Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Γιατί ο δρομολογητής μου Verizon αναβοσβήνει λευκό;

Γιατί ο δρομολογητής μου Verizon αναβοσβήνει λευκό;

Ο δρομολογητής σας είναι μακράν το πιο σημαντικό μέρος του οικιακού σας δικτύου. Χωρίς έναν κατάλληλο δρομολογητή, δεν θα μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη σύνδεσή σας WiFi, για να μην αναφέρουμε ότι μπορεί να μην χρησιμοποιήσετε καν το εύρος ζώνης σας στο Διαδίκτυο στην πλήρη χωρητικότητά του.

Οι περισσότεροι δρομολογητές χρησιμοποιούν λυχνίες LED για να υποδείξουν την κατάστασή τους, καθώς το χτύπημα μιας οθόνης σε έναν δρομολογητή δεν είναι το πιο πρακτικό πράγμα. Ωστόσο, ενώ οι τεχνικά έμπειροι μπορεί να είναι σε θέση να πουν τι συμβαίνει με έναν δρομολογητή με μια απλή ματιά, οι περισσότεροι άνθρωποι απλώς μπερδεύονται.

Σε αυτό το άρθρο, μιλάμε για το γιατί ο δρομολογητής Verizon αναβοσβήνει λευκό και τι μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι ο αριθμός τηλεφώνου 611;

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα που μπορεί να υποδεικνύει ένα λευκό φως σε έναν δρομολογητή Verizon, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω.

  • Έγινε επαναφορά του δρομολογητή και βρίσκεται στη διαδικασία εκκίνησης.
  • Κακή σύνδεση.
  • Παρεμβολές από άλλες συσκευές.
  • Μια αναβάθμιση υλικολογισμικού βρίσκεται σε εξέλιξη.
  • Διακοπή ρεύματος.
Ανάγνωση:  Poppy Playtime Κεφάλαιο 3: Αποκάλυψη των νεότερων φρίκης και παζλ

Ακολουθούν επτά διορθώσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Δώστε λίγο χρόνο στο ρούτερ

Ανεξάρτητα από το αν ο δρομολογητής σας ενημερώνεται ή προσπαθεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο, δώστε του λίγο χρόνο για να προχωρήσει στη διαδικασία. Εάν κάνετε επανεκκίνηση του δρομολογητή σας στη μέση μιας ενημέρωσης υλικολογισμικού, αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και ακόμη και να χαλάσει το δρομολογητή σας λόγω μιας εσφαλμένα εγκατεστημένης ενημέρωσης υλικολογισμικού. Δώστε του περίπου 30 λεπτά, δώστε ή πάρτε και ελέγξτε ξανά αν ο δρομολογητής έχει αρχίσει να λειτουργεί.

Κάντε επανεκκίνηση του δρομολογητή

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να επανεκκινήσετε το δρομολογητή σας. Η επανεκκίνηση συσκευών Διαδικτύου μπορεί να διορθώσει φαινομενικά τυχαία ζητήματα που προκαλούν προβλήματα συνδεσιμότητας, συμπεριλαμβανομένου του λευκού προβλήματος που αναβοσβήνει ο δρομολογητής Verizon. Απλώς απενεργοποιήστε τον δρομολογητή (και το μόντεμ) και περιμένετε τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα πριν το ενεργοποιήσετε ξανά.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των συχνοτήτων WiFi 2,4 GHz και 5 GHz;

Κύκλος ισχύος του δρομολογητή

Η ενεργοποίηση του δρομολογητή σας είναι παρόμοια με την επανεκκίνηση, εκτός από το ότι η ανακύκλωση ρεύματος εξαντλεί επίσης όλη την υπολειπόμενη ισχύ στο δρομολογητή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε το δρομολογητή χρησιμοποιώντας το κουμπί λειτουργίας και να περιμένετε 10 δευτερόλεπτα πριν αποσυνδέσετε το καλώδιο τροφοδοσίας από την πρίζα.

Ανάγνωση:  Πώς να απενεργοποιήσετε το Shuffle στο Spotify

Περιμένετε άλλα 10 δευτερόλεπτα πριν αποσυνδέσετε και το καλώδιο τροφοδοσίας από το δρομολογητή. Τώρα, περιμένετε άλλα τρία έως πέντε λεπτά πριν επανεκκινήσετε τον δρομολογητή σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδέσει πρώτα το καλώδιο τροφοδοσίας στο ρούτερ και μετά την πρίζα.

Ελέγξτε το καλώδιο WAN για ζημιά

Εάν το εισερχόμενο καλώδιο WAN είναι κατεστραμμένο, η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο θα διαταραχθεί. Ελέγξτε εάν το καλώδιο (συνήθως ομοαξονικό) είναι σωστά συνδεδεμένο και ότι δεν υπάρχει φυσική ζημιά στο καλώδιο. Εάν εντοπίσετε κάποια ζημιά, απευθυνθείτε στην υποστήριξη της Verizon για να ζητήσετε τη βοήθειά της για την επισκευή ή τη διόρθωση του καλωδίου.

Ελέγξτε για διακοπή λειτουργίας

Λοιπόν, εκτός από την προφανή έλλειψη οποιασδήποτε κάλυψης δικτύου, μπορείτε συνδεθείτε στο My Verizon, και θα πρέπει να μπορείτε να δείτε μια ειδοποίηση δικτύου στο επάνω μέρος της οθόνης. Εάν δεν το κάνετε και υποψιάζεστε ότι εξακολουθείτε να επηρεάζεστε από μια διακοπή λειτουργίας, εισαγάγετε “διακοπή δικτύου” στο πλαίσιο συνομιλίας και περιμένετε απάντηση.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ιστότοπους τρίτων, όπως π.χ DownDetector για να προσδιορίσετε εάν μια διακοπή επηρεάζει ή όχι την περιοχή σας.

Ελέγξτε για αναβάθμιση υλικολογισμικού

Ελέγξτε εάν υπάρχουν νέες αναβαθμίσεις υλικολογισμικού ή ενημερώσεις για τον δρομολογητή σας και εάν υπάρχουν, εγκαταστήστε τις αμέσως πριν προσπαθήσετε ξανά. Τις περισσότερες φορές, οι κατασκευαστές δρομολογητών θα δημοσιεύουν συχνές ενημερώσεις για τις συσκευές τους που μπορούν να διορθώσουν τυχόν επαναλαμβανόμενα σφάλματα.

Ανάγνωση:  Ποια δεδομένα συλλέγει το Spotify: Αποκάλυψη της παρακολούθησης πληροφοριών χρήστη

Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του δρομολογητή

Οι περισσότεροι δρομολογητές έχουν ένα κουμπί επαναφοράς στο πίσω μέρος που θα επαναφέρει τον δρομολογητή στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του. Εάν έχετε διαμορφώσει λάθος ορισμένες ρυθμίσεις στο δρομολογητή σας ή έχετε επηρεαστεί από σφάλμα ή ιό, η επαναφορά του δρομολογητή σας μπορεί να διορθώσει αυτά τα προβλήματα. Να θυμάστε ότι θα πρέπει να ρυθμίσετε εκ νέου το δρομολογητή με τα διαπιστευτήρια που δίνονται από τον ISP σας.

Απευθυνθείτε στην υποστήριξη της Verizon

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, το καλύτερο στοίχημά σας για να διορθώσετε το πρόβλημα του λευκού που αναβοσβήνει ο δρομολογητής Verizon είναι απλώς να καλέσετε με την υποστήριξη της Verizon και να ζητήσετε από έναν επιτόπιο τεχνικό να έρθει να σας βοηθήσει με το πρόβλημά σας.

Διαβάστε επίσης: Πού είναι διαθέσιμο το Verizon 5G;