Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Γιατί το μόντεμ Spectrum αναβοσβήνει μπλε και άσπρο;

Γιατί το μόντεμ Spectrum αναβοσβήνει μπλε και άσπρο;

Εάν το μόντεμ Spectrum σας αναβοσβήνει με μπλε και άσπρο φως, αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με τη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Συνήθως θα πρέπει να βλέπετε ένα σταθερό μπλε φως όταν όλα λειτουργούν βέλτιστα.

Εδώ είναι μερικές καταστάσεις φωτός μαζί με τις έννοιές τους:

  • Ένα μπλε φως που αναβοσβήνει ή αναβοσβήνει αργά σημαίνει ότι η συσκευή είναι έτοιμη για εκκίνηση.
  • Εάν βλέπετε ένα μπλε φως που αναβοσβήνει συνεχώς, ενδέχεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα συνδεσιμότητας.
  • Ένα σταθερό μπλε φως σημαίνει ότι η συσκευή λειτουργεί πλήρως και η συνδεσιμότητα είναι καλή.
  • Το μπλε-κόκκινο φως σημαίνει ότι μια ενημέρωση υλικολογισμικού βρίσκεται σε εξέλιξη.
  • Το μπλε και το λευκό φως που αναβοσβήνει σηματοδοτεί ένα πρόβλημα συνδεσιμότητας.

Σε αυτό το άρθρο, μας απασχολεί η τελευταία επιλογή.

Επεξηγούνται οι κωδικοί σφάλματος φάσματος

Εάν το μόντεμ Spectrum αναβοσβήνει συνεχώς μπλε και άσπρες λυχνίες, πιθανότατα υπάρχει πρόβλημα με τη σύνδεση. Εδώ είναι μερικοί από τους πιθανούς λόγους για αυτό:

Ανάγνωση:  Ελέγξτε την ισχύ του σήματος WiFi σε Android και iOS

Χαλαρές ή κατεστραμμένες συνδέσεις καλωδίων

Ένα χαλαρό ή κατεστραμμένο καλώδιο είναι συνήθως ο πρώτος ένοχος σε τέτοιες περιπτώσεις. Τα χαλαρά καλώδια θα παρεμποδίσουν τη σύνδεση και το μόντεμ ή ο δρομολογητής σας δεν θα έχει αρκετή ισχύ για να λειτουργήσει.

Κακή ή ανενεργή σύνδεση

Εάν η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο είναι ανενεργή ή δεν λειτουργεί, θα δείτε μπλε και λευκές λυχνίες στο μόντεμ σας καθώς το μόντεμ προσπαθεί να δημιουργήσει μια σύνδεση.

Συνήθως. τα φλας θα σταματήσουν μόλις δημιουργηθεί η σύνδεση και θα δείτε ένα σταθερό μπλε φως.

Ηλεκτρική βλάβη ή διακοπή Internet

Εάν υπάρχει ηλεκτρική βλάβη στην περιοχή σας, θα δείτε μπλε και άσπρο φως να αναβοσβήνει στο μόντεμ Spectrum.

Επικοινωνήστε με τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) για να γνωρίζετε ακριβώς τη φύση του προβλήματος.

Πάρα πολλές συσκευές συνδεδεμένες στο δίκτυό σας

Εάν έχετε πάρα πολλές συσκευές συνδεδεμένες στο δίκτυο, τότε θα υπάρξουν παρεμβολές στο δίκτυο και θα προκληθεί υπερφόρτωση εύρους ζώνης.

Εσφαλμένες ρυθμίσεις στο modem/router

Μερικές φορές, μια εσφαλμένη διαμόρφωση στις συσκευές δικτύου σας μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα δικτύου που τελικά οδηγούν σε λευκές και μπλε λυχνίες που αναβοσβήνουν.

Αλλοι λόγοι

Ακολουθούν ορισμένοι άλλοι λόγοι που αναγκάζουν το μόντεμ Spectrum να αναβοσβήνει λευκό και μπλε:

  • Υπερθέρμανση δρομολογητή
  • Ο εξοπλισμός είναι κατεστραμμένος ή ελαττωματικός
  • Παλιό υλικολογισμικό
Ανάγνωση:  Γιατί ο ασύρματος φορτιστής Samsung αναβοσβήνει με κίτρινο χρώμα; Γρήγορο φτιάξιμο

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα μη διαθεσιμότητας του iPad;

Τώρα που καταλάβατε γιατί βλέπετε τα μπλε και άσπρα φλας στο μόντεμ Spectrum, τώρα ήρθε η ώρα να διορθώσετε το πρόβλημα.

Εδώ είναι μερικές από τις διορθώσεις:

Διορθώστε το πρόβλημα με το καλώδιο

Τι είναι το WiFi 6 (802.11ax): Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ο έλεγχος για τυχόν χαλαρή σύνδεση καλωδίου θα πρέπει να είναι η πρώτη σας προτεραιότητα σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα με το δρομολογητή. Βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο είναι καλά συνδεδεμένο στη θύρα και βεβαιωθείτε ότι το σωστό καλώδιο είναι συνδεδεμένο στη σωστή θύρα. Διαβάστε το εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης για να κατανοήσετε πώς να συνδέσετε το καλώδιο.

Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε για τυχόν ζημιές είτε στο καλώδιο είτε στις θύρες. Καθαρίστε σωστά τις θύρες χρησιμοποιώντας πεπιεσμένο αέρα. Επιπλέον, μπορείτε να παραγγείλετε ένα νέο καλώδιο εάν το υπάρχον είναι κατεστραμμένο.

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα καλώδια, οι θύρες και η ηλεκτρονική πρίζα λειτουργούν όλα σε βέλτιστη κατάσταση για διακοπή παροχής ρεύματος στο μόντεμ ή στο δρομολογητή.

Ενεργοποιήστε το μόντεμ και το δρομολογητή σας

Μερικές φορές γρήγορες επιδιορθώσεις, όπως η επανεκκίνηση του μόντεμ σας, μπορούν να διορθώσουν το πρόβλημα. Εντοπίστε το ενσωματωμένο κουμπί λειτουργίας στο μόντεμ Spectrum ή απενεργοποιήστε απευθείας την τροφοδοσία. Περιμένετε λίγα λεπτά και μετά ενεργοποιήστε το ξανά.

Ανάγνωση:  Απενεργοποίηση Περιγραφή ήχου BBC iPlayer: Οδηγός βήμα προς βήμα

Μπορείτε να επανεκκινήσετε τις συσκευές σας στο Διαδίκτυο συνδέοντας στο Ιστοσελίδα φάσματος ή χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Spectrum.

Πώς να ξεκλειδώσετε το πληκτρολόγιο σε φορητό υπολογιστή Dell;

Περιορίστε τον αριθμό των συσκευών στο δίκτυο

Μπορείτε να περιορίσετε τις συσκευές δικτύου για να μειώσετε το φορτίο του δρομολογητή και την υπερφόρτωση εύρους ζώνης.

Ελέγξτε το τείχος προστασίας

Το τείχος προστασίας είναι ένα σύστημα ασφαλείας που επιτρέπει μόνο ορισμένα δεδομένα να εισέλθουν ή να εξέλθουν από το ιδιωτικό δίκτυο αποκλείοντας την ανεπιθύμητη κυκλοφορία.

Εάν έχετε ενεργοποιήσει το Τείχος προστασίας, μπορείτε να προσπαθήσετε να το απενεργοποιήσετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Τύπος Windows Key + I για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις των Windows. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στο κουμπί έναρξης και να επιλέξετε Ρυθμίσεις.

Βήμα 2: Ψάχνω για τείχος προστασίας. Στη συνέχεια επιλέξτε Τείχος προστασίας του Windows Defender.

Βήμα 3: Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο. Στα αριστερά, κάντε κλικ στο Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε το τείχος προστασίας του Windows Defender.

Βήμα 4: Θα έχετε την επιλογή να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το τείχος προστασίας μεμονωμένα για δημόσια και ιδιωτικά δίκτυα.

Χρησιμοποιήστε μια επέκταση WiFi

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια επέκταση WiFi για να μεγιστοποιήσετε την προσέγγιση του δικτύου σας. Αν και δεν είναι ένας αποδεδειγμένος μηχανισμός αντιμετώπισης προβλημάτων, μπορεί να σας γλιτώσει από την ταλαιπωρία του αργού διαδικτύου.

Ανάγνωση:  Πόσοι άνθρωποι έχουν το Amazon Prime

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, τότε ως τελική επιλογή, μπορείτε να επικοινωνήσετε Υποστήριξη πελατών φάσματος και πες τους το ακριβές πρόβλημα.

Αυτή η επέκταση παραβαίνει την πολιτική του Chrome web store: 2 Διορθώσεις