Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Γιατί το φως Roku μου αναβοσβήνει;

Γιατί το φως Roku μου αναβοσβήνει;

Η διαδικτυακή ροή έχει γίνει αρκετά δημοφιλής αυτές τις μέρες με τους ανθρώπους να καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου τους από πλατφόρμες όπως το YouTube, το Netflix και το Amazon Prime Video για να αναφέρουμε μερικές. Υπάρχει επίσης μια εισροή συσκευών ροής στην αγορά που βοηθούν στη μετατροπή των τηλεοράσεων σε οθόνες ροής.

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε ορισμένα σφάλματα στο Roku, ειδικότερα, γιατί η λυχνία Roku σας αναβοσβήνει, τι προκαλεί το πρόβλημα και πώς μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα.

Το φως στη συσκευή ροής Roku μπορεί να αναβοσβήνει σε δύο χρώματα — κόκκινο και λευκό. Ανάλογα με το χρώμα με το οποίο αναβοσβήνει το φως, μπορεί να υποδεικνύει διαφορετικά σφάλματα.

  • Κόκκινο που αναβοσβήνει: Μια κόκκινη λυχνία που αναβοσβήνει στο Roku σας υποδεικνύει διακοπή ρεύματος ή σφάλμα σύμφωνα με τις συμβουλές που γενικά σημαίνει ότι η συσκευή δεν έχει αρκετή ισχύ για να λειτουργήσει σωστά.
  • Ενώ αναβοσβήνει: Τα λευκά που αναβοσβήνουν γενικά υποδεικνύουν προβλήματα σύνδεσης με τη συσκευή σας.

Υπάρχουν μερικά φώτα στο τηλεχειριστήριο Roku επίσης. Για άλλη μια φορά, ανάλογα με το ποια λυχνία αναβοσβήνει, το τηλεχειριστήριό σας είτε δεν έχει αρκετή ισχύ μπαταρίας είτε αντιμετωπίζει πρόβλημα σύζευξης.

Ανάγνωση:  Το καλύτερο λογισμικό τηλεχειρισμού για macOS

Διαβάστε επίσης: Roku vs Firestick vs Chromecast: Ποια είναι η καλύτερη επιλογή;

Εάν η φωτεινή ένδειξη στο Roku σας αναβοσβήνει, δοκιμάστε μία από αυτές τις επιδιορθώσεις x για να λύσετε το πρόβλημα.

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο

Είναι επίσης καλή ιδέα να παρακολουθείτε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο. Το περιεχόμενο 4k είναι βαρύ για το εύρος ζώνης για ροή και αν δεν το έχετε αρκετό, μερικές φορές μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα. Συνιστώνται ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης τουλάχιστον 25 Mbps.

Χώρες με τις υψηλότερες ταχύτητες λήψης από το Διαδίκτυο κατάταξης (Ιούλιος)

Ελέγξτε το τροφοδοτικό

Εάν έχετε το τροφοδοτικό Roku συνδεδεμένο σε πολύπριζο ή σε κάποια δευτερεύουσα πηγή ρεύματος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην λαμβάνετε αρκετή ισχύ στη συσκευή για να λειτουργεί σωστά. Δοκιμάστε να συνδέσετε το τροφοδοτικό απευθείας σε μια πρίζα τοίχου για να δείτε εάν αυτό διορθώνει το πρόβλημα.

Επανεκκινήστε το Roku σας

Η επανεκκίνηση του Roku και της τηλεόρασής σας είναι επίσης καλή ιδέα και, τις περισσότερες φορές, θα διορθώσει τυχόν τυχαία προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε, συμπεριλαμβανομένων τυχόν προβλημάτων που υποδεικνύονται από τα φώτα που αναβοσβήνουν.

Διαβάστε επίσης: Πώς να σταματήσετε τα αναδυόμενα παράθυρα McAfee;

Ελέγξτε τα διαπιστευτήρια WiFi

Ελέγξτε εάν έχετε εισαγάγει το σωστό SSID και κωδικό πρόσβασης WiFi στις ρυθμίσεις ασύρματης σύνδεσης Roku. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις ρυθμίσεις μέσα Ρυθμίσεις > Δίκτυο > Ρύθμιση σύνδεσης.

Χώρες με τις υψηλότερες ταχύτητες λήψης από το Διαδίκτυο κατάταξης (Ιούλιος)

Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν επίσης ότι το σφάλμα προκλήθηκε επειδή είχαν σύμβολα ή σημεία στίξης στους κωδικούς πρόσβασης WiFi. Η αλλαγή του κωδικού πρόσβασης WiFi σε μια απλούστερη συμβολοσειρά μπορεί επίσης να εξαλείψει το πρόβλημα.

Ανάγνωση:  Μπορεί το Google Bard να εντοπιστεί ως λογοκλοπή;

Εναλλακτικά, η ζώνη WiFi σας μπορεί επίσης να επηρεάσει τη σύνδεσή σας με τους διακομιστές Roku. Εάν χρησιμοποιείτε τη ζώνη g/n, δοκιμάστε να αλλάξετε σε b/g/n για να δείτε αν αυτό βοηθά. Εάν δεν έχετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του δρομολογητή σας, ίσως χρειαστεί να ζητήσετε από τον ISP σας να κάνει την αλλαγή για εσάς.

Ελέγξτε για ενημέρωση λογισμικού

Η επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου και η ξανά σύνδεση στο WiFi σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διορθώσετε το σφάλμα.

Βήμα 1: Στο τηλεχειριστήριο Roku, πατήστε το Σπίτι κουμπί.

Βήμα 2: Επιλέγω Ρυθμίσεις.

Βήμα 3: Εσωτερικές ρυθμίσεις, επιλέξτε Σύστημα.

Βήμα 4: Επιλέγω Επανεκκίνηση συστήματος, ακολουθούμενη από Επαναφορά σύνδεσης δικτύου.

Περιμένετε να ολοκληρωθεί η επανεκκίνηση του Roku και, στη συνέχεια, συνδέστε το ξανά στο WiFi σας. Αυτό θα πρέπει να λύσει το πρόβλημά σας.

Εργοστασιακή επανεκκίνηση το Roku σου

Εάν όλα αποτύχουν, μπορείτε να επαναφέρετε εργοστασιακά το Roku σας. Αυτό θα πρέπει να φροντίζει σχεδόν κάθε σφάλμα που αντιμετωπίζετε.

Βήμα 1: Πάτα το Σπίτι κουμπί στο τηλεχειριστήριο Roku και μεταβείτε στο Ρυθμίσεις.

Βήμα 2: Μέσα Ρυθμίσειςεπιλέξτε Σύστημα.

Βήμα 3: Επίλεξε το Προηγμένες ρυθμίσεις συστήματος και επιλέξτε το Εργοστασιακή επανεκκίνηση επιλογή.

Διαβάστε επίσης: Κωδικός σφάλματος Roku 014.40: 5 Διορθώσεις

Αν αντ’ αυτού έχετε φώτα που αναβοσβήνουν σε ένα τηλεχειριστήριο Roku, δοκιμάστε αυτές τις επιδιορθώσεις x.

Ανάγνωση:  Google I/O 2024: 5 σημεία συζήτησης

Δοκιμάστε να φορτίσετε την μπαταρία

Ίσως ο πιο δημοφιλής λόγος για τον οποίο τα τηλεχειριστήρια Roku αρχίζουν να δυσλειτουργούν είναι ότι τα επίπεδα της μπαταρίας τους πέφτουν πολύ χαμηλά. Αυτό ισχύει τόσο για τα επαναφορτιζόμενα όσο και για τα τηλεχειριστήρια Roku που λειτουργούν με μπαταρία.

Πώς να βαθμονομήσετε το laptop και την μπαταρία του Android;

Επομένως, εάν το τηλεχειριστήριό σας δεν ανταποκρίνεται ή καθυστερεί πολύ, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δοκιμάσετε να φορτίσετε το τηλεχειριστήριο ή να αντικαταστήσετε τις μπαταρίες, ανάλογα με το είδος του τηλεχειριστηρίου που έχετε.

Ελέγξτε για μπλοκαρισμένο σήμα

Το Roku απομακρύνει τα σήματα υπερύθρων που απαιτούν μια καθαρή οπτική επαφή μεταξύ του τηλεχειριστηρίου και της συσκευής που λειτουργεί. Εάν υπάρχει κάτι σαν τοίχος ή ένα έπιπλο ανάμεσα στο Roku και το τηλεχειριστήριο Roku, το τηλεχειριστήριο δεν θα λειτουργήσει.

Το πρόβλημα προκύπτει κυρίως όταν έχετε μια συσκευή αναπαραγωγής Roku που προσπαθεί να ελέγξει την ένταση και την ισχύ της τηλεόρασής σας.

Ελέγξτε τη σύνδεση HDMI

Εάν χρησιμοποιείτε Roku Streaming Stick ή Streaming Stick+, η απευθείας σύνδεσή του στη θύρα HDMI της τηλεόρασής σας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα απόδοσης της συσκευής που προκαλούνται από ασύρματες παρεμβολές από τη θύρα HDMI.

Η λύση σε αυτό είναι η εγκατάσταση μιας επέκτασης HDMI την οποία η Roku διανέμει δωρεάν. Απλώς συμπληρώστε Αυτή η μορφήκαι είστε έτοιμοι.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ προσθήκης φίλου και αποδοχής φίλου στο Snapchat;

Ανάγνωση:  Πώς να επιστρέψετε τα χρήματα για την αγορά της Apple;

Επανεκκινήστε τη συσκευή Roku και το τηλεχειριστήριο

Εάν το τηλεχειριστήριό σας έχει μπαταρίες, αφαιρέστε τις και τοποθετήστε τις ξανά. Για τη συσκευή σας Roku, αποσυνδέστε την παροχή ρεύματος, περιμένετε πέντε δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, συνδέστε ξανά το ρεύμα. Για επαναφορτιζόμενα τηλεχειριστήρια, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί σύζευξης για 20 δευτερόλεπτα. Η λυχνία κατάστασης θα αναβοσβήσει αργά με πράσινο χρώμα και στη συνέχεια θα αρχίσει να αναβοσβήνει γρήγορα.

Το Roku Streaming Stick 4K αποκαλύφθηκε μαζί με το Roku OS 10.5

Σημειώστε ότι όλες οι συσκευές Roku, εκτός από το Roku Streaming Stick, μπορούν να ελεγχθούν με ένα απλό τηλεχειριστήριο Roku. Εάν έχετε ένα ξαπλωμένο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να επανεκκινήσετε μια συσκευή Roku μεταβαίνοντας στο Ρυθμίσεις > Σύστημα > Επανεκκίνηση συστήματος > Επανεκκίνηση σε έναν παίκτη ή Ρυθμίσεις > Σύστημα > Τροφοδοσία > Επανεκκίνηση συστήματος > Επανεκκίνηση σε μια τηλεόραση Roku.

Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Roku

Αυτό είναι περισσότερο μια λύση παρά μια λύση, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί αρκετά καλά. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη χρήση ενός τηλεχειριστηρίου με τη συσκευή σας Roku, μπορείτε πάντα να κάνετε λήψη της εφαρμογής Roku. Η εφαρμογή μπορεί να διπλασιαστεί ως τηλεχειριστήριο και διευκολύνει επίσης την εισαγωγή κειμένου.

Διαβάστε επίσης: Σφάλμα Roku 014.30: 5 διορθώσεις