Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Γιατί το τηλεχειριστήριό μου Vizio δεν λειτουργεί; Γρήγορο φτιάξιμο

 Γιατί το τηλεχειριστήριό μου Vizio δεν λειτουργεί;  Γρήγορο φτιάξιμο

Οι τηλεοράσεις έχουν προχωρήσει πολύ από τα βαριά κουτιά CRT που ήταν στο παρελθόν. Οι σύγχρονες τηλεοράσεις συχνά συνοδεύονται από υπηρεσίες ροής και άλλες δυνατότητες που τις κάνουν να ταιριάζουν καλύτερα με τη σύγχρονη τεχνολογία και τους τύπους περιεχομένου.

Ωστόσο, μια πτυχή των τηλεοράσεων που δεν έχει αλλάξει πολύ είναι το τηλεχειριστήριο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε γιατί δεν λειτουργεί το τηλεχειριστήριο Vizio και τι μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Τι προκαλεί αυτό το σφάλμα;

Το πρόβλημα μπορεί να προκληθεί από μια σειρά διαφορετικών παραγόντων, όπως ενδεικτικά:

  • Οι μπαταρίες του τηλεχειριστηρίου είναι νεκρές ή χαμηλή.
  • Παρεμβολές από άλλες συσκευές.
  • Προβλήματα ζεύξης.
  • Βρώμικη πηγή ρεύματος.
  • Προβλήματα με την ίδια την τηλεόραση.

Διαβάστε επίσης: Γιατί δεν λειτουργεί η γραμμή ήχου Vizio;

Πώς να το διορθώσετε;

Ακολουθούν πέντε διορθώσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Ελέγξτε την ισχύ

Είναι επίσης καλή ιδέα να ελέγξετε εάν η τηλεόρασή σας τροφοδοτείται ή όχι. Εάν δεν υπάρχει ρεύμα στην πρίζα, είναι προφανές ότι η τηλεόραση δεν θα ενεργοποιηθεί ανεξάρτητα από τις επιδιορθώσεις που επιχειρήσετε. Δοκιμάστε επίσης να συνδέσετε την τηλεόραση σε άλλη πρίζα για να λύσετε το πρόβλημα.

Ανάγνωση:  Η HTC ανακοινώνει τα καθηλωτικά γυαλιά Vive Flow που «πάνε με τη ροή»
Πώς να βαθμονομήσετε το laptop και την μπαταρία του Android;

Επιπλέον, εάν οι μπαταρίες στο τηλεχειριστήριό σας είναι εξαντλημένες ή δεν έχουν αρκετή φόρτιση για να λειτουργήσει σωστά το τηλεχειριστήριο, μπορεί να χάσει τη σύζευξη με την τηλεόραση και να σταματήσει να λειτουργεί. Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τις μπαταρίες με μια καινούργια ζευγάρια και δείτε αν λειτουργεί το τηλεχειριστήριο.

Ελέγξτε για μπλοκαρισμένο σήμα

Τα τηλεχειριστήρια τηλεόρασης χρησιμοποιούν σήματα υπερύθρων που απαιτούν μια καθαρή οπτική επαφή μεταξύ του τηλεχειριστηρίου και της συσκευής που λειτουργεί. Αν υπάρχει κάτι σαν τοίχος ή ένα έπιπλο ανάμεσα στην τηλεόραση και το τηλεχειριστήριο, το τηλεχειριστήριο δεν θα λειτουργήσει. Ελέγξτε αν υπάρχουν εμπόδια στο ενδιάμεσο και ότι βρίσκεστε στο προτεινόμενο εύρος του τηλεχειριστηρίου. Εάν είστε πολύ μακριά, ούτε το τηλεχειριστήριο θα λειτουργήσει.

Σπασμένο τηλεκοντρόλ

Υπάρχει επίσης μια καλή πιθανότητα το πρόβλημα να προκαλείται από ένα σπασμένο ή κολλημένο κουμπί στο τηλεχειριστήριό σας. Οποιαδήποτε άλλη φυσική βλάβη στο τηλεχειριστήριο (από υγρά για παράδειγμα) μπορεί επίσης να προκαλέσει αυτό το πρόβλημα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απλώς να παραγγείλετε ένα άλλο τηλεχειριστήριο. Ωστόσο, θα πρέπει να καθαρίζετε τακτικά το τηλεχειριστήριο και να φροντίζετε να καθαρίζετε τακτικά.

Ενεργοποιήστε την τηλεόραση και το τηλεχειριστήριό σας

Η ενεργοποίηση κάθε συσκευής μπορεί να αποστραγγίσει το υπολειπόμενο ρεύμα από αυτήν και ενδεχομένως να διορθώσει τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Για να τεθεί σε λειτουργία η τηλεόρασή σας, αποσυνδέστε την από την πρίζα και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας στο πίσω μέρος για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Τώρα συνδέστε ξανά την τηλεόραση και δοκιμάστε να την εκκινήσετε ξανά.

Ανάγνωση:  Γιατί το κουδούνι μου Ring δεν συνδέεται στο WiFi;

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε το τηλεχειριστήριό σας αφαιρώντας τις μπαταρίες και κρατώντας πατημένο το κουμπί λειτουργίας για 10-15 δευτερόλεπτα. Μόλις τελειώσετε, τοποθετήστε ξανά τις μπαταρίες και θα είστε έτοιμοι.

Επικοινωνήστε με την υποστήριξη πελατών

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, είναι καλύτερο να επισκευάσετε το τηλεχειριστήριό σας ή το πιθανότερο είναι να αντικαταστήσετε από έναν εκπαιδευμένο τεχνικό στη Vizio. Μπορείς χρησιμοποιήστε αυτόν τον σύνδεσμο για να έρθετε σε επαφή με την υποστήριξη πελατών της Vizio.

Διαβάστε επίσης: Γιατί δεν ανοίγει το Vizio TV μου;