Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Γιατί το τηλέφωνό μου είναι τόσο αργό;

Γιατί το τηλέφωνό μου είναι τόσο αργό;

Είναι αργό το τηλέφωνό σας; Αυτό μπορεί να είναι δυσάρεστο, ειδικά αν το τηλέφωνό σας είναι προέκτασή σας, κάτι που είναι φυσιολογικό στις μέρες μας.

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι, όπως κακόβουλο λογισμικό, εφαρμογές παρασκηνίου, πλήρης αποθήκευση, προβλήματα μπαταρίας και μνήμης RAM και ξεπερασμένα λειτουργικά συστήματα.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τους κύριους λόγους πίσω από την υποτονική απόδοση του τηλεφώνου σας.

Εφαρμογές φόντου

Ένας από τους σημαντικότερους καταλύτες πίσω από αυτό το ζήτημα είναι μια σειρά εφαρμογών που εκτελούνται στο παρασκήνιο που μπορούν να επιβραδύνουν την απόδοση του τηλεφώνου σας.

Αυτές οι εφαρμογές εκτελούν διάφορες εργασίες, όπως ενημέρωση, ανανέωση δεδομένων και πολλά άλλα, ακόμα κι αν δεν τις χρησιμοποιείτε ενεργά. Με αυτόν τον τρόπο, καταναλώνουν πολύτιμους πόρους όπως RAM και CPU.

Περισσότερη κατανάλωση RAM σημαίνει μεγαλύτερη καθυστέρηση στη συσκευή σας. Για να το διορθώσετε, ελέγξτε και κλείστε όλες τις εφαρμογές που εκτελούνται στη συσκευή σας.

Ένα ακόμη πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να απεγκαταστήσετε όλες τις εφαρμογές που δεν έχετε χρησιμοποιήσει εδώ και καιρό ή εκείνες που πιστεύετε ότι φαίνονται αμφίβολες.

Ο πλήρης αποθηκευτικός χώρος του τηλεφώνου

Ο αποθηκευτικός χώρος του τηλεφώνου σας παίζει σημαντικό ρόλο στην απόδοση. Συνήθως, ο αποθηκευτικός χώρος του τηλεφώνου σας περιέχει ένα μείγμα αρχείων όπως εικόνες, εφαρμογές, βίντεο και αποθηκευμένα δεδομένα, γεγονός που επιβραδύνει τη λειτουργία της συσκευής σας.

Ανάγνωση:  7 Σημαντικές τάσεις στο κοινωνικό εμπόριο για το 2024

Διαγράψτε όλα τα ασήμαντα αρχεία και φακέλους στο κινητό σας τηλέφωνο για να το διορθώσετε. Διαγράψτε τα αρχεία μεμονωμένα ή χρησιμοποιήστε εφαρμογές τρίτων που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό.

Η προσωρινή μνήμη είναι επίσης μια από τις σημαντικές πτυχές της αποθήκευσης του τηλεφώνου σας. Αυτά είναι μικρά αρχεία που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν μια απρόσκοπτη εμπειρία στους χρήστες. Αλλά υπάρχει μια αιχμή: αυτά τα αρχεία συσσωρεύονται στον αποθηκευτικό χώρο του τηλεφώνου σας. Επομένως, διαγράψτε όλα τα αρχεία προσωρινής μνήμης των εφαρμογών και των προγραμμάτων περιήγησης.

Ακολουθεί ένα άρθρο για την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης στο Google Chrome. Αυτό θα σας δώσει μια ιδέα για το πώς να το κάνετε αυτό σε άλλα προγράμματα περιήγησης.

Ακολουθεί ένα άρθρο σχετικά με τον τρόπο εκκαθάρισης της προσωρινής μνήμης στο Instagram για να σας δώσει μια ιδέα για τον τρόπο εκκαθάρισης της προσωρινής μνήμης στις εφαρμογές.

Πού είναι ο κάδος απορριμμάτων στο Android μου;

Προβλήματα με τις μπαταρίες

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα μπαταρίας με το τηλέφωνό σας, θα παρατηρήσετε σημαντική καθυστέρηση στην απόδοση του τηλεφώνου σας.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι με την πάροδο του χρόνου, τα ηλεκτρόδια δημιουργούν ένα στρώμα πάνω τους, το οποίο με τη σειρά του αυξάνει την αντίσταση. Αυτή η αντίσταση όχι μόνο θα επιβραδύνει το τηλέφωνό σας αλλά θα ζεστάνει επίσης το τηλέφωνό σας.

Ανάγνωση:  Πώς το PPC Marketing μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους επιχειρηματικούς σας στόχους πιο γρήγορα

Η CPU του τηλεφώνου είναι ευαίσθητη στη θερμοκρασία και θα επιβραδύνει τον επεξεργαστή σας.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μια ασταθής μπαταρία επηρεάζει την απόδοση του τηλεφώνου σας είναι να μην παρέχει σταθερό ρεύμα ή τάση, προκαλώντας έτσι μεγαλύτερη μείωση στην ταχύτητα του επεξεργαστή.

Εάν παρατηρήσετε μια μικρή διόγκωση στην μπαταρία του τηλεφώνου σας, αλλάξτε αμέσως την μπαταρία. Σήμερα, ωστόσο, τα τηλέφωνα διαθέτουν μπαταρία που δεν αφαιρείται, επομένως ίσως χρειαστεί να αλλάξετε το τηλέφωνό σας.

Ζητήματα RAM

Εάν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας για αρκετό καιρό, θα παρατηρήσετε ότι η μνήμη RAM του τηλεφώνου σας έχει επιβραδυνθεί.

Αυτό συμβαίνει επειδή το στρώμα οξειδίου στη μνήμη RAM σταδιακά μαραίνεται, εκθέτοντας τα υποκείμενα στρώματα και προκαλώντας πολλαπλά προβλήματα.

Εάν το τηλέφωνό σας έχει προβλήματα RAM, δεν έχετε άλλη επιλογή από το να αλλάξετε το τηλέφωνό σας.

Είναι το Android System Webview μια εφαρμογή κατασκοπείας;

Ξεπερασμένο λογισμικό

Δεν έχετε ενημερώσει το λειτουργικό σύστημα του τηλεφώνου σας εδώ και καιρό; Ή είστε ένας από εκείνους τους χρήστες κινητών τηλεφώνων που γενικά αγνοούν τις ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος; Εάν το κάνετε, επιβραδύνετε το τηλέφωνό σας χωρίς καν να το γνωρίζετε.

Θα πρέπει να ενημερώνετε τακτικά το λειτουργικό σύστημα του τηλεφώνου σας για να διατηρείτε το τηλέφωνό σας σε βέλτιστη κατάσταση και να διορθώνετε τυχόν μικρά σφάλματα και ζητήματα ασφαλείας.

Ανάγνωση:  Πώς να απενεργοποιήσετε / να απενεργοποιήσετε τις τηλεφωνικές κλήσεις στο iPhone & Android

Για να ενημερώσετε το λειτουργικό σας σύστημα Android, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

  • Κατευθύνομαι προς Ρυθμίσεις > Σύστημα.
  • Στη συνέχεια, πατήστε Ελεγχος για ενημερώσεις. Εάν έχετε ενημερώσεις σε εκκρεμότητα, θα εμφανιστούν εδώ.

Για να ενημερώσετε το iOS, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Παω σε Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού.
  • Στη συνέχεια, πατήστε Λήψη και εγκατάσταση.

Εύκολο σωστά; Χρειάζονται μόνο μερικά κλικ για τη λήψη και λίγα λεπτά για την εγκατάσταση των ενημερώσεων. Επενδύστε λίγα λεπτά για να ασφαλίσετε το τηλέφωνό σας.

Παρουσία κακόβουλου λογισμικού

Το κακόβουλο λογισμικό είναι κακόβουλες εφαρμογές που μπορούν να βλάψουν τη συσκευή σας με διάφορους τρόπους. Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να κατασκοπεύσει το τηλέφωνό σας και να στείλει την τοποθεσία σας και άλλες λεπτομέρειες στον παράγοντα απειλών ή να προκαλέσει μικρούς ερεθισμούς, όπως επιβράδυνση του τηλεφώνου σας.

Για να το διορθώσετε, εγκαταστήστε οποιοδήποτε λογισμικό προστασίας από ιούς τρίτου κατασκευαστή στο κινητό σας τηλέφωνο και σαρώστε το. Εάν βρείτε τυχόν αμφίβολα αρχεία ή φακέλους, διαγράψτε τα αμέσως.

Αποφύγετε τη λήψη αρχείων από μη εξουσιοδοτημένες πηγές και να είστε προσεκτικοί όταν πατάτε σε οποιονδήποτε σύνδεσμο λαμβάνετε στο WhatsApp ή στο Telegram.

Ορισμένες άλλες μέθοδοι για να βελτιώσετε την απόδοση του τηλεφώνου σας

Οι λόγοι που αναφέραμε παραπάνω είναι οι κύριοι λόγοι που το τηλέφωνό σας είναι αργό. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά άλλα δευτερεύοντα βήματα που μπορείτε να κάνετε, όπως:

  • Επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας: Όταν κάνετε επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας, ξεπλένει τυχόν κατεστραμμένα δεδομένα από τη μνήμη RAM και ξεκινά από την αρχή. Αυτό μπορεί επίσης να διαγράψει τυχόν μικρά σφάλματα ή δυσλειτουργίες στο σύστημα του τηλεφώνου σας.
  • Υπηρεσίες τοποθεσίας: Εάν έχετε ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες τοποθεσίας σας, μπορεί να επιβραδύνει το τηλέφωνό σας. Επομένως, να ορίζετε πάντα τις υπηρεσίες τοποθεσίας σε “Να επιτρέπεται κατά τη χρήση της εφαρμογής” για να τις απενεργοποιείτε όταν η εφαρμογή χρησιμοποιείται αυτόματα.
  • Σύνδεση στο Internet: Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με ορισμένες εφαρμογές, τότε το πρόβλημα μπορεί να βρίσκεται στη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο και όχι στο τηλέφωνό σας. Θα πρέπει να ελέγξετε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο και το WiFi.
Ανάγνωση:  Πώς να αφαιρέσετε το υδατογράφημα TikTok από το βίντεο δωρεάν το 2024

Συμπερασματικά, ένα αργό τηλέφωνο προκαλεί απογοήτευση και εμποδίζει την παραγωγικότητά σας. Ευτυχώς, οι τρόποι που αναφέραμε εδώ έχουν αποδειχθεί επανειλημμένα ότι επιλύουν το πρόβλημα.

Γιατί το Chromebook μου είναι τόσο αργό;