια PlayStation 4 που πρέπει να δείτε

Σκληρή επαναφορά της κονσόλας

Αυτό το βήμα είναι παρόμοιο με την επανεκκίνηση της κονσόλας, αλλά είναι ελαφρώς διαφορετικό και αποτελεσματικό στη διόρθωση των τεχνικών σφαλμάτων, οπότε αν η παραπάνω μέθοδος δεν λειτούργησε για εσάς, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν τη μέθοδο. Για σκληρή επαναφορά ή τροφοδοσία της κονσόλας PS5, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας στην κονσόλα μέχρι να σταματήσει να αναβοσβήνει η ενδεικτική λυχνία λειτουργίας.
 • Αφαιρέστε το καλώδιο τροφοδοσίας από την πρίζα.
 • Περιμένετε τουλάχιστον 30-60 δευτερόλεπτα.
 • Συνδέστε ξανά το καλώδιο τροφοδοσίας και ενεργοποιήστε ξανά την κονσόλα.

Επαναφέρετε τον ελεγκτή

Η επαναφορά του χειριστηρίου μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα με το μπλε φως που αναβοσβήνει στο χειριστήριο και είναι καλή μέθοδος εάν αυτό το πρόβλημα παρουσιάστηκε ενώ παίζατε το παιχνίδι και δεν θέλετε να χάσετε την πρόοδό σας στο παιχνίδι επανεκκινώντας την κονσόλα. Για να επαναφέρετε τον ελεγκτή ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Το κουμπί επαναφοράς βρίσκεται στο πίσω μέρος του ελεγκτή.
 • Τοποθετήστε ένα συνδετήρα ή έναν εξαγωγέα sim στην τρύπα.
 • Πατήστε και κρατήστε το για 5-7 δευτερόλεπτα για να επαναφέρετε το χειριστήριό σας.
Ανάγνωση:  Τα Airpods δεν συνδέονται με Macbook: Γρήγορη επιδιόρθωση
Είναι πραγματικό πράγμα ο εθισμός στα βιντεοπαιχνίδια; Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας;

Ενημερώστε το λογισμικό συστήματος PS5

Είναι πιθανό να χρησιμοποιείτε την παλιά έκδοση του λογισμικού συστήματος PS5 και αυτό να προκαλεί το πρόβλημα με το μπλε φως που αναβοσβήνει στο χειριστήριο.

Υπάρχουν δύο τρόποι ενημέρωσης του λογισμικού συστήματος PS5:

Μέθοδος 1

Μπορείτε να ενημερώσετε το λογισμικό συστήματος χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις συστήματος και το Διαδίκτυο. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μάθετε πώς μπορείτε να ελέγξετε και να ενημερώσετε μέσω των ρυθμίσεων:

 • Κάνε κλικ στο Ρυθμίσεις εικονίδιο στην αρχική οθόνη.
 • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Σύστημα > Λογισμικό συστήματος > Ενημέρωση και ρυθμίσεις λογισμικού συστήματος > Ενημέρωση λογισμικού συστήματος > Ενημέρωση μέσω διαδικτύου.
 • Κάντε κλικ Εκσυγχρονίζω και μετά Εντάξει για να ενημερώσετε την κονσόλα PS5 σας.

Μέθοδος 2

Μπορείτε επίσης να ενημερώσετε το λογισμικό συστήματος με μη αυτόματο τρόπο με μια μονάδα USB. Θα χρειαστείτε έναν υπολογιστή, μια σύνδεση στο διαδίκτυο και μια μονάδα USB 32 FAT με τουλάχιστον 460 MB χώρου.

 • Στον υπολογιστή σας συνδέστε τη μονάδα USB FAT 32 και δημιουργήστε έναν φάκελο με το όνομα PS5 στη μονάδα USB.
 • Δημιουργήστε έναν άλλο φάκελο με όνομα ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΩ στο φάκελο PS5.
 • Επισκέψου το Σελίδα ενημέρωσης λογισμικού συστήματος PS5 και μετά επιλέξτε το Ενημέρωση λογισμικού συστήματος Ενότητα.
 • Κατεβάστε το αρχείο ενημέρωσης και αποθηκεύστε το στο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΩ ντοσιέ.
 • Αποθηκεύστε το αρχείο ως PS5UPDATE.PUP.
 • Συνδέστε τη μονάδα USB που περιέχει το αρχείο στην κονσόλα PS5.
 • Ξεκινήστε την κονσόλα PS5 σε ασφαλή λειτουργία και επιλέξτε Ενημέρωση λογισμικού συστήματος> Ενημέρωση από συσκευή αποθήκευσης USB> OK.

Απενεργοποιήστε τις κοντινές συσκευές Bluetooth

Αυτή η μέθοδος θα σας βοηθήσει μόνο εάν προσπαθείτε να συνδέσετε το χειριστήριο με το χειριστήριό σας μέσω Bluetooth, απενεργοποιήστε το Bluetooth συσκευών όπως τηλεόραση, ηχείο και άλλες συσκευές κοντά στην κονσόλα και το χειριστήριο, καθώς τα σήματα από αυτές τις συσκευές ενδέχεται να επηρεάσουν τη συνδεσιμότητα μεταξύ της κονσόλας και ο ελεγκτής.

Ανάγνωση:  Η απεγκατάσταση των παιχνιδιών Steam διαγράφει τα αποθηκευμένα;
7 λόγοι για τους οποίους το gaming PC είναι καλύτερο από το gaming κονσόλας

Χρησιμοποιήστε ένα διαφορετικό καλώδιο για να συνδέσετε το χειριστήριο στην κονσόλα

Είναι πιθανό το καλώδιο που χρησιμοποιείτε για να συνδέσετε το χειριστήριό σας στην κονσόλα να έχει καταστραφεί, επομένως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα νέο καλώδιο για να συνδέσετε το χειριστήριό σας στην κονσόλα.

Αλλάξτε το δίκτυο WIFI

Ορισμένοι από τους χρήστες που αντιμετώπισαν αυτό το ζήτημα παρατήρησαν ότι αυτό το ζήτημα ξεκίνησε όταν άλλαξαν το δίκτυο WIFI και όταν το επέστρεψαν στο παλιό τους δίκτυο WIFI, το πρόβλημα επιλύθηκε. Επομένως, εάν αλλάξατε πρόσφατα το δίκτυο WIFI, μπορείτε να δοκιμάσετε να το επαναφέρετε στο παλιό σας δίκτυο WIFI για να επιλύσετε το πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης: Πώς να διορθώσετε τη μητρική πλακέτα τύπου C που συνεχίζει να αποσυνδέεται;